• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sporedne diskriminacije

Started by Loni, 26-09-2010, 20:00:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loni

Na forumu se često spominju diskriminacije na osnovu nacije, rase, pola, seksualnosti, invaliditeta, ali je dobro obratiti pažnju i na neke druge diskriminacije, koje su manje vidljive, o kojima se manje priča ali i te kako postoje i te kako bole.

AMNEZIJCI

U srednjoškolskom odelenju, u kome je moja mama razredna, đacima je merena inteligencija. Ispostavilo se da najbolji učenik nije i najinteligentniji. Najpametniji bio je dečak, koji je po uspehu tek na polovini odelenja. On nije ni mangup ni lenj. Njegov problem je taj, što mu protivno njegovoj volji, memorija loše funkcioniše. 
    Njegov mozak jeste u stanju da najbolje analizira književna dela i druge stvari, ali iz nekog razloga on ne može uspešno da skladišti informacije.

On nije i nikad neće biti u stanju da uspešno reprodukuje znanje, koje mu je predočeno iako ga suštinski najbolje razume.
    Nešto će reći svojim rečima, ali po pravilu će nešto zaboraviti.
    Bar u trenutku kada ga ispituju.

Kao takvom, on ne može da cilja na peticu, retko kad i na četvorku. Izvlači se odličnim polemikama, ali jednostavno ne može da zapamti brojne informacije na duge staze.

Ovakvih primera ima u svim razredima svih škola!
    U svakoj generaciji.

Školski sistem i danas, a naročito u komunističkom dobu zasnivao se na tačnoj reprodukciji znanja, ali ne i na suštinskom razumevanju.

U takvom sistemu bubilice fotografskog pamćenja, koje ne moraj uda razumeju mnogo, ostvariće mnogo bolje rezultate. Bez problema dobijaće 5 ili 10.
    Bez problema mogu da završe i po dva fakulteta, ali da budu i na granici autističnosti.

Amnezijac, koji bi funkcionisao savršeno u poslu s malom pomoći komojutera, koji skladišti znanje uemsto njega, može potpuno da propadne.
    Iako pametan on je osuđen na neintelektualna zanimanja.
    Ukoliko i završe fakultet, neće dobijati najviše ocene, a tako nikada neće ni postati profesori fakulteta.

Koliko je ovo realna diskriminacija?
    Meni se čini da je vrlo velika, ali da o tome niko ne priča.   

Franz Xaver von Baader

a ti otkrivaš toplu vodu
već azra reče "strukture ih dobro furaju", a ako ti se ne sviđa ova glazbena opaska, znaj da je oduvijek i u svim vremenima bilo da su sustavu mili oni podobni (dakle, baš ovi tvoji koji reproduciraju znanje), a ne mudri, pametni, ekscentrici i sl.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Albedo 0

pa taj ''amnezijac'' ne može da radi komplikovane poslove, kao da može biti ljekar ili tako nešto...

Lomljavino, ne lupaj. Da neće možda da ukucava simptome u kompjuter da bi našao dijagnozu čovjeku? Pa to svako zna da radi, onda nam i ne trebaju doktori.

Jer doktor je onaj ko zna da prepozna simptom, a to se uči. Ako on ne može ni to da zapamti, ne može ni da radi intelektualan posao.

Inteligencija mu je sakata. Neka proba da bude pjesnik.

Джон Рейнольдс

:x

Јбт, које лупетање! Дискриминација - пази сад - амнезијаца! По Лупљавини, амнезијцима је најбоље да прођу и неки курс брзог куцања по тастатури и брзог баратања мишем, јер никад се не зна. Можда ће се наћи у ситуацији да брзо донесу неку одлуку или закључак, шта да раде јадни и дискриминисани кад крену да брљају по компјутеру у потрази за информацијама које нису успели да ускладиште у свој амнезијачки мозак?

А да организују параду амнезијаца, да скрену пажњу на себе и угрожавање својих основних људских права? Знаш ли ти која су основна људска права, Ломљавино? Искулирао си ме на педерској теми.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Patuljak je skroz ovde u pravu.
Društvima su potrebni poslušni papagaji.

Ma jok Albedo.

Fora je u tome što amnezijcu tog tipa inteligencija uopšte nije sakata i recimo da je to dokazao na testovima intelčigencije.

Govorimo o tipu amnezijca, koji je jako pametan, ali koji jednostavno ne može da zapamti nikad toliko kao neko, ko ima fotografsko pamćenje.

Znam za slučaj devojke, koja jednom pročita knjigu i sve može da reprodukuje od reči do reči. Pritom ona ništa ne kapira. Zbuni se kod potpitanja, ali ipak mora ciljati na visoke ocene i uspeh.

S druge strane imaš nekog, ko se zaista razume u građu. Ko ima izgrađene stavove o čitavoj nauci, međutim nikada ne može da zapamti detalje.
Može naravno da utvrdi dijagnozu kao doktor, ali naše školstvo traži za veće ocene mnogo više od toga.

Njemu je nemoguće da zapamti celu knjigu i svaki detalj ma koliko da je pročita. Samim tim je diskriminisan ocenom.
Samim tim neće po završetku fakulteta moći da cilja na prestižan profesorski ili naučnički posao. Samo odsustvo memorije ga diskriminiše.
Uz pomoćni kompjuter on donosi zaključke, do kojih drugi ne mogu da dođu, ali je džaba.

Inače od pesništva se ne živi. :-)

Loni

Quote from: John Reynolds on 26-09-2010, 22:50:15
:x

Јбт, које лупетање! Дискриминација - пази сад - амнезијаца! По Лупљавини, амнезијцима је најбоље да прођу и неки курс брзог куцања по тастатури и брзог баратања мишем, јер никад се не зна. Можда ће се наћи у ситуацији да брзо донесу неку одлуку или закључак, шта да раде јадни и дискриминисани кад крену да брљају по компјутеру у потрази за информацијама које нису успели да ускладиште у свој амнезијачки мозак?

А да организују параду амнезијаца, да скрену пажњу на себе и угрожавање својих основних људских права? Знаш ли ти која су основна људска права, Ломљавино? Искулирао си ме на педерској теми.

Ae ne vređaj.
Ako ti se ne sviđa tema, preskoči. Ovo je ionako nevažan deo foruma.

Nisam te iskulirao nigde svesno već ne mogu da obratim pažnju baš na svaki post.
Ja i ne govorim ovde o osnovnim ljudskim pravima.
Tema se zove SPOREDNE diskriminacije.

Tom amnezijcu (nije bitno kako ga zovemo) nisu ugrožena osnovna ljudska prava jer ga niko ne tuče ili ga ugrožava, ali mu jesu zatvoreni neki vrlo važni putevi.

Nije samo reč o nauci. On neće moći da zapamti ime svojih prijatelja, koje dugo nije video.
Nekad neće moći da zapamti lik.
S druge strane ume da reši neke vrlo inteligentne zadatke.
Međutim to mu ne pomaže da se nađe i bude priznat.

Ne znam što bi ti smetala parada, ljudi pred kojima su zatvoreni mnogi putevi i karijere sam ozbog loše memorije?

Što se parada tiče podržao bih najpre ŠERIJAT PRAJD jer smatram da poliamorija mora da bude priznata.
I to što čovek ne može da oženi više žena (koje bi na to pristale) je takođe sporedna diskriminacija, protiv koje se treba boriti. Što da ne?

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 26-09-2010, 22:51:19Znam za slučaj devojke, koja jednom pročita knjigu i sve može da reprodukuje od reči do reči.

...

Njemu je nemoguće da zapamti celu knjigu i svaki detalj ma koliko da je pročita. Samim tim je diskriminisan ocenom.
Samim tim neće po završetku fakulteta moći da cilja na prestižan profesorski ili naučnički posao. Samo odsustvo memorije ga diskriminiše.

ni ona ni on ne mogu da rade kao profesori, bar ne nekih ''jačih'' predmeta, ona bi možda mogla istoriju ili tako nešto... mada je i za istoriju potrebno više od pukog pamćenja.

jer oboje su sakati, oni ne mogu imati vrhunske karijere.

inteligentan čovjek mora da ima i jedno i drugo, i sposobnost pamćenja i zaključivanja.

ne može se diskriminisati čovjek koji ne može da radi taj posao.

Loni

Da. To može da se prihvati kao valjan odgovor kad je profesorska karijera u pitanju.
No pored toga imamo i rad u institutu i mnoga druga zanimanja.

Inače u ovoj temi slobodno možemo da prelazimo na druge vidove diskriminacije, koje se vama čine.
Ono šta primećujem je...

1. Diskriminacija ljudi, koji su otvoreno za poliamoriju, umesto za vernost.
2. Diskriminacija studenata na privatnim fakultetima
3. Diskriminacija starijih ljudi pri zapošljavanju
4. Diskriminacija na osnovu mesta stanovanja.

A jedna od najtežih po meni je...

5. R U R A L O F O B I J A

Smeta li još nekom kad čuje ikoga da za nepristojnog čoveka kaže: Seljak. Seljačina.
Kad znamo da ti seljani (politički korektno danas je reći seljaNi a ne seljaCi)
proizvode hranu, mleko, voće, meso, koje jedemo i mi u gradu, zbog čega ih toliko potcenjuju i vređaju određeni urbanoidi?

U svakom slučaju ja bih rado podržao još 2 prajda.
RURAL PRIDE - protiv diskriminacije i vređanja ljudi sa sela
i
ŠERIJAT PRIDE - čiji bi cilj bio da legitimiše brak, koji broji više od 2 osobe, ukoliko oni, to žele.

Джон Рейнольдс

Кад би свака будала парадирала, а не само они привилеговани попут хомосексуалаца, сви бисмо се преселили на село јер градови више не би могли да функционишу. Додуше, решили бисмо проблем руралофобије.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

6. Diskriminacija diskriminacije pretpostavljam...

ja stvarno ne znam ko sad diskriminiše te poliamoriste, Lomljavina izbacuje novorijek na sve strane...

Loni

Gradovi bi itekako mogli da funkcionišu.
Pa nijedna zemlja nije propala zato što je zabranjeno Šerijatsko pravo.

Ja koliko znam od većinsko muslimanskih zemalja, samo su Turska i Tunis ukinuli višeženstvo.

Kad je neko nasilno venčan, to je drugo, ali ima i u Srbiji slučaj da deda živi s dve babe i nijednoj to ne smeta. Svakome od njih troje je dobro.

Джон Рейнольдс

Мада, кад боље размислим, кад би се сви пребацили на село, параде би нестале па макар и градове прогласили парејд-онли територијом. Зашто? Па, на селу обично треба шљакати за клопу, те би било мање доконих парадера, НВО активиста и сличног олоша.

#Τζούτσε

Eriops

Lomljavino, čuvaj se stare zamke- revolucije jedu svoju decu.. često revolucionari kad osvoje vlast postaju isti, ako ne i gori tirani od onih protiv kojih su se borili..tako i ti borci za slobodu i ljubitelji svega i svačega.. na kraju postajete podobna, poslušna masa, slepa za bilo koju istinu sem onih koje se izučavaju na kursevima NVO..

Šerijatsko pravo je nešto vrlo nazadno i retrogradno, smišljeno da mase drži u pokornosti- jer vladajućim elitama je opasno znanje; zato je bilo potrebno smisliti rigidna verska pravila koja će ih držati u poslušnosti i neznanju. Da li su ti brakovi uopšte dobrovoljni ? Ja bih rekao da su mnogi ugovornog tipa, i da se ,, neveste '' ništa ne pitaju. Verujem da će budućnost doneti promene i u muslimanskim zemljama, u pravcu ukidanja pretpotopskih pravila koja ljude drže u bedi, siromaštvu i neznanju.

Što se tiče parada, podržao bih paradu sledećeg naziva ,, PARADA PROTIV ISPIRANJA MOZGOVA OD STRANE NVO I PLAĆENIH AKTIVISTA, PARADA PROTIV TRABUNJANJA O RATU LJUDI KOJI SU ISTI VIDELI SAMO NA TV, ALI ZNAJU SVE ŠTA SE DOGAĐALO I STEPEN SVAČIJE KRIVICE, PARADA ZA ZDRAVLJE- PROTIV ISPIRANJA MOZGA ''. :idea:

angel011

A parada protiv onih koji pričaju o šerijatskom pravu o čijoj su primeni samo slušali? :evil:
We're all mad here.

Eriops

Može, u demokratskom društvu su sve parade legitimne i dozvoljene  :).

Truman

Ja mislio da je pamćenje jedan od pokazatelja inteligencije ( jer primetih da inteligentniji i bolje pamte situacije, prošlost, strane reči i sl ). Ovaj tvoj je redak slučaj, al ne mislim da je diskriminisan već da je to upravo njegov nedostatak...
Što se tiče ostalih diskriminacija pada mi na um da postoji diskriminacija po osnovu profesije i društvenog položaja. Ali mislim da je to više u Srbiji nego na Zapadu jer su ovde ljudi bahatiji i podložniji kvarenju ( valjda upravo zbog tog kompleksa što su do juče bili niko i ništa ).
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Loni

Eto vidiš Trumane, i ti si naseo.

Pamćenje nije povezano sa inteligencijom.
Čak može biti obrnuto.
Autisti ostvaruju jako dobre rezultate kad je pamćenje u pitanju.

S druge strane imaš genijalce, koji su po prirodi jako rasejani.
Sigurni si sto puta čuo izraz: - Rasejani profesor.

Loni

Eriops, naravno da postoje i brakovi sa više ljudi, koji su ugovoreni i nametnuti, ali tako isto postoje i brakovi u dvoje, koji su opet nametnuti.

Nametanje je druga tema.

Ja sam samo protiv toga da mi društvo nameće stege u oblastima, gde nikoga ne ugrožavam.
   Razumem da država hoće da mi ograniči zaradu porezima. Od tih poreza idu pare za penzionere i socijalne ugrožene. Kad bih izbegavao da plaćam porez, nekog bih ugrozio.

Međutim koga ću ugroziti ako recimo poželim da imam 2-3 žene?
   Ili obrnuto ako žena ima više muževa ili ako četvoro svingera (dva muža i dve žene) požele da žive zajedno u braku.    

Čemu nasilni teror broja 2?

Ovo naravno nije osnovna diskriminacija, već sporedna, ali u neku ruku jeste sputavanje čovekove prirode.

Ako čovek shvati i sebi prizna da ne želi da faka samo svoju bračnu družbenicu već i slobodnu komšinicu i sekretaricu, zašto to društvo mora da osporava?
   To je možda problem samih bračnih drugova, varana žena može da se buni, ali i ne mora. I ona može da pusti muža vikendom da švrlja, a i sama ode u neki svoj provod i švrljanje, ali ZAŠTO JE TO PROBLEM DRŽAVE?

Ili ja očigledno ne razumem konzervativizam.
    Čini mi se da šerijatsko pravo osporavaju oni muškarci, koji izgledom, šarmom, inteligencijom, ponašanjem i novcem nikad ne bi ni mogli da imaju više od jedne žene.
    Kao autsajderi oni se boje da neće imati ni tu jednu, koje im društvo odgovara.

Kao takvi oni tajno preziru i zavide onima, kojima se može.
    Utehu nalaze u tome što će ,,baja'' biti ograničen samo na jednu formalnu ženu,
pa će tako ostati neka i za njega autsajdera.

Dakle to što je šerijatsko pravo zabranjeno je čist ustupak autsajderima, a ne ,,bajama'' i ,,facama''!

Ženama je nametnuto da ne prihvate da su nekome druge. No nebu hvala ima i onih, koje ne nasednu i pristaju na avanture, uživanje i vikend zabavu i s nekim ko je oženjen.

Eriops

Čini ti se, a- ne znaš. Žene se ne kupuju novcem ; te koje se mogu kupiti novcem nisu žene, već roba ko i svaka druga. Mnogo veći je uspeh naći jednu pravu- pametnu, finu, obrazovanu ženu, nego imati desetak barbi lutkica koje ćeš kupiti novcem. To nisu baje, već  nezreli ljudi- nije im dovoljna jedna, pa im kao treba harem ; u stvari su nesposobni da privuku ono što vredi, pa traže zamenu u promiskuitetnim sponzorušama.
Problem države je da čuva svoj stub- porodicu ( što naša država odavno ne radi ), a ne da promoviše orgije i svingere ; koje usput niko ne zabranjuje, oni su slobodni u četri zida da spavaju s kim hoće.
Mora postojati određeno sputavanje čovekove prirode. Možda je nekom u prirodi da prikolje prvog ko ga popreko pogleda ? Ali zato ide u zatvor. Znači, ne možeš raditi sve što hoćeš.

Джон Рейнольдс

Sponzoruše ne moraju biti promiskuitetne, naprotiv. Sponzoruše se mogu definisati i kao nepromiskuitetne prostituke.

#Τζούτσε

Franz Xaver von Baader

Quote from: Lomljavina on 27-09-2010, 17:57:08

Pamćenje nije povezano sa inteligencijom.

"Kako nadarenost kod čovjeka raste s artikulacijom svih njegovih doživljaja, tako će se što je nadareniji prije sjećati svoje čitave prošlosti, svega što je mislio i radio, vidio i čuo, osjetio i osjećao; s većom sigurnošću i živahnošću reproducirat će sve iz svog života. Univerzalno pamćenje svega proživljenog zato je NAJSIGURNIJA, NAJOPĆENITIJA I OSNOVNA oznaka genija. Doduše rasprostranjeno je i posebno omiljeno učenje KAVANSKIH literata da produktivni ljudi (jer stvaraju novo) nemaju pamćenje; ali očito samo zato što je to jedina pretpostavka produktivnosti koja je kod njih ispunjena."

Otto Weininger, Spol i karakter, str. 167. i dalje (poglavlje Nadarenost i pamćenje)

Franz Xaver von Baader

Quote from: Lomljavina on 27-09-2010, 18:06:58

Ili ja očigledno ne razumem konzervativizam.
     Čini mi se da šerijatsko pravo osporavaju oni muškarci, koji izgledom, šarmom, inteligencijom, ponašanjem i novcem nikad ne bi ni mogli da imaju više od jedne žene.

lomljavino, politkoru stari, meni ti ovdje izgledaš poput djeteta
"kada sam bio dijete, hodao sam kao dijete, mislio kao dijete, govorio kao dijete; kada sam odrastao odbacio sam dječje stvari" tako nekako reče Evanđelje

za izgled ćeš mi morati vjerovati (gornji dom); šarm mogu potvrditi naše kolegice sa foruma; inteligenciju mi simbolička mreža ne osporava, dapače, tu i tamo stižu riječi hvale; ponašanje onako, nisam politkor u svakom slučaju a ni najuobičajeniji; novac je jedina škripava stavka, ali ne može se sve imati
i svejedno vjerujem u samo jednu ženu

mac

Šta ako procesi pamćenja i analize u mozgu imaju potpuno drugačije biološke mehanizme? Je li Oto Vajninger bio neki (para)psiholog, pa zna kako mozak radi? Ja se recimo mučim s pamćenjem, a važim za lokalnu pametnicu. Mada, čudo je koliko je mozak prilagodljiv, tako da verovatno analitički orijentisan mozak može da se istrenira u pamćenju.

Albedo 0

neka sposobnost pamćenja je sigurno potrebna, daj bre, za polaganje ispita ti je dovoljno kratkoročno pamćenje, ali za vrhunski rad u svojoj oblasti dugoročno pamćenje i sposobnost logičkog zaključivanja.

Samo donekle važi ono ''ne moram da znam ali moram da znam ko zna'', u šta se danas vjerovatno ubraja i pametno korišćenje gugla.

Ali taj klinac o kojem Lomi priča nema ni kratkoročno ni dugoročno pamćenje, vjerovatno zna da riješi neke osnovne logičke smicalice, dakle čovjek je savršeni trgovac, piljar i tome slično, eventualno šahista, mada i tu treba pamtiti kombinacije.

Čovjek jednostavno nije genije, jer testovi mjere matematičku inteligenciju a ne čitavu inteligenciju.

Truman

Quote from: PingvinPatuljak on 27-09-2010, 21:13:54
"Kako nadarenost kod čovjeka raste s artikulacijom svih njegovih doživljaja, tako će se što je nadareniji prije sjećati svoje čitave prošlosti, svega što je mislio i radio, vidio i čuo, osjetio i osjećao; s većom sigurnošću i živahnošću reproducirat će sve iz svog života. Univerzalno pamćenje svega proživljenog zato je NAJSIGURNIJA, NAJOPĆENITIJA I OSNOVNA oznaka genija. Doduše rasprostranjeno je i posebno omiljeno učenje KAVANSKIH literata da produktivni ljudi (jer stvaraju novo) nemaju pamćenje; ali očito samo zato što je to jedina pretpostavka produktivnosti koja je kod njih ispunjena."

Otto Weininger, Spol i karakter, str. 167. i dalje (poglavlje Nadarenost i pamćenje)

E da, ovog sam se i ja setio. I dotični je bio genij.

Albedo 0

e da ga je bar Lomljavina čitao, bar da ne smara više sa polnim transformacijama...

Loni

MEMORIJA:
A šta ćemo sa ljudima, koji su nekad imali memoriju, a onda je naprasno izgubili i postali rasejani profesori?
Da li to znači da su oni izgubili svoju inteligenciju?

MONOGAMIJA I POLIANDRIJA
Eriops i Pingvin misle da je za čoveka najprirodnija monogamija. Ok.
Ja mislim da je monogamija jedan veštački nametnut koncept od strane hrišćana,
s ciljem da sputa čoveka.
Da VEŠTAČKI uprosti njegovu komplikovanu prirodu.

Kod većina muškaraca (a i nekih žena) seksualnost i ljubav su odvojive stvari.
Ja mogu da shvatim da ljubav (LOVE ljubav, a ne LAKE ljubav) jeste najčešće usmerena prema jednoj osobi, ali seksualnost je od toga odvojiva.
To je kao jedenje obroka i ispijanje soka.
Osetiš glad, zasitiš se i objekat, koji te je zasitio, ne moraš više u životu da vidiš.

No pitanje bi bilo da li bi svaki od vas, koji se oseća monogamnim, to i ostao kad bi dobio moć.
Da te neko pretvori recimo u Bekama, kome se najbolje ženske, nude na svakom ćošku ili u nekog pop pevača - Čolića na primer, pitanje je ko bi se kako ponašao.   :evil:
Lako je odricati se nečega što ti i ne nude.

No nije spor u tome što Eriops, misli jedno, a ja drugo.
Što će njemu možda svi drugovi biti verni, a meni svi promiskuitetni jer takvo društvo biramo.
Meni je najvažnije DA SE DRŽAVA NE MEŠA!

CITAT ERIOPSA:
Problem države je da čuva svoj stub- porodicu ( što naša država odavno ne radi ), a ne da promoviše orgije i svingere ; koje usput niko ne zabranjuje, oni su slobodni u četri zida da spavaju s kim hoće.
Mora postojati određeno sputavanje čovekove prirode. Možda je nekom u prirodi da prikolje prvog ko ga popreko pogleda ? Ali zato ide u zatvor. Znači, ne možeš raditi sve što hoćeš.

MOJ STAV O TOME:
- Država ne treba da se meša u te stvari.
Država treba da sputa samo nasilnu ljudsku prirodu, ali u privatnost ne treba da se petlja.

A ako država već hoće da se meša u nešto tako, onda mi je ok samo ako NAGRAĐUJE sebi podobne (veća plata za treće dete ili stanove za bračne parove), a prema ,,nepodobnima'' bude RAVNODUŠNA.
A ne da prema ,,podobnima'' bude ravnodušna, a ,,nepodobne'' da kažnjava.

Nek cifre budu 0 i + za podobne,
a ne 0 za podobne, a - zanepodobne.

U protivnom država krši načela privatnosti, demokratije i slobodnog izbora.

Albedo 0

kakva shizofrenična šetnja bi bilo čitanje Lomijevog teksta.... hodam sad kao zombi... hodam sad...

P.S.  memorija i rasejanost nisu iste stvari

angel011

Quote from: mac on 27-09-2010, 23:11:44
Šta ako procesi pamćenja i analize u mozgu imaju potpuno drugačije biološke mehanizme? Je li Oto Vajninger bio neki (para)psiholog, pa zna kako mozak radi? Ja se recimo mučim s pamćenjem, a važim za lokalnu pametnicu. Mada, čudo je koliko je mozak prilagodljiv, tako da verovatno analitički orijentisan mozak može da se istrenira u pamćenju.

Vajninger je napisao knjigu o tome kako su muškarci u svemu bolji od žena, žene su niža bića i nemaju dušu, a onda se roknuo. Sve to prilično mlad.
We're all mad here.

Eriops

Ajmo ovako, Lomi.
Država koliko znam, nikom ne brani da se švaleriše, menja svoju ženu ili muža s drugim ako baš hoće- to je njihova privatna stvar. Ali država ima određene obaveze, vezano za javni moral, a to je da takve stvari ne populariše, niti nagrađuje. Prirodno bi mi bilo da pomaže i finansira majke sa više dece, da utiče na jeftinije cene bebi opreme i sl., svakako neće valjda novčano pomagati orgije i svingere  :).
Kako reagovati kada imaš moć- to je stvar karaktera. Koliko znam Čolić ima ženu, i nije baš poznat po seks skandalima. Naravno, ima i onih drugih, koji švrljaju stalno. Za mene to nije dokaz moći, već upravo obrnuto- nezrelosti. Ili još preciznije- sebičnosti. Ako misliš samo na sebe i svoje uživanje, i nije te briga što ćeš nekog povrediti. Svako ponekad poželi i drugu osobu od one s kojom si u vezi, ali veliki je korak od želje do realizacije. Postoje valjda i neke karakterne crte koje te teraju da prikočiš- jer valjda ti je veza sa voljenom osobom važnija od kratkotrajnog seksualnog zadovoljstva s nekim drugim.

Možda sam ja po tebi staromodan tip. Nisam nikad imao šeme za jednu noć, nego veze, čak  mi se desilo  da devojka za koju su mi govorili da je laka i da će biti kratkotrajna šema, ispadne skroz drugačije, bili smo u vezi godinu dana. Vrlo često muškarci debelo i lažu o tim ,, lovačkim '' pothvatima za jedno ili par večeri, ne kažem da svi, ali dosta njih. U principu većina žena želi vezu i bliskost, čak i one promiskuitetnije.
Sad kad bi bio Hju Hefner  :), svejedno , opet ne bi mogao biti sa x žena. Pretpostavljam da bi se ipak posvetio jednoj- Holi verovatno, al već se udala  , tako da ništa od toga  :).

Джон Рейнольдс

Quote from: Albedo 0 on 27-09-2010, 23:42:07
e da ga je bar Lomljavina čitao, bar da ne smara više sa polnim transformacijama...

Ma da više čita bilo šta, samo da manje smara...  :(

#Τζούτσε

angel011

Pusti, dete koje traži sebe, tu i tamo provocira, i smatra da ga provociranje i smaranje po forumima čini frajerom.
We're all mad here.

Albedo 0

Quote from: angel011 on 28-09-2010, 10:13:15Vajninger je napisao knjigu o tome kako su muškarci u svemu bolji od žena, žene su niža bića i nemaju dušu, a onda se roknuo. Sve to prilično mlad.

ne žena nego ženski princip

Žena može da ima muški princip i obrnuto.

Konkretan muškarac može biti niži od konkretne žene. To su principi, kao sjeverni i južni pol.

Njegova razmišljanja su upravo da pol ne postoji, čovjek je revolucionaran.

angel011

Muškarac koji ima ženski princip je manjkav.

Žena koja ima muški princip je manjkava; niti je stvarno žena, niti je u rangu muškarca.
We're all mad here.

Albedo 0

Svi mi smo po Vajningeru manjkavi, pitanje je samo u kolikom procentu. Mada on nije koristio riječ ''procenat'', bio je izričit da su svi ljudi određena kombinacija muškog i ženskog principa, dok su savršeni muškarac i savršena žena ideali koji se rijetko sreću.

Eriops

Meni nije jasno kakvo to društvo zagovara Lomljavina, i šta je svrha tog društva ? Čist hedonizam, sebičnost, orgije se proglašavaju slobodom a vernost partneru doživljava kao konzervativizam i nazadnost ?

angel011

@Albedo: Pa da, ali žena je nužno manjkava, čak i ako je idealna (jer je onda u njoj kompletno ženski princip i nimalo muškog), dok muškarac ima teoretske šanse da bude idealan i bez manjkavosti.

@Eriops: Lomljavina (odnosno njegova forumaška persona, nemam pojma kakav je uživo) je klinac koji fantazira i mangupira se. Nemoj tu tražiti ništa ozbiljno.
We're all mad here.

Albedo 0

Quote from: angel011 on 28-09-2010, 11:57:51
@Albedo: Pa da, ali žena je nužno manjkava, čak i ako je idealna (jer je onda u njoj kompletno ženski princip i nimalo muškog), dok muškarac ima teoretske šanse da bude idealan i bez manjkavosti.

teoretske šanse? E pa velike su nam šanse :)

angel011

We're all mad here.

Albedo 0

ma lako je vama, zamislite kao se osjeća čovjek koji je blizu vrhunca kojeg nikada neće dosegnuti? Užas.

hm, a genetika pobila Vajningera, ili ga bar redefinisala.

Loni

Evo Angel me diskriminioše i naziva klincem (a imam 33), to je dokaz koliko je nasela na obrazac nametnute ,,zrelosti'' monogamnog čoveka.

Inače niti je muški princip nezreo nitienski princip (ali o tome na drugim temama)

Eriops, pazi ovako... (s tobom se bar može raspravljati iako različite pozicije imamo u svemu) ja nisam za to da se iko POVREĐUJE.
  Mogu da se složim da bi bilo nefer da muž vara ženu, a da ona zbog toga pati.

Međutim ukoliko je društvo sagrađeno na drugim osnovama. Na takvim da na seksualne avanture ne gledamo kao na ,,izdaju'' onda bi bilo drugačije.

Ne znam da li je iko na Studio B gledao moju omiljenu seriju SWINGTOWN

Radi se o tri para iz Čikaga.
   Jedan par su svingeri od početka do kraja serije. S tim što se na kraju, kad ona zatrudni malo povlače iz priče.
   Drugi par su klasična američka prorodica s dvoje dece, ali uticaj prvog para čini da počnu slobodoumnije da gledaju na stvari.
   Razdvajaju telesnu komunikaciju od ljubavi i dobrih porodičnih odnosa. Oni vremenom postaju svingeri, ali OSTAJU DOBRI RODITELJI.
    Treći par čini konzervativna hrišćanka i malo slobodniji muž, koji bi nešto, ali ne može. I oni su dobri roditelji. Najviše je lomljavine  :evil: u trećem paru, koji na kraju dolazi na pozicije prvog, dok se prvi par sa prvom trudnoćom skoro pa i vraća ,,monogamiji''.

U ovoj seriji (radnja je u slobodnim hipi 70-tim) vidimo da se može vrlo dobro funkcionisati i ostati dobar roditelj i koristan član društva čak i kad si seksualno NESTANDARDAN.
   Jeste problem ako si ti avanturista, a partner nije, ali ako ste oboje pristali na takvu priču ČEMU MEŠANJE DRŽAVE?

I još nešto---

Svi koji kritikujete američku ratobornu politiku danas prema Avganistanu, Iraku ili Vijetnamu, morate da znate da su upravo liberalni Amerikanci (nekad hipici, hedonista, svingeri, lgbt-ovci) u ogromnoj većini GLASAČI PACIFISTA !
   Upravo liberalno orijentisani Ameri glasaju redom protiv Buša isličnih generacijama unazad.
   S druge strane upravo Buš i njemu slični su oličenje konzervativnih hrišćana, koji bi da nemetnu i demokratiju ali i hrišćanstvo (Pored indijancima, Filipincima su upravo Amerkinaci nametnuli hrišćanstvo, a Južna Koreja ima porast hrišćana upravo jer je pod uticajem SAD)

U jednom indijanskom plemenu gde indijanka spava sa svima i gde nema seksualnih inhibicija, otkriveno je da nema ni šizofrenije ni frustracija.

Moja poenta je da svet ne bi bio išta gori da liberali vladaju. Da su hipi levičari pobedili, SAD ne bi napale Vijetnam ili Irak. Mislite malo i o tome.

Loni

Samo da dodam.
Čola u mladosti jeste bio vrlo promiskuitetan. To pouzdano znam od jedne novinarke iz njegove generacije.
Parola mu je bila: - Žene treba guzit. Uz prvo drvo vezat' i guzit'.

Bekama često 'vataju sa švalerkama. On se posle kaje i izvinjava, ali nastavlja po starom.

Često su muškarci, koji se zalažu za seksualnu monogamiju licemeri.
Znam jednog, koji je pre desetak godina menjao ribe kao čarape. Imao je bogatog tatu, išao u teretanu i bio zgodan.
Danas tip ima 30 kila više nego sada. Tatica je umro. Nema više one penzije, a sam malo zarađuje. Taj isti na sva zvona pljuje njegove drugove - avanturiste i poziva se na vernost i hrišćanstvo. Uzgred nije se naročito obrazovao, niti je unapređivao svoj šarm.
Pa mislim se. Lako ti je da pljuješ sada, kad si sam izgubio ,,moć'' pa te nijedna neće.

I onda su takvima podsvesno krivi svi ostali. Krivi su im avanturisti, svingeri, pederi.

U nekoj anketi o gejevima neki tip od 120 kila kaže:
- Ja sam ugroženhiji od pedera. Men ije gore! Ja sam taj koji je diskriminisan.
Voditelj ga pita kako to, a on kaže:
- Volim žene, a nijedna me neće.

Hm. Pa mislim se radi na sebi spolja i iznutra pa će te hteti.
Nemoj druge da kriviš i ograničavaš.

Albedo 0

šta zna Lomljavina šta je 33 godine... jebote, da čovjek stariji od mene rasuđuje o promiskuitetu na osnovu neke serije...

medicinski gledano, promiskuitet uopšte nije preporučjliv, za oba pola. Muškarcima strada prostata, ženama su rizični svi reproduktivni organi. Čak i ako koristiš kondom ne smanjuješ rizik o oboljevanja, osim što sprečavaš neki bakterijski haos u sopstvenom organizmu.

Jer svi mi smo nosioci određenih bakterija i naš organizam se navikao na njih. U medicinskom smislu, seksualni odnos je pravi bakterijski napad, te mijenjanje partnera bez kondoma stvara šok za šokom, pa cista na jajniku.

A prostata puca i sa kondomom, zbog samog fizičkog iznurivanja. Zato je monogamija medicinski najpreporučljivija.

tako da sve te priče nemaju veze sa vezom.

Truman

Lomljavina, ti profesori koje si spominjao nisu izgubili memoriju. To što si rekao bi značilo da više nisu u stanju da ispredaju lekciju ili nauče nešto novo iz svoje oblasti. A ako su rasejani to je zbog gomile studenata i obaveza...

Albedo 0

ma rasejan čovjek ne zna gdje mu je olovka, a ne gdje mu je korijen iz -576457 (ako je prof matematike). Lomi lupeta...

Loni

Ok Albedo, medicinski razlozi već se mogu biti uzeti u obzir, ali onda daj da kažemo da su medicinski razlozi u pitanju, a ne RELIGIJA i MORAL.
   Onda daj da nazovemo stvari pravim imenom.

Jeste tačno da promiskuitetan čovek može lakše da zakači neke bolesti, međutim nije sve tako crno ili belo. Postoje bolesti, koje napadaju upravo apstinente.

1)   RAK TESTISA - nije tako čest kao rak dojki dok žene, ali je otkriveno (to mi je medicinar na 6.godini rekao) da je najviše obolelih od raka testisa pronađeno među monasima u katoličkim redovima u prošlom veku.
   Medicinari su zaključi da je to upravo što ta profesija najviše apstinira. Toliko su se udaljili od seksa da nisu ni drkeljisali.
   Zato se sperma nakupila u testisu, ostarila je i otežala, što nije dobro za same testise. Kod nekih je ovo uzrokovano rakom testisa.

2) DEPRESIJA, NERVOZA, ANKSIOZNOST, ŠIZOFRENIJA
Manje ih imaju oni sa redovnim seksualnim životom.  
Pre će psihički da pukne onaj ko ne yebe, od yebača.

Što se tiče stradanja prostate od isuviše seksa ja za to prvi put čujem.
    Jedino što možda može da strada je srce (kod bolesnika), ali i to je pitanje jer može da ojača tokom redovnog seksa.
   Osim toga, čak i da je istina da strada prostata od suviše seksa, suviše seksa imaju i oni verni zar ne?
   Da l ćeš spavati 100 puta godišnje sa istom ženom ili 90 puta s njom, a 10 puta s drugima NE MENJA STVAR.
   100 puta je 100 puta.
    Ili možda prostata ima neku svoju inteligenciju pa te kažnjava kad se ,,sastraniraš''?

Ineče KONDOM iako nije savršen vrlo je dobar zaštitnik od trudnoće i od hiva. Tačno je da kondom sadrži rupice, kroz koje mogu teoretski da prođu spermatozoidi i hiv, ali to se ne dešava jer se ni jedan spermatozoid niti virus hiva NE KREĆU SAMI.
 Oni idu u okviru lepljive mase sperme, dok za samostalno kretanje kroz pore kondome, nisu sposobni.

To je kao kad bi pojedinac mogao daprođe kroz neku svemirsku poru, ali mu ništa ne znači jer je pojedianc u svemiru samo u okviru velikog vasiosnkog broda, koji nema šanse da prođe.

Ne postoji niko ko je zatrudneo ili se zarazio preko kondoma u smislu tih rupica.
 Ako kondom pukne, to je druga stvar.  

Meho Krljic

Quote from: Albedo 0 on 28-09-2010, 12:50:13
šta zna Lomljavina šta je 33 godine... jebote, da čovjek stariji od mene rasuđuje o promiskuitetu na osnovu neke serije...

medicinski gledano, promiskuitet uopšte nije preporučjliv, za oba pola. Muškarcima strada prostata, ženama su rizični svi reproduktivni organi. Čak i ako koristiš kondom ne smanjuješ rizik o oboljevanja, osim što sprečavaš neki bakterijski haos u sopstvenom organizmu.

Jer svi mi smo nosioci određenih bakterija i naš organizam se navikao na njih. U medicinskom smislu, seksualni odnos je pravi bakterijski napad, te mijenjanje partnera bez kondoma stvara šok za šokom, pa cista na jajniku.

A prostata puca i sa kondomom, zbog samog fizičkog iznurivanja. Zato je monogamija medicinski najpreporučljivija.

:? :? :? :? :? :? :?

Da ne pominjemo redovnu masturbaciju koja URNIŠE prostatu!!!!!!!!!!!!!!!

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 28-09-2010, 14:16:04

Ok Albedo, medicinski razlozi već se mogu biti uzeti u obzir, ali onda daj da kažemo da su medicinski razlozi u pitanju, a ne RELIGIJA i MORAL.
   Onda daj da nazovemo stvari pravim imenom.

pa religija i medicina su se tu poklopili, pa ti vidi šta ćeš sa tom činjenicom.

QuoteDa ne pominjemo redovnu masturbaciju koja URNIŠE prostatu!!!!!!!!!!!!!!!

da, angel priča o našim teoretskim šansama, a mi propadosmo! :lol:

Meho Krljic

Pa, to. Ali jebiga, svako zadovoljstvo zahteva određene žrtve.

lilit

Quote from: Albedo 0 on 28-09-2010, 12:50:13

:lol: :lol: :lol: :lol:

albedo, ovo ti je nabolji post na sagiti.  :lol: :lol: koliko imas godina, ako nije previse intimno pitanje?  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.