• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

treba li hrvatska mijenjati naziv svoje valute?

Started by džin tonik, 27-11-2010, 21:31:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nije li "kuna" ustašoidno naslijeđe i maltretiranje hrvatskih naroda i narodnosti i srba koji tamo moraju živjeti u okupaciji?

da
2 (16.7%)
ne
4 (33.3%)
ne zanima me, bitno da mi je džep pun kuna
6 (50%)

Total Members Voted: 12

džin tonik

nije li "kuna" ustašoidno naslijeđe i maltretiranje hrvatskih naroda i narodnosti i srba koji tamo moraju živjeti u okupaciji?
navalite, svaki glas se broji.

džin tonik

ja cim cujem "kuna" sjetim se 2 miliona ubijenih srba u ndh.

angel011

Postoji u Hrvatskoj izreka da je onoga ko je smislio da se hrvatska valuta ponovo nazove "kuna" trebalo obesiti o lipu... :evil:

No, ja kad čujem "kuna" pomislim na

We're all mad here.

džin tonik

vidi se da ti nitko nije stradao. sta mislis kako se osjecaja vecina ljudi, ciji preci svakodnevno slusase "ili 20 tisuca kuna ili u jasenovac"?
cuo sam za slucaj, komsija otisao kod susjeda kupiti rakiju, a ovaj kaze "20 kuna"!

Lord Kufer

Kao slikara, mene kuna asocira na kvalitetne kistove...

Jasenovac asocira na ustaše.

slavko

A što bi mi uopšte razmišljali o tome kako se zovu hrvatske pare?

Plut

Verujem da bi svakoga bolela ona stvar kako mu se zove valuta kada bi vredela nešto. Ili grešim?
A kuna je baš simpatična živuljkica.

Džek

Mene interesuje koliko kuna košta kafa u birtiji dinara.
Da znam da spremim keš.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

sleep

"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 28-11-2010, 01:58:31

Nemam pojma šta si rekao.
We're all mad here.

---

treba da se promeni, kao što je predlagao aca radivojević, u "tajkuna", i da se ta valuta uvede u sve ostale države bivše sfrj.

pošto fabrika? sto tajkuna.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Albedo 0

ŽELITE LI DA POSTANETE MILIONER

Pitanje: Čemu ovdje nije mjesto?

a) kuna     b) lipa
c) hrvat      d) paramecijum

Imate tri vrste pomoći, pomoć publike, pozovite prijatelja i pomoć pola-pola.

pokojni Steva

Ti si se već pronašao u ponuđenom, zar ne? Što nas onda gnjaviš više?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Quote from: angel011 on 28-11-2010, 11:29:55

Pitao.
Pošto treba uskoro nakratko u hrvatsku, da znam koliko šta košta i prema primeru da se ravnam.

Vidim da se nisam jasno izrazio.

Elem, koliko košta jedna kafa u kafani, preračunato u dinare?

PS
Saznao sam danas.

džin tonik

za tebe gratis ako stanes u po birtije i viknes ja sam srbiiiiin!

Džek

Gledaću što manje da potrošim tamo i što kraće da se zadržim.  Kroz tebe, stekao sam divnu sliku te države.

Uzgred...
Nisam "srbnin."

Džek

Ispravio si post. Napisao si "srbnin."

Budi miran i k nozi. Kad mi se bude igralo s tobom, zviždaću i baciti štap. Ti ćeš, naravno, da skočiš i potrčiš, kao dosada.

Dotle, pa-pa.

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 28-11-2010, 19:56:45
Quote from: angel011 on 28-11-2010, 11:29:55

Pitao.
Pošto treba uskoro nakratko u hrvatsku, da znam koliko šta košta i prema primeru da se ravnam.

Vidim da se nisam jasno izrazio.

Elem, koliko košta jedna kafa u kafani, preračunato u dinare?

PS
Saznao sam danas.

Nadam se da su ti rekli cenu za mesto u koje ideš, jer se razlikuje od grada do grada.

U maju je cena kafe na Rijeci bila valjda 15 kuna, to je oko 150 dinara. Mada, Rijeka je turističko mesto, pa su cene veće nego drugde.

Lepo se provedi!
We're all mad here.

džin tonik

ljudi, odrastimo. kakva su to pitanja "posto kava"? isusova majko!
em nismo u planskoj privredi, em valjda imas osjecaj za vrijednost, znaci stavis par dinara u dzep kad ides na put.
kava ni u hrvatskoj nije cudo i u pravilu se placa sitnisem. druga je stvar ako se zanimas za pivo, ustvari, sta ce ti pivo, mislim, bure piva!

Džek

Hvala Angel na lepim željama. Saznao sam dovoljno ali nisam znao da se cene razlikuju mnogo od mesta do mesta.

Idem da se vidim sa starim društvom iz SA, nakratko, preko dana, tu blizu granice a pošto nikad nisam išao tamo, nemam blage veze koliko da ponesem kešovine. Jes' da ću bidnem gost, ali ne ide da to iskoristim do daske.

I da, svi do jednog su hrvati. Istinski se radujem ponovnom susretu sa starom, predratnom ekipom.

džin tonik

ah, sad smo presli na price "moja je baba bila zidovka...", "znam puno albanaca...", "ko nas bre zavadi..."

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 28-11-2010, 20:50:54
Hvala Angel na lepim željama. Saznao sam dovoljno ali nisam znao da se cene razlikuju mnogo od mesta do mesta.

Idem da se vidim sa starim društvom iz SA, nakratko, preko dana, tu blizu granice a pošto nikad nisam išao tamo, nemam blage veze koliko da ponesem kešovine. Jes' da ću bidnem gost, ali ne ide da to iskoristim do daske.

I da, svi do jednog su hrvati. Istinski se radujem ponovnom susretu sa starom, predratnom ekipom.

Ponesi kešovinu pa vrati ono što ne potrošiš, bolje nego da zafali...

I ne zaboravi na diskreciono pravo da te na granici pitaju koliko ostaješ i da ti traže da im pokažeš 100 eura po čoveku koji putuje po planiranom danu boravka. Ako nemaš toliko para, laži koliko ostaješ. :lol:

Još nisam videla da nekom stvarno traže da pokaže kintu, ali sam čula za neke da su im tražili, pa i vraćali sa granice ako nemaju.
We're all mad here.

Džek

Ok Angel, hvala... ja sam insistirao da oni dođu u NS, al' ni njima nije svejedno. Pošto su večina, nadglasaše me, pa ja moram tamo...

angel011

Ja idem svake godine u Hrvatsku, nikad nisam imala probleme... Ovi iz kluba takođe putuju na razne konvencije ili u posetu, redovno ih dočekaju dobrodošlicom.
We're all mad here.

džin tonik

znaci da niste na spisku potencijalnih ratnih zlocinaca, kao neki...

angel011

Ovaj, svestan si da je većina nas u vreme rata bila u osnovnoj ili na početku srednje škole?
We're all mad here.

džin tonik

ti su najgori! a dzek je ponosni vojnik. 3 godine staza.

Ugly MF

"okupirani Srbi" u hrvatskoj....
?
...ja mislio ratovi prosli, okupacije, itd.....
Al nema veze...
posto sam i ja bio u skoli kad su bili ratovi i nisam imo prilike ista uradit po tom pitanju,
kao Srbin mogu jedino da se tesim sto kad god Smo ratovali protiv hrvata,
uvek su bili hrvati i oni protiv Nas samih, taaaako daaaaa......

džin tonik

sad da jos zaokruzis svoje misli, da im das neki smisao, da te razumijem. mozes i nacrtati ako bi ti lakse palo. samo bez plagijata, molim.

mac

"Hrvati i oni protiv nas samih" - Bobanovim rečima "pacov i tigar protiv vuka".

Savajat Erp

Quote from: slavko on 28-11-2010, 01:18:51
A što bi mi uopšte razmišljali o tome kako se zovu hrvatske pare?

I`m with Slavko on this one...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Ugly MF

Quote from: Rafael on 28-11-2010, 22:27:19
sad da jos zaokruzis svoje misli, da im das neki smisao, da te razumijem. mozes i nacrtati ako bi ti lakse palo. samo bez plagijata, molim.
..ma nije ovo tesko razumeti, a ja ionako radim samo komercijalu,kome jos trebaju inovativne genijalnosti na ovakvoj temi....

Perin

Quote from: angel011 on 28-11-2010, 20:59:41

Još nisam videla da nekom stvarno traže da pokaže kintu, ali sam čula za neke da su im tražili, pa i vraćali sa granice ako nemaju.

Za neke?  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

džin tonik

Quote from: mac on 28-11-2010, 23:01:07"Hrvati i oni protiv nas samih" - Bobanovim rečima "pacov i tigar protiv vuka".

to je jedino sto je jos koliko-toliko smisleno. sta je sa ostatkom?
zali sto bijase u skoli za vrijeme srbskih pljacki? sto nije mogao sudjelovati? sto nije "ponosni vojnik casne vojske" nedavno osudjene za genocid, kao neki...

angel011

Quote from: Perin on 29-11-2010, 01:00:03

?
We're all mad here.

Ugly MF

Quote from: Rafael on 29-11-2010, 09:00:03
Quote from: mac on 28-11-2010, 23:01:07"Hrvati i oni protiv nas samih" - Bobanovim rečima "pacov i tigar protiv vuka".

to je jedino sto je jos koliko-toliko smisleno. sta je sa ostatkom?
zali sto bijase u skoli za vrijeme srbskih pljacki? sto nije mogao sudjelovati? sto nije "ponosni vojnik casne vojske" nedavno osudjene za genocid, kao neki...
"zali"
?
imas problema sa paranojom?
Ko je rekao da "zali"?
Gde to pise?

Posto ovo spamanje i smaranje dolazi od likova sa paranoidnim iluzijama, koji stvarnost vide iskrivljenu i u njoj necega sto nema, a i namera im je bila provociranje i izdrkavanje svih ovde ,
(dal da skupljaju poene za ulazak u neku partiju, dal je to hobi negde:" E,ajmo na Srpske forume da przimo Srbe sa ....odnosima sa hrvatima!",meni licno svako pa i ovakvo druzenje sa istim likovima uopste nije potrebno u zivotu, a kladim se ni bilo kom iole inteligentnijem Srbinu.

Sajning offf.....
P.S.
Trebam li pominjati da ovde vise necu postovati ....?

džin tonik

i bolje. al bi bilo po turu da te vidi mama sta radis umjesto zadace na njenom pc-u...

Meho Krljic

S obzirom da se Hrvati (kao i Srbi) nadaju da će u okviru nastuajuće decenije ionako preći na Evro, ova diskusija je skoro bespredmetna.  :lol:

Perin

Quote from: angel011 on 29-11-2010, 09:39:06
Quote from: Perin on 29-11-2010, 01:00:03

?

Mene su vratili. Tražili pare. Još sam bio sa tadašnjom devojkom, koja je čista hrvatica, išao kod nje. Onako naivan, na njihovo pitanje koliko ostajem rekoh 7 dana. Tražili istog trena da im pokažem 700 evra. Nisam imao, hvala Bogu, i vratili me 'ladno.

pokojni Steva

I mene na svakoj granici vade iz kolone, al to je zbog ogavne njuške. Do para još nismo stigli.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Perin

Plut

Quote from: Perin on 29-11-2010, 14:24:15
Nemam toliko ogavnu njušku  :cry:

Samo polako, biće. Još malo kad porasteš.
Zato mene svuda primaju, al' me ovi naši slabo puštaju.  :(
U stvari, kad se malo bolje prisetim, u Slovačku me zamalo nisu primili iz... ne znam ni ja kog razloga. Iz Germanije me jedva ove godine pustiše nazad jer, vidi vraga, nisam imala vizu. A nije im bilo čudno kako sam ušla bez te iste vize.  :x

Savajat Erp

Quote from: Plut on 01-12-2010, 23:49:18

јел` ово значи да си у ствари pretty woman? well, well, well.... :) :)

Plut

Quote from: Savajat Erp on 02-12-2010, 00:00:28
Quote from: Plut on 01-12-2010, 23:49:18

јел` ово значи да си у ствари pretty woman? well, well, well.... :) :)

Ma jock, samo dobra radna snaga, ništa od pretty.

Savajat Erp

Perin

A šta tome fali? Na kraju dana, kad ostariš i budeš ružna bitanga, najvažnije će biti da li žena voli da radi po kući i da li dobro kuva :)  :evil:

Plottz

Pusti je bre priča priču,lično je videh i upoznaš,jedno lepo ljucko biće;)
subota 14