• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DUPLEX

Started by crippled_avenger, 14-10-2003, 01:27:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

crippled_avenger

Ovaj film je odlican. Bezmalo remek-delo. Nazalost, De Vito je kao reditelj odavno pao `ispod radara` i postao je suvise komplikovan za americku publiku. DUPLEX je njegov drugi klasik za redom, uspeh vezan sa odlicnim DEATH TO SMOOCHY...

Obavezno pogledajte!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Eh, da. Glavna preporuka. Film je rezirao danny de Vito, autor o cijem briljantnom pristupu crnoj komediji zname sve, zar ne?

Medjuim, film je pisao Larry Doyle. Tip koji je do sada pretezno imao iskustva u svetu animacije. Radio je niz kratkih Bugs Bunny filmova. I Beavisa i Simsponove... Kao i dugometrazni Joe Danteov Bugs Bunny projekat... I`d like to pick his brains...

iNCUBUs

'ajde neka mi neko objasni zasto se "Death to Smoochy" NIKOME nije dopao?
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

crippled_avenger

Meni uopste nije jasno. A za DUPLEX jos manje...

Obavezno gledajte DUPLEX

Milosh

Pa, pogledace se na divx-u, kao i Smoochy posto to u nase bioskope verovatno nikada nece doci.

Death to Smoochy je prokleto remek-delo, i najbolja satira jos od Serial Mom! A izgleda da ameri slabo vare takve filmove...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Sta ja znam. Pogledace se na nekom formatu definitivno. Medjutim, mene cudi tako slab odziv gledalaca. Sustina je u tome sto Ameri nekako ne mogu da ukace De Vitovu ezoteriju i da ga spoznaju kao autora crnih filmova.

Waters ima svoj kult. To je jasno. A De Vito je jedan od najlucidnijih americkih producenata i jedan od najboljih reditelja i to jos uvek niko ne kapira vec ga dozivljavaju kao patuljastog komicara. To me uznemirava.

Mada, kako kaze Bill Goldman, vecina holivudskih filmova su losi i ne isplate se. I kako su onda toliki ljudi u Holivudu uspesni? Uspesni su zato sto je film uopste snimljen...

otaku

Film je pravi crtac  :lol: , uz to, setih se filmova "Arsenik i stare cipke" i  "Lov na misa".  
Ali Smuci je nenadmasan.   :|
Proooobaj da u glavi budes sam

Milosh

daaaaa! konacno veceras pogledah 'Duplex' i film je  :lol:

De Vito je stvarno neshvaceni genije, prvo 'Death to Smoochy' pa ovo.  8)

Stillera mogu da gledam sta god da snima a i Drew je ovde super, odlican kasting, odlicni gegovi, neki su skroz kao preuzeti iz  Warnerovih crtaca, ima cak i twist ending, nepotreban doduse, ali skroz simpatican.  :lol:

ko jos nije neka obavezno pogleda :D
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

eh da, dok sam gledao film setio sam se 'The Lady Killers' i 'Throw Momma from the Train'  :lol:

crippled_avenger

Miloshe, ti si late bloomer. Ali si za azliku od ostalih Sagitasa ipak pogledao film. To je za svaku pohvalu... Nadam se da nisi gledao DVD-rip. Ako jesi, fuuuuuck. Potrazi bioskopsku kopiju, na njoj imaju neke extra scene, spica se razlikuje i ima nekoliko extra prljavih viceva...

DUNADAN

Quote from: "Milosh"
De Vito je stvarno neshvaceni genije, prvo 'Death to Smoochy' pa ovo.  8)

Stillera mogu da gledam sta god da snima a i Drew je ovde super, odlican kasting, odlicni gegovi, neki su skroz kao preuzeti iz  Warnerovih crtaca, ima cak i twist ending, nepotreban doduse, ali skroz simpatican.  :lol:

ko jos nije neka obavezno pogleda :D

e stvarno, film kicks ass.
Ben Stiler mi je posle Duplex-a i Zoolander-a postao komichar number 1

a De Vito je Car!

ona scena kad su babi podmetnuli onu foru za gashenje tv-a tapshanjem, i prepucavanje kroz plafon, otkinula sam  xrofl
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Milosh

'Duplex' uskoro i u bioskopima preveden kao 'Ljubavno gnezdo' [hmmm].

Na sajtu pro visiona pise od 17og juna, ali ja nesto nisam primetio da je poceo da se daje.

Treba ponovo pogledati film, definitivno...

Morticia

duplex umesto 17. krece u bioskope 24. juna. danas sam videla reklamu.
ako ima lucidnost Smootcy-a jedva cekam :!:

by the way, Miloshe hvala za info o klubu :)

kao sto vidite, vas novi clan i moja prva poruka :oops:
You're dead, son. Get yourself buried.

iNCUBUs

Duplex je odličan, stvarno sam se slatko smejao i nervirao, a iskreno, onakav rasplet nisam očekivao
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Tex Murphy

Očigledno je da postoje različiti kriterijumi o tome šta je smiješno. Meni recimo u Duplexu nije smiješno apsolutno ništa. S druge strane, svaki put umirem od smijeha kad gledam Drowning Mona.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

Moguce je da si spontano osetio da je bakica metafora za Radovana Karadzica i Ratka Mladica koji kao `zasticeni podstanari` ugrozavaju buducnost mladog pisca i plavuse... Ali, opusti se.

Tex Murphy

Može biti.
A možda mladi bračni par simbolizuje srpski narod, a bakica predstavlja razne prepreke sa kojima se dotični narod susreće na svom putu ka najpravednijem od svih mogućih ciljeva - Velikoj Srbiji.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

I love it when you do that...