• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica - januar 2011

Started by Boban, 02-01-2011, 15:36:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Izaberite TRI priče koje vam se najviše dopadaju

1 — POLIKSENA (John Reynolds)
5 (9.4%)
2 — The Joke's on Google (D.)
19 (35.8%)
3 — ELEONIDA (ivica)
4 (7.5%)
4 — Grafiti svetla i tame (Džek svih zanata)
8 (15.1%)
5 — AGRONA (Angel011)
17 (32.1%)
6 — NAVENKA (Mića M.)
10 (18.9%)
7 — CRVENO (Miljan Markovic)
3 (5.7%)
8 — RENATA (SuperSynthetic)
9 (17%)
9 — ZNAK (tl:dr)
13 (24.5%)
10 — FIONA (Boban)
33 (62.3%)
11 — TEFTER (Perin)
20 (37.7%)

Total Members Voted: 53

Voting closed: 11-01-2011, 01:49:59

lilit

ne znam, al mislim da ne može da se kaže "pregledavam". :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Aj' ne zakeravaj, Lilith. Bolje nam objasni nešto o mitohondrijama. Ima li to veze sa korupcijom? :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Nisam ja Lilith već Lilit.  :lol:
Sad ću da se bacim na mitohondrije, imam previše ometača subotom ujutro.  :cry:  :lol:

PTY

Haiku 1:

Roni duboko
Učitelju u prepone
Kad sneg zaveje.

pokojni Steva

Quote from: D. on 15-01-2011, 03:44:24
A pre svega, otkud ti ideja da je ikoga briga što ti nećeš da pišeš u drugom krugu?

... s obzirom na količinu alkohola u mom organizmu. Dokaz da bilo ko može da piše pijan.

Pijana aspida!  :?  xukliam
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

lilit

Quote from: Lidija on 15-01-2011, 11:55:02
Haiku 1:

Roni duboko
Učitelju u prepone
Kad sneg zaveje.

Subota ujutro...inspiracija na nivou.   xrofl

PTY

Nadam se da se nisi pronašla u tom haiku... nije tebi namenjen.

lilit

Znaš već da slabo čitam između redova i slabo se pronalazim i kad treba. :lol:
Ali je dobar haiku, to sam htela da kažem.

Džek

Quote from: Harvester on 15-01-2011, 04:44:20
Dobro, jel ima iko da je učestvovao na ovoj radionici a da je bio trijezan?

Ne.

Ako je i bilo par ljudi, trezvenih za vreme ovih radionice, praznika i pečenja rakije, onda sam ja njihovu dozu posis'o. D., je malčice pripomogla, ne mnogo, ipak žene padaju u bandak ne baš čim stanu na čep, ali tu je negde... hehehe... :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

angel011

Quote from: Harvester on 15-01-2011, 04:44:20
Dobro, jel ima iko da je učestvovao na ovoj radionici a da je bio trijezan?

Ja.

Em veoma retko pijem, em sam još pre 15 godina videla na šta liči moje pisanje kad je pod uticajem alkohola (za one sa jeftinijim ulaznicama: ne liči ni na šta).

Uzgred, to sa pisanjem u veoma kratkom roku i dok si mortus pijan je jako zgodno: ako priča ispadne dobro, super, ako ne, uvek možeš da se vadiš na brzinu, pijanstvo, nepovoljan položaj zvezda... :lol: I da zanemariš fakat da čitaoca ič ne interesuje jesi li bio pijan ili trezan ili udrogiran ili štagod, interesuje ga samo je li priča nešto što mu se dopada.
We're all mad here.

Tex Murphy

Živa istina! :-)

"Jači si od Katice?"
"Kako nisam jači? Jesam li joj oborio ruku pred polazak na put?"
"Jesi, što jest jest... kad mi je dete bilo pijano!"
"Šta, a ja sam bio trezan?"
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

SuperSynthetic

...jedino i pisem kada sam cist i trezan duze vreme...dosadno mi pa nemam sta da radim...a i to mu dodje kao zamene za substancu...zabodes se u neki mikro svet, koji mozes da kontrolises maximalno dok ti u neopranim sudovima rastu gljive...
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

M.M

Quote from: Harvester on 15-01-2011, 14:31:06
Živa istina! :-)

"Jači si od Katice?"
"Kako nisam jači? Jesam li joj oborio ruku pred polazak na put?"
"Jesi, što jest jest... kad mi je dete bilo pijano!"
"Šta, a ja sam bio trezan?"

A krv je naša Radovane!   :D
Nijedan poraz nije konačan.

PTY

Quote from: lilit_depp on 15-01-2011, 13:43:11
Ali je dobar haiku, to sam htela da kažem.

Pa, kratke forme su moj forte i radim na zbirci, me dearest... (biće to samizdat, slutim.  :( :mrgreen:)

Ah, well... biće bar čitana, ta zbirka, for it begs to differ.   :evil:

lilit

lepo, lepo.
nadam se da ces je uskoro privesti kraju.
a imas bar 3 izdavacke kuce na raspolaganju (moje misljenje) bez obzira na odredjena, povremena ali burna, razmimoilazenja.  :lol:

PTY

Quote from: lilit_depp on 15-01-2011, 17:14:50
lepo, lepo.
nadam se da ces je uskoro privesti kraju.
a imas bar 3 izdavacke kuce na raspolaganju (moje misljenje) bez obzira na odredjena, povremena ali burna, razmimoilazenja.  :lol:

Veruj mi na reč, draga moja, za svoju prozu nemam niti jednu od tri tebi znane...

PTY

Nego, nazad na temu topika - dok se siroti Mića kalkulatorski prebrojava, da napomenem kako "nepismenost" iz mojih opaski ne podrazumeva nužno gramatičku hendikepiranost... naprotiv, u mom slučaju, "nepismenost" podrazumeva više nesposobnost izražavanja kroz prozu.

Čitam neke rečenice i nemam blage veze šta je to nadobudni pisac hteo svetu da saopšti...  :( a ujedno me nije ni briga, pošto se jasno vidi da sirotan "pisac" pokušava da objasni ono što ni samom njemu nije jasno.

Mada, primetno mi da se mnogi aspiranti preciznije izražavaju u forumskim postovima, nego u prozi.  :evil:

angel011

Quote from: Lidija on 15-01-2011, 17:31:32

Čitam neke rečenice i nemam blage veze šta je to nadobudni pisac hteo svetu da saopšti...  :( a ujedno me nije ni briga, pošto se jasno vidi da sirotan "pisac" pokušava da objasni ono što ni samom njemu nije jasno.

Prilično česta početnička greška, pisanje pre nego što je u glavi autora sve jasno.

Onda, recimo, krene gomilanje prideva, kako bi autor i od samog sebe sakrio da nema pojma o čemu to piše, ima samo neodređenu ideju.
We're all mad here.

M.M

Lidija, poznajem tog sirotana lično. Ne bih rekao da je nadobudan. Zna on dobro gde mu je mesto, trenutno.
Ako sam ga dobro razumeo on se trudi da se što bolje opismeni (u tvom smislu pismenosti/nepismenosti).
xjap

PTY

Quote from: Miljan Markovic on 15-01-2011, 17:48:53
Lidija, poznajem tog sirotana lično. Ne bih rekao da je nadobudan. Zna on dobro gde mu je mesto, trenutno.
Ako sam ga dobro razumeo on se trudi da se što bolje opismeni (u tvom smislu pismenosti/nepismenosti).
xjap

Dragi moj, dok god znaš toliko o PMSu, ne brinem se za tvoju budućnost.

PTY

Quote from: angel011 on 15-01-2011, 17:44:42
Quote from: Lidija on 15-01-2011, 17:31:32

Prilično česta početnička greška, pisanje pre nego što je u glavi autora sve jasno.

Onda, recimo, krene gomilanje prideva, kako bi autor i od samog sebe sakrio da nema pojma o čemu to piše, ima samo neodređenu ideju.

A tebi tek moram da oprostim trapavost one prve rečenice, Angie xwink2; trebalo bi da posvetiš više pažnje čitanju, pošto jeftina domaća proza očigledno ubire svoj danak.

angel011

'ladno ne primetim takve stvari kad čitam svoju priču... :(
We're all mad here.

scallop

Paz' da ti zbog ovog ne oprosti trapavost!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

PTY

Quote from: angel011 on 15-01-2011, 18:30:03
'ladno ne primetim takve stvari kad čitam svoju priču... :(

Likewise. :(

Dobra ti je ova priča, Angie, bašbaš. (I skroz dobrodošla diverzija od svih onih tako zdušno sponzorisanih deminutivnih salatica. :roll:)
Keep it up, girlie.  ;)

Perin

Quote from: Lidija on 15-01-2011, 11:55:02
Haiku 1:

Roni duboko
Učitelju u prepone
Kad sneg zaveje.

xjap  xjap

Lidija je multitalenat, I tell ya!  xcheers

Josephine

Lidija jeste multitalenat. Steta je sto njegovu vecinu koristi za besmisleno ispoljavanje mizoginije i zluradosti, sto joj oduzima na velicini i znacajnosti jer je u pitanju odlika malogradjana/ki.  Draga Lidija, znam da imate i nesto konstruktivnije da kazete o drugim pricama iz kruga osim da su salatice (postoje razumljiviji nacini da objasnite zasto vam se neka prica nije dopala-vi se, makar, deklarisete kao knjizevnica). Medjutim, ako to ne zelite da uradite, ne vidim svrhu vaseg ucestvovanja u ovoj radionici? Osim, mozda, samopromocije vase zbirke i haiku poezije, a radionica nije vase privatno polje za podjebavanje ostalih. Nadjite drugu temu za to,molim vas.

PTY

@Perin:

Words dissemble
Words be quick
Words resemble walking sticks.
Plant them they will grow
Watch them waver so.

I'll always be a word man
                        Better than a bird man.
                                     (James Douglas Morrison)

PTY

Dragana, dušo, ti patiš od verbalne dijareje. Oladi malo, udahni vazduh, pogledaj neki film, skini se raji sa vrata. okidoki? :)

Josephine

Ja patim samo kada citam vase postove.

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Nije konkurs. Nije takmicenje (Perine). Ne nude se rukopisi za objavljivanje. Radionica je. Ljudi ovde ne pisu vec nauceni i uvezbani. Ucestvuju da bi dobili feedback koji ce im kasnije koristiti (ili nece). Iskusniji ucestvuju da pokazu kako se to radi. Ko nece da deli znanje, ne mora da ucestvuje. Nasuprot ozbiljnoj radionici, ovde ima i grubih komentara. To je ok (ako se u obzir uzme specificnost ovog foruma), dok ne predje granice smisla. Drugo je kada se naivni i hrabri javljaju po drugim temama i traze kritike forumasa. A nema borbe macaka. Ja Lidiju cenim, zato i patim zbog skoro svakog njenog posta. No, ako se vec namece odredjeni stil komunikacije, prihvaticu ga.

angel011

Dragana, ako ti neko kaže da si smorila količinom postova, da li ti padne na pamet da, nezavisno od toga na koji ti se način ta osoba obraća i patiš li zbog toga ili ne, zaista jesi smorila? I da bi mogla malo da se povučeš? Da daš ljudima priliku da te se užele? :lol:
We're all mad here.

Josephine

Najaktivnija sam u ovom bordu. Izgleda da ljudi vole da se smaraju.

boki77

Tako je. 2 posta koja si otvorila viđena su preko 10000 puta, sa više od 1000 odgovora. Kome je smaranje - neka ne dolazi. Uostalom, ko ovde može da kaže da ne smara nikog?

angel011

We're all mad here.

Gudeja

Ovde se svi smaraju i vređaju...Bezveze. :(
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Boban

bar nema lažne ljubaznosti i izveštačene podrške...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Gudeja

Ne nasedam na provokacije, pogotovu ne na ovako bezvezne... :lol:
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Boban

ima vremena, nasešćeš... i dopašće ti se.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Gudeja

He he...samo što ću ja da biram kad i gde ... ;)  :lol:

Josephine

@B
Hi hi hi :]

Plut

Savajat Erp

нада последња умире :lol: али ипак умире  :(  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Perin

Quote from: Lidija on 15-01-2011, 20:54:43
@Perin:

Words dissemble
Words be quick
Words resemble walking sticks.
Plant them they will grow
Watch them waver so.

I'll always be a word man
                         Better than a bird man.
                                      (James Douglas Morrison)

Why do I drink?
So I can write poetry.

Sometimes when it's all spun out
and all that is ugly recedes
into a deep sleep
There is an awakening
and all that remains true.
As the body is ravaged
the spirit grows stronger.

Forgive me Father for I know
what I do.
I want to hear the last Poem
of the last Poet.

Zašto pijem?
Da bih mogao pisati poeziju.

Ponekad, kad je sve izbačeno,
a ostalo je samo ono ružno
u dubokom snu
Postoji buđenje
i sve što je preostalo istinito je.
Kako se tijelo razara
duh je sve jači.

Oprosti mi Oče jer znam
što činim.
Želim čuti posljednju Pjesmu
posljednjeg Pjesnika.

Džejms Daglas Morison, "Divljina."   xcheers

M.M

Mda. The one and only: I am the Lizard king I can do anything!

Džek

QuoteWhy do I drink?
So I can write poetry.

Mislim da je Morison slagao debelo.

Ebem ja pisca, ili pokušaj istoga, koji ne može trezan nešto napisati.

Drugo, na ono Why I drink bi mu ja odgovorio - because you love to drink, lažove jedan!-

Jeste da ideje pljušte u stanju zamaglenje svesti, fokusira se na imaginaciju, zanemari se svoj potencijal i tako, al' budi Džek (ne svih zanata) pa ih realizuj ujutro, ili sutra, ili se seti u tim momentima da ih zapišeš...

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Quote from: D. on 15-01-2011, 23:02:59
Najaktivnija sam u ovom bordu. Izgleda da ljudi vole da se smaraju.
Ne daj se, bre, navijam za tebe!  :mrgreen:

Stipan

Quote from: Boban on 15-01-2011, 23:35:48
bar nema lažne ljubaznosti i izveštačene podrške...
Definitivno!  :cry:

ivica

Quote from: scallop on 12-01-2011, 10:35:44
Ivica neće dobiti poruku, on je uspešno izbegava iako je jedan od najtalentovanijih mladih pisaca.
Kasnim, ali sve jedno - hvala; ovo mi veoma znači. Postoje trenutci kada nekoliko reči predstavlja čitave svetove, a ovo je bio jedan od njih.