• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

volim filmove od devedeset minuta i manje...

Started by Truba, 11-10-2003, 02:43:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truba

...jesam li normalan.

inače mi nije problem gledati duge filmove (Kleopatra mi je jedan od dražih filmova, Kwaidan sam pogledao bez po muke, Sedam samuraja isto...ali mi je Rashomon mnogo draži...pogodite zašto)

sva sreća da je dosta horora oko 90 minuta :lol:

šifra Beyond, shivers rabid brood, :!:  :!:  :!:
stalno ih gledam ponovo...i ponovo...
a obdaren sam darom brzog zaboravnjanja :lol:
tako da se uvijek iznova oduševim (Ghoule Vi koji imate fotografsko pamćenje ne znate za uživanje u ponovnom gledanju Shiversa i rabida)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

cak stavise, naprotiv= shivers je 1 od najzahvalnijih filmova za visestruko gledanje, utterly rewatchable, i neverovatno 'gust' film, sa mnostvom detalja koji se ukazuju na novo gledanje [mislim da sam ga, uz muvu i ringers, najvise puta gledao].

duzina filma nema toliko veze sa njegovim rewatchability, vec 'gustina' auditivno-vizuelnog i idejnog bogatstva.

recimo, the shining [146'] mogu da gledam jedno mesecno, bez dosade.
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Damn you people! Shivers i Rabid sam gledao samo po jednom, i to kad su ih prikazali na Hrvatskoj televiziji (u ciklusu Kronenbergovih filmova, hvala im na tome), a tako bih volio da stavim ruke na DivX/DVD ili nešto slično.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

a kada su to bili na Hrvatskoj televiziji  :o
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Hmmmmm... ima tome već nekoliko godina, recimo četiri ili pet. Prije toga sam od Kronenberga gledao samo Muvu i Mrtvu zonu. Rabid me oduševio, čim sam saznao za IMDB, otišao sam tamo da vidim šta drugi misle o njemu i vidio sam da ne dijele moj entuzijazam  :(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mica Milovanovic

Ako ima grudi onda, pretpostavljam, mogu biti i duži?
Mica