• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ČUDNA KNJIŽARA - svakog dana novi naslov

Started by Boban, 07-10-2010, 12:22:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

U okviru sajta ZS, postavlja se prodaja knjiga:
http://www.znaksagite.com/knjizara
Sve je to još u radu, ali znam da volite da se muvate
i gde vam nije mesto, pa evo, otvaranje pre otvaranja.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

PTY

Čudna & bizarna izdanja??  :!: :D

Boban

Nameravam da se dobro zabavljam; pet godina legalnog, zvaničnog i transparentnog rada potpuno mi je narušilo duševni mir...

PTY

Ako, ako... bilo je i vreme. :)

Perin

tomat

ovo su dobre vesti, nadam se da će uskoro početi da radi u punom obimu.

da li cene koje su navedene ispod izdanja znače da će se sve to u jednom momentu pojaviti u knjižari?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Melkor

Daj i za Monolite alternativne naslovnice... xwink2
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Джон Рейнольдс

Uh, pa ako se ovo pojavi u obimu koji naslućujem, Bobanu će od mene kapnuti solidna kinta.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Cenobite

He he, al si nasao simbolican datum pocetka prodaje:).

Papovac

meni ne radi deo za stripove

Ygg

Ne radi dosta dijelova. Stranica je u izgradnji.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Boban

ni meni ne rade mnogi delovi, mada gajim nadu da će uskoro proraditi.

Plottz

Samo se ti reši PDVa.
Full speed ahead
subota 14

Cornelius

Ovaj deo najave i komercijalne ponude direktno prizilazi iz neke Borhesove priče: "a ima i knjiga u ponudi koje zapravo niti su dostupne niti će ikada to postati".
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

dunja

Ako se ne razgrabi, za mene - "Poslednji Srbin".
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Perin

Bobane, reci mi, ova edicija Znaka Sagite, imaš li ti to sve što si postavio? Zanimaju me konkretno Zelaznijevi romani...ZOVEM SE KONRAD , OSTRVO SMRTI, PROLAZ U PESKU, ON KOJI OBLIKUJE...Potom od Dicka: TECITE SUZE MOJE REČE POLICAJAC, TRI STIGMATE PALMERA ELDRIČA...I od Bredberija: NEŠTO NAM SE ZLO PRIVLAČI.   

Boban

ljudi, samo opušteno... niko neće biti uskraćen za željene naslove, posebno ne oni koji žele "Poslednjeg Srbina".

Perin

Ja bih trebao u Bg na sajam ići, spremi ovo gore što sam naveo :) I reci konačnu cenu...Budi nežan  xcheers

dunja

U Alnariju ga nema. Ja pitala.

Dusko Radovic

Boban

Nema ga tamo, a možda ga više neće ni biti.
Ali kod mene ima.
Ja sam ti jedina nada...

dunja

Ah, ako je tako, onda nacinite izuzetak od pravila i posaljite mi postom!

Dusko Radovic

Boban

dunja

Pravila da se van Srbije knjige ne salju postom.

Dusko Radovic

Boban

uh... "Poslednji Srbin" je težak 560 grama i košta oko 8.5 evra samo slanje. Plus 5 evra cena, dakle 13.5. Ako ti to nije mnogo i ako uspeš da mi nekako doturiš novac, ja ću ti rado poslati knjigu.
S tim da je cena poštarine ista za pošiljke 500-1000 grama, pa bi mogla za neznatno više para da odabereš još jednu knjigu, recimo "Crni cvet"... ta dva romana i poštarina su 17 evra.

dunja

To je ok. Moze obe knjige. Novac mogu da posaljem na devizni racun.

Dusko Radovic

Boban

Ali ne možeš. Slanje novca u Srbiju i iz nje nije tako jednostavno.
Ti bre ko da živiš na Mesecu.
Provizije za ovakve transakcije su dosta velike, reda 20 evra, a to sve onda postaje preskupo.
Čekamo PayPal.
Ako imaš mogućnost plaćanja PayPalom onda možda postoji nada.

dunja

Da, ja zivim na Mesecu.
Kad se prizemljim doci cu licno po knjige. Ako se do tada ne razgrabe.

Dusko Radovic

Boban

Te dve se neće nikada razgrabiti...

stakmen

dostampaj znak sagite broj 5,nesto razmisljam mogo bi da prodajes pdf  ko u Americi sto se elektro  knjige prodaju,sta   fali,to je isto kul opcija

vope

Čisto da ne bude zabune - hoćeš li doštampavati Monolite i pojedine knjige iz edicije Znak Sagite? Da ne bih jurio kojekako očuvane i preko mjere skupe primjerke po raznim sajtovima. Umiranje iznutra, Tri stigmate... i Vremenski pejzaž u prvom redu, o monolitima da ne govorim. Samo naprijed!!

Boban

Sve se doštampava u maleckim tiražima, pedesetak primeraka, ali pravim štamparskim postupkom, tako da neće biti onog utiska fotokopiranosti koji daje digitalija. Prave knjige, prava štampa, boja, otisak...

vope

Pa to je sjajno! Kad bi to moglo stići na trpezu?

ehtelion

Jel ce biti od Zelaznija to sto stoji u cudnoj knjizari, da ne jurim starija izdanja po antikvarnicama? I da li se zna da li ce od toga biti nesto na sajmu mozda? :)

Alexdelarge

QuoteP.S.

Ova knjižara još nije počela s radom u punom obimu; naslovi se pronalaze, proizvode, sortiraju, šminkaju za fotkanje, pišu se hvalospevi o njima... nekakav okviran datum za pun pogon je 31. oktobar ove godine, ali to treba primiti s rezervom, možda to bude pre ili mnogo kasnije ili nikad. Do tada, na raspolaganju su samo naslovi popisani ispod, a ostatak Čudne knjižare možete razgledati i sanjariti o tome kako će biti dobro kada proradi!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Boban

Quote from: Melkor on 07-10-2010, 17:15:10
Daj i za Monolite alternativne naslovnice... xwink2

Ovako nešto?

Morgana

Dok je još u izgradnji,    :mrgreen:    jel' Amanah isto što i Almanah?   :evil:
Ljudskoj gluposti nikada kraja

Boban

E, mnogo oskudevam u korektorima teksta, posebno onim koji bi to radili za male ili nikakve pare.
Zainteresovana?

Morgana

Šta ti treba? Ajd' na pm!
Ljudskoj gluposti nikada kraja

Perin

masni

Ja sam spreman pomoci za jako male pare
;-0

Miros

Pozdrav, gosn,Bobane.Da li prihvatate sledecu mogucnost za transakciju knjiga, naime, ja bih vam novac poslao Western Unionom, koga vi mozete podici u bilo kojoj posti u gradu, a vi knjige, ciji bih vam spisak poslao, poslali na adresu u Srbiji koju bih vam ja naveo.Vise puta sam tako kupovao preko Limunda, i sve je proteklo savrseno.I jos nesto,...da li je Ugasena zvezda , od L.Komarcica jos na prodaji ???Inace, radi se o tridesetak naslova...Pozdrav...

tomat

e, da, kakva je situacija sa Čudnom knjižarom? hoće li uskoro krenuti prodaja knjiga?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Boban

pa krenula je...

Miros, sve opcije su na raspolaganju. Jedino što slanje novca košta (dvadesetak evra bez obzira na iznos otprilikre) i slanje velikih paketa preko okeana košta 20-50 evra, pa sve to bude dosta para na gomilu, ali funkcioniše.

tomat

jel su knjige odštampane? mislim, jel mogu da se poruče, plate, preuzmu? jel važi stara kombinacija: pozovem te pa se dogovorimo oko primopredaje?

Boban

e, sad... rekoh negde da je za ovaj Sajam nenormalna navala bila na male štampare i male tiraže, tako da sam ja glatko odustao od bilo kakve akcije u oktobru.
Sada radim, polako, postepeno... sve će da bude i ničega neče da nestane. Opušteno.

tomat

možda to nije loše obzirom da sam osiromašio na sajmu, pa taman da se malo finansijski priberem dok knjige ne pristignu.

Boban

mda, vidiš kako sam ja pun brige za čitaoce.
Zamisli da se sada pojavih odjednom svih 30 najavljenih knjiga u ukupnoj vrednosti od 500 eura.
Ko bi to kupio?

HAL

Ovo su ostaci neprodatih primeraka ili kreće neki mali reprint ?

Boban

ima svega i svačega... dakle, ostaci iz praistorije, zatim antikvarni primerci i najzad reprinti i to u dve varijante: fototipski i nanovo presloženi i sređeni kao u slučaju Helikonije Zime gde se ispostavilo da u prvom izdanju nedostaje preko pedeset pasusa sa ukupno 11.5 šlajfni teksta.
Praksa je pokazala da ma koliko velika potražnja za nekim naslovom bila, nekoliko desetina primeraka potpuno zatvara tržište.
Suština svega ovoga je, u stvari, da se nekim ljudima, a ja ne očekujem da će to biti značajan broj, omogući da kompletiraju almanah Monolit, Tamni vilajet, časopis Znak sagite, ponešto knjiga čiji su tiraži u prošlosti bili premali pa ih nigde nema... čisto da zaokružim dug prema kupcima i onima koji ta izdanja žele.

Джон Рейнольдс

Bobane, da li je sve ono što na stranici ČK ima cenu slobodno za prodaju? Konkretno, iz edicije ZS, pošto sam već uštekovao kintu.  8-)
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε