• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

fejsbuk biografije

Started by PTY, 01-01-2011, 21:15:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PTY

Zanima me zašto uglavnom muškarci stavljaju na svoje fejsbuk biografije kako su "studirali na tom-i-tom fakultetu", bez da pomenu kako su odustali na drugoj godini?

Žene na fejsbuku ili pomenu diplome koje su stekle, ili ne pominju svoje formalne CVije uopšte; da li se to samo muškarcima "računa u staž" studiranje bez adekvatnog finala?  :evil:

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

PTY

Ma, znam ja sve što i buldožer, ali ipak... zanima me.

M.M

Mislim da se ti teško miriš sa činjenicom da živiš u "svetu muškaraca"  :evil:
Nijedan poraz nije konačan.

pokojni Steva

Moguće je da samo olako prihvataš kojakakve muške frend requests. Iskreno, nisam primetio to što navodiš, ali da se raja gubi kad treba navesti godinu, sad dal kraja il početka studija, to stoji.

PTY

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 01-01-2011, 21:51:00
Moguće je da samo olako prihvataš kojakakve muške frend requests.

Veruj mi – to definitivno nije slučaj; imam linkovano uglavnom nekolicinu ljudi sa ovog foruma, to njih desetak, u vr' glave.
Možda nisi zagledao, ali meni je to zaista odavno upalo u oči.

PTY

Quote from: Miljan Markovic on 01-01-2011, 21:48:29
Mislim da se ti teško miriš sa činjenicom da živiš u "svetu muškaraca"  :evil:

pa, eto... verovatno si u pravu.

Melkor

A možda samo učitavaš. Stavio sam fakultet u info iako ga nisam završio da bih našao, me našle kolege i sa tih par godina što sam tamo proveo. Doduše, ja imam, kako mi otac reče pre neki dan kada je ostao bez argumenata u nekoj raspravi: "kompleks nezavršenog fakulteta".
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

PTY

Quote from: Melkor on 01-01-2011, 21:57:57
A možda samo učitavaš. Stavio sam fakultet u info iako ga nisam završio da bih našao, me našle kolege i sa tih par godina što sam tamo proveo. Doduše, ja imam, kako mi otac reče pre neki dan kada je ostao bez argumenata u nekoj raspravi: "kompleks nezavršenog fakulteta".

e, ali nisam ni mislila na tebe, za tebe to ni ne znam, mislila sam na zakka i maca... Plus, fasciniraju me ljudi koji otvaraju fejsbuk profile pod pseudonimom... to mi je totalno neshvatljivo... mislim, otvoriti profil pod nikom... what's the point??

Perin

Quote from: Lidija on 01-01-2011, 22:11:00
. Plus, fasciniraju me ljudi koji otvaraju fejsbuk profile pod pseudonimom... to mi je totalno neshvatljivo... mislim, otvoriti profil pod nikom... what's the point??

To su stalkeri! :)

pokojni Steva

Quote from: Lidija on 01-01-2011, 22:11:00
Quote from: Melkor on 01-01-2011, 21:57:57

e, ali nisam ni mislila na tebe, za tebe to ni ne znam, mislila sam na zakka i maca... Plus, fasciniraju me ljudi koji otvaraju fejsbuk profile pod pseudonimom... to mi je totalno neshvatljivo... mislim, otvoriti profil pod nikom... what's the point??

Švaleracija... strah od majke koja se naprasno pojavila na FBu da "prati" razvoj svog mezimca  xrofl (znam za primer!)... Švaleracija...

M.M

A koja je svrha fb-a?
Da svako sebe prikaže u najboljem svetlu, zar ne?
I sada se postavljaju suvišna pitanja, ne razmem...
Nijedan poraz nije konačan.

pokojni Steva

Pa šta znam, verovatno sad nebih bio u kakvom takvom kontaktu sa "emigracijom" (cirka, polovina srednjoškolskog razreda) da nam nisu prodali FB. Marim ja, uglavnom je zabavno... Mi tamo pušćamo mjuzu! Ništa pamet...  :|

Melkor

Znam  da nisi mislila na mene, cak nisam ni bio siguran da sam to i stavio u info, nego samo navodim primer, koji mi je, eto, najblizi. A sto se zaka i meca tice (a i mnogih drugih), pa oni su valjda na i oko tog fakulteta potrosili vise svog vremena no za pola prethodnog obrazovanja. Valjda i te godine zasluzuju nekakav pomen.  :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

mac

Šta sam sad uradio? Ja sam završio fakultet. Nisam master jer sam upisao po starom sistemu i nisam hteo da plaćam za titulu, ali sve je legit. Imam čak i diplomu urolanu negde.

Ček malo, ovde se zamera stavljanje tog podatka na profil? Gde sam pohađao visoke škole? Tja, ja sam to popunio prosto jer je moglo da se popuni, ne doživljavam to kao neko hvalisanje nego kao običan biografski podatak.

Truba

svrha FBa je da ganjaš cure kao i smisao foruma
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Plut

akhnaton

E stvarno, jer ih uganja? Ili ti drugi pokupise i one cure koje si u realnom svetu znao...  :(
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

pokojni Steva

akhnaton

PTY

Quote from: mac on 01-01-2011, 22:47:01
Šta sam sad uradio? Ja sam završio fakultet.

Ma, nisi ništa uradio, my bad, nego se tako izražavaju uglavnom oni koji su faks pohodili ali ga nisu završili, pa sam te, ni krivog ni dužnog, strpala u isti koš.
Izvini, molim te, nemoj da se ljutiš.  :(

mac

Ne ljutim se, naprotiv. Lepo mi je kad me spominju, makar i greškom.

PTY

Pa pominjala sam ja tebe često, i to ne ovakvom greškom, nego u pozitivnom kontekstu... :)

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

akhnaton

mac

Quote from: Lidija on 03-01-2011, 17:28:29
Pa pominjala sam ja tebe često, i to ne ovakvom greškom, nego u pozitivnom kontekstu... :)

Jeste, zato imaš kredit kod mene :*

angel011

We're all mad here.

Savajat Erp

а мислио сам да ја цепидлачим... :mrgreen:

pokojni Steva

Prvo prve stvari, barem slova ispoštovati. A ovo sa 'jer' i 'je l'' poprima biblijske okvire.

godclone

Hm, ja ga nisam zavrsio pa ga i ne pominjem na FB-u.
:)

Savajat Erp

хм, а ја сам га завршио, али га не помињем на ФБ...има нас разних.

Truba

Quote from: Plut on 02-01-2011, 18:13:11
Pa... uganja li?
preko ovog foruma skoro se oženih šta da ti kažem

bože blagoslovi bobana

da ne bi njega još bi bio amater
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Plut

Truba

ave bobane morituri te salutant :D

Plut

Aman čoveče, još smo mladi za taj nastavak. Ja ću se i dalje držati samo prvog dela.

akhnaton

Grgolj blaster

Quote from: Lidija on 01-01-2011, 21:15:19
Zanima me zašto uglavnom muškarci stavljaju na svoje fejsbuk biografije kako su "studirali na tom-i-tom fakultetu", bez da pomenu kako su odustali na drugoj godini?

Žene na fejsbuku ili pomenu diplome koje su stekle, ili ne pominju svoje formalne CVije uopšte; da li se to samo muškarcima "računa u staž" studiranje bez adekvatnog finala?  :evil:

aha, mada žene više stavljaju slike u svojim izazovnim pozama... to su njihove svopjevrsne biografije.
Thou shalt not judge a book by it's cover,
thou shalt not judge lethal weapon by Danny Glover.

Perin

Quote from: angel011 on 03-01-2011, 21:34:23

Nije li pravilno je l'?

Kol'ko sam čuo, po nekom novom pravopisu, može i jel'.

Grgolj blaster

Čula sam da ne može. Samo je l'. Jel'?

Plut

Kako se kome nadigne tako stignu i nova pravila, ko se snađe, snađe.

Grgolj blaster

Sitna zemlja, sitna pravila.

akhnaton