• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POKAŽITE SVOJU KUCU!

Started by Plut, 28-11-2010, 20:50:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hiperhik

Plut

:!: To smo se jutros, ali otkinuli. Obično nam je buđenje vrlo burno, prepuno ljubavi i skakanja, ali danas... hrk na hrk.

Hiperhik

Sedenje na (`ladnom) betonu??  Ma, `ajte, molim vas...

Plut

Kažem ja, dama ostaje dama! xjap

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Hiperhik

Leto..

angel011

We're all mad here.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Koliko je dugačak taj lanac?

Palmer

ova lutalica nije moja kuca, ali mi je dala dobar povod za fotografisanje manastira Sv. Naum sa plaže na albansko-maked. granici..

angel011

Quote from: Plut on 12-09-2013, 21:59:31
Koliko je dugačak taj lanac?

Ne znam tačno, nisam merila. Ovde se bolje vidi dužina.

We're all mad here.

Plut

Nije baš na kratkom, no ja ne volim nikakve.
Tužno je. :(

angel011

Propisi.  :(

A uz to i sve slabije čuje, pa i u šetnju mora na kaišu.  :(
We're all mad here.

Plut

džin tonik

Quote from: angel011 on 19-09-2013, 14:06:21
Propisi.  :(
A uz to i sve slabije čuje, pa i u šetnju mora na kaišu.  :(

empatisem: ako jos nisi, razapni izmedju dva drveta, cega god, neku dugacku sajlu i provuci kroz zadnju kariku lanca. tako nece ni primjetiti da je vezan, a ispostivat ces propise.

Plut

džin tonik

kako? ako iskonski mrzim ljude (i mehu), iskljucuje li to ljubav spram zivotinja? pa meni oduvijek po automatizmu prilaze cak i najisprepadanije, zlostavljane, etc. macke i psi.

Plut

Ne, naravno. Ali opet mi nije dobro. Nije me bilo neko vreme pa mi teško da se naviknem.

džin tonik

ali ja oduvijek empatisem sa u nasem kulturnom krugu nejestivim zivotinjama... :(

Kimura

Zosko me podseti na jedan glupi crnjak: kako izgleda prazan frižider u Kini? Ni kučeta ni mačeta.  :(

Plut

Strašno smo nesrećni.

Meho Krljic

O, mukica, operisana od nečega???

Plut

Opet smo se spremali za operaciju kamena u bešici, ali pošto ima samo puno peska, završio je obeščašćen. :oops: Ali zaista je vrlo nesrećan, nema igre, nema mahanja repom, samo cviljenje, stenjanje i pokušaji da se jezikom stigne do rane. I naravno, neopisive potrebe da bude uz nogu i mažen.

angel011

Nadam se da ga puno mazite. Jadničak. Kako ide oporavak?
We're all mad here.

Plut

Neprekidno je pod terapijom maženja, to nema da fali. :)  Dobri smo, mislim da ide dobro, jeste da se ljuti kad mu ne damo da zarije taj tanjir međ' noge, ali moramo biti jaki. A tako je tužno slušati njegovu tugu, ja tako nešto još nisam čula. Tera suze na oči. :(
No, uskoro se nadamo boljitku i ponovnom veselom lajanju.

Barbarin

Ne skidajte kragnu, i za jedno nedelju dana će da zaraste, ako ste bili kod Saše. A što je ostao bez testisa?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Plut

Da, kod njega smo bili. Super je Saša. Danas nam je već peti dan i dobro nam ide. Jutros smo vrteli repom, skakali i bili jako veseli.  :)
A što? Kako to Saša kulturno kaže ima veoma izražen libido. :lol: Nismo hteli da se takav muči kad već ne može da se pari.
Očekuje nas uskoro isto to i s drugim.

Barbarin

Nero je ovako izgledao odma posle, a te laserske rupe su izgledale gadno i nismo mogli da skapiramo da će se same zatvoriti bez konca, međutim zatvorile se a taj višak kože koji se stvori kasnije nestane, danas nema ništa tu, samo gusta dlaka.

A Nero je isti kao i što je bio, samo sad može da se druži i sa kujama u teranju, i dalje se on malo udvara, ali odustane i mogu lako da ga dozovem.

Jedini problem imamo sa drugim navalentnim mužijacima, koji kad ga onjuše pošto nemogu da skapiraju pokušavaju da ga naskoče, a on to ne voli nikako pa reži, za sad nismo imali incident, al nikad se nezna. Mnogi vlasnici mužijaka ne obraćaju pažnju šta im pas radi i dozvole da pas postane navalentan.

Jeremy Clarkson:

Plut

Da, tako nekako. Nego, našem su babrali i po bešici, uvlačili mu kateter, obrijali pola stomaka pa je sad sve problem i svrbi i nervoza i glupi tanjir i sve. Mislim da se prvih dana prilično plašio tanjira i bio nekako skenjan, sudarao se sa nameštajem i zidovima a onda počeo da hoda samo ako mu ja stavim ruke na leđa i kažem "hajmo zajedno". Sad se već malo privikao, ali je nervozan. Biće dobro, još dan-dva i skidamo. :)

Meho Krljic

Huh, ja sam srećan što mačkama nikad nisam morao da stavljam kragne. Mislim, pokušano jednom, neuspešno i zanavek bataljeno, ali nikad nisu čeprkale po ranam mnogo. Jadno ovo kuče koliko li ga to nervira... Ali dobro, još dan-dva i biće dobro.

Plut

Ovaj je vrlo neumeren u prčaknju po rani i svemu tamo dole. Čudo šta se sve može naći.

Barbarin

Samo držite satelit, to je za njegovo dobro, neće rana brže zarasti ako je on bude lizao. Mi smo puliju držali jedno dve nedelje kad je izgrebao testise, dok rane nisu zarasle sasvim, jer smo mu skinilu u jednom trenu, kao lepo izgleda a on magarac preko noći sve razlizao, pa umesto da je trajalo još par dna produžilo se na nedlju dana.
Tako da samo hrabro neće umreti, niti ćemu nešto biti. To je za njihovo dobro ;)
Jeremy Clarkson:

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Plut

Jooooj što volim kad čovek pokušava da bude čovek!

Plut

Znam da većina teško živi i da mnogi misle da prvo treba pomoći ljudima pa se tek onda baviti drugim stvarima. Moje je mišljenje je da bi svet bio mnogo bolje mesto za život kada bi se svako bavio onim što ga najviše žulja i pomagao na tom planu koliko može.
Ja sam se odlučila za životinje jer smatram da su mnogo bolje, iskrenije i slabije od ljudi i da su, uglavnom, ljudi uzrok svih njihovih nedaća. Čak i da nisu, smatram da je naša obaveza da pomažemo slabijima.

Molim vas za finansijsku pomoć jednom od udruženja koje radi kao da stoji na samoj žeravici. Klinci su neverovatni, ništa im nije teško, ništa nije nemoguće, spašavaju, leče, vraćaju u život, hrane, udomljavaju do i na kraj sveta, otplaču svaku životinju, ali ne posustaju. Računam da oni koji nemaju vremena ili volje za takvom vrstom pomoći, a imaju finansijskih sredstava (makar i 100 dinara), takođe mogu pomoći. Nije potreban poziv na broj.

Nemaju svoj sajt, nemaju firme, imaju samo veliku ljubav, želju i fb stranicu. Ko želi da ih upozna može i tako https://www.facebook.com/udruzenje.beta.zajecar?fref=ts
E da. Udruženje se širi i ima ih još u Knjaževcu, Zrenjaninu i Beogradu.

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Meho Krljic

Ala ovo stvorenje uživa  :lol: :lol: :lol:

scallop

Dok vi uživate u psima, ja smišljam razne psine. Komšinica iznad mene ima psa koji piša po hodniku zgrade. Znam ja da nije krivo pseto, ali je komšinica sklona ujedanju. Ako ne mogu da se otarasim komšinice i pseta, kako da se otarasim zapišavanja?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

znam da je long šot, ali možda prijava komunalnoj policiji, ako već lepa reč ne daje ploda?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Mislio sam da prvo prijavim Društvu za zaštitu životinja. Možda oni imaju neku proceduru. Taj pas sada zapišava svoju teritoriju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

a šta komšinica kaže kada joj skreneš pažnju da njen pas zapišava hodnik?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

angel011

Quote from: tomat on 18-02-2014, 21:05:23
a šta komšinica kaže kada joj skreneš pažnju da njen pas zapišava hodnik?

Verovatno ujeda.
We're all mad here.

scallop

Plut

Verovatno nije kastriran i obeležava teritoriju. Naravno da pas nije kriv, ali se to vrlo lako da rešiti povlačenjem za povodac i bržim korakom van iz zgrade. No, to njoj iz ko zna kog razloga ne pada na pamet.
Prijava komunalnoj policiji je jedini način, a i to ako hoće da izađu. Pijava bilo kom udruženju ne rešava problem jer oni nemaju nikakve ingerencije. NJihov glavni zadatak je edukacija, ali se to, zahvaljujući nečinjenu države, pretvorilo u spašavanje, lečenje i udomljavanje pasa. U principu, oni često hoće da dođu i popričaju sa vlasnikom, ali pošto vlasnica ujeda, sumnjam da bi urodilo plodom.

Moj predlog je prvo se raspitati kod udruženja, pa ako oni ništa ne mogu da urade, onda prijava komunalnoj policiji. Scallope, javiću ti šta kažu udruženja. Meni lakše. :)

Barbarin

MOžete probati finim razgovorom da joj skrenete pažnju, a ako to ne upali, pa da budem prost popišate joj se po vratima par puta, to kontam da će upaliti.

Ja imam dva mužijaka i mogu se naučiti šta se sme zapišati, a šta ne sme. Sad će ispasti da se hvalim ali moji kucovi ne zapišavaju gotovo ništa osim drveća i bandera, pokoja kanta za smeće i hindrant, al to je u nedostatku drveća, čak ni ćoškove zgrada ne pomokre.

Čuo sam za priču da jedna čovek nije hteo da skuplja govanca od svog psa ispre zgrade, pa su se komšije dogovorile i to skupljale i ostavljale mu ispred vrata, posle par dana je shvatio poruku i krenuo da sakuplja.

Probajte pričom i pretnjom komunalcima, pa pozovite i njih, pa kao ne izađu malo joj zalijte vrata. Al nemora to da bude prava mokraća, sipajte u flašu neki žućkasti sok i malo zalijte, čisto da vidite, pa pratite stanje.
Jeremy Clarkson:

scallop

Vi precenjujete vlasnike pasa. Ova je neka pevačica (učestvovala je i na TV za talenat), drugari su joj pozamašni, a susedi kažu da su videli i kad je rođenu majku gurnula niz stepenice. Psa pušta niz stepenice nevezanog, pa ni ne vidi kad se popiša.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Ma da, problem su uvek ljudi a ne životinje. Naravno da je psa lako naučiti, ali to sada nije tema. Očito je da tu ništa ne pomaže. Pričala sam sa udruženjem Beta iz Bg i oni su sličnog mišljenja, jedino prijaviti komunalnoj policiji ali nju, ne i psa. No, pošto ona ima prijatelje kakve ima onda tu očito ne pomaže ništa. Osim da joj se čine psine, ali da naravno, ne skonta ko ih čini. Ne verujem Scallope da si ti jedini kome smeta zapišavanje. Ko zna šta su drugi spremni da učine. Ja se tu uvek najviše bojim za psa. Ali ako neko reši ovog psa, ona će sutra nabaviti novog koji će to isto raditi.