• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prosinečki trener Zvezde

Started by SIMERIJANAC, 09-12-2010, 20:10:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SIMERIJANAC

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda doneo je na današnjoj sednici odluku da za novog trenera imenuje Roberta Prosinečkog.

Tako je legendarni fudbaler crveno-belih i zvanično preuzeo klupu tima sa Marakane, koji se posle smene Aleksandra Kristića odlučio da na mesto šefa struke postavi Prosinečkog kome će to biti prvi posao samostalnog trenera. Za odluku da dosadašnji pomoćnik hrvatskog selektora Bilića postane šef stručnog štaba Crvene zvezde glasalo je svih 16 članova Upravnog odbora.

Kako nezvanično saznajemo, izbor Prosinečkog za novog trenera nije protekao bez problema. Neke navijačke grupe u sastavu Delija bile su protiv da legendarni Žuti sedne na klupu kluba iz Ljutice Bogdana. Pojavile su se i informacije da je predsednik Vladan Lukić pretio ostavkom ukoliko navijači ne postignu konsenzus u vezi Prosinečkog, ne želeći da vodi klub bez podrške najvatrenijih pristalica. Ipak, dogovor je pao i više nije bilo prepreka da Crvena zvezda dobije trećeg trenera od početka aktuelne sezone.

Prosinečki će se pojaviti na promociji pred novinarima večeras u 19.30 časova.

Biografija Roberta Prosinečkog

Datum rođenja: 12.01.1969.
Mesto rođenja: Šveningen (Nemačka)

Karijera
Dinamo Zagreb (1986-87), 2 utakmice, 1 gol
Crvena zvezda (1987-91), 117, 24
Real Madrid (1991-94), 55, 10
Ovijedo (1994-95), 30, 5
Barselona (1995-96), 19, 2
Sevilja (1996-97), 20, 4
Kroacija Zagreb (1997-2000), 50, 14
Hrvatski dragovoljac (2000), 4, 1
Standard Lijež (2001), 21, 4
Portsmut (2001-02), 33, 9
Olimpija (2002-03), 23, 3
NK Zagreb (2003-04), 26, 5

Reprezentacija
Jugoslavija U20 (1987)
Jugoslavija (1989-91), 15 utakmica, 4 gola
Hrvatska (1994-2002), 49 utakmica, 10 golova

Trenerska karijera
Hrvatska (2006-10), pomoćnik selektora Slavena Bilića

Trofeji
Prvak sveta sa U20 reprezentacijom SFR Jugoslavije 1987.
Treće mesto na Svetskom prvenstvu u Francuskoj sa Hrvatskom 1998.
Prvak Jugoslavije sa Crvenom zvezdom (1988, 1990, 1991), pobednik Kupa (1990), prvak Evrope i sveta (1991)
Kup Španije sa Real Madridom (1993), Superkup Španije (1993)
Prvak Hrvatske sa Dinamom iz Zagreba (1998, 1999, 2000), Kup (1998), Superkup (1998)
Kup Slovenije sa Olimpijom (2002)

Robert Prosinecki - Udarnik carape - fetish retro 90's (Stereo edit)

I jedan carski komentar jednog Grobara:

QuoteKakav cirkus, kakvi majstori trapeza. Vi cigani ste samoubice, majke mi.

Kunac

Ovaj potez negde ima smisla.
"zombi je mali žuti cvet"

Джон Рейнольдс

Konačno više nećete moći da nas zezate zbog Tuđmana.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

Srećom, ja sam za Zvezdu prestao aktivno da navijam još od Ksamaksa i od tad sam je samo informativno pratio,pa mi je sad još lakše da je definitivno precrtam.

Vesić je ovo započeo sa fudbalskim reprezentativcima Be i Ha u fudbalskom i Kikanovićem u košarkaškom klubu tako da je dovođenje Prosinečkog bio očekivan potez.
Uništiše nam bre sve simbole srpstva.Prvo vojsku,pa SANU,pa obrazovni sistem,pa porodicu,pa SPC,pa Zvezdu, još samo Ceca odoleva. :!:

SIMERIJANAC

Svoje sudjelovanje u humanitarnoj akciji za izgradnju spomenika "Hrvatske pobjede Oluja 95" u Kninu, potvrdili su predsjednik RH dr. Ivo Josipović, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sportaši Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Igor Štimac, Zdravko Mamić i brojna druga poznata imena. Oni će u call centru, koji će se organizirati u salonu namještaja na Trgu Ante Starčevića u Kninu, tijekom svečanog koncerta HRT-a u četvrtak u 21 sat, primati pozive građana na broj 060 9009, te na taj način donirati novac za izgradnju spomenika, za koji je potrebno prikupiti 6 milijuna kuna.

http://www.dubrovacki.hr/clanak/21530/akcija-za-izgradnju-spomenika-oluji-u-kninu-i-predsjednik-josipovic-u-call-centru

Джон Рейнольдс

Quote from: SIMERIJANAC on 09-12-2010, 21:35:52
Srećom, ja sam za Zvezdu prestao aktivno da navijam još od Ksamaksa i od tad sam je samo informativno pratio,pa mi je sad još lakše da je definitivno precrtam.

Super.  :!: Meni ionako fali društvo za tekme, pa ako hoćeš Stojkovićevim stopama...  :lol:

Uzgred, kupio sam šal s jednom od najlepših kombinacija boja ikad -

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

Quote from: John Reynolds on 16-12-2010, 15:57:26
Quote from: SIMERIJANAC on 09-12-2010, 21:35:52

Super.  :!: Meni ionako fali društvo za tekme, pa ako hoćeš Stojkovićevim stopama...  :lol:

Ma nije dotle došlo, Džone; pre neki dan jedan moj ortak koji navija za Zvezdu pokušao je da indoktrinira klinca mog drugog ortaka koji je Grobar,ne bi li ga u ranoj mladosti navukao na crveno belu boju.Partizanovac je naravno to odlučno sprečio a obojica smo se složili da ako sin već ne navija za klub za koji i njegov ćale,kao što je normalno,onda mu je bolji izbor i OFK i Zemun i Rad. Nekako mi je danas seljački i komercijala da dete počne da navija za Zvezdu ili Partizan.

Quote from: John Reynolds on 16-12-2010, 15:57:26
Uzgred, kupio sam šal s jednom od najlepših kombinacija boja ikad -

Vaistinu najlepša.
Vidim pazario si u Modsu.Kolko si platio šal? Imaju oni mnogo dobre motive za majice i jakne iz Otadžbina kolekcije al su jebeno skupi.

Джон Рейнольдс

Šal košta 1200 din. Ali je trik u sledećem - u dva odlaska u Mods poslednjih mesec-dva oba puta dobio sam potpuno lude popuste, ali sam svaki put kupio više stvari. Pantalone su mi se mnogo svidele, a i odlične su (ili se bar zasad tako čine, bile su na pranju i boja i oblik se nisu poremetili, a platno deluje čvršće od jeftijinih Commando Industries zbog kojih sam prvi put i došao), pa sam kupio dva para debljih i jedne letnje (koje su već bile na akciji). Uzeo sam "kornilovci" duks, šal i žena je kupila neku majicu. Sve OTA. Ispalo je da smo dobili džabe majicu i šal. Zapravo, u prvoj kupovini bio je novčani popust otprilike u ceni majice.

Ima u radnji još koješta, ali treba obratiti pažnju. Lonsdale ne kupujem iz principa pa nisam ni gledao, ali nova Pitbull kolekcija je šabanska dojaja, a i sa OTA treba biti oprezan kako zbog šabanluka tako i zbog nakrivo zašivenog džepa na jednom duksu koji sam merkao.

#Τζούτσε

Cornelius

Čujem da će Tereza Kesovija da peva na svim utakmicama Zvezde kod kuće.

Ne bi bilo loše da Zvezdina uprava angažuje i Hašima Tačija za lekarski tim. Ako nekom od igrača zakaže bubreg...
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Ugly MF

Quote from: Cornelius on 17-12-2010, 20:14:24
Čujem da će Tereza Kesovija da peva na svim utakmicama Zvezde kod kuće.

Ne bi bilo loše da Zvezdina uprava angažuje i Hašima Tačija za lekarski tim. Ako nekom od igrača zakaže bubreg...

...ili ramusa haradinaja za sikjuriti na utakmicama....
..ali ja sam manje pesimistican....
mozda dovede Severinu kao maskotu? znas ono mOralna podrska i tako to....

Boban

Ajde recite mi da je ovo vic...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

SIMERIJANAC

Ti sad saznao,Bobane?
A prijateljska sa Hajdukom će biti sigurno,samo je pitanje datuma.Tereza peva u poluvremenu,to se podrazumeva.

Tex Murphy

I minuta ćutanja za postradale branitelje u domovinskom ratu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

i bar jedno davljenje navijača na ulicama Splita...

džin tonik

eh, kad bi se svi orjunasi ugledali na njega... gdje bi bio kraj.

goksi

Zaista ne razumem čime je Robi zaslužio ovakvu sprdnju od topika.

Petronije

Ne znam za topic ali licencu sigurno nije...

Boban

Sad vidim da će hrvatski NK na brzinu da mu izda licencu da bi mogao da postane trener Zvezde; dakle, ipak sprdačina.

goksi

Quote from: Petronije on 27-12-2010, 21:17:58
Ne znam za topic ali licencu sigurno nije...

Strašno šta se sve radi...

Anomander Rejk

Kraj je lako predvideti. Sad je sve divno em krasno, zlatni decko iz zlatne generacije, svi ga vole, ljubav cveta, Lukic zadovoljan... a kad krenu neuspesi, nista od titule ni Evrope, oni koji mu se sad uvlace, setice se da je Hrvat, da se grlio sa Njofrom, i bice vrati se ti tamo.. Lukic ce naravno poslusati navijace, on uvek slusa glas naroda, Robija ce vratiti u Croaciju, Stub Srpstva ce preziveti hrvatskog trenera, i svi ce opet biti srecni i zadovoljni, a propadanje Zvezde ce se nastaviti.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Джон Рейнольдс

Što propadanje? Zvezda je druga na tabeli, samo pet bodova iza šampiona.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

Da, ali to ce biti ako se ne varam, cetvrta uzastopna titula Partizana. Druga mesta u prvenstvu, i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope, ako to potraje jos koju sezonu, ne znam kako ce se navijaci Zvezde pomiriti s tim.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ultras

To što neko sruči gomilu gluposti na internet, ne  može ni za delić da umanji odličnu stvar za naš klub - kao što je imenovanje Robija za trenera.

Boban

A ima i ono protiv Kelna, 1990, kod rezultata 0:2 izlazi sam pred golmana i ne uspeva; Zvezda ispada.

Ultras

Koliko se ja sećam bilo je to 1989. i nije baš da je izašao sam, bilo je iskosa... iznenadila ga šansa i lopta završila u reklamama :twisted:

Inače, prejebena utakmica (prava uvertira za sledeću besmrtnu sezonu) odlične odbrane debitanta Miloja, neverovatni golovi Nemaca i neujednačen kriterijum suđenja...
Boks meč Drizića i nekog švabe na kraju meča  :|
Posle ove tekme Uefa je Šekiju izrekla kaznu od 5-6 utakmica zabrane vođenja ekipe a sličnu kaznu je popio i Driza.

Nego, nananana Robert Prosinečki je danas dao izjavu koja će obradovati mrzitelje njegovog lika i dela:

"- Ima dosta nelogičnosti i ne znam šta bih mogao više da vam kažem osim da ne znam da li ću 27. februara voditi tim Crvene zvezde na prvoj prvenstvenoj utakmici!"

Znači, ima nade za još koji natmureni komentar  :mrgreen: