• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

garfield magazine

Started by sigismundus, 10-10-2003, 11:52:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

pre neki dan kupih novi garfield magazine. broj#34. Koji izdaje Bernard Radovčić.  Moram priznati, da sam od svega početka bio oduševljen konceptom, jer je jednostavno objavljivao sve, ama sve, po redu, kako je Garfield izlazio. Tako sve do 1999 godine. Izdato tako 33 redovna broja i oko 10-15 vanrednih. I tada dodje broj 34. I sta se dogodi. Vise ne ide sve to redom, vec su preskočeni neki meseci, neke pasice. Ukratko, po mojoj proceni u jednu svesku je ubaceno materijala za jednu godinu, s time, da fali bar polovina stripova za tu godinu. Kakva šteta. A tako smo blizu došli, da imamo komplet.
Nemam šta, da predbacivam Bernardu. Pa to je čovek, koji pored Bonellijevih stripova izdaje Futuru, pa Torpeda, Usagija, Bone-a, Snoopyja... I koji se ne obazira dosta na komercialnost nekih projekata. Jer jednostavno voli strip. I počeče, da izdaje novog Garfielda u koloru. Verovatno je zbog toga odustao, da završi prikaz svega, što je napravljeno u ovoj jeftinoj veriji. Ali zbilja mi je žao, da se to dogodilo, jer bi inače imali kompletnog Garfielda na našim prostorima. Pa makar u tom, manje reprezentativnom izdanju.

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

marlowe

meni je, nazalost, suvise skup da bih ga sakupljao :(  :(  :( . da li ce izdati sve ponovo u boji?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sigismundus

sumnjam, da če opet iči sve od početka. Predpostavljam, da je jedan od razloga vjerovatno i to, što slovenački distributeri oupšte nisu hteli prihvatiti ovo jeftino izdanje. Samo su u Sloveniji prodavali komplete po tri komada za vreme ferija.
No, ta nova izdanja če ličiti na američka i engleska izdanja. Dok je Garfield do sada izlazio u sveščičima, sada če izlaziti  u podugovatim izdanjima, slično kao nekada BIS stripovi.

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

ante

Quote from: "sigismundus"sumnjam, da če opet iči sve od početka. Predpostavljam, da je jedan od razloga vjerovatno i to, što slovenački distributeri oupšte nisu hteli prihvatiti ovo jeftino izdanje. Samo su u Sloveniji prodavali komplete po tri komada za vreme ferija.
No, ta nova izdanja če ličiti na američka i engleska izdanja. Dok je Garfield do sada izlazio u sveščičima, sada če izlaziti  u podugovatim izdanjima, slično kao nekada BIS stripovi.

sigismundus

a da to možda neće biti kao albumi garfield, ono specijalno u boji, jer su tri najavljena (inače, čini mi se da se slična izdanja mogu u algoritmu nabaviti na engleskome)

sve u svemu, sumnjam da će to biti neka redovita izdanja(kamo sreće)
stop the american policy