• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POKAŽITE SVOJU KUCU!

Started by Plut, 28-11-2010, 20:50:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plut

OKONČANA POTRAGA ZA MIMI: Vlasnica psa tvrdi da policija podržava lopovluk
QuoteOKONČANA POTRAGA ZA MIMI: Vlasnica psa tvrdi da policija podržava lopovlukPošto policija nije htela da reaguje, Novosađanka Ljiljana Koplić bila je prinuđena da se u potrazi za svojim kućnim ljubimcem sama nađe sa lopovima i plati im 150 evra.
Novosađanka Ljiljana Koplić, koja je na našem portalu objavila snimak krađe svog kućnog ljubimca, uspela je da pronađe svog psa, ženku mopsa staru tri i po godine. No, i ovoga puta,kao i u traganju za Mimi, o kom smo pisali, izostalo je ušešće policije.
Na sopstvenu odgovornost, Ljiljana je bila prinuđena da se sama, bez ikakve zaštite, sastane sa lopovima, koji su se predstavili kao pošteni pronalazači i iz cele priče još i profitirali, zaradivši na ukradenom psu – 150 evra. Iako zadovoljna zbog toga što je pronašla Mimi, Ljiljana ovaj put, preko Telegrafa, želi da apeluje na sve građane da ne puštaju svoje ljubimce sa povoca, jer ukoliko im pas nestane, jedino na koga mogu da se oslone su – oni sami!
- Kada sam prijavila policiji da sam pronašla Mimi, poručila sam im i da sam odavno digla ruke od njih i da je očigledno lopovluk u ovoj državi "veoma unosan biznis odobren od organa reda". Oni su mi na to ladno odgovorili kako su "lopovi sve pametniji" - objasnila nam je vidnouznemirena Ljiljana.
Pošto su joj u policiji rekli da takve priče nisu u njihovoj nadležnosti, Novosađanka je jednostavno bila primorana da se sa lopovima, po njihovom nalogu, nađe na pustom i zabačenom mestu – kod crkve u Žablju.
- Približavajući se crkvi, primetila sam auto parkiran sa trojicom muškaraca. A onda su se niotkuda pojavile dve žene sa detetom. Odmah sam prepoznala mlađu ženu i dete sa snimka krađe – počinje priču Ljiljana i dodaje – Objasnile su mi kako su kupile psa od nekog dečka, koji je navodno šetao moju Mimi vezanu običnim kanapom, ni manje ni više nego za 150 evra. Kada su prepoznale mog psa, navodno su se sažalile jer su pročitale da ima problema sa varenjem. U sebi sam pomislila da je izgleda najbolji potez bilo to što sam izmislila da je Mimi bolesna, jer u protivnom nikada ne bih došla do nje.
Srećna što je konačno pronašla Mimi, Ljiljana nije imala kud nego da izvadi 150 evra i da ih da lopovima. Sa izvesnom strepnjom, uzela je svog psa u naručje, okrenula leđa sumnjivoj grupi i užurbanim korakom pošla kući.
http://www.telegraf.rs/vesti/521242-pronadjite-psa-pogledajte-video-i-osvojite-vrednu-nagradu-foto-video

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PXZbbvmn_uA#!

Джон Рейнольдс

Можда је ово већ било негде, али ја сам тек сад одгледао...  xrofl xrofl

Ultimate Dog Tease
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plut

Malo današnjih snežnih radosti i umoran kraj. :)

A onda smo videli zeku!!! :-x

Midoto

Plut, vidim da tvoji psi nisu obučeni. Lajka mrzi kad je utopljavam, a prepadaju me ljudi da će se prehladiti (bez obzira što se malo vrtimo u haustoru pre nego što napustimo zgradu - da se privikne). Mora li mali pas da se zaštiti od hladnoće?

Plut

Stvarno ne bih znala da odgovorim na ovo pitanje. Mojima je ovo prva zima u stanu i vidim da nisu dobili onu pravu zimsku dlaku koju su dobijali prethodnih godina, pa pretpostavljam da je psima koji obitavaju u stanovima hladnije napolju nego onima koji žive u dvorištu. Lajka mi izgleda baš kao mali pas sa vrlo kratkom dlakom i ne preterano gustom. Možda joj i jeste hladno.
No, da sam na tvom mestu probala bih da je izvedem bez odela pa pratila da li se trese, da li je snuždena, da li želi nazad ili je vrlo vesela i skakutava. Tako ćeš najbolje znati.

Midoto

Hvala, pomogla si.
Daleko više drhturi i mnogo je potištenija kada je obučem (na stranu što moram da je lovim iza i ispod nameštaja čim vidi odećicu). Sad divljački trči u krug oko obučenih kučića i pokazuje im šta se sve može kad na sebi imaš samo svoje krzno. Utopliću je samo kad je baš, baš hladno.

Plut

E baš mi je drago da je upalilo. Čudno je meni već sa tim odelcima, moda kao i svaka druga a pitanje je koliko je sve to potrebno. Mislim, videla sam dogu u debelom džemperu na +7 i još trči pored gazde na biciklu. Jadan.

Mme Chauchat

Danas sam se setila ove teme! Ne što imam nešto da doprinesem, nego smo dete i ja pred samoposlugom zatekle veelikog psa (mislim da je vučjak), sa navučenim nekim starim džemperom za dvonošce i šapama umotanim u krpe, sve krajnje provizorno i nimalo fensi - dakle, iz potrebe. I disciplinovano stoji, povodac slobodno landara, pas u zubima drži neku lopticu i očigledno čeka da gazda izađe iz samoposluge pa da idu dalje.
Meni se učinilo, najpre, da je dovoljno dlakav da mu ne treba džemper, a onda mi se učinilo i da nije on nego ona i da je mnogo trbušast :mrgreen: možda je u tome bio ključ...

džin tonik

zosko suti, suti. ne komentiraj. drzi zrak. pfff.

Plut

Zole, ti si osvedočeni ljubitelj mačaka. Vrati se tamo, imaš mnogo toga da kažeš. :mrgreen:

Nešto ne verujem puno u ta odela, ali ajd' dobro, nek im bude.

džin tonik

danas me svi tjeraju.
mislim, jel vi to ozbiljno o odijevanju pasa? pa bog im je dao krzno. i ne znoje se. ne znoje se! pa to znam i ja kao mrzitelj pasa! a nisam nikad imao takvo sta.

Hiperhik

Kučkica u cveću..  :)

Plut

Hiperhik

Fala!
...Obožava cveće. I jedva je dočekala proleće (a i ja sa njom)

Barbarin

Quote from: zosko on 12-02-2013, 23:31:55
mislim, jel vi to ozbiljno o odijevanju pasa?

POstoje rase koje nisu nastale u našim klimatskim uslovima i ne trpe baš zimu najbolje. Ne zaboravi da je čovek napravio gomilu rasa i time psa; da tako kažem, odvojio od prirode. Dobermani, boxeri, stafordi i još gomila kratkodlakih rasa ne podnose hladnoću, mogu da dobiju reumatizam, artritis, i neka zapaljenja. Ovi mali beli psi što se šetaju po gradovima i stanu u tašnu su posebno osetljivi, pošto su mali onda su jel blizu zemlje koja je hladna, a ako je još i mokra veća je mogućnost da dobije upalu pluća.
E sad što mnogi ljudi se ne informišu ili neće da se upoznaju sa psom to je drugi problem.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Nightflier

Hiperhiče, ti to imaš malinou?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Hiperhik

Tako je ispalo - kad je bila štene (pronađeno, btw, još slepo u žbunju na zemunskom Keju, puno krpelja, glista i buva)  bio sam ubedjen da je Šarplaninka; ima fotka nekoliko strana ranije.

Mada, sudeći po dužini dlake, rekao bih da ima malko i vučjačkih upliva. Kako bilo, u standarde Belgijanaca se potpuno uklapa po težini/visini/boji.

Nightflier

Ja se nosim mišlju da usvojim štene, pošto moje dve kuje imaju po osam godina, ali ću verovatno sačekati do jeseni - a imam ponudu da dobijem malinou za jedno dve godine. :) Prelep ti je psić.
First 666

Barbarin

E sad moram da upadnem, izvini Hikse al tvoj pas nije maliona, možda se nešto i umešalo u nju ali ona to nije. Nije mi samo jasno kako si nekom uspeo da prodaš njene štence (ako se dobro sećam).

@Night Malinoa je sad u zadnje vreme postala popularna kod nas zato što je zamenila Nemačkog ovčara, i većina odgaivača NO je sad prešla na Malinou, i pljuje po NO. Po meni to nije pas za stan i porodicu, to je radni pas, kome treba jako puno treninga i dresure, vrv se lako dresira, al mislim da nije pas sa kojim možeš opušteno da se šetaš. Mene lično podseća na nekog kojota, samo mu fali ptica trkačica.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Hiperhik

Nema potrebe da se izvinjavaš, ja ne tvrdim da jeste. Samo kažem da se uklapa u standarde Belgijanaca (a i to znam zato što mi je drugar - veterinar tako rekao). Valjda i liči, čim je, eto, i Nightflier to pomislio :)

Inače, nije imala štence, biće da si nešto pogrešno prepovezao

pokojni Steva

I meni se pričinilo šta i Barbarinu, no je vrćenje stranica unazad dokazalo da Hiper ima duge noge. Mada, negde, nekad, kao da je pričao o izložbama i prodaji kučića; ako jeste ja sam to povezao uz gđicu wannabe Belgijanku.
Svakako, nije mi prijalo izlistavanje topika, sad mi fali Maja i njeno neprestano koćenje  :cry:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Barbarin

Ok, sorry još jednom možda sam i pomešao forume  xrotaeye
Jeremy Clarkson:

Nightflier

Na onoj fotki u cveću, pas je pljunuti malinoa. Već na onoj drugoj vidi se razlika. No, ako budem dobio štene neću ga držati u stanu. U međuvremenu bi morale da se sklope još neke kockice, tako da je još daleko od izvesnog da ću usvojiti jednog malog Belgijanca. :)

No, ja sam ljubitelj malamuta i švajcarskih vučjaka. Već osam godina imam ženku malamuta i obožavam ih, iako su tvrdoglavi i nemogući za dresuru.

First 666

Hiperhik

NF, lepa devojka :)

..Stevo, nikad svoje pse nisam vodio po izložbama, niti se bavio kerećom trgovinom. To, biće, radi neki Hiperhik iz Multiverzuma.. 
xcheers

Plut

Mislim, kakva je ovo šmekerka Hiperu!!!
Psi su najbolja bića na planeti.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Plut

Nakon ovako bezobraznog odnosa prema jednom keru samo da bi se videlo kako bi idiotski izgledao kad bi...

...može samo da se zagleda u daljinu i u sebi lamentira nad životom...

...pritom i brata natera da se zapita čemu sve...

...a onda zajedno shvate da nema ničeg boljeg od dahtanja u 'ladu i čuvanja stola!  :lol:

Plut

:lol: Jednostavno, obožavam ih. Imam i potencijalnu kandidatkinju za novo usvajanje, kad se steknu uslovi. Bubica se zove. Divna je.

Hiperhik

U patroli po zemunskim kafićima..

xcheers

Biki

Plut

I dalje je divna. Moj nikad ostvareni san - miran ker pod nogama u kafiću.

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Hiperhik

Plut

Hiperhik

Da se malko dremne.. 

Plut

Taj rad! :-| Hiper Hiče, kera tebi kliče!!!

Hiperhik

I još malo dremke, kad je već mir&tišina ovuda..

Plut

Eh, šta ti je dama. Elegentna i dok drema. Pleteš li džemper nakon čišćenja fotelje?

A mi smo postali potpuno nezajažljivi. Moje, moje, moje, ne dam, ne dam, ne dam. Sad nam je cilj 4 komada!

Mme Chauchat

Imaš u najnovijem Zabavniku članak o razmaženim kučićima, vrlo koristan  :lol:  a uzgred, danas sam dva minuta mazila nepoznatog psa na ulici dok mi je lizao ruku a njegova gazdarica tepala na ruskom! To je tvoj rđavi uticaj!!!!1

Plut

Ijs, što volem!!! xrofl
Ja imam čitav red kuća, na putu do posla, gde se svako jutro i popodne pozdravljamo i redom mazimo, osim kad dremamo, a najdraži je Bufi-Bufika predivan crni mešanac labradora i bigla, pa vi sad vidite na šta to liči.
Polako sada treba da se fokusiraš na lutalice, počni sa maženjem, nuđenjem hrane a potom i usvojenjem. Kad dotle stigneš, gotova si! :mrgreen:

Mme Chauchat

Dotle teško da ću stići, pošto se svake noći uspavljujem uz zavijanje čopora iz komšiluka a posle večernjeg izlaska moram da se vraćam zaobilaznim putem, laju i nasrću. Šinteri, vratite se, sve vam je oprošteno!

Plut

Ko je još video da se uveče izlazi! xtwak

jeremiah

Samo vas posmatram ...
:: orange is faster color ::

Plut

Sad ću da se sramotim malo. Ovaj... to je Mastif, jel tako?
I da dodam, predivan je!

jeremiah

Plut

Barbarin

Nisi puno omašila Plut  xwink2
Jeremy Clarkson:

jeremiah

Plut

Ah, pa da. Logično.

No, evo kako mi čuvamo branimo. :lol: