• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M.M

Stipane, dobar ti je "punch line".  :mrgreen:
Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

Ma, tek si ti, Stipane, omašio svaku poentu mojih postova ovde.

I opet se mešaš u tuđ "sukob". :)

Vi bi umrli od dosade da nema mojih postova, što se onda potresate toliko? Uživajte u diskusijama. Vidite kako Steva(n) uživa. Kada me nema on se čak pita i gde sam. Onda odahne kada se pojavim, jer u meni nalazi nadahnuće... Biće da mi je upisao neku ličnost koja ne odgovara mojoj pravoj, ali ne mari - bitno da se on zabavlja na tuđ račun. :)

Stipan

Bojim se da nisam promašio, iako moram priznati da ponekad stvarno uživam čitajući tvoja lupetanja. I otkud ti ideja da se ja potresam zbog tebe?
Ako se dobro sećam baš si ti bila ona koja je sve ovo i pokrenula. i baš bi ti bila ta koja bi trebalo da žali zbog toga što je Perin toliko uvređen da neće više da učestvuje u projektu kome si u ogromnoj meri doprinela!
Vidi, ja te stvarno gotivim (nek se stidi ko sad loše pomisli), ali u ovome slučaju si baš preterala.

Boban

ovo je super, ljudi, bitke se biju natpevavanjem a ne topuzima... kao svojevremeno kada su ubacili break dance među crnce po predgrađima da se ne bi sekli noževima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Moj poslednji post za smarače koji ništa ne kapiraju.

Stipane, reci mi još jednom da lupetam i daću ti razlog da me više ne gotiviš. :) Budi kulturan.  

Quote from: D. on 23-01-2011, 19:30:05
Perine, samo bih volela da vidim da si bolji bez glasanja za sebe. Ja znam da jesi, da li to znaš i ti?

To je moja žalba što Perin ne učestvuje.

Pišem polako, da razumete: samoglasanje je dozvoljeno, ovde nije reč o tome.

Ne interesuje me ko za koga glasa. Interesuje me da se održi duh radionice, pogotovo za ove nove ljude koji nam se priključuju. Dozvoljavam da mnogi od vas nikada nisu prisustvovali jednoj, zato sam i strpljiva.

Nisam otvorila rimske gladijatorske igre, i nastojim da svakom učesniku ove radionice ublažim muke vivisekcije onoliko koliko je to u moći kalifa umesto kalifa.

Perin je svojim nastupom stvarno pogazio sve što jedna radionica predstavlja. Ako je želeo da se takmiči, trebalo je da pošalje priču na konkurs. Ma, dođavola, ako je hteo da likuje mogao je i to, razumem ga... ali u drugoj temi ili u kafani. Ovako je prvo pogazio mene, a onda i sve ostale učesnike radionice. Nije lepo, nije fer, nije džentlmenski. Ništa lično prema Perinu, pametan je on dečko.

Quote from: D. on 12-01-2011, 19:53:11
Ništa lično ni prema Perinu, ali takvi postupci urušavaju sve principe jedne RADIONICE.

Quote from: D. on 12-01-2011, 21:10:22
Postoji razlika između radionice i konkursa.

Quote from: D. on 12-01-2011, 21:27:38
Nije stvar u mestima. Stvar je u likovanju. Mislim da sam bila jasna. Perinov post nije bio fer prema ostalima.  

Možete da glasate za sebe, mogu i vaši prijatelji da glasaju za vas - Boban je svima dao slobodu. A moja je sloboda da kažem šta mislim.

Idem sad na posao, budite dobri.

Stipan

U, bre, što smo preosetljivi...
Quote from: D. on 24-01-2011, 12:18:31
Stipane, reci mi još jednom da lupetam i daću ti razlog da me više ne gotiviš
xjap

pokojni Steva

Duri se, a kad bi mi ućutali kome bi pametovala. Zrikavcima?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

D. mnogo si dosadna. Već si nekoliko puta šutnula tu kofu s mlekom. Ne ritaj više naokolo. Pliiiiiz!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

Jes' vala.

Mislim, meni je uspeh postignut time što neko glasa za sebe u rangu toga da nekoga smatraju za mnogo velikog baju njegovi ortaci (i samo oni) sa kojima cirka pivo na ćošku i dobacuje prostakluke za svime što nosi suknju (za one sa jeftinijim ulaznicama: ne smatram da je to ikakav uspeh), ali aman, dosta više o tome.
We're all mad here.

Josephine

Ok. Poslednje što želim je da budem dosadna. Uživajte u radionici. :)

SuperSynthetic

...sto ne ubijemo tog Perina?...sta se zezate?...mesto da je lepo napravio nekoliko fiktivnih profila i sa njima glasao za sebe, a on glasao ovako otvoreno, pa to jos i rekao...mislim stvarno...
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Boban

Ne možeš da napraviš fiktivne profile jer tek registrovani i oni sa malim brojem postova nemaju pravo glasa.
Slažem se da je irelevantno glas-dva dole-gore i da je najvažnije dobro se zezati, ali vidim da su pojedinci baš pali u vatru.

Plut

Džek

Eto, ja se našalih na svoj račun sa napadima sarmi na groznog Džeka a niko da komentariše, stane u odbranu proždrljive zemlje... :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Perin

Quote from: Džek svih zanata on 24-01-2011, 14:18:57
Eto, ja se našalih na svoj račun sa napadima sarmi na groznog Džeka a niko da komentariše, stane u odbranu proždrljive zemlje... :)

Pakao želu(d)čane kiseline svario je armiju sarme, graha i ostale nemani ;)

Hiperhik

Hm.. A sto se ne bi uvelo pravilo da je svako ko posalje pricu u obavezi da glasa i za sebe?

Cenim da bi to resilo situaciju..

;)

Plut

Vidiš, toga se još niko nije setio.

boki77

Quote from: Hiperhik on 24-01-2011, 14:54:03
Hm.. A sto se ne bi uvelo pravilo da je svako ko posalje pricu u obavezi da glasa i za sebe?

Cenim da bi to resilo situaciju..

;)

Tako svako dobija bar jedan glas. Neko možda ne zaslužuje toliko... ;)

Hiperhik

Slazem se, ali tako bi se izbegla situacija "Eto, ima jedan glas vise od mene, zato sto je glasao za sebe".
I pripadajuce dileme o moralu, nemoralu, fer pleju..

Džek

Ili jednostavno da Boban zabrani samoglasanje i gotovo.
Mislim, ko bude uhvaćen da je sebi dao glas, gubi pravo na učešće, na pristup forumu i na život.

Svak' da bude u obavezi da ispuca tri glasa, kaže kome i ende.
Lako se sabere ko je gde glasao.

Mims

I tako su, dok se sarma kuvala u loncu (ili šerpi), svoja pisanija postavili Perin, Džek i Mims u želji da potvrde svoju potrebu za samoglasanjem i samoproomovisanjem. Mims je, doduše, nova na Forumu, pa neće moći da glasa za sebe iako joj je upravo to bila namera, još pre nego što je napisala priču. Ali, avaj! Moraće sad da juri od posta do posta od topika do topika, da komentariše, piše, pljuje, ne bi li joj se broj postova povećao. Prvi februar je tako blizu, jeza je hvata. Užas i strava, groteska i arabeska, sve na jednom mestu, a broj postova kao da se smanjuje, umesto da se povećava.
I tako, hodajući kroz hladne hodnike Foruma, nailazi na hladna lica i sve joj se čini da izgovaraju: ,,Vi koji ulazite, ostavite svaku nadu". 
U prvom topiku Foruma, behu gramatički  neosvešteni, ali u osnovi nevini ljudi.
U drugom topiku Foruma behu oni obuzeti metaforama i hiperbolama.
U trećem topiku Foruma behu oni koji proždrljivo sami za sebe glasaju.
U četvrtom topiku Foruma behu oni s nedostatkom epiteta, ali i oni sa preterano epiteta.
U petom topiku Foruma behu srditi.
U šestom topiku Foruma behu oni što ne veruju u Karmu i Sarmu, pa im je teško da veruju u forumsku Farmu.
U sedmom topiku Foruma behu nasilnici protiv tuđih, svojih i tvojih reči.
U osmom topiku Foruma behu laskavci i njanjatori.
U devetom topiku Foruma behu izdajnici Sarme.
Na samom dnu Foruma, sedeo je, u svojoj ledenoj tišini Gospodar Foruma (ujedno i šef kuhinje), ledenog pogleda, reči i daha.
Mims je tražila mesto na kome bi mogla da napiše nešto, ali uzalud. Sve je bilo popunjeno, nekako je sve bilo zatvoreno za nju. Možda se ja nisam registrovala? Možda je sve ovo samo neslan san? Kuda sada? I ima li svrhe napisati priču, a ne glasati a nju?
,,Ima", reče joj nepoznat glas, čiji izvor nije uspela da detektuje, ,,uključi štampač, dete, i iskoristi te listove svoje priče da uviješ sarmu. I zapamti, dete – prijatno, samo prijatno."
Mims posluša glas i reče sebi: ,,Ukusnih li reči! Sledeći put ću pokušati i da ih sameljem, i dodam nešto začina: perfekat se lepo slaže uz Sarmu, čini mi se."
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

boki77

Quote from: Hiperhik on 24-01-2011, 15:15:31
Slazem se, ali tako bi se izbegla situacija "Eto, ima jedan glas vise od mene, zato sto je glasao za sebe".
I pripadajuce dileme o moralu, nemoralu, fer pleju..

Znam, i u pravu si. Ovde se reklo previše ružnih stvari, a čini mi se da nas čeka lepa radionica, sa oko 25 priča. Same priče i glasanje nisu problem, ali sve okolo i između je bljak.

Boban

pa bolje nego da je sve okolo uljudno a priče bljak...

Džek

Sto ljudi, sto ćudi... a svaka ćud bi da se ostale prilagode njenoj...

boki77

Quote from: Boban on 24-01-2011, 16:33:36
pa bolje nego da je sve okolo uljudno a priče bljak...

ako mora da se bira - da. ako ne mora - ne.

Boban

Izbor uvek postoji; nikad ne možeš dobiti samo sve ili samo ništa...

Savajat Erp

бљак? бљак?! шта, сад се враћамо у основну школу?  :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Izvinjavam se scallopu, ne bih da nam umre od dosade, ali eto, jos jedan post od mene i to je to.

Glasanjem za druge dajete im feedback, sto je osnovna svrha radionice. Vama (koji ste ucestvovali) je lepo kada dobijete neciji glas, to znaci da je vasa prica dopadljiva drugima. Zar ne mislite da je fer da i drugi znaju kakva im je prica? Da i drugi dobiju nekakav feedback, a ne samo vi? Nije bio cilj pobediti, cilj je bio nauciti, pomoci drugima da nesto nauce. Licno, ja bih zadrzala biranje najboljih prica, ali uz fer plej.

Ako ostene ovako kako je, mozda je najbolje promeniti naziv "radionica" u "konkurs" ili "krug" itd. E, tada svako ima potpuno moralno i svako drugo pravo da glasa za sebe. Cilj bi tada bila pobeda.

Boban

cilj je sve: i druženje, i zajebancija, i napredovanje, i preganjanje i pobeda i biti bolji od drugog i ispasti pametniji i zabavniji...

Josephine

Ne pristaje ti uloga mirotvorca. :)

Perin

Osnovna svrha prave radionice jeste da svako izloži svoju storiju, postoji nekoliko (lupam, pet) ljudi koji su nekakav stručni žiri i oni ti seciraju priču. Bez lajkova, bez glasanja ostale raje u prolazu. Ali vi ste pokrenuli topik sa glasanjem, čime ste sami nametnuli radionicu kao takmičenje.

Quote from: Boban on 24-01-2011, 17:59:08
cilj je sve: i druženje, i zajebancija, i napredovanje, i preganjanje i pobeda i biti bolji od drugog i ispasti pametniji i zabavniji...

Eto, Boban je lepo sročio svrhu ove radionice.  xjap

Josephine

Uostalom, B:

Quote from: Boban on 24-01-2011, 17:30:22
Izbor uvek postoji; nikad ne možeš dobiti samo sve ili samo ništa...

Eh, da, zdrava konkurencija, zdravo takmicenje... ko bi to jos razumeo.

Lepo se igrajte. :)

Boban

Vrlo je zanimljivo pratiti kako ljudi, jedan po jedan, smišljaju izgovore da uteknu...

Josephine

:)

Rekla sam odmah da si jedan od retkih koji mi je pronasao zicu, makar to ostali zvali speleologijom ili sta ti ja znam vec... Oni su samo mali.

Stize prica do kraja roka, utekla sam od postovanja, smorila sam (se). To je sve.

Džek

Jes' ti nama napravila sarmu, mala? (Pita jedan od malih)

Plut

Quote from: Džek svih zanata on 24-01-2011, 18:18:19

Je l' mali, a jesi li ti napisao još dve priče?

Quote from: Savajat Erp on 24-01-2011, 17:40:42

Niži razredi ka obdaništu.  :!:

Stipan

Stvarno, koliko je priča do sad stiglo?

angel011

Quote from: Perin on 24-01-2011, 18:02:39
Osnovna svrha prave radionice jeste da svako izloži svoju storiju, postoji nekoliko (lupam, pet) ljudi koji su nekakav stručni žiri i oni ti seciraju priču. Bez lajkova, bez glasanja ostale raje u prolazu. Ali vi ste pokrenuli topik sa glasanjem, čime ste sami nametnuli radionicu kao takmičenje.

Pa, sad... Svojevremeno sam učestvovala u radionici pisaca, zada se tema, svako ko želi da učestvuje napiše priču, svako ko hoće da za njegovu priču može da se glasa mora i da komentariše (suvislo, i ne samo sa "sviđa- ne sviđa") priče svih ostalih, kad dođe vreme za glasanje, svako glasa za tri priče po svom izboru (pošto je do tada već komentarisao, prilikom samog glasanja nije neophodan novi komentar, mada može, ako hoće da kaže zašto se baš za te tri priče opredelio). Svi pišu, svi seciraju, svi glasaju.

Tako da, to što ti nazivaš pravom radionicom nije jedini moguć oblik iste. :)
We're all mad here.

džin tonik

Quote from: D. on 24-01-2011, 17:49:35Izvinjavam se scallopu, ne bih da nam umre od dosade, ali eto, jos jedan post od mene i to je to. ...

ja bas rado citam vasa nadmudrivanja, ne obaziri se na skalopa. ima 100 godina pa je mrzovoljan, a angel mozda pikira na kakvo nasljedstvo pa ga podrzava...

angel011

Quote from: Josipovitch Broznjev on 24-01-2011, 18:55:49
Quote from: D. on 24-01-2011, 17:49:35Izvinjavam se scallopu, ne bih da nam umre od dosade, ali eto, jos jedan post od mene i to je to. ...

ja bas rado citam vasa nadmudrivanja, ne obaziri se na skalopa. ima 100 godina pa je mrzovoljan, a angel mozda pikira na kakvo nasljedstvo pa ga podrzava...

Obećao mi neke recepte ako ga podržim... :lol:
We're all mad here.

scallop

Čin se nešto dopadne Zosku lako je zaključiti da u tome ima štete. No, i kanalizacija je deo civilizacije.

Pošto D. ne može da shvati poruku, a ja uvek najpre pokušavam na pristojniji način, nisam mislio da nam je dosadila već da je dojadila sa svojim nastupima his master's voice. Hteo sam da upozorim da je i voda otrovna kad je preko glave, a ja se razumem u otrove. Drugim rečima, nisam navikao na ovakve Perinove nastupe i smatram da je delom izazvan.

Onima koji u radionici, a ovo jeste radionica, i dalje nalaze privlačnu stranu, poručujem da će korisnih komentara biti i dalje, a oni i jesu rezultat koji očekujemo. Sve ostalo je brljotina koja možda podiže rejting foruma ZS, a možda i ne.

Ako bude kiselog kupusa i ako bude mesa i pirinča, lako ćemo doći i do sarme.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Quote from: scallop on 24-01-2011, 19:14:29
Ako bude kiselog kupusa i ako bude mesa i pirinča, lako ćemo doći i do sarme.
Ne preterivati sa pirinčom! :lol:

scallop

Ne postoji sarma bez pirinča. Tu i grešite kad pišete.

Džek

Quote from: Plut on 24-01-2011, 18:21:40
Quote from: Džek svih zanata on 24-01-2011, 18:18:19

Je l' mali, a jesi li ti napisao još dve priče?

Quote from: Savajat Erp on 24-01-2011, 17:40:42

Niži razredi ka obdaništu.  :!:

Jedna je stranicu iza. Nedoterana, naravno, nemam pojma ni koliko K ima... :)
Druga treba da mi se ukaže :)

džin tonik

Quote from: scallop on 24-01-2011, 19:14:29Čin se nešto dopadne Zosku ...

sorry, detocka je prekrasna zena + ima odlicnu prozu, dok ti...

Perin

Quote from: scallop on 24-01-2011, 19:20:24
Ne postoji sarma bez pirinča. Tu i grešite kad pišete.

Baš sam za Jovandan jeo sarmu bez maltene imalo pirinča. Kako je to grozna stvar, malo reći.  xcheers

Quote from: angel011 on 24-01-2011, 18:44:18
Quote from: Perin on 24-01-2011, 18:02:39

Pa, sad... Svojevremeno sam učestvovala u radionici pisaca, zada se tema, svako ko želi da učestvuje napiše priču, svako ko hoće da za njegovu priču može da se glasa mora i da komentariše (suvislo, i ne samo sa "sviđa- ne sviđa") priče svih ostalih, kad dođe vreme za glasanje, svako glasa za tri priče po svom izboru (pošto je do tada već komentarisao, prilikom samog glasanja nije neophodan novi komentar, mada može, ako hoće da kaže zašto se baš za te tri priče opredelio). Svi pišu, svi seciraju, svi glasaju.

Tako da, to što ti nazivaš pravom radionicom nije jedini moguć oblik iste. :)

Naravno, slažem se. Ja sam, takođe, s jedne strane ispoštovao smisao; pre sijaset strana, pre nego što ću ponovo otići na teren, postovao sam utiske o svakoj priči. Bez zadrške :)

Džek

Bogme, i ja sam. Neka se jave oni koji nisu... :)

Mica Milovanovic

QuoteNo, i kanalizacija je deo civilizacije.

E da ima više takvih koji misle kao ti...
Mica

angel011

Ovaj, zar kanalizacija nije ono sa džinovskim pacovima i raznoraznim mutiranim karakondžulama koje junaci mlate na hiljade da bi dobili još neki nivo? xnerd
We're all mad here.