• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

They

Started by Alek, 04-10-2003, 15:42:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alek

Gledala sam ovaj film i meni se dopao bas. sta mosite o njemu?

Ghoul

nisam gledao, a posle onoga sto sam o njemu citao [desetine explicitnih pljuvanja razlicitih kriticara na netu], uopste nema zelju da ga gledam.

opsti je konsenzus da olicava sve najgore u modernom hororu, mada kazu da ima par solidnih scena i da rezija nije bas ubi boze.

ajd da cujemo nekog ko je gledao?
https://ljudska_splacina.com/

eric cartman

Film je cist gubitak vremena , a  i novca u mom slucaju ,jer sam ga gledao u bioskopu.
Screw you guys I'm goin' home

Truba

Quote from: "Alek"Gledala sam ovaj film i meni se dopao bas. sta mosite o njemu?
hm ovaj komentar mi liči na pisanje onog probisveta komija :x  :x  :cry:

pošto slepo sledim Ghoula nikada neću pogledati taj film
osim ako ga On ne pogleda
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Jel to Ghoul i On namjerno velikim slovom? Rađa li se neka nova religija ovde?  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alek

Meni se film dopao. Nije nista posebno, naravno. ima dobru atmosferu. Gledala sam na kompjuteru sa preteranim zvucenjem sto je doprinelo celoj atmosferi. Ima par dobrih scena a i glumica mi se dopala. neobicna je za horror.
eto toliko.
mislim da bi mogao da ga pogledas bez obzira sto kritike nisu najbolje.
znam, reci ces da nemas vremena ali eto

dwyd

Ha! Jel neko igrao Alone In The Dark IV- the new nightmare? Monsteri su potpuno isti, beže od svetlosti, imaju iste glave, ruke, noge, itd. Kada ih pogledate izbliza, stvarno su strašni, međutim izdaleka liče na male kengure.
Uf, ovaj teško mi je da priznam ali poslednjih par sekundi filma stvarno izazivaju stravu u srcu i duši svakog prosečnog i - ponekog - natprosečnog gledaoca. S obzirom da je tako samo tih par sekundi, ja glasam da je ovo jedan od boljih američkih hororsa u poslednje vreme.
in hell nothing is free

Milosh

Ja sam gledao They i kako sam ukratko prokomentarisao na nekom drugom topiku film je u najboljem slucaju gledljiv (ali ovo primite sa velikom rezervom, ukoliko niste najokoreliji horor fan koji gleda sve i svasta, poput...hmm, nekih  :oops: ).

Ajde da prvo kazem sta mi se svidelo:

1. Tema. Generalno, mislim da je prica o tome sta se krije iza straha od mraka prilicno siroka i zahvalna za obradu. U filmu Darkness Falls ta tema je tek dotaknuta, ali Darkness Falls je takvo negledljivo djubre da je bilo kakvo poredjenje nezahvalno...

2. Reditelj. Ko ne zna ko je Robert Harmon neka se kazni sam. On je rezirao jedan od najzescih horora sa primesama akcije u road movie kljucu osamdesetih, remek-delo The Hitcher. They je njegov povratak hororu i jasno se vidi da covek nije hack.

3. Laura Regan. Vec sa My Little Eye je pokazala da moze da nosi film, i ovde je sasvim dobro odglumila.

4. Kraj filma. Iako uzasno zbrzan i pomalo kliseiziran, zavrsetak mi je sasvim lepo legao. Naravno, zavrsnih pet minuta ne vadi film ali je lepo videti ako nista drugo do logican kraj umesto silovanog happy-end-a.

Ali...
Ali...

Ali, da ne ispadne da hvalim film, da sad predjem na ono grdje.

1. Scenario. Koji bre scenario! Ajde da zanemarimo sumnjivu logiku price koja hoce da nas ubedi kako monsteri iz druge dimenzije obelezavaju klince koji se plase mraka ne bi li kada ovi odrastu vratili se po njih i...zapravo nije najjasnije zasto se vracaju po njih ali cini se da ih pojedu, iako usled jebenog PG-13 rejtinga mozemo samo da nagadjamo.
Dakle, doticni monsteri delaju po neuobicajeno komplikovanom plotu, sto sve ne bi bilo problem da film ima imalo unutrasnje logike. Nazalost, ostavljeni smo da tapkamo u mraku (pun intended!).

2. Likovi. Osim glavne junakinje svi ostali su paper-thin hrana za monstere odnosno ocigledni plot-device (njen decko).

3. Film pokusava da igra na slicnu kartu kao Candyman (primetite slicne kadrove grada iz vazduha) ali je u tome nedosledan i nedorecen tj. taman kada pomislite da se stvari zapetljavaju dolazi prerani kraj.

4. Prazan hod. Uzasno puno nepotrebnih scena gde se nista bitno ne dogadja. Cenim da je to neuspeo pokusaj gradjenja atmosfere, na zalost sve to deluje lazno, iscenirano...

5. PG-13 rejting. Da se razumemo, ima dosta odlicnih horora sa ovim rejtingom (npr. The Others) ali u ovom slucaju to smeta. Par dobro osmisljenih shock-gore scena bi donekle popravili opsti utisak.

Sve u svemu, puno neiskoriscenog potencijala. They je jedan beskrvan (u svakom mogucem znacenju ove reci), mehanicki, studijski horor koji ne donosi nista novo.

Ocena: 3/10
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

daniel dravot

jebote ja vece sranje skoro nisam gledao a svasta sam gledao
koja je ono budalastina
samo totalni slepac ili neznalica sa nekim ultrabizarnim poimanjem horora