• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar 2011 - dileme

Started by Boban, 05-01-2011, 12:06:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

vec dugo nismo imali poll o izbacivanju nekog clana, hm...

Josephine

Quote from: mac on 08-01-2011, 21:23:45
Moja primedba se ne odnosi na Stipana, i zapravo je šteta da on ode

Slažem se. Bori se.

džin tonik

sta ste sad navalili na dzeka, covjek nije pocinio nikakav zlocin, caskao poput svih nas.
sad, koga briga sta je tko objavio, konkurs je anoniman i ako netko nije u stanju nositi se sa sudom siroke mase, sa bolnom istinom, tja, neka se zavuce u rupu...

M.M

A zašto nam ti, Josipe Broze, ne bi, onako džentlmenski, priznao koju si od priča "o pokretnim stepenicama" napisao? :!:
Nijedan poraz nije konačan.

lilit

Broj 5 sigurno i to zbog:
1. dužine
2. "pokretnog stepeništa".  xrofl  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

M.M

Quote from: lilit_depp on 08-01-2011, 22:48:11
Broj 5 sigurno i to zbog:
1. dužine
2. "pokretnog stepeništa".  xrofl  :lol:

Lilit, misliš?  :| :!:

džin tonik

ja ne pisem, samo citam i uzivam ili ne.

Boban

Boban nema nameru ništa da proverava, ni sada niti ubuduće.
Nekoliko glasova gore-dole ne čine nikakvu razliku.
I nemojte da mi dirate Stipana, em sam mu počastio roman, em sam mu zaturio priču, em nagonio da promeni nik, sad još treba i vi da se iživljavate nad njim; nađite neku novu žrtvu, nekoga koga dosad niko nije maltretirao, recimo, ova Gudeja mi deluje strašno zgodna za sve akcije u tom smislu.
Čokoladica onome ko je najstrašnije uvredi do podne sutra...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

M.M

Dakle, otvorena je sezona lova na zečeve  xuzi + xchain:|

SuperSynthetic

...ja bi blasterku...nekako...sta znam...ali ipak...ako moze?...

Stipan

Ama nemoguci ste! Stvarno moram da preispitam svoju odluku od sinoc.
Evo reci cu vam sta me je iznerviralo : ponasate se kao da je u pitanju natjecaj PBZ, pa se deli 10.000 EU! Kakve, bre, ima veze ko je pobedio, a ko ostao na zadnjem mestu.
Ja licno pisem jer mi to cini zadovoljstvo. Sve sto sam dobio od toga je par autorskih primeraka i jedna diploma. Nekako sam mislio da je ovo mesto gde mogu da se igram, da 'ladno podmetnem nesto sto sam na brzinu sklepao i da vidim ko sta misli o tome.
Nisi ti Dzek nicime uticao na moje zivce, ako cemo iskreno ti si mi jedan od najsimpaticnijih likova ovde, nego je u pitanju ta nategnuta atmosfera laziranja od koje mi se vec smucilo na nekim drugim mestima.
Ajde ovako : izvinjavam se zbog ispada, nastavljam sa dopisivanjem... 
Jos nesto - Bobane, hvala na podrsci... Nisam to ocekivao. xremyb

scallop

Pa, mi znamo da nategnemo atmosferu oko bilo čega. Pogrešno je misliti da je neka akcija jednosmerna. Recimo, ovo sa pričama. Ni oni koji su pisali nisu imali isti motiv. A tek oni što su glasali, oni što su komentarisali priče, oni koji su pokušavali da utiču na glasanje. Ja sam primetio i ko nije učestvovao u cirkusu!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Anomander Rejk

Stipane ostani... što se tiče glasanja, meni je to smešno i žalosno- prosto teško mi je da poverujem da postoje pisci-autori koji ganjaju prijatelje i poznanike  i rođake da glasaju za njih, ako postoje onda treba da se ostave pisanja jer nemaju grama mozga.
Ali nastranu to, kad zatvoriš oči nad glasanjem, osnovni smisao radionice ostaje : da tvoju priču ljudi pročitaju, kažu šta valja a šta ne, zbog čega, da je uporediš sa pričama drugih, da vidiš kako drugi pišu i možeš li šta naučiti od njih, itd. Glasanje je ovde najmanje bitno.
Tajno pišem zbirke po kućama...

PTY

Znači, po tebi, autor Fione ima najviše prijatelja i rođaka? :) Možda, možda... videćemo uskoro. A kad bi se i ja ravnala po tvojim konspirasi predrasudama, rekla bih ovde da su upravo za Crveno glasali samo prijatelji i rođaci, ti tu uključen... :) no dobro, videćemo i to. Uskoro.  

Anomander Rejk

Autora Crvenog uopšte ne poznajem, niti smo rođaci ni prijatelji.
Izvlačiš iz konteksta, uopšte nisam spominjao Fionu.

Stipan

Eto ti - taman nesto kazem i slozite se, a onda opet isto...  : :x
Fiona je namestena, crveno je namesteno... :roll:
Ja nisam glasao ni za jednu od te dve price, ali (posebno za Fionu) mislim da nisu lose...
Ma bre, ako hocete bitku idite na "konkurse regiona" i takmicite se tamo gde treba!

PTY

Quote from: Anomander Rejk on 09-01-2011, 10:37:15
Izvlačiš iz konteksta, uopšte nisam spominjao Fionu.

C,c,c... editovao si kompletan post, pogotovo ono "lupetaš"... kako to misliš da se kandiduješ za objavljivanje, ako sam sebi edituješ sopstvene prozne domašaje...? :)

Dakle, nije bilo u pitanju nikakvo "lupetanje", nego prosta ekstrapolacija iz tvojh zapažanja o angažovanju prijatelja i rođaka; ako se ta pretpostavka uzme kao tačna, onda se sasvim logično zaključuje da je Fiona bila najuspešnija po pitanju tog angažovanja. Iz čega dalje proizilazi da svi oni koji se NISU tako angažovali, imaju mali broj glasova, Q.E.D.

Ja, opet, smatram da će ispravnost takvih tvrdnji lako videti, jednom kad se obznane rezultati glasanja. Ono što mi moja predrasuda sada govori je – niti jedan od autora triju priča za koje sam glasala nije MENE vrbovao, pa nemam razloga da pretpostavim kako su vrbovali ikog drugog. Ti, očigledno, imaš drugačije iskustvo po tom pitanju, pa ti sasvim drugarski dopuštam da na njemu baziraš i svoje pretpostavke. :)

Stipan

Anomander Rejk

Pa evo ovako : u žaru rasprave, ja umem biti i oštrog jezika i neugodan, i ne ponosim se time. Ali kad vidim da nešto nije pristojno napisati, kao ono ,, lupetaš '' ja to povučem- ne mislim da je loša osobina priznati grešku. Ti takvu kočnicu nemaš, video sam x puta kako si ovde vređala i provocirala ljude. To je tvoja stvar.
Što se tiče glasanja, za Džekovu priču sam glasao zbog kvaliteta, a ne zbog prijateljstva. Poznajem i jednog drugog autora, čija priča mi nije bila ni u prvih pet.

Džek

Bilo kuda, Džek svuda.
Elem, nisi ni znao da je to moja priča dok ti nisam uz pivkana rekao.
Ni Plut a ni čika Ljuštikin nisu znali dok im sinoć nisam svečano, uz pivkana, uzdignute brade, ponosno, saopštio.

Moje jedino agitovanje bi da sam za sebe glasam.
Uopšte ne osećam nikakvu krivicu zbog toga, niti kontam da je to nešto loše.
Meni se moja priča naj dopala, imam pravo glasa i to je to.

I evo kako je tekao moj unutrašnji dijalog:

- Mogao bi za sebe da glasaš...
- Ma jok, bolan, ne ide to!
- Ne ide đavola, ne budi glup, jebote
- Ama aj' matereti, popusti!
- Dobro, dobro... svi će za sebe a ti za druge glupane
- Nije istina, sve su to fini momci, devojke i ljudi.
- Aha, ali u habuzenzeu! Ajd zakuni se, koliko koga u stvari poznaješ?
- Paaaa...
- Aha! Eto ti ga na! Nego, budi pametan, glasaj za sebe...
- Misliš da će to i drugi raditi?
- Ne mislim ja ništa, ali zar se nije bolje obezbediti?
- Jeste, ali nije pošteno...
- Ali je dopušteno, nigde nije naglašeno da ne smeš, konju jedan tvrdoglavi!
- Pa i nije.
- Pa šta čekaš?
- Ajd' dobro, al' nikom, nikom živom ni reč o tome, važi?
- Titine mi noge ofikarene i dabogda me avion udario ako te slažem!
- Ajd' da ti verujem.

Eto, to je autentičan dijalog između Džeka i Džeka. Nijedan u tom kontekstu, ni sa kim nije vođen. Svi koji su glasali za mene, glasali su ne znajući ko je autor.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

PTY

Quote from: Anomander Rejk on 09-01-2011, 11:07:32
Pa evo ovako : u žaru rasprave, ja umem biti i oštrog jezika i neugodan, i ne ponosim se time. Ali kad vidim da nešto nije pristojno napisati, kao ono ,, lupetaš '' ja to povučem- ne mislim da je loša osobina priznati grešku. Ti takvu kočnicu nemaš, video sam x puta kako si ovde vređala i provocirala ljude. To je tvoja stvar.
Što se tiče glasanja, za Džekovu priču sam glasao zbog kvaliteta, a ne zbog prijateljstva. Poznajem i jednog drugog autora, čija priča mi nije bila ni u prvih pet.

Mda... ali ja iza svojih provokacija zauvek stojim kao Lidija Beatović- niti ih editujem, niti ih brišem, niti ih menjam, warts & all.  :evil:

Ti, s druge strane, uvrediš čoveka najvulgarnijim primedbama, pa ih onda na vreme prepraviš u naizgled politički korektne izjave, tako da tvoj sagovornik ispada kompletan moron u očima sviju ostalih, zato što naizgled preterano reaguje na jedan sasvim beazlen post... odlična ti taktika, nema tu šta.  :) Znam nekoliko ljudi koji tu taktiku koriste na duge staze - jedan od njih bogme i više decenija - i, brat-bratu, priznajem da su dogurali  sa njome daleko dalje no što bi ikada bez nje.

Anomander Rejk

Džek i iz tvojih ćaskanja na temi Radionica 2011, i diskusija sa drugima na toj temi, lako se moglo provaliti koja je tvoja priča  :).
Lidija, misli šta želiš. Sve se može izvrnuti, i svemu dati drugo značenje. Što se tiče najvulgarnijih primedbi, nemoj leba ti , ti o tome . Da to kaže neko ko je pristojan i fin na forumu- svaka čast, a ti sigurno nisi od onih koji ne vređaju ljude.

Džek

QuoteDžek i iz tvojih ćaskanja na temi Radionica 2011, i diskusija sa drugima na toj temi, lako se moglo provaliti koja je tvoja priča

To objašnjava zašto je moja priča, malo remek delo književnosti i budućnost svetske fantastike, onako slabo kotirana.  :)

PTY

Quote from: Anomander Rejk on 09-01-2011, 10:37:15

Dakle, to si izjavio danas, u 11.37.15.

Nepun sat kasnije, nejmli u 12:20:50, sam autor te demantuje izjavom "nisi ni znao da je to moja priča dok ti nisam uz pivkana rekao".

Politički korektno baratajući eufemizmima, rekla bih da si malko kontradiktoran u svojim izjavama.  :evil:

Džek

Mislio sam da i vrapci na grani znaju koja je moja, a ostale ptice pročitavši je sa neba padaju od miline... :)

Boban

Ma nameštaljka, sve je ovo nameštaljka... ajde da sačekamo Mićinu procenu, koja će izgleda tek u utorak.
Ali i on je samo jedan čovek.
Ja sam iskreno iznenađen koliko je poena dobila Mićina priča, bar 30% više od nekog mog osećaja.
I onaj patrljak od dve rečenice ima mnogo više glasova nego što je bilo za očekivati.
Jedino nisam iznenađen što vodi priča koja vodi; pa drugačiji ishod bi bio zaista bizaran.

PTY

Quote from: Džek svih zanata on 09-01-2011, 12:26:22
Mislio sam da i vrapci na grani znaju koja je moja, a ostale ptice pročitavši je sa neba padaju od miline... :)

Iskreno, ne verujem da je ovde ikog bilo ko to nije znao.

PTY

Quote from: Boban on 09-01-2011, 12:31:23
Ma nameštaljka, sve je ovo nameštaljka... ajde da sačekamo Mićinu procenu, koja će izgleda tek u utorak.
Ali i on je samo jedan čovek.
Ja sam iskreno iznenađen koliko je poena dobila Mićina priča, bar 30% više od nekog mog osećaja.
Nisam iznenađen što vodi priča koja vodi; pa drugačiji ishod bi bio zaista bizaran.

Da, to mi je bila jedina mana u glasanju... htela sam da ispravno pogodim sva tri prva mesta...  :)     

Džek

Ni iz džepa, ni u džep, što bi rekao narod...
Ko je znao, znao je, ko nije, nije.

Slažem se sa Bobanom da je ovo sve namešteno :)

armadillo

Ako se na kraju pokaže da je "Crveno" Džekova priča, biću iskreno iznenađen. Ipak, nadam se da to nije slučaj, Džek nikad ne bi upotrebio reči "grimizno" i "histogram".
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svetu - svak je ima koliko mu treba.

Boban

ako dosad nisi shvatio koje je nedelo Džekovo... ne znam šta da ti kažem... nema reči utehe za tebe.

angel011

Quote from: Lidija on 09-01-2011, 12:31:37
Quote from: Džek svih zanata on 09-01-2011, 12:26:22

Iskreno, ne verujem da je ovde ikog bilo ko to nije znao.

Ja nisam znala.  :lol:
We're all mad here.

Džek

PTY

Quote from: armadillo on 09-01-2011, 12:38:29
Ako se na kraju pokaže da je "Crveno" Džekova priča, biću iskreno iznenađen. Ipak, nadam se da to nije slučaj, Džek nikad ne bi upotrebio reči "grimizno" i "histogram".

Iskreno, ne znam da li je njegova i nadam se da nije, pošto je ubedljivo najnepismenija a on je ipak objavljen autor. :)

angel011

We're all mad here.

Džek

Sad me terate da pročitam "Crveno" ponovo, da vidim šta se meni, mladom i naivnom, prišiva...

Džek

angel011

We're all mad here.

scallop

Ovaj Rašomon postaje zanimljiviji. Izgleda da sam slabo bio uz "pivkana", pa moram da se zadovoljim što čučim na grani. U ovom trenutku znam samo ko su četiri autora: Džek, Džon, SuperS i... valjda sam provalio "Tefter". Mada je potpuno promenio stil i postao otresitiji. Bobanova procena o 30% za Mićinu priču je, kao i obično, napamet. Njemu čitanje i brojanje ne idu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Ja i dalje pojma nemam čija je koja priča, osim što najozbiljnije sumnjam da bi Argona mogla biti Zoskovo (ne)delo.  :lol: Ako je on uopšte učestvovao. Ima tu lucidnosti i zajebancije, al, kao sto vec rekoh i sad se ponavljam, ne da mi se da učitavam.

Anomander Rejk

Lidija, odaću ti jednu tajnu, mada i nije neka tajna  :).
Crveno nije Džekova priča.
Ako si pratila diskusiju, lako si mogla provaliti koja je priča Džekova.
Ja mislim da bi posle kraja glasanja svi autori trebalo da se otkriju sami, i stanu iza svog dela.

PTY

Quote from: Boban on 09-01-2011, 12:39:21
ako dosad nisi shvatio koje je nedelo Džekovo... ne znam šta da ti kažem... nema reči utehe za tebe.

Ma daj... kao i na svakom konkursu, ti jedini zasigurno znaš, ostali samo nagađaju... ostali ne znaju ni ko sve učestvuje, pa kako onda da pogode ispravno? ja sam bila totalno iznenađena i za Tefter i za Agronu, a na Miodraga sumnjam i za Fionu i za Navenku. :)

angel011

Quote from: scallop on 09-01-2011, 12:51:37
Ovaj Rašomon postaje zanimljiviji. Izgleda da sam slabo bio uz "pivkana", pa moram da se zadovoljim što čučim na grani. U ovom trenutku znam samo ko su četiri autora: Džek, Džon, SuperS i... valjda sam provalio "Tefter". Mada je potpuno promenio stil i postao otresitiji. Bobanova procena o 30% za Mićinu priču je, kao i obično, napamet. Njemu čitanje i brojanje ne idu.

tl;dr je napisala Znak, sama se prijavila. :lol:
We're all mad here.

Džek

Anomanderu, ja sam već stao iza svoje, glasavši za nju... :):)

- Osoba A: Da li ste vi Džek, autor... (krrrccc... zzzzz... kkrrrr... smetnje u prijemu) , priče koja je učestvovala na ZS konkursu za minijaturu?
- Da, ja sam Džek, autor priče... (krrrccc... zzzzz... kkrrr... smetnje u prijemu, gasimo TV!)

PTY

Quote from: Anomander Rejk on 09-01-2011, 13:00:02
Lidija, odaću ti jednu tajnu, mada i nije neka tajna  :).

Pa u tome i jeste sva prednost anonimnih konkursa, zato ti i tvrdim da nije bilo u pitanju nikakvo "glasanje za prijatelje", bar ne kod ljudi koje poznaješ. ako si ti tako glasao, to je tvoja stvar, ali okani se projekcija, ja nikad ne bih glasala za bezvezan tekst, pa taman da mi ga majka skucka.  

SuperSynthetic

...hm...shta reci...?...paranoja je jedno opsesivno stanje duha koje u svakom slucaju proizvodi energiju...pozitivnu ili negativnu...uglavnom negativnu...mada...u trip kombinacijama kao sto je pisanje bude pozitivna...bice dosadno kada se zavrsi glasanje i sazna se ko je sta pisao...nestace kreativne paranoje...zar ne?...to sto sam paranoik ne znaci da me ne prate...rece Kurt Cobain i prosu sebi mozak...bi mogla da bude kratka prica u "novom" -ha ha ha punk- fazonu....

p.s predlazem da rezultati glasanja u buduce ne budu vidljivi u toku glasanja...tako bi se izbeglo mnogo toga...naravno ako uopste nesto zelimo da izbegnemo...mogli bi i da smanjimo br karaktera na 50 pa da onda svi budemo u "novo" nastalom -ha ha ha punk fazonu-

Džek

Ma neće biti dosadno, ide novi krug...

angel011

Džek, glasanje za sopstvenu priču nije stajanje iza nje. Naprotiv, pokazuje da si toliko nesiguran u sopstvenu priču da moraš na takav način da je "poguraš".
We're all mad here.

lilit

Quote from: Lidija on 09-01-2011, 13:09:21
ja nikad ne bih glasala za bezvezan tekst, pa taman da mi ga majka skucka.  

:lol:
ovo bi valjda trebalo da se podrazumeva, al izgleda da se ne podrazumeva.

btw, džek, ti si ozbiljno mislio da će neko sa ZS glasati za sopstvenu priču?