• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar 2011 - dileme

Started by Boban, 05-01-2011, 12:06:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

Quote from: Boban on 06-01-2011, 15:32:31
Zašto bih bio?
Onaj ko ne ume da gubi ne ume ni da pobeđuje...

Ne.
Onaj koji nikad nije pobedio, neće nikad naučiti da gubi...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Džek

Loša ti ideja.

Čovek od prirode dat, prilagođava je sebi.
U savremenosti, pisci su svoje pokušaje pisali na pisačim mehano- elektronskim mašinama (ko je imao Olivetti elektronsku, bio hadžija.) Sad ti isti pisci drndaju Word 7 kao da su se rodili sa njim.

Lako je inteligentnom liku sjahati magarca pa uzjahati paripa, makar i isfucanog vatrogasnog.
Nekada su se naši đedovi javljali na zvonjavu Iskrinog telefona, stavljali prst u drugo uvo, vikali "Alo, alo, alo..." a ipak, znali ga koristiti. A ti isti matuzalemi se nekad dovikivali, slali kurire umesto sms-a, ugovarali poslove, sastanke, ašikovanje i svet se vrteo kao sada sa fejsom, mobilnima i obilnima...

Implementacije novih tehnologija nije stvar komplikacija istoga, nego volje individue da je prihvati.
Sad bi ja nastavio ovaj post o zatucanosti ljudi, al' neću, znaš na šta mislim. :)

Perin

Dajte ljudi, ako je tema humor, onda neka bude generalno; ne mora biti određena humoristična tema. Zašto? Zato što previše humora na isti fazon, o istoj temi, nije dobro i nije zanimljivo. Bolje je da svak' da sebi mašti za volju, a da smernica bude samo humor u generalnom smislu. Bezze palamudite k'o neke babe.  :evil:

Plut

pokojni Steva

Di smem i ja sad da podržim, oma će matora prdekanja da procvili.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Boban on 06-01-2011, 13:03:59
Ionako, ja posle radim po svom...

Drago mi je što je, na kraju, uvek tako. Da nije, ništa od svega ne bi ni bilo.

džin tonik

mozda ovako nesto. "sretnu se gluha zena bez nogu i slijepi muskarac bez ruku na interstelarnom letu u kvaru..."

Stipan

Quote from: Perin on 06-01-2011, 21:07:34
ako je tema humor, onda neka bude generalno; da smernica bude samo humor u generalnom smislu.
Ovo je najbolje od svega, ali i ujedno i najteze. Scalope, ne udaram te iz ofsajda, samo pokusavam da budem konstruktivan.
Joj...
Vec mogu da smislim desetak poruka o ovoj tvrdnji, ali zaista nemam zadnje namere.
Bobane izvini za gundjanje, ali stvarno mi je zao sto nisam usao u konkurenciju - najzad i sam sam priznao da sam napravio glupost...

Plut

Bobane, doneo odluku? Oš da pustiš svet da bude samo duhovit i ništa više? Pa da vidimo ko kosi, a ko vodu nosi.

analogdigit

Quote from: Džek svih zanata on 06-01-2011, 20:52:22
Loša ti ideja.
Nisam ni rekao da je odlična... :)

QuoteČovek od prirode dat, prilagođava je sebi.
U savremenosti, pisci su svoje pokušaje pisali na pisačim mehano- elektronskim mašinama (ko je imao Olivetti elektronsku, bio hadžija.) Sad ti isti pisci drndaju Word 7 kao da su se rodili sa njim.

Lako je inteligentnom liku sjahati magarca pa uzjahati paripa, makar i isfucanog vatrogasnog.
Nekada su se naši đedovi javljali na zvonjavu Iskrinog telefona, stavljali prst u drugo uvo, vikali "Alo, alo, alo..." a ipak, znali ga koristiti. A ti isti matuzalemi se nekad dovikivali, slali kurire umesto sms-a, ugovarali poslove, sastanke, ašikovanje i svet se vrteo kao sada sa fejsom, mobilnima i obilnima...

Implementacije novih tehnologija nije stvar komplikacija istoga, nego volje individue da je prihvati.
Sad bi ja nastavio ovaj post o zatucanosti ljudi, al' neću, znaš na šta mislim. :)

Mislim da si ovde preterao, u pitanju je samo komedija a na sociološko psihološki profil homosapiensa i uticaj tehnologije na isti... Tom tvojom logikom ni jedan film Čarli Čaplina ne bi bio smešan, jer svaki put kad bi neko od njegovih žrtava pao sa merdevina na kojima je prethodno slomnjena prečaga, naterao bi te da se zapitaš zbog čega je jadnik naseo na foru, kad je lepo poučen iskustvom njegovih prethodnika mogao da shvati da je u pitanju klopla...

Džek

Pa ja se uvek pitam kako neko može da nasedne na tu glupu foru... :)

Plut

E Đek, Đek, i još uvek tragaš za odgovorom?  :evil:

Džek

Bolje i to nego se smejati glupavom jadi koji se polomi niz merdevine... nije lepo ismejavati tuđu glupost a kamoli muku.

Plut

Stipan

Pa, ako cemo iskreno da nije tudje gluposti i muke devedeset posto komedija nikad ne bi ni bilo snimljeno. xnerd

pokojni Steva

Džek

Ma kontam ja to, sve je to OK dok znamo da je fikcija.

Jednom sam na jednoj sahrani čuo pokojnikovu ženu, novopečenu udovicu,  kako nariče, dok su sanduk spuštali u raku: "Jooj, Milane, ode mi duboko..."

Neka dignu dva prsta oni koji bi se nasmejali, jel' da, komično je...

(Ja dobio poriv, al' sam se suzdržao. Nisam ostale smeo pogledati u oči, neko bi prasnuo u smeh...)

pokojni Steva

Idi bre... Đek, ti, ti si đubre. U najmanje :-) . A šta reći za nadgrobni spomenik u Šajkašu (sav u erdeljskom mermeru) - 'Metnuo ocu za života'?

Džek

Đubre reče da se uzdržalo, al' bilo je kikota... znaš kako je kod nas, u Bosni, verujem i ovde, na sahranama?

Jednog spuste, dvojicu izvade...
Nije se jednom desilo da se za vreme bdenja pesma zaori.

A taj što ga je metnuo ocu za života je biser za sebe...

Eto opet ideje za novu rundu.
Neki cirkus na sahrani, more i pokojnik da se pojavi, 5000K, vreme -sad!

Gudeja

Quote from: Džek svih zanata on 07-01-2011, 22:01:04
Eto opet ideje za novu rundu.
Neki cirkus na sahrani, more i pokojnik da se pojavi, 5000K, vreme -sad!

Gospodine Džek ovo vam je odlična ideja. :lol:
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Džek

Plut

E sad, i 5000k i duhovito i sarana i mrtvak. Šta će još od zadataka biti? I broj i vrsta kućnih ljubimaca, mora biti sunčan dan...
Previše, previše ograničavajućih faktora. Ja sam protiv, iako znam da nisam neki faktor ipak 'oću da mi se čuje glas  xuzi

A šta se i gombamo, biće kako glava kuće kaže. A ona još uvek šuti...

Mica Milovanovic

Ljudi, još nismo ni počeli da razgovaramo o pričama sa prethodne radionice... Čemu žurba?
Mica

Plut

Nestrpljivi stvaraoci. A o prethodnoj radionici mnogi svašta već ispričali. Čekamo sutra, je l' tako? Sutra se zatvara glasanje, ako se ne varam.

Džek

Ideja je treptaj, sad je tu, pa nestane. Bolje da je zabeleženo.

Gudeja

Ma dajte Mico, ova Džekova tema je jako zabavna. Priznajte. :)
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Džek

Zabavna samo ako je fikcija u pitanju.

Mica Milovanovic

Moje i tvoje mišljenje o ovome je irelevatno, tako da ne pokušavam da razmišljam... :)
Mica

Perin

U pravu je Mića; prvo da se rešimo januarske radionice, pa onda da krećemo dalje. Prvo preskoči jamu, pa onda reci hop :)

Džek

Ili:
Mi stavili zeca, a ražanj trči po šumi... :)

Stipan

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 07-01-2011, 21:45:03
'Metnuo ocu za života'?
Quote from: Džek svih zanata on 07-01-2011, 21:26:52
pokojnikovu ženu, novopečenu udovicu,  kako nariče, dok su sanduk spuštali u raku: "Jooj, Milane, ode mi duboko..."
xrotaeye :lol:

mac

Pojavili su se neki novi nalozi. Predlažem da se glasanje omogući samo onima koji dokažu da su stvarne osobe.

Boban

Opušteno... glasanje je dopušteno samo onima koji imaju više od 11 postova na forumu, osim onih koji su dali priču.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

To nije dovoljo, prvu stvar koju novi profil uradi je da napuni tu kvotu.

M.M

Mislim da ne postoji rešenje. To je što je. Ja sam predložio 30 postova, Boban se odlučio za 11 postova, što je, iskustveno, razumno i opravdano. Neka se namuče da ispune tih 11 postova... pa šta bude...
Nijedan poraz nije konačan.

M.M

A i broj glasova nije tolko medoravan za kvalitet priče. Na ovoj radionici je, provereno, dokazano... ili se samo tešim  :!:

Джон Рейнольдс

Što ste na kraj srca? Bar će biti smešno i zabavno gledati kako se glasa po burazerskoj, komšijskoj i ortačkoj liniji.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

A da izbacimo glasanje u potpunosti? Onda će pažnja (i kritike) biti usmerena na priče...

M.M

Možda je D. u pravu? Ako se zadrži kriterijum "glasanja" možda je, ipak, najbolji Bobanov predlog da glasanje bude javno. Suzbiće se "samoglasanje" (na pristojnu meru  :D) i novi članovi foruma neće biti "zaštićeni". Opet, i ovaj predlog ima rupa, ali mislim da je nakako najprikladnji.

Ygg

Quote from: mac on 08-01-2011, 16:38:13
To nije dovoljo, prvu stvar koju novi profil uradi je da napuni tu kvotu.

Čini mi se da je Boban rekao da je pristiglo par priča i od autora koji nemaju nijedan post na forumu. Možda su to ti novi profili. Ljudi su učestvovali u radionici i sad bi htjeli i da glasaju.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

mac

Novi profil ne mora da predstavlja novu osobu, all I'm sayin'.

M.M

Mac, slažem se sa tobom, ali kako da se to kontroliše?
Morala bi da se proverava (poređuje) IP adresa svakog novog člana sa postojećim, zar ne? Čak i da to administrator može da definiše (ne znam da li može ili ne), ipak, i za to postoji rešenje. Jednostavno se registruje sa nekog drugog računara. Ne znam kako bi ovaj problem mogao da se razreši na najbezbolniji način...

Stipan

Quote from: mac on 08-01-2011, 16:24:35
Pojavili su se neki novi nalozi. Predlažem da se glasanje omogući samo onima koji dokažu da su stvarne osobe.
Quote from: John Reynolds on 08-01-2011, 16:45:30
Što ste na kraj srca? Bar će biti smešno i zabavno gledati kako se glasa po burazerskoj, komšijskoj i ortačkoj liniji.
Quote from: Miljan Markovic on 08-01-2011, 19:08:20
Morala bi da se proverava (poređuje) IP adresa svakog novog člana sa postojećim
Ma je'l ja to uobrazavam ili ovde stvarno vlada paranoja? Ne mogu da verujem da svi (ili vecina) clanova ovog foruma smatra da su izolovana, Bogom pogledana zajednica u kojoj svaka pridoslica ima obavezu da se dokazuje ko je i odakle je?

Džek

Svaki post ostavlja svoju IP adresu, ne samo registracija.
Znači, Boban bi morao da upoređuje glasački post sa registracionim IP-om svakog člana, ili na one koje sumnja.

Budući da skoro svi imaju dinamički IP adresu, koja se konstantno menja, sumnjam da bi i to uspelo, jer, koliko puta je, na primer, moja IP adresa promenjenja od kada sam se registrovao do danas?

Mali milion puta, minimum. Sad, najefikasnije je ne učestvovati u ovakim radionicama... ali, pravi pisac u srcu neće se povući pred najezdom nekakvih sudija "I am the garfit law" Dred suknjica i njenih fan-ova... jer, pravi pisac u srcu a u realu pisac u pokušaju konta:

Ja sam tigar koji stazama proze hodi. Moj kung fu je jači od tvog kung fu-a.

:)

Stipan

Pa, evo ja sam jedan od tih potencijalnih krimosa koji su (BogaMuPoljubim) glasali po burazerskoj liniji. Posto ste me otkrili, nema mi druge nego da odam svoj identitet - Jel' tako.
Pa, dobro, ako to nekog stvarno zanima moje pravo ime mozete naci na ovim mestima.
http://konkursiregiona.net/?p=4682
http://prozaonline.com/?p=2084#more-2084
http://vizant.blogspot.com/2010/12/stevan-sarcevic-suncica-37-nastavak.html
http://prozaonline.com/?p=1952
http://www.taibuckur.com/page19.php

Džek

Još jedan tigar koji stazama proze hodi... :)

(A ko je tebe ljubitelju Dredinica prozivao? Ovaj tigar zasigurno ne... :))

Stipan

Tacno je : Uclanio sam se privucen ovim jebenim - nazovi - konkursom.
Netacno je : Da ikoga ovde poznajem (osim Bobana, a i njega samo po cuvenju i po tome sto mi je pre mesec-dva "isekao" roman)
Tacno je : Da se povlacim za sva vremena iz ovog rezervata!

Džek

Nemoj tako... ako sam ja doprineo toj odluci, izvinjavam se, iskreno. Volim da se zezam, tigrovi to rade iz hobija, neko pogrešno protumači i eto jada i belaja... :(

Perin

Polako čova :) ZS je poseban tip foruma; dopušten je spam, dopušteno je podjebavanje. I ti iskezi zube, uzvrati :)

mac

Dopušteno nije isto što i rado viđeno. Dopušteno je kao što se deci svašta dopušta, uz očekivanje da će dete jednom porasti. Problem je što se sve polako pretvara u obdanište. Moja primedba se ne odnosi na Stipana, i zapravo je šteta da on ode zbog druge dečurlije.