• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ELM STREET NASTAVCI

Started by Milosh, 19-10-2003, 04:32:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Koji vam je omiljeni Elm Street nastavak?

A Nigtmare on Elm Street 2 - Freddy's Revenge
0 (0%)
A Nigtmare on Elm Street 3 - Dream Warriors
3 (42.9%)
A Nigtmare on Elm Street 4 - Dream Master
1 (14.3%)
A Nigtmare on Elm Street 5 - Dream Child
0 (0%)
Freddy's Dead
0 (0%)
New Nightmare
3 (42.9%)

Total Members Voted: 7

Voting closed: 19-10-2003, 04:32:58

Milosh

Dok nam Freddy ponovo ne dodje u bioskope, da prekratimo vreme...

Dakle, omiljeni nastavak?

Ja kazem New Nightmare.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

ja kazem treci [dream warriors].

dajem mu blagu preferenciju nad sedmim, jer new nightmare mi je suvise self-conscious & genre-conscious, kao da se Krejven primio na sva ozbiljna pisanija i analize svog remek dela, pa je sad resio da da svoj po-mo komentar.
ukratko, kao horor= new nightmare  doesn't really work [bas zbog svog po-mo pristupa, koji podriva 'uronjenost' u svet filma], a kao filmski esej jeste zanimljiv povod za razna mudroseravanja, izmedju ostalih i za jedno moje [esej VES KREJVEN I POSTMODERNI HOROR, izasao u nekom od novijih brojeva casopisa SVESKE].
as such, it's easier to admire than love, easier to praise & analyze than enjoy & rewatch.

new nightmare je previse self-referential za moj ukus, previse se oslanja na varijacije cuvenih scena iz originala [pri cemu je svaka od njih inferiorna u odnosu na uzor], pa uz sve postovanje prema intelektualnoj dimenziji tog filma [koja je, ipak, precesto bazirana na udzbeniku POSTMODERNISM FOR DUMMIES] prednost dajem trecem delu kao ubedljivo najmastovitijem, najzabavnijem nastavku, sa najboljim set-pisovima, sa najboljim likovima i glumcima, i jedinom koji je [sve do krejvenovog povratka u 7. delu] pokusao i USPEO da ulije svezinu u pricu.

dakle, postujem i 4. i 5. deo, imaju i oni svojih momenata [uostalom, jednog od njih rezirao je 'Bog', a onaj drugi proizvod je, verovatno, polu-boga :wink: ], ali kao celina, uopsteno gledano, jedino mi trojka pije vodu na svim nivoima.

2. i 6. deo bih voleo da nekako izbrisem iz secanja= just pure embarrassment for all involved!
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Težak čojs, ali ipak trojka. Mada, ja volim sve nastavke osim dvojke i milim da su svi dobri osim dvojke. S druge strane, to sam poslednji put gledao pre 10 godina tako da ću da malo oladim.
My trees...They have withered and died just like me.

Tex Murphy

Davno sam ih gledao pa sam malo pozaboravljao... Koji dio je režirao Renny Harlin, a koji Charles Russell?
Inače, u principu su mi svi dijelovi zabavni i sasvim gledljivi. Zanimljivo je da je naslov šestog "The Final Nightmare", a sedmog "New Nightmare"  :)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Harvester"Davno sam ih gledao pa sam malo pozaboravljao... Koji dio je režirao Renny Harlin=4, a koji Charles [za prijatelje CHUCK]Russell=3?
Inače, u principu su mi svi dijelovi zabavni i sasvim gledljivi. Zanimljivo je da je naslov šestog "The Final Nightmare", a sedmog "New Nightmare"  :)
=maznuli su foru od Dzejsona: 4. deo: THE FINAL CHAPTER, 5: THE NEW BEGINNING :lol:
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

ghoul se ukljucio na bandwagon `Renny Harlin je bog`, i onda je postavio teolosku dilemu koji je status Stephen Hopkinsa, da li je on polu-bog. Hmmm, mislim da ce podgoricki clan Sinoda odobriti da se i Stephen Hopkinsu da status boga. Podnecu predlog pa cemo videti... Dotle, racunajmo da je Harlin kao Zevs a Hopkins kao Apolon.

Inace, naizgled je treci deo najbolji od nastavaka. Slazem se sa ghoulovim -primedbama na NEW NIGHTMARE, ipak sam ocekivao vise od reditelja filma MUSIC OF MY HEART... Ipak, glasao sam za cetvorku, jer strahujem od bogova...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam