• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

Boki, prpa?

:)

Spremio delo ili ti frka?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Plut

Quote from: Savajat Erp on 01-02-2011, 00:14:51
Quote from: Plut on 31-01-2011, 23:54:33
Slažem se. A to i nije po Ustavu! Ta retroaktivnost.

Цениш?

Znam! Ko jednom padne na Ustavu pa ga u sledećem roku sačeka nov, taj je sve video i sve zna. Oču reći, položio ga!  :P

Boban

Quote from: boki77 on 01-02-2011, 00:07:52
Samo, šta beše - glasanje traje 3-5 dana?

Može i pet... svejedno je, a opet nije. Da uhvatimo i vikend, jer ima pojedinaca koji obitavaju na forumu samo vikendom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

Voleo bih da imam više od pet dana na raspolaganju.

Boban

Zavisi koliko priča stigne.
Ako ih bude 30-40, onda će morati više, jer je smorno sve to iščitati u danu.
Otprilike pet priča po danu je podnošljivo.

Mica Milovanovic

Mica

Savajat Erp

Quote from: Plut on 01-02-2011, 00:18:36
Quote from: Savajat Erp on 01-02-2011, 00:14:51
Quote from: Plut on 31-01-2011, 23:54:33
Slažem se. A to i nije po Ustavu! Ta retroaktivnost.

Цениш?

Znam! Ko jednom padne na Ustavu pa ga u sledećem roku sačeka nov, taj je sve video i sve zna. Oču reći, položio ga!  :P

па, да, али ипак се ретроактивност може применити у одређеним случајевима, посебно у кривичном праву код изрицања санкција, чини ми се, бар је тако било онијех дана кад сам ја обитавао по факсу...но, да не дужимо причу. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Ja nikad nisam obitavala na takijem faksovima te bih znala kasti.  xrotaeye

Znam samo da me srušio  xtwak na tom pitanju, nanu li mu naninu.

Boban

18.
Ajde Mićo, nemoj biti poslednji.
Ovoga puta će redosled predstavljenih biti određen drugačije; recimo, po trećem slovu u naslovu.

Plut

Džek

Plut, ja sam poslao 21 rad. Koliko si ti?
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Plut

pokojni Steva

Quote from: Miljan Markovic on 31-01-2011, 22:50:30
Quote from: D. on 31-01-2011, 22:36:20
Quote from: Mica Milovanovic on 31-01-2011, 22:30:18
E, ako se od moje humoreske plašiš, onda bolje da se maneš pisanja za sva vremena... :x :x :x

Mora da se plaši, kad ste hrabri.

Bolje biti živ, a kukavica, nego mrtav, a heroj :roll:.

Misliš - "Bolji je častan bijeg nego nečasna smrt"  :|
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

M.M

Upravo tako!
Nego, jesi li priložio 6.000k?
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Quote from: Miljan Markovic on 01-02-2011, 10:47:40
Upravo tako!

Ne bi mogao da zatvori slavinu na vreme. On piše vrlo tečno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Quote from: Miljan Markovic on 01-02-2011, 10:47:40
Upravo tako!

Nisam odoleo :x

Ako rentiraš poziciju iz prošlog kruga, položio bih neku kaparu  :!:

M.M

Rentiram!
Ponude mi šaljite na PP, sa pozivom na broj: 666. :!:

boki77

Quote from: Džek svih zanata on 01-02-2011, 00:14:59
Boki, prpa?

:)

Spremio delo ili ti frka?

:) 1. spremna 99%, druga 50%, treća će valjda iskočiti u toku dana... ;) Da nije selidbe, sve bi bilo lakše.

Mica Milovanovic

Hm. To znači da ćemo preterati brojku od 20 priča. Ja sam onda za pet dana glasanja.

Priča stiže kasno večeras. Ne brini, možeš slobodno da je pročitaš, bez obzira što su i tetka i strina trenutno u sanatorijumu na oporavku. U međuvremenu sam izbacio par najsmešnijih delova. Kao pravi humanista, prvo sam isprobao delovanje na porodici...
Mica

boki77

Quote from: Mica Milovanovic on 01-02-2011, 12:01:31
U međuvremenu sam izbacio par najsmešnijih delova. Kao pravi humanista, prvo sam isprobao delovanje na porodici...

xrofl xrofl

дејан

Ne brini, možeš slobodno da je pročitaš, bez obzira što su i tetka i strina trenutno u sanatorijumu na oporavku. U međuvremenu sam izbacio par najsmešnijih delova. Kao pravi humanista, prvo sam isprobao delovanje na porodici...

надам се да не почиње овако: 'Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!'
...barcode never lies
FLA

Plut

U međuvremenu sam izbacio par najsmešnijih delova.

Ko kaže da svaka humoreska mora biti smešna i samo smešna? Groteska, npr. je najčešće vrlo mučna, a i satira hoće da vrluda. Ima tu, garant, još koječega, al' mi sad teško da razmišljam.

M.M

Quote from: dejan on 01-02-2011, 12:17:48
Ne brini, možeš slobodno da je pročitaš, bez obzira što su i tetka i strina trenutno u sanatorijumu na oporavku. U međuvremenu sam izbacio par najsmešnijih delova. Kao pravi humanista, prvo sam isprobao delovanje na porodici...

надам се да не почиње овако: 'Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!'

Aj, ako ti nije teško, prevedi ovo za nas sa jeftinijim ulaznicama. xnerd

Josephine

Meni nešto smetaju priče od istog autora (ako ih ima). I jedna priča je uspešan pokazatelj stila, načina razmišljanja, grešaka u pisanju itd. 20 priča je mnogo za čitanje, a tek za analiziranje...

M.M

Vidim ja da će nekim pričama biti pročitan samo prvi pasus.

Josephine

U stvari, žalim se jer ne odustajem od čitanja priča u radionici ma kakve bile.

Ipak, iole ozbiljnija analiza (da ne govorim o smanjenju broja strpljivih anonimnih čitalaca i glasača sa povećanjem broja priča) biće otežana sa svakom pričom koja je već prešla redni broj 10. Ako pređe 20. nećemo se snaći ni u čitanju analiza...

Sve je ok ako ima 20 različitih autora. Tu se ne može ništa, popularna radionica...

Boban

To sa jednom pričom po čoveku možda uvedemo već od sledeći put.
Zasad nije strašno, samo dve su "duple" ali to je zaista smaranje.

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

scallop

Kad sam tražio duhovite priče, onda sam zaista mislio na - duhovite. Posebno sam napomenuo da ne želim satiru, grotesku, podjebavanja (ajde, malo podjebavanja nije na odmet, naši smo), a naročito ništa mučno. Meni ovde Plut mnogo vrda, traži prostor za neduhovito, a sama neće napisati priču. Unapred najavljujem da će svaka priča koja nema atribut duhovitosti kod mene naići na ozbiljan minus. To je bio ključni element zadatka, a valjda pišemo po zadatku.
Takođe, ne smeta mi više priča jednog autora, ali dosadašnja praksa sa ovim načinom rada pokazuje da su takvi pisci neuvereni u svoju sposobnost. Tri priče neće biti bolje od jedne. I, na kraju, nešto ne verujem da su čitači i glasači isto. Siguran sam da će opet biti glasača koji ne čitaju, pa će im biti svejedno da li je tri ili pet dana odvojeno za glasanje. Možda je bolje pet, ali, razmislite kako ćemo popuniti tih pet dana na topiku.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Ne. Naravno da ne. Ovo su mnogo sofisticiraniji sojevi. Toliko je teško primetiti njihovo dejstvo, da je većina stanovništva sigurna. Ali zato napadamo na "gornje" slojeve društva, one intelektualne, sa ZS-a.

Zanimljivo je da su baš kod nas, na Torlaku, razvijena antitela za one "stare" vrste...
Mica

Plut

Ma neee, setih se da je ovde neko ranije potegao pitanje šta je, u stvari, humoreska pa k'o da nije bilo baš nekog slaganja.

Ne vrludam ja ništa, ne ne, jok ja.  :D

SuperSynthetic

pokojni Steva

SS, muči te nešto, imaš flešbekove? :-)

SuperSynthetic

scallop

Quote from: Plut on 01-02-2011, 13:01:07
Ma neee, setih se da je ovde neko ranije potegao pitanje šta je, u stvari, humoreska pa k'o da nije bilo baš nekog slaganja.

Ne vrludam ja ništa, ne ne, jok ja.  :D

Ti potegla, ti se nesložila.

Sintetik, štos je u tome da pokušaš ono što ti baš ne leži. Šta misliš koliko je meni do duhovitosti? Samo mi dojadilo da puštate crno mastilo kao sipa.

Ja imam utisak da se ovde jedino Džek i Boki 77 umeju šaliti. Hajde da vidimo kako se drugi snalaze.  

SuperSynthetic

Možda ste vi u pravu, ali se ja sa time ne slažem.

M.M

Hm. To znači da ćemo preterati brojku od 20 priča. Ja sam onda za pet dana glasanja.

Priča stiže kasno večeras. Ne brini, možeš slobodno da je pročitaš, bez obzira što su i tetka i strina trenutno u sanatorijumu na oporavku. U međuvremenu sam izbacio par najsmešnijih delova. Kao pravi humanista, prvo sam isprobao delovanje na porodici...

Scallope, ume i Mića... ili se on ne računa? :)

Josephine

Quote from: scallop on 01-02-2011, 13:20:38
Ja imam utisak da se ovde jedino Džek i Boki 77 umeju šaliti.

I ja.

Slažem se za duhovitost. To je bio osnovni zadatak. I ja ću ponajviše da ocenjujem taj aspekt, ali ću podjednako da pratim i originalnost, uvezanost, zaokruženost, logiku, psihologiju likova... priče.
Ne interesuju me vicevi u 5,6k.

Već sam negde izjavila da je u ovom krugu najteže napisati dobru smešnu priču, dok dobru ili smešnu i nije tako teško sklepati...

Plut

Josephine

A i Mića se pokazuje u punom sjaju... Ozbiljno mi se čini da mu priča neće biti loša.

scallop

Quote from: SuperSynthetic on 01-02-2011, 13:23:05
Možda ste vi u pravu, ali se ja sa time ne slažem.

Tačno tako, ali to važi kad ja pišem, a ne kad čitam. Čitam prema postavljenom zadatku i disciplinovan sam. Šteta. Ima nešto u tvojoj dinamici što mi se dopada (kao i kod Ljuštikle), ali ste samoljubi i to ne pije vodu.

He, he, konačno je i D: shvatila o čemu se radi u onome što je pokrenula.

Josephine

Samo zato što sam se (konačno) složila sa vama, ne znači da sam tek sad "shvatila o čemu se radi u onome što sam sama pokrenula". :p

SuperSynthetic

pokojni Steva

'Originalnost, uvezanost, zaokruženost, logika, psihologija...', za ovakva brabonjanja su stvarno potrebovana 2 faxa i jedan zli Master. Children of the night!

pokojni Steva

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 01-02-2011, 13:41:32
'Originalnost, uvezanost, zaokruženost, logika, psihologija...', za ovakva brabonjanja su stvarno potrebovana 2 faxa i jedan zli Master. Children of the night!

Pa, kad biraš društvo za igru, bar pažljivo biraj i igralište. :)

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 01-02-2011, 13:43:33
Samoljubi?! Gle ko govori!

Hi hi hi hi...:)

pokojni Steva

Biraj pažljivo i igralište, ne 'bar pažljivo biraj i igralište'. Ništa te taj tvoj Master nije naučio.

Josephine

Jeste, jeste: razlici između kolokvijalnog i književnog izraza, ličnom stilu i (ti bi bio stručnjak za to) - kršenju pravila.

Uostalom, moj master nema veze sa književnošću. Zato sam i rekla da pažljivo biraš/biraš pažljivo igralište (ako pažljivo igralište uopšte i postoji...).

analogdigit

Meni polako otkazuje digitalni prenosnik oscilatornog fluksa na kapacitivnom filteru za rezonovanje električnih signala. Tako da nisam siguran da ću završiti priču! U ovo vreme je veoma teško doći do novog primerka ove skalamerije, a popravka je skupa!

džin tonik

kad je toliko prica u igri, najbolje prolaze one vizualno dojmljive. obcenito to i jesu najbolje price po svim osnovama, ali uz dodatni vizualni nadrazaj, doslovno se uprze u memoriju.