• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Veseli cetvrtak promene?

Started by DeHickok, 20-09-2010, 20:11:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DeHickok

Ako sam dobro nacuo, veseli cetvrtak gasi neka nedeljna izdanja stripova (Tex, Mister No...) i nastavlja da objavljuje samo ono za sta ima prodju (Dylan i Zagor). Da li je ovaj kraj ambicioznog projekta koji je pokusao da na velika vrata vrati strip u Srbiju ? Da li uopste danasnji klinci, pored interneta, PC, 654 tv kanala i sl. uopste imaju zelju da citaju stripove (ispod skolske klupe) ili ce radije tamo(ispod klupe) kucati SMS-ove i igrati igrice ?
Pripadam srednjoj generaciji koja je nekada rado citala Bonelijevu "druzinu" ali sada, kada kupim (doduse retko) neki strip sa junakom moje mladosti, prosto se zapanjim sta me je to kao nekada deckica privlacilo. Novog Martija Misteriju jos uvek mogu da svarim, Dilana Doga samo poneki broj, ali Zagor, taj Zagor u koga sam se kun'o ;) je stvarno izgubio magiju...pa i ove ponovo objavljene stare epizode sada mi deluju i previse naivno...
S druge strane uzivam u Preacher-u (na svakih 5 godina kada ga Beli put objavi ;)) ali on definitivno nije strip koji bih dao mojim klincima(tek prohodalim:) ) da citaju...naravno jos malo kad porastu.
O.K. Mikijev zabavnik (slicna varijanta) jos uvek izlazi, al' sta da im dam da citaju kada dodju 3,4 razred osnovne skole... ne verujem da bi im Veliki Blek i Zagor upalili ako vec sada sa 3,4 godine uzivaju u crtanom filmu poput Toy Story.
Btw. sada vole i starog dobrog Duska Dugouska, Peru Detlica i Brzog Gonzales-a(sve sa starim sinhronizacijama)
Ne znam, mozda neko da pocne da objavljuje Mandraka, Rip Kirbij-a, Flash Gordona, Fil Korigana :)...nekako mi se cini da su oni mnogo bolje "ostarili"...ili mozda su oduvek bili bolji samo ja tada, kao klinac, nisam umeo da razlikujem.
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

kikec

Čini mi se da se ne govori o ukidanju/gašenju, nego samo o prelasku na tromjesečni ritam za sve stripove, osim Zagora i Dylana, koji ostaju mjesečnici. Prodaja, tj. nedostatak dotične je učinila svoje.
signature

Savajat Erp

Не чини ти се, у потпуности си у праву.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Truba

ja sam odustao od dampira
tako da mi je svejedno
dilan ide mjesečno i to je najbitnije
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

masni

ma nema narod para ta sve isprati sto izlazi tako da je ovaj ritam dobar, bar za mene, kasnim sa zakorom 15-ak brojeva takodje i sa teksom redovnim....
dampira redovno kupujem kao i BB OP i specijale

zoskoz

dobro sta se to desava sa veseljacima? nekako sve izlazi na kapaljku, kao da se gasi.
slican osjecaj imam i kod ludensa.
ne drzim previse do uvjerenja nekih stripofila o toliko losoj prodji stripa. bas mi jedan prica o libellusu i fibri. prvi da su u prosloj godini navodno obrnuli vise od dva miliona kuna, pri prikazanoj zaradi od nekih 200 tisuca, fibra negdje oko milion, pri prikazanoj zaradi od oko 100 tisuca kuna.

prvi kao primjer bonelli izdavastva, drugi kao primjer izdavastva djecjih albuma.
sad, krecu li ludens i veseljaci njihovim stopama u sigurnost hc-a ili sta se desava?

kraken

Glupo je siriti pricu na neko vece trziste kad ima standardnih par stotina blesana koje izdavaci redovno mogu da gule. Uostalom, za ogroman deo stanovnistva postoje kvalitetniji nacini da se potrose pare i vreme od stripova pa sto i pokusavati osvajanje tog potencijalnog dela publike kad vec ima matoraca koji ce da pljusnu 50 evra za neki hc zlatotisak.