• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tarantino's back

Started by eric cartman, 02-10-2003, 22:14:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Moj najomiljeniji film u kojem je Tarantino imao svoj udio je:

Jackie Brown (1997)
0 (0%)
Four Rooms (1995)
0 (0%)
Pulp Fiction (1994)
8 (53.3%)
Reservoir Dogs (1992)
1 (6.7%)
From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter (2000)
0 (0%)
Killing Zoe (1994)
0 (0%)
From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money (1999)
0 (0%)
Natural Born Killers (1994)  (Scenario)
1 (6.7%)
True Romance (1993) (Scenario)
3 (20%)
From Dusk Till Dawn (1996) (Glumac)
1 (6.7%)
Little Nicky (2000) (Glumac)
0 (0%)
Sleep with Me (1994)  (Glumac)
0 (0%)
Screw Tarantino ,I'm goin' home
1 (6.7%)

Total Members Voted: 15

Voting closed: 02-10-2003, 22:14:58

eric cartman

Tarantino se konacno vratio sa hard core action filmom Kill Bill.
Da li volite Tarantina i kakvo vam je ocekivanje od novog filma?
Screw you guys I'm goin' home

eric cartman

Niko na ovom forumu ne voli Tarantina?
Screw you guys I'm goin' home

Lurd

Što glasanje i pokazuje.
My trees...They have withered and died just like me.

Truba

čovjek je legenda
ali je kubrik VEĆA legenda

željno iščekujem Kill Bill
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Spider Jerusalem

Kod From Dusk Til Dawn treba da stavis SCENARIO, a ne glumac.

iNCUBUs

Quote from: "Spider Jerusalem"Kod From Dusk Til Dawn treba da stavis SCENARIO, a ne glumac.

Come on, hoćeš da kažeš da tamo nije bio dovoljno ubedljiv kao glumac?
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

godclone

Pa bas i nije... S druge strane , scenario za film je napisao cini mi se jos u srednjoj skoli...
A kako se zvase onaj film gde se pojavio na pet minuta s fantasticnim monologom u kom objasnjava zasto je Top Gun u stvari gay movie...?

Tex Murphy

Film se zove Sleep With Me.
Da, to je odličan monolog  :)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Spider Jerusalem

Sto, je l' isao zajedno sa Robertom Kurtzmanom u srednju skolu? Nesto se ne secam. Tacnije - nije.

crippled_avenger

Lista filmova sa kojima je involviran Tarantino je nepotpuna, a kao nepotpuna skriva neke od njegovih negativnih uticaja.

Pa ipak, zeljno iscekujem KILL BILL jer ce u njemu Quentin da se oproba kao autor legendarnog filma a ne filma u kome se ispredaju legende...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

QGA

Ipak...mislim da je malo egoisticki deliti film na dva dela. Osim ako se ne radi o egoizmu, nego o grabljenju love na provereni holivudsko-matrix fazon.
Hello darkness,my old friend,I've come to talk with you again www.jazaradio.com/forum

Ghoul

sto egoisticki?
covek hteo da natrpa sto vise samurajskih, borilackih, pa cak i giallo uticaja, i bilo ga zao posle da krati...

totalno verujem da ce bill biti najbolji njegov film, a za 4-5 dana javljam da li je moj hunch bio correct.
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

mislim da podela filma na dva dela nije dobra jer se gubi celovitost kao argument pri proceni filma. cudi me da je tarantino pristao da mu tako parcaju rad...

crippled_avenger

Spidere, mozda se ti ne secas Kurtzmana iz srednje ali se on sigurno seca tebe...

QGA

Egoisticno u ironicnom smislu. Holivudski u zbilji. Volim Tarantinove filmove, ali me je malo razocaralo delenje na dva dela. Potseca me na onu, nikad prezaljenu zavrsnicu Matrix2 ~nastavice se~!
Hello darkness,my old friend,I've come to talk with you again www.jazaradio.com/forum

Truba

Quote from: "crippled_avenger"mislim da podela filma na dva dela nije dobra jer se gubi celovitost kao argument pri proceni filma. cudi me da je tarantino pristao da mu tako parcaju rad...
bolje i to nego da makaze rade
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

crippled_avenger

to je tacno. medjutim, ako se tolerise Jacksonu da pravi filmove koji traju ne satima vec godinama, zasto bi Tarantino bio zrtva? mozda zato sto je njegov film za razliku od Jacksonovih dobar? ili da isti film dvaput prodaju? u svakom slucaju prvi traje 110 minuta, ako i drugi traje toliko, nije to puno vise od trajanja TITANICa...

johnson bronson

Tarantino je buljazh. Nema pojma. Dosadan.

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"u svakom slucaju prvi traje 110 minuta, ako i drugi traje toliko,...

actually, kako tanjug javlja, bill traje nesto malo manje od toga, a u svakom slucaju najavna i odjavna spica od tog vremena oduzimaju 12ak minuta!

[verovatno se na kraju zahvaljuje svakom pojedinacnom filmmakeru od kog je maznuo ponesto u 1. delu filma...]

anyway, i ta dilema, bar za mene, bice razjasnjena za par dana... :twisted:

ex pistol

Đango premijera u Srbiji 17.januara.
He's back!

ginger toxiqo 2 gafotas

DJango UnChained 2012 DVDSCR AC3  5 1 XViD-RemixHD

http://www.imdb.com/title/tt1853728/
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

Quote from: ex pistol on 31-12-2012, 03:22:03
Đango premijera u Srbiji 17.januara.
He's back!
Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 06-01-2013, 01:24:20
DJango UnChained 2012 DVDSCR AC3  5 1 XViD-RemixHD

http://www.imdb.com/title/tt1853728/
Nešto poranila premijera...  xcheers
"zombi je mali žuti cvet"

tomat

hmm... vele da u ovoj RemixHD verziji fali jedno sat vremena filma. je l ko proverio?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

tako i piše

Length...............:1h 41mn

Size.................:1.37 GiB

a treba 165 minuta

ginger toxiqo 2 gafotas

...ja sam skidao Xvid-ove grupa TheStig i Legion, kod oba je minutaža u redu, tu je i špica, a rekao bih da je slika kod Legionovog čeda a bit oštrija nego kod Stigovaca...

ginger toxiqo 2 gafotas

Django Unchained 2012 DVDSCR XViD AC3-LEGi0N

...to je taj valjaniji...

Джон Рейнольдс

Ово делује као најбоља опција:

Django Unchained 2012 DVDSCR X264 AAC-P2P

Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 2.48 GiB
Duration : 2h 45mn
Overall bit rate : 2 148 Kbps
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Nominal bit rate : 2 000 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 354 pixels
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Codec ID : A_AAC
Duration : 2h 45mn
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Language : English
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 06-01-2013, 12:48:52
Ово делује као најбоља опција:

Django Unchained 2012 DVDSCR X264 AAC-P2P

si to skino i proverio?

jer, za tu verziju kažu ljudi "this is not a real screener.incorrect aspect ratio, something director would "never" allow. Don't waste time on it. crappy image."

ova druga verzija, DJango Unchained 2012 DVDSCR AC3 5.1 XViD-RemixHD - e, to sam skino i proverio, i to mi već deluje sasvim pristojno i gledljivo!

tomat

Quote from: Ghoul on 06-01-2013, 13:49:50
ova druga verzija, DJango Unchained 2012 DVDSCR AC3 5.1 XViD-RemixHD - e, to sam skino i proverio, i to mi već deluje sasvim pristojno i gledljivo!

pa je l traje 2h45min ili kraće?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ghoul

Quote from: tomat on 06-01-2013, 13:55:09
Quote from: Ghoul on 06-01-2013, 13:49:50

pa je l traje 2h45min ili kraće?

eh, da - to je jedina kvaka.
ta verzija traje nešto malo preko 100 minuta...  :cry:

Джон Рейнольдс

Нисам још скинуо, навала у 3пм, иде споро. Колико траје то што си скинуо?

А што се тиче јесте/није скринер, пошто сам имао доста тога оригиналног у рукама, није ми јасно како нешто може да не буде "прави скринер који режисер не би одобрио". У питању је чисто техничка ствар, продуцент или дистрибутер прави скринере и заиста досад нисам чуо да праве технички другачије. Може бити једино да је неко приликом риповања брљао око подешавања, али ми је тешко да поверујем да у изворном материјалу постоје разлике.

едит: излетеле су две поруке у међувремену, ово горе важи и за дужину.

Уосталом, мене је филму привукло само то тупљење да ли је или није anti-white и на који начин. С друге стране, ценим да ће ово бити некакав шпагети-вестерн-омаж-пастиш... гледајтељудиколикосамшпагетивестернауживотупогледаопаћусаддавамсмарам тиме - тарантинизам, тако да ћу после једног гледања ово скоро сигурно обрисати.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

tomat

ovu LEGi0N verziju je na pajratbej okačio TVTeam, aplouder sa kojim do sada nisam imao problema. pristavio da se skida pa javljam kada bude gotovo.

Ghoul

ja sam pristavio ovo:
Django.Unchained.2012.DVDSCR.XVID-NYDIC.avi

02:45:22

1,7 Gb

Tex Murphy

Ја ћу фино да сачекам да ви погледате и да се изразочаравате, па ћу онда да видим дал да гледам или не.
Genetski četnik

Milosh

Quote from: Harvester on 06-01-2013, 18:00:36
Ја ћу фино да сачекам да ви погледате и да се изразочаравате, па ћу онда да видим дал да гледам или не.

Mudra odluka. A u međuvremenu ćeš da pogledaš poslednja dva Twilighta...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Morningstar

ovo je ok verzija, traje kolko treba

Django.Unchained.2012.x264.AAC.HQ.5.1-CrEwSaDe
sve price su Anansijeve.

Ghoul

Quote from: Ghoul on 06-01-2013, 14:31:41
ja sam pristavio ovo:
Django.Unchained.2012.DVDSCR.XVID-NYDIC.avi

02:45:22

1,7 Gb

skinuto, provereno, ok zvuk i slika, tačno trajanje - gledaće se!

(na preskok, ne obećava mnogo; ne verujem da će od mene dobiti više od ***)

Albedo 0

Tarantino ne obećava mnogo već jedno 15 godina...

Truman

Ja ovo ostavljam za bioskop...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Kunac

film je... predugačak.

Agota

Quote from: Truman on 06-01-2013, 20:11:32
Ja ovo ostavljam za bioskop...
takodje.
Quote from: Бата Животиња on 06-01-2013, 20:09:51
Tarantino ne obećava mnogo već jedno 15 godina...
meni je i prethodni film bio super zabavan.
kakve god da padnu kritike , ja to moram sama da proverim.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

knock yourself out!  8-)

Ghoul

dobar je đango.
fina trojka (***).

nije smorio, nije ugušio sa citatima, zabavno je to sve, skoro celo vreme trajanja - ne oseti se.

Kunac

U redu je Đangova osveta. Ali... Ipak, Tarantino i dalje nije povratio stari sjaj. Od drugog dela Kill Bill-a to jednostavno više nije to. Đangova osveta mi je prijala pre svega zato što evocira ugođaj špageti vesterna, ali ostaje fakat da je film predugačak. Ima jedna posebno užasna scena sa Donom Džonsonom i Džonom Hilom: zločin je što nije "završila na podu sobe za montažu"... Ima još sličnih momenata, alo ovaj koji sam naveo je najekstemniji. Takođe, kraj je problematičan. SPOJLER Posle smrti likova koje tumače Dikaprio i Valc film gubi na težini KRAJ SPOJLERA

Bolje od Otporog na smrt i Prokletnika, ali znatno zaostaje za klasičnim Tarantinovim filmovima.

tomat

sve posle Džeki Braun je po meni loše, a Kil Bil mi je neopisivo smeće. problem je što Tarantino sve nešto evocira (eksploatacijske filmove, kung fu filmove, špageti vesterne, ...), nema tu više neke originalnosti.

Tex Murphy

Кил Бил је феноменалан и много је бољи од Џеки Браун.
Genetski četnik

Kunac

Quote from: Harvester on 07-01-2013, 14:01:48
Кил Бил је феноменалан и много је бољи од Џеки Браун.
Po ovom pitanju delimo mišljnje.

Truman

Quote from: tomat on 07-01-2013, 12:28:08
sve posle Džeki Braun je po meni loše, a Kil Bil mi je neopisivo smeće. problem je što Tarantino sve nešto evocira (eksploatacijske filmove, kung fu filmove, špageti vesterne, ...), nema tu više neke originalnosti.

A Prokletnici? Kako nekome taj film moze biti slab? A inace Tarantino je poznat kao reditelj koji svoju inspiraciju ne pronalazi u zivotu nego upravo u drugim filmovima...On je metareditelj. :mrgreen:
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Albedo 0

Quote from: Truman on 07-01-2013, 19:15:13
A Prokletnici? Kako nekome taj film moze biti slab?

ja sam odustao nakon prve scene

Lord Kufer

Tantarino odavno vadi zečeve iz kečeta.

Jel neko odgledao Death Proof do kraja?