• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Đorđe Milović: CRVENA TRAVA

Started by marlowe, 06-10-2010, 10:14:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

Za Sajam knjiga izlazi novi, treći, album iz edicije Moderni srpski strip. Radi se o najnovijem radu kultnog autora Đorđa Milovića pod nazivom Crvena trava. Strip je inspirisan istoimenim romanom Borisa Vijana koji Milović obrađuje na svojstven način. Takođe, ovo premijerno ostvarenje najduži je strip Milovića, koji je do sada nagrade osvajao za svoje kratke poetične stripove.
Promotivna cena albuma na Sajmu knjiga će biti 700 dinara.

Tehnički podaci:

Autor: Đorđe Milović
Naslov: Crvena trava
Format: 210x290 mm
Strana: 52
Štampa: crno-belo
Povez: tvrdi
Tiraž: 500 primeraka
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Mme Chauchat

Znam ko će se tome obradovati...

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

marlowe

Gde si, bre, brate Kornelijuse???
Šta se radi? Dolaziš na Sajam?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

Tu sam, tu sam... Ne dolazim za Bgd ove jeseni, jer sam se vratio sa godisnjeg odmora pre dve nedelje. Pa, valja malo i raditi.

Obradovala me je vest da Djordje isfurava album. Ja mnogo volim njegove stripove - emocije, poezija, apsurd, inteligencija, ne samo u scenariju, nego i u grafickom pristupu.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Boban

Dakle, Komiko je definitivno najznačajniji strip izdavač u Srbiji ove godine... a tek je počeo.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

marlowe

:!:
Ovaj Milović nudi sve što reče Kornelijuse, ali budući da je duža forma mislim i više, a u isto vreme je i čitkiji i dinamičniji.
Mislim da su Đorđevi kratki stripovi ponekad prezasićeni i da je teško čitaocu da se upozna i poistoveti sa likovima, prebrzo se završe. I onda se u sećanju nekako stope u jedan isti strip. Mislim da Đorđu upravo treba duža forma.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

Pretpostavljam da je Djordje prava licnost za adaptaciju Vijanove knjige "Crvena trava". Knjiga govori o inzenjeru koji je smislio masinu kojom moze ponovo da prozivi sopstvenu proslost. Na cudnom putovanju, pokusavajuci da dokaze da nije pozeljno odmah dobiti ono sto se zeli, on srece vazda burlesknih osoba i prolazi kroz zivopisne situacije. Knjiga je protkana Vijanovim uobicajenim humorom, fantazijom i apsurdom, ali i sopstvenim iskustvima, strahovima i stremljenjima. Vijan je knjigu napisao u svom najplodnijem periodu (46-50).

Ima Djordje dosta slicnosti sa Vijanom, pa zato ovaj njihov susret uopste nije slucajan.

marlowe

Evo primera nekoliko tabli iz Crvene trave:

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

SuperGoof

Dokle bre to izdavanje! Ne stigoh da platim i preuzmem ni ono prethodno :D
We ain't getting any younger, you know!

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

izdavanje do poslednjeg kolekcionara...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

marlowe

U okviru stripskog programa na Sajmu knjiga, u subotu 30. 10. u 12 časova održaće se promocija izdavačke kuće Komiko i noviteta iz edicije Moderni srpski strip - albuma Crvena trava Đorđa Milovića.

Pored moje malenkosti učestvovaće i Đorđe Milović, koji će posle promocije održati teorijsko predavanje o mediju stripa iz svog autorskog ugla pod nazivom STRIP, NEVIDLJIVA UMETNOST, sa početkom u 13.00.

Dobrodošli!
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Plottz

subota 14

marlowe

Naš štand se nalazi na galeriji Hale 4, a u prilogu je nacrt hale radi lakšeg nalaženja.
Dobrodošli!

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Plottz

subota 14

marlowe

U petak 12. novembra sa početkom u 19 časova, u Klubu obožavalaca stripa u Novom Sadu održaće se "Veče sremačkog stripa i vina". U okviru ovog događaja biće predstavljen novi stripa album Beočinca Đorđa Milovića pod nazivom Crvena trava, i biće organizovana degustacija prve berbe Italijanskog rizlinga najperspektivnije nove vinarije iz Sremskih Karlovaca - Podruma Ostojić. Uz druženje sa Milovićem i Ostojićem, biće upriličen i koktel, a trajanje čitave manifestacije nije vremenski ograničeno...

Dobrodošli i živeli!
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

marlowe

Политика, 4. децембар 2010.

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Fidel

Citao, i vredi, dobro je uradjeno, pametno izabrani detalji tako da je adaptacija romana verna ali i originalna na svoj nacin, nekako privlaci da ga prelistavas vise puta i nakon sto procitas

Kunac

Volim Milovićeve crteže u Vijanovim romanima u izdanju Kiše, tako da sam pre nekoliko dana kupuio i strip album. Jedino se pojavio problem u vidu toga da još uvek nisam pročitao roman Crvena trava. On mi je, shame on me, promakao. Kada to ispravim, prelazim na album.
"zombi je mali žuti cvet"

marlowe

Milović adaptacije radi dosta slobodno i vidi ih kao sopstvene "interpretacije književnog predloška".
Drago mi je da nalazi put do čitalaca. "Crvena trava" zaista nudi i traži više od jednog čitanja.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.