• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar 2011 - dileme

Started by Boban, 05-01-2011, 12:06:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

Angel, to je individualni kont, tvoj. Moj je, istinski, bio "Kud svi turci, tu i mali Mujo. Izjednači se u startu"
Vidiš, ja sam bio siguran da će se bolje kotirati... o nekoj nesigurnosti nije bilo ni govora.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

scallop

Bobanov sistem funkcioniše - nema tog mehanizma koji gura uzbrdo uz postojeću gravitaciju. Možemo samo da se tu i tamo nacerimo. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

PTY

Quote from: lilit_depp on 09-01-2011, 13:16:58
Quote from: Lidija on 09-01-2011, 13:09:21
ja nikad ne bih glasala za bezvezan tekst, pa taman da mi ga majka skucka.  

:lol:
ovo bi valjda trebalo da se podrazumeva, al izgleda da se ne podrazumeva.

Ma pusti, isprovocirao me čovek, svašta mi je rekao a onda to prepravio.

armadillo

Quote from: Lidija on 09-01-2011, 12:21:05
Quote from: Anomander Rejk on 09-01-2011, 10:37:15
Autora Crvenog uopšte ne poznajem, niti smo rođaci ni prijatelji.

Dakle, to si izjavio danas, u 11.37.15.

Nepun sat kasnije, nejmli u 12:20:50, sam autor te demantuje izjavom "nisi ni znao da je to moja priča dok ti nisam uz pivkana rekao".

Politički korektno baratajući eufemizmima, rekla bih da si malko kontradiktoran u svojim izjavama.  :evil:

Upravo sam zbog ovoga i izrazio sumnju da je "Crveno" Džekova priča, jer ako nije onda navedena analiza ne pije vodu. Što se utehe tiče, znam da sam beznadežan slučaj, teško je mene utešiti...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svetu - svak je ima koliko mu treba.

PTY

Quote from: armadillo on 09-01-2011, 13:22:25
Quote from: Lidija on 09-01-2011, 12:21:05
Quote from: Anomander Rejk on 09-01-2011, 10:37:15
Autora Crvenog uopšte ne poznajem, niti smo rođaci ni prijatelji.

Dakle, to si izjavio danas, u 11.37.15.

Nepun sat kasnije, nejmli u 12:20:50, sam autor te demantuje izjavom "nisi ni znao da je to moja priča dok ti nisam uz pivkana rekao".

Politički korektno baratajući eufemizmima, rekla bih da si malko kontradiktoran u svojim izjavama.  :evil:

Upravo sam zbog ovoga i izrazio sumnju da je "Crveno" Džekova priča, jer ako nije onda navedena analiza ne pije vodu. Što se utehe tiče, znam da sam beznadežan slučaj, teško je mene utešiti...
:roll:

"Tešiteljica" mi je patronim, a evo i zašto:

Uz pretpostavku (njanjah, pazi da je on to i sam "priznao", pa mi ti nije trebalo ispoljavati neku silnu pamet) da je upravo Anomander Rejk jedan od triju glasova iza priče Crveno, i to uz pretpostavku da niko relativno pismen ne može da glasa za tu priču iz ma kojih pobuda sem striktno prijateljskih, i to dalje uz pretpostavku da upravo Anomander najviše ovde brani legitimitet izdavačke samovolje nasuprot zdravog razuma – pomenuo je i tebi knjigu u pripremi, zar nije? – logično je bilo u tom ritortu suprostaviti priču sa najviše glasova upravo onoj priči koja ima najmanje glasova.   

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

armadillo

Možda je i logično suprotstaviti priču sa najviše glasova onoj sa najmanje, mada meni ta teza deluje poprilično sumnjiva, ali to i dalje ne menja činjenicu da pomenuta priča nije Džekova, a samim tim i obara pomenutu "analizu". Ipak, što se mene tiče, ako vam je merak raspravljajte se vas dvoje slobodno i dalje.

Ah da, umalo da zaboravim, poslednja rečenica mog prethodnog posta nije bila namenjena tebi.
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svetu - svak je ima koliko mu treba.

PTY

Quote from: scallop on 09-01-2011, 13:39:05
c, c, c... Ni nalik. 

pa, ja nikada nisam žonglirala paore sa britvicama za svoje sitne ciljeve, pa kako onda to da znam... :)

PTY

Quote from: armadillo on 09-01-2011, 13:42:55
Možda je i logično suprotstaviti priču sa najviše glasova onoj sa najmanje, mada meni ta teza deluje poprilično sumnjiva, ali to i dalje ne menja činjenicu da pomenuta priča nije Džekova, a samim tim i obara pomenutu "analizu". Ipak, što se mene tiče, ako vam je merak raspravljajte se vas dvoje slobodno i dalje.

Ah da, umalo da zaboravim, poslednja rečenica mog prethodnog posta nije bila namenjena tebi.

Svu analizu smatraj oborenom, tu te ne sporim.

džin tonik

pokojni Steva

Josipoviq rules, OK!

Pride, paor je sa brisom, ne bricom. Toliko.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Džek

Ja sam bio uveren da se veli -bricom, a ne brisom. Bris nosim na analizu, a bricu u džepu da ubodem eventualnog kavgadžiju ili džeparoša.

PTY

Pa, izvini onda za tu brisom/bricom ambivalenciju, srpski mi nije materinji jezik.
("paor" bar nije dubiozan, toliko i sama kontam.)

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Quote from: Lidija on 09-01-2011, 13:47:18
Quote from: scallop on 09-01-2011, 13:39:05
c, c, c... Ni nalik.  

pa, ja nikada nisam žonglirala paore sa britvicama za svoje sitne ciljeve, pa kako onda to da znam... :)

Eh, ne umeš ni da iscuriš iz čaše koju si nasula. S kim se ja to majem?

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 09-01-2011, 13:18:29
Angel, to je individualni kont, tvoj. Moj je, istinski, bio "Kud svi turci, tu i mali Mujo. Izjednači se u startu"

Ali ti ne znaš da li su svi tako postupili, pa da i ti isto uradiš (a i da jesu tako postupili, znaš za ono čuveno: "Da svi tvoji drugovi skoče u bunar, da li bi i ti isto uradio?").

Mene bi bilo sramota da glasam za sopstvenu priču, bilo to dozvoljeno ili ne.

Da i ne spominjem da one koje glasaju za sebe ne mogu da shvatim ozbiljno.
We're all mad here.

Josephine

Quote from: Stipan on 09-01-2011, 11:01:08
Ama  ovo je beznadezno!
Par dobronamernih saveta za tebe, pošto očigledno (još uvek) nemaš mentalitet uklopljiv u ovu sredinu (naravno, ako želiš da opstaneš):

1. Izađi iz staklenog zvona i pozabavi se upoznavanjem sebe, pa onda i drugih. Da li zaista misliš da si jedino ti pravičan i dobronameran u čitavoj gomili? Onda nisi pogledao u sebe pre nego što si uperio prst u ostale.

2. Ne traži od drugih da imaju isti sistem vrednosti kao ti. Zvuči kao da osuđuješ i optužuješ druge, a u stvari želiš da budu isti kao ti.

3. Kada se nađeš na mestu punom natprosečno inteligentnih (uglavnom) egocentrika, opusti se i ne nasedaj na provokacije. Ako i nasedneš, biraj da nasedneš.

4. Kreativnim ljudima sa viškom intelektualne energije životno su potrebne mentalne borbe i okršaji. To je hrana, ventil i stvar između onih koji se bore. Ne mešaj se, osim ako te ne umešaju (tada biraj da li ćeš da učestvuješ).

5. Opusti se i izvuci nešto korisno iz svega. I to može kada naučiš kako.

Stipan

Hvala D na dobroj nameri, shvatio sam i sam da se izlecem tamo gde ne bi trebalo.
Naravno da ne trazim od drugih da budu kao ja, najzad moja histerija i nije izazvana dogadjajima na ovom forumu, nego je posledica neceg drugoga o cemu (zasad) ne bih. :(
Da su u pitanju egocentrici - e, tu moram da se slozim ...  ;)
Najbolja ti je ona "ne mesaj se ako te ne umesaju". Ubuduce pazim - casna pionirska... xtwak

Džek

Quote from: angel011 on 09-01-2011, 14:42:58
Quote from: Džek svih zanata on 09-01-2011, 13:18:29

Ali ti ne znaš da li su svi tako postupili, pa da i ti isto uradiš (a i da jesu tako postupili, znaš za ono čuveno: "Da svi tvoji drugovi skoče u bunar, da li bi i ti isto uradio?").

Mene bi bilo sramota da glasam za sopstvenu priču, bilo to dozvoljeno ili ne.

Da i ne spominjem da one koje glasaju za sebe ne mogu da shvatim ozbiljno.

Vidiš, mene nije sramota. I nikakvi tvoji argumenti me ne mogu naterati da bude.
Bolje i za sebe, nego za nešto što mi se ne dopada, samo da bih "ispucao glas."
Zar nisi i ti (mislim da si i ti) sama rekla da glasanje i glasovi nemaju nikakve veze? Opšte mišljenje je upravo to. Ne kontam ćemu onda tolika hampa oko mog legitimnog glasa meni?

Prekršio pravila? Ne
Nekoga oštetio time? Ne
Stidim se i sramim? Ne

:)

Bio sam prozvan, odgovorio sam, i to je to. Baš me zanima ko je još za sebe glasao, a ako nije niko, neka se meni oduzme bod i da u humanitarne svrhe.

Preživeću i tu traumu nekako.

angel011

[rant]Ne moraš da glasaš za nešto što ti se ne sviđa zato da bi ispucao glas. Možeš da glasaš i samo za jednu priču. Ili da ne glasaš uopšte, ako smatraš da nijedna nije vredna tvog glasa.

Glasovi nemaju veze, delom i zbog onih koji glasaju za sebe, onih koji glasaju za ortaka i sl. Ako već nemaju veze, zašto onda raditi nešto tako klinački kao što je glasati za sebe? :lol:

Glasanje za sebe, za ortaka, bilo kakva manipulacija glasovima unižava samu radionicu, spušta je na "igrala se dečica" nivo, što bi one koje takav nivo ne zanima moglo da demotiviše od učešća (slanja priče i/ili kritikovanja) u istoj.[/rant]

Ok, neću više da smaram o tome, rekla sam šta sam imala (i to preveliki broj puta  :lol:).
We're all mad here.

džin tonik

najgori su oni pisci i politicari koji odbace sopstveno dijete i poklone glas drugom. sramota. ne vjeruju u svoje ideje. zasto bih ja?

džin tonik

Quote from: D. on 09-01-2011, 15:30:56...
3. Kada se nađeš na mestu punom natprosečno inteligentnih egocentrica, opusti se ... i ... biraj da nasedneš.

ispravljeno

Josephine

Quote from: Stipan on 09-01-2011, 16:05:21
Da su u pitanju egocentrici - e, tu moram da se slozim ...  ;)

Da ne bude zabune, u egocentrike/ce ubrojala sam i tebe i sebe. Ne osuđuj, nisi bitno drugačiji od ostalih. Čini ti se samo da jesi.

Mica Milovanovic

Ne znam odakle vam toliko energije da se bavite nevažnim stvarima, kao što je koliko ko ima glasova...
Mica

Mica Milovanovic

Na onom topiku o ULJU imamo dve priče o kojima biste mogli da raspravljate, da savetujete pisce, hvalite, kudite, a vi ništa.
Kakva je svrha radionica ako se o pričama ne raspravlja?
Mica

PTY

Quote from: Mica Milovanovic on 09-01-2011, 17:20:34
Na onom topiku o ULJU imamo dve priče o kojima biste mogli da raspravljate, da savetujete pisce, hvalite, kudite, a vi ništa.
Kakva je svrha radionica ako se o pričama ne raspravlja?

Ali, sve ovo i jeste bila rasprava o pričama, ma kako tebi izgledala posrednom; to što bi ti da potenciraš, zapravo se uči u trećem osnovne, i ako to do sad nije savladano, onda valjda postoji i konkretan razlog za takvu devijaciju, pa teško da bi ikakve moje opaske tu odnele prevagu.  :(

A što se rasipanja energije tiče, pa, bar je ti štediš već godinama u sličnim prilikama, i ja svejedno ne vidim boljitka po pitanju te akumulacije, jer ti na topiku o ULJU forsiraš prodaju uglavnom na one koji nisu voljni da kupe, dok je svako voljan već odavno našao načina da sebi pazari što mu treba, kao što se i iz ovog glasanja vidi...  :)

No dobro, slobodno računaj da sam u krivu, mea miopia i tako mu to...

Mica Milovanovic

Pa, o ovima ne mogu još da pričam, jer traje glasanje. Rado ću o svakoj priči da prozborim.

I kako da vidim bilo šta iz ovog glasanja, kad niti sam glasao, niti znam kako koja priča stoji. Mogu samo da naslutim da moja ima više glasova nego što je Boban mislio, a takođe sam siguran da je daleko od prvog mesta, jer vrlo malo ljudi pominje da je glasalo za nju.

Miopiju imam ja. Ne znam za tebe...
Mica

lilit

meni bi najzanimljivije od svega bilo kako ubediti miću da nam pre vremena kaže koja je njegova priča.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mica Milovanovic

Nikako.

BTW, da li mi je promaklo tvoje glasanje? Ne posećujem redovno ovaj topik, pa možda sam nešto bitno propustio...
Mica

Perin

Ma, svako funkcioniše na svoj fazon; pustimo da prođe deseti, a takođe dopustimo i da ljudi pričaju o pričama, kako god, na koji način to želeli...Sve je to okej, peace & love i tako to.  xdrinka

lilit

Quote from: Mica Milovanovic on 09-01-2011, 19:07:58
Nikako.

BTW, da li mi je promaklo tvoje glasanje? Ne posećujem redovno ovaj topik, pa možda sam nešto bitno propustio...

Mene nema redovno, pa sam mislila da se glasanje već privelo kraju. Fiona i Tefter su mi najbolje, a sto se tiče tvoje priče, tipujem na Navenku, Renatu ili Tefter.  :lol: Iako mi se negde čini da je Navenku ipak napisala žena, a ako je napisao muškarac, onda respekt.
U svakom slučaju, radionica mi deluje vrlo ozbiljno, ima tu dosta lepih priča i nadam se da će se nastaviti.

Btw, kako ubediti Bobana da otvori kladionicu ko je napisao koju priču?  :lol: :lol: (do isteka vremena za glasanje)

angel011

We're all mad here.

lilit

Quote from: angel011 on 09-01-2011, 19:15:49
Renatu je pisao Sintetika.

Hvala. Sintetika je neko novi i meni nepoznat.  :lol: :lol:

Karl Rosman

Quote from: Džek svih zanata on 09-01-2011, 14:01:02
Ja sam bio uveren da se veli -bricom, a ne brisom. Bris nosim na analizu, a bricu u džepu da ubodem eventualnog kavgadžiju ili džeparoša.
Brica "sece", ne "bode"..ili smo opet u domenu "koje je moje ime"? :) Ali sto kaze Mica, mozda je "ono" bolji topic?  :D
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Quote from: lilit_depp on 09-01-2011, 19:13:49

Btw, kako ubediti Bobana da otvori kladionicu ko je napisao koju priču?  :lol: :lol: (do isteka vremena za glasanje)

Šta će ti Boban za otvaranje kladionice?
Mića je pisao Navenku.
Boban je pisao Fionu.
To je moj tip.

lilit

Quote from: D. on 09-01-2011, 19:18:55

Šta će ti Boban za otvaranje kladionice?
Mića je pisao Navenku.
Boban je pisao Fionu.
To je moj tip.

Ma to je polu-ozbiljno, ne bih bez odobrenja da utičem na ishod glasanja.  :lol: :lol:

Vrlo moguće da je Boban pisao Fionu. Ko je napisao Tefter?
(btw, meni Fiona liči malo i na bokija77, al pojma nemam da li je on učestvovao)

Džek

Quote from: Karl Rosman on 09-01-2011, 19:17:28
Quote from: Džek svih zanata on 09-01-2011, 14:01:02
Brica "sece", ne "bode"..ili smo opet u domenu "koje je moje ime"? :) Ali sto kaze Mica, mozda je "ono" bolji topic?  :D

Pa nije brica katana... brica može da bode a može i da seče.

Perin

Ja verujem da je Boban napisao Agronu. Mića, Navenku. Tefter...ne znam  :shock:

Josephine

Piše u prethodnim postovima ko je pisao Tefter. Piše i ko je pisao Polksenu i Joke. Ostaje još par pričica bez poznatog autora.

Budući da je Boban toliko zalegao za Fionu, i da nije njegova, trebalo bi da bude.  :mrgreen:

M.M

Quote from: Lidija on 09-01-2011, 12:43:27
Quote from: armadillo on 09-01-2011, 12:38:29
Ako se na kraju pokaže da je "Crveno" Džekova priča, biću iskreno iznenađen. Ipak, nadam se da to nije slučaj, Džek nikad ne bi upotrebio reči "grimizno" i "histogram".

Iskreno, ne znam da li je njegova i nadam se da nije, pošto je ubedljivo najnepismenija a on je ipak objavljen autor. :)

Bože moj, bilo koji Lidijin post da sam pročitao, ikada, delovalo mi je kao da je u PMS-u.
Istina, jedina razlika između teroriste i u žene u PMS-u je ta što terorista tačno zna šta hoće.
Lidija, da li znaš šta hoćeš?
Nijedan poraz nije konačan.

Džek

Je l' ima neka nezvanična top 11 lista tipova "ko je napisao koju" da bi osvanula ovde na forumu?

Josephine

Quote from: Miljan Markovic on 09-01-2011, 19:32:42
Istina, jedina razlika između teroriste i u žene u PMS-u je ta što terorista tačno zna šta hoće.

A šta ako je terorista u PMS-u? 

PTY

Quote from: Perin on 09-01-2011, 19:30:14
Ja verujem da je Boban napisao Agronu.

Stvarno? Pa kako ćeš se onda izvuć, jadan, što si tamo rekao da ti se Agrona ništa ne dopada...?  :lol: :lol:

scallop

Mnogo ste brzi: Ovo je za Miljana:
Za ovaj post ti sleduje crni karton. Mes condoleances. :mrgreen:

M.M

Quote from: D. on 09-01-2011, 19:36:29
Quote from: Miljan Markovic on 09-01-2011, 19:32:42

A šta ako je terorista u PMS-u?  

Ta opcija je najgora  :!:.

@Scallop-e, veliki sam dečko  :|

PTY

Quote from: lilit_depp on 09-01-2011, 19:13:49
Quote from: Mica Milovanovic on 09-01-2011, 19:07:58
Nikako.

Mene nema redovno...

Pa da, baš sam se pitala šta je sa tobom... da nije zato što Tesla nije prošao prvi krug...?   xwink2

Perin

Quote from: Lidija on 09-01-2011, 19:37:10
Quote from: Perin on 09-01-2011, 19:30:14
Ja verujem da je Boban napisao Agronu.

Stvarno? Pa kako ćeš se onda izvuć, jadan, što si tamo rekao da ti se Agrona ništa ne dopada...?  :lol: :lol:

Pa šta? Men' se ne dopada i to je to :) Da je napisao Murakami, ne bi mi se dopala :) To je moje mišljenje, a kao što sam nekad rekao, to je subjetivno :) Niko ne može biti totalno objetivan: svako ima svoje prioritete i tako... Mada, priznajem, nije lako kad ti pljuju po storiji...Naročito ako si kolerik :)

Josephine

Quote from: Miljan Markovic on 09-01-2011, 19:39:07
Ta opcija je najgora  :!:.

@Scallop-e, veliki sam dečko  :|

Ta opcija je, po tvojoj logici, nemoguća jer jedna kategorija isključuje drugu u tvojoj izjavi. Menjaj logiku. Pogotovo ako uključuje predrasude o ženama.

M.M

Quote from: D. on 09-01-2011, 19:43:14
Quote from: Miljan Markovic on 09-01-2011, 19:39:07
Ta opcija je najgora  :!:.

@Scallop-e, veliki sam dečko  :|

Ta opcija je, po tvojoj logici, nemoguća jer jedna kategorija isključuje drugu u tvojoj izjavi. Menjaj logiku. Pogotovo ako uključuje predrasude o ženama.

Istina boli, izvini  :?

scallop