• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 19-01-2011, 23:02:45... Josipoviću- tekst ti nije smešan nego debilan. ...

kako kome, kako kome... ovisi koliko klikera u glavi ima konzument. puno klikera, tekst mnogo dobar, malo klikera, tekst mnogo debilan.

Anomander Rejk

Svaka budala može napisati neku glupost, poput one tvoje, i onda se tešiti time kako njenu veliku mudrost i umeće niko ne može razumeti.
Tajno pišem zbirke po kućama...

džin tonik

pokojni Steva

Koje je participantsko prolazno vreme? Ima l' mesa?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Boban

Šest priča zasad pristiglo... Očekujem oko 15. Možda neku više ako svi daju što su obećali.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

pokojni Steva

Džek

Nije. Jedna zasada. Jedna ali vredna, najvrednija! :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Boban

Ovo sa humoreskom je zaista bila glupa ideja. Radmilo je kriv.
Pojam humora je strogo vezan za inteligenciju i tu nema mnogo vrdanja.
Sećam se jednom, pre recimo 10 godina, bio sam sa kćerkom na Avali i onda seli tamo u onaj restoran odmah pored tornja da jedemo. Preko puta nas dva para, četvoro njih sedi i ruča takođe. Ja sam okrenut prema njima i jednostavno moram da ih vidim i da ih čujem. Sve vreme su pričali i smejali se, frljali se sa "duhovitostima" i bili neverovatno srećna družina mentalno zaostalih. Svaka izrečena fora je bila toliko glupa da se jednostavno ne da prepričati. Recimo, kaže tip: "Uđem ja u zgradu, a čuvar mi kaže da piše na vratima da je nezaposlenima zabranjen ulaz, a ja njemu kažem da ja jesam zaposlen, ne u ovoj firmi ali to nigde nije pisalo." I oni se onda četiri minuta valjaju od smeha. i sve u tom stilu, 45 minuta recimo. Tada sam vizuelizovao ono u šta sam sumnjao da je za smeh kao i za sve drugo (diskusiju, kartanje...) potrebno da ljudi budu na sličnom intelektualnom, društvenom i kulturološkom nivou.

Суба

Чек онда, јел' остаје идеја да пишемо хумореску?

Mouchette

Naravno, Subo. Nema boljeg načina da shvatimo koliko smo glupi.
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Plut

Pa dobro, o svakoj priči se može čuti barem nekoliko različitih komentara, i pozitivnih i negativnih. Ukusi se razlikuju. Eto prilike i da vidimo šta je kome i koliko smešno. Nekome je smešno, nekome glupo, neko će ostati ravnodušan...
Taman da vidimo i kakvi su nam čitaoci.

Boban

sve ostaje samo jadikujem...

Josephine

Quote from: Boban on 23-01-2011, 14:47:46
sve ostaje samo jadikujem...

To Boban samo hoće da nas pripremi za svoju odbranu kada budemo ustanovili da mu priča nije smešna.  :) Ko nam je kriv kada ne razumemo njegove inteligentne fore... :mrgreen:

Plut

To sa nerazumevanjem jeste tačno. Ljudi na istom intelektualnom novou se mnogo lakše razumeju, no, ni to često nije dovoljno.

Mouchette

Quote from: D. on 23-01-2011, 15:00:19

To Boban samo hoće da nas pripremi na svoju odbranu kada budemo ustanovili da mu priča nije smešna. :] Ko nam je kriv kada ne razumemo njegove inteligentne fore...

Aha, kao kad se mi pravdamo da smo pisali na brzinu i tome slično  :lol:

Boban

ja se ne pravdam, opet ću biti najbolji, kakav je i red, samo priznajem da je ideja usvojena brzopleto i da ubuduće neće biti ovakvih odokativnih pokušaja.

Mouchette

Plut, u pravu si. Ja, ipak, nekako mislim da je najvažnije da nađeš društvo sa kojim se kapiraš i baš su mi simpatični ti koji su se smejali 45 minuta, bez obzira na plitkoću njihovog humora. Više žalim sebe, jer sam u stanju da odgledam film na koji se okolina valja od smeha, a ja ne uspem ni da se osmehnem. Rado bih se  menjala sa njima  :(

Hiperhik

Citam vas vec...pa, godinama, tako da vecinu 'poznajem'.
Poneko i mene zna, sa drugih igralista, pod drugim imenima, iz drugih zivota.
A sad cu malko i pisati, pa cemo se bolje upoznati.

Pozdrav

Mouchette

Quote from: Boban on 23-01-2011, 15:09:01
ja se ne pravdam, opet ću biti najbolji...

Ah, taj tvoj humor...

Plut

Quote from: Mouchette on 23-01-2011, 15:12:52
Plut, u pravu si. Ja, ipak, nekako mislim da je najvažnije da nađeš društvo sa kojim se kapiraš i baš su mi simpatični ti koji su se smejali 45 minuta, bez obzira na plitkoću njihovog humora. Više žalim sebe, jer sam u stanju da odgledam film na koji se okolina valja od smeha, a ja ne uspem ni da se osmehnem. Rado bih se  menjala sa njima  :(

Bome, ja se ne bih menjala. Ok, nek se oni smeju i uživaju, nemam ništa protiv. Ako mi nešto nije smešno ili zabavno, bože moj, ne vidim problem. Ja se smejem drugim stvarima i opet mi dobro.

Josephine

U pravu si, B. Eto najbolje kratke humoreske: "Opet ću biti najbolji".

Možda i imaš šanse ako ovako budeš odgovarao i na temu kruga.

xrofl

Boban

eh, Hiperhik, vidiš da te ovde ženske ne zarezuju... moraćeš malo više da se potrudiš da im upadneš u vidokrug.

Mouchette

Pa to, Plut, važno je da nađeš ono(g) što te može nasmejati... a to nije lako. Zato i zavidim svima koji su u tome uspeli, svejedno na koji način.
A Hiperhikove odluke ćemo komentarisati kasnije, čitava večnost je pred njim za kajanje  :)

Hiperhik

Polako, Bobane, polako..
Tako je, secas se, i na Zvrljotinama pocelo, pa sam se posle jedva branio, ziv jedva ostao.
Polako..

Plut

Imaš ljude koji su stalno nasmejani, e sad, da li im je zaista priroda vedra ili su samo ludi...
Ili mu to dođe na isto? Hm.

Hiperhik

Mouchette, ja sam se pokajao unapred, za sve cega sam uspeo da se dosetim i/ili izmislim.
Tako da sam, relativno, miran..
:)

Mouchette

Quote from: Plut on 23-01-2011, 15:28:30
Imaš ljude koji su stalno nasmejani, e sad, da li im je zaista priroda vedra ili su samo ludi...
Ili mu to dođe na isto? Hm.

Ja bih samo takvima dozvolila da se razmnožavaju   :)

Mouchette

Quote from: Hiperhik on 23-01-2011, 15:31:19
Mouchette, ja sam se pokajao unapred, za sve cega sam uspeo da se dosetim i/ili izmislim.

xrofl ali ovo što te čeka je nezamislivo

Boban

kakav si ti zapravo namćor...

pokojni Steva

Na prečac usvojena tema?! Izvesni su njakali (da su i sebi dosadili) kako će naglasak na humoru generalno opaliti ćorkom. Mozda se priče i izbauljaju iz te zamke, ali će usleđujuća rasprava 1/1 biti bloodbath. I ko je kriv - Koštunica :-)

Plut

Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.

Mouchette

pokojni Steva

Jel to meni Boban odgovorio unapred (i za ubuduće)?

Hiperhik

Quote from: Mouchette on 23-01-2011, 15:36:28
Quote from: Hiperhik on 23-01-2011, 15:31:19

xrofl ali ovo što te čeka je nezamislivo

Ako mislis na tekuce i buduce vivisekcije, sreca te izmislise Novocain i ine..preparate..

Josephine

U stvari, ako se malo probere po postovima, može da se uoči da sam ja prva predložila duhovitost u drugom krugu.

Drago mi je što je teško i drago mi je što ima toliko žalopojki.

pokojni Steva

Ej, kakvih bi se još nepodopština našlo ako bi se zakopalo dublje...

Tex Murphy

O čemu vi svi do đavola pričate???
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Perin

Quote from: Harvester on 23-01-2011, 16:26:46

Iznalaze izgovore - ako im priča bude loša, da mogu kazati da im tema nije odgovarala.  xrofl  Ustvari, boje se tvog prvenca, kojeg obećavaš jedno...deset godina :D

Plut

Quote from: Harvester on 23-01-2011, 16:26:46

Ma, nebitno. Važno da se priča.

Boban

a ti, Perine, smislio si najbolji način da se slučajno ne obrukaš, postigao si nestvaran uspeh i rešio da se povučeš na vrhuncu slave...

Josephine

Quote from: Boban on 23-01-2011, 17:06:34
a ti, Perine, smislio si najbolji način da se slučajno ne obrukaš, postigao si nestvaran uspeh i rešio da se povučeš na vrhuncu slave...

Pa, sad nije 1.januar. Ne može da se vadi na pijano nadahnuće. A čak i pijan on nije duhovit. :)

Perin

Eh Bobane...nemoj da si takav...ja sam pun sebe, a ti zadireš u ego ;)

Quote from: D. on 23-01-2011, 17:20:00
Quote from: Boban on 23-01-2011, 17:06:34

Pa, sad nije 1.januar. Ne može da se vadi na pijano nadahnuće. A čak i pijan on nije duhovit. :)

Ti si baš ljubomorna ženska. Pomiri se sa tim da nikad nećeš biti bolja i to je to. Pijana ili ne. 15 dana ili 1 dan.  xjap

Boban

a i ti si našao da se porediš sa jednom ženom... ajde udari na nekog drugog, recimo na mene...

Perin

Još malo iskustva Bobane...Već sam se uporedio s tobom, onomad :) Ne sporim ja tvoj kvalitet; ali, jednoga dana... :D

Josephine

Što bih bila ljubomorna? Ja bar imam sistem vrednosti i etičke principe... a pri tom uspevam da budem i arogantna.

Ti si mu, Bobane, nedostižan, zato je udario na mene (nevezano za to što sam žena... xuzi). A kad je i udario na mene morao je da glasa za sebe da bi bio bolji. Ma patetičan je...

Boban

Perine, ako budeš sedeo u svojoj sobi i cmizdrio kao neka baba, taj dan će doći mnogo kasnije nego što bi želeo...

Mims

xuzi "a i ti si našao da se porediš sa jednom ženom.."
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Pa kada znaš da su žene uvek bile, jesu i uvek će biti pametnije i sposobnije od muškaraca, takve izjave te i ne pogađaju mnogo... :)

Boban

gledaj, žene imaju brojne prednosti i jednu očiglednu manu... taj hendikep je da su žene.