• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Na slovo na slovo

Started by pokojni Steva, 02-01-2011, 14:08:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Priznajem, ježio sam se stvarajući slike onog što se sve grdobnog na RTSu može izroditi kad se dirne u svetinju. Zblanut sam... Uglavnom oduševljen! Do duše, posle gledanja jedne epizode, al' nemari, ulepšalo mi dan. Lepo, lepo, lepo, smisleno, zaprepašćujuće edukativno. Jedino mi je ponekad zasmetala slabija razgovetnost reči, prejaka muzička podloga u odnosu na ono što je u osnovi cilj emisije nikako nije pomogla. Roditelji, preporuka :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Alex

Ja sam video samo insert, ali ne delim tvoje oduševljenje. Lutka Aćima koji je centralni lik je katastrofalno loše urađena! Za očekivati je da konačno 2010. stignemo nivo koji su Mapetovci imali 70-ih. Ali čak i da ga ne dostignemo - u pokretljivosti očiju lutke i mimici itd - opet je sam oblik glave lutke morao biti bolje zamišljen, tj nacrtan i oblikovan, u startu. Ovako deluje da je lutka nastala po skicama nekog antitalenta (i jeste). Oblik glave u predelu usta, tj usta samih se rešava drugačije, tako da lutka može da pravi grimase. I da deluje simpatično i estetski dobro.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

pokojni Steva

Po pitanju ginjola i ostalog sam potpuno prazan. Vrlo moguće da si u pravu, jeste ko sa TVNS od pre 20god. Pričao sam o sentimentu emisije, odgledao je celu; sa naglaskom na kvalitetnom opismenjavanju ovo je prava stvar. Akcenat je na rečima koje klinci imaju malo šanse da čuju, kamoli povežu u kontekst. Probaj da uvatiš celu epizodu...

pokojni Steva

Ma dobro je ovo! Mada, ove Bambi reklame, fuj...

lilit

još kad bi to neko snimio i uploadovao i nama smrtnicima.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

Cenim da će ova ekipa vazda gladna para već do na leto oštancovati neki DVD.

Nisam upratio do kraja, čuo radijske reklame za Bg pozorišnu igrariju NSNS, je l' to rade isti ljudi?

Mme Chauchat

Kad sam videla NSNS u tvom postu, najpre sam pomislila da je to "Novi Sad, Novi Sad"... :x toliko o brzopletim asocijacijama...

lilit

Skidoh jednu epizodu loše rezolucije. Nije ovo loše, a mojoj deci se baš dopalo, valjda će DVD uskoro.

lilit

Imamo 4 epizode, moji odusevljeni, hvala Stevo na preporuci.
Goncic je odlican, devojka koja glumi Lolu je ekstra, Nikola Kojo pravi, a i svi ostali su super.
Cija je ovo produkcija (mrzi me da guglam :lol:)?

Meho Krljic

Pa RTSova je produkcija.

crippled_avenger

Adrenalin je producirao za RTS.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Prokleti IMDB, opet me laže.

lilit

fala momci, ovaj svet bi bio težak bez vas. :)

ima li neko informaciju kad izlazi dvd?

Plut

Današnja epizoda: prelepa, ali prelepa upotreba infinitiva!  :) Bilo je ga je na sve strane i baš gde treba, sa što manje 'dadakanja'.

I jedna neoprostiva greška. Između 4 poluge, Aćim se odlučio za zadnju dok je Mića ipak odabrao prvu. Uf :(

lilit

Heh, pa nije to više neoprostivo. Lingvisti odavno preporučuju da je potpuno prihvatljivo koristiti "zadnji" kad misliš na "poslednji". Imali smo to i na forumu nekad, posle ću da pronađem, sad perem prozore. :lol:

Moja deca svaki dan kukaju za novim epizodama, ali niko da se smiluje, snimi i uploaduje. :)

Plut

Zar je prihvatljivo da kažem patka, ako mislim na gusku? Ili guska, ako mislim na labuda?! :shock:

Ma muka mi je više od raznoraznih linguista. To je to, kako se kome nadigne tako se menjaju pravila. ximaa
Zna se osnovno pravilo, ako nešto ima prednju stranu, onda mora imati i zadnju, a ne poslednju. Ako je prvo, drugo, treće... ne može biti i zadnje. Aman xuzi
Je l' te konj ritnuo (ne budi primenjeno) zadnjim ili poslednjim nogama?!  :)

Oću reći, to ja ne pričam tebi lilit :lol:, nego onako... žuč me neka pritisla...

I ko, aman-zaman, ovih dana sme nešto domaće da uploaduje? Mani se ti toga, a-a, ne ne, jok ja xyxy

lilit

Ma nemoj sad da se pravdaš, potpuno je jasno da je sve to upućeno meni.  xrofl

Kažu ljudi da su stari srpski velikani, tipa Laza Kostić, koristili zadnji u smislu poslednji ("Zato nemojte misliti ni sa kakvim bolom na to da ste vi zadnji svoga roda... Jer napokon, vaše pleme, pa da je i Nemanjino ne bi se moglo lepše završiti nego takvim egzemplarom... "), pa ne vide zbog čega to i Plut ne bi mogla usvojiti.  :lol: :lol:

Plut

Od ove lilit ne mož' ništa, sve provali.  :evil:

Laza je ok, ali kada je on stvarao...? Moglo je tada svašta. Cenim ja njega, a ponajviše njegove kovanice i stvaranje novih reči. :) Koliko god se neki bunili, to sve samo obogaćuje naš jezik.

I neće Plut... a ne... Ritaće se i džilitati svim svojim nogama, i prednjim i poslednjim, zadnjim naročito.  :!: Šta god ti pametnjakovići tvrdili.

lilit

Samo se ti džilitaj, legitimno je, ali gledaj da mi snimiš koju epizodu, uploaduješ i pošalješ linkove na PP. Biće to naša mala tajna.  :idea:  :lol:

Plut

Pa da, tako sam i mislila. Pa da mi keriće posle predaju socijalnoj službi. E lilit, lilit...

lilit

Savajat Erp

Quote from: Plut on 12-03-2011, 16:48:50
Pa da mi keriće posle predaju socijalnoj službi.

Да, да, социјалној служби... :evil:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Grubijanu nijedan. Za srce si me ujeo.  :cry:

Savajat Erp

Нисам ја груб...живот је такав.  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Ne, ne, nije to život. I lilit mi izvrće reči.  :cry: :cry: :cry: