• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Filmska muzika

Started by Tex Murphy, 03-10-2003, 02:37:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Ljudi, vi koji ste stručnjaci za filmsku muziku (i klasiku), pomagajte! Trebaju mi imena kompozicija koje se pojavljuju u sljedećim filmovima:

1) Excalibur (Boormanov), ona poznata melodija pred kraj filma kad vojnici marširaju kroz maglu. Bezbroj puta je puštali na televiziji.

2) Opet jedna jaaaako poznata melodija, pojavljuje se u filmu The Hunger, mislim prilikom one scene sa Ketrin Denev i Suzan Sarandon u krevetu (takođe i na brooojnim reklamama na TVu)

3) Donnie Darko, scena u kinu kad Donnie priča sa Frankom.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

1 ja mislim da je o fortuna ...  karmina burana   Karl orf
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Rommel

Quote from: "komunjara"1 ja mislim da je o fortuna ...  karmina burana   Karl orf
nije o fortuna jer je ona pustena u dva slucaja kod opsade camelyarda i kad odlazi arthur od guinevere iz samostana sa vitezovima ali ne sjecam se muzike koja odgovara opisanoj sceni...provjeriti cu...ali ako je varijacija uvodne teme onda je to Siegfried's Death, Richarda Wagnera

BladeRunner

3) "Ave Maria", Giulio Caccino & Paul Pritchard. Nema nikakve veze sa "Ave Maria" od Franca Suberta. Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Pajke

2) Znam, to je ona stvar sto je isla za reklamu za British Airways...klasika...kada proverim i nadjem javicu ti :)  :wink:

Truba

Quote from: "Pajke"2) Znam, to je ona stvar sto je isla za reklamu za British Airways...klasika...kada proverim i nadjem javicu ti :)  :wink:

oho putujemo negdje 8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...