• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

sređeno... eh vi sa starim verzijama akrobata.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Džek

Quote from: angel011 on 02-02-2011, 22:07:38
Quote from: Mica Milovanovic on 02-02-2011, 22:04:42
Zamisli da je svako od učesnika poslao nekoliko priča...

Ne mogu. Meni se i ova jedna jedva porodila...

Džek je pominjao da je poslao nekoliko priča (nemam pojma da li je u pitanju bila šala), a sad se žali da mu je mnogo da sve komentariše.

Eto, kad ne glasam za sebe, onda ne valja što sam poslao više priča... a lepo sam pitao "može li"

Nisam baš 17, iako mi je neko i poverovao :) ali sam više od jedne a manje od četiri :)

Nisam nikakav kritičar, niti mi se seciraju radovi. Nije mi problem napisati rečenicu, dve o svakom delu, ali to autoru ne pomaže.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Perin

Džek je pominjao da je poslao nekoliko priča (nemam pojma da li je u pitanju bila šala), a sad se žali da mu je mnogo da sve komentariše.

Džek ima svojstven stil; mogu sa sigurnošću reći da sam prepoznao njegove 2 priče. A mislim da ih je poslao više :)

Džek

Nisi to trebao izneti Perine. Sad će nas optužiti da šurujemo na "zemo" osnovi... Da nije toga, tražio bih ti da mi pošalješ nazive na PP, da vidim jesi li pogodio... :) Ipak, neću da rizikujem optužbe da "nameštam glasove" :)

Джон Рейнольдс

Quote from: Boban on 02-02-2011, 22:18:57
sređeno... eh vi sa starim verzijama akrobata.

Moja verzija je 9.4.1, "no updates available". Ne vadi se sad na tamo neke trapeziste, akrobate i krotitelje lavova.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mica Milovanovic

Hm. Preko mimsinog teksta dođoh do teksta našeg prijatelja...

http://libartes.com/kreativan_kutak/proza/pavle_zelic.php

PS: Johne, ne nasedaj na bobanove provokacije...
Mica

Perin

Ah... sorry.  xrotaeye  Nisam imenovao priče za koje smatram da su tvoje...A verovatno ću glasati samo za jednu priču u ovom krugu, tako da... :)

angel011

Quote from: Džek svih zanata on 02-02-2011, 22:19:31

Eto, kad ne glasam za sebe, onda ne valja što sam poslao više priča... a lepo sam pitao "može li"

Nisam baš 17, iako mi je neko i poverovao :) ali sam više od jedne a manje od četiri :)

Nisam nikakav kritičar, niti mi se seciraju radovi. Nije mi problem napisati rečenicu, dve o svakom delu, ali to autoru ne pomaže.

Nisam ni rekla da si uradio nešto protiv pravila.

Samo, prvo pošalješ dve-tri priče, a onda se žališ: "Ko će to sve da komentariše?"

Bobane, da li se očekuje od onih koji komentarišu da komentarišu svaku priču, ili da komentariše ko šta 'oće?
We're all mad here.

Boban

angel011

A, kul onda.

Inače bi neko mogao da se požali na uvaljivanje. :lol:
We're all mad here.

Džek

Ponavljam, od mojih komentara autor neće imati koristi, sve će se svesti na "dopada mi se ovo, ali ono jok"

Mislim da ima merodavnijih od mene za to.
Drugo, ako učestvujem u radionici kao pisac, onda učestvujem da nešto naučim.
Kako mogu ja nekog da učim ako sam želim da naučim?

Perin

Dve glave su pametnije od jedne! :lol:

Džek

lilit

Pročitah sve.
Jedna mi se ekstra dopala.
Dve su me nasmejale.
Pet ću sigurno ponovo pročitati.
A možda i ostale. 
:lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Perin

Quote from: lilit_depp on 02-02-2011, 22:58:36
Pročitah sve.
Jedna mi se ekstra dopala.
Dve su me nasmejale.
Pet ću sigurno ponovo pročitati.
A možda i ostale. 
:lol:

Pročitah i ja. Tri priče su mnogo dobre; zanatski odlično odrađene, sa relativno dovoljnom dozom humora.

Plut

Ja još ni pola. Neki uopšten komentar mi je da tu, za nasmejati se, nema baš mnogo fila.

Ako pričamo samo o zasmejavanju.

boki77

Da; smejanja nema mnogo, ali ima dosta dobrih ideja. I zanatisanja...

Mica Milovanovic

QuotePitanje: šta znači "krajcovano"?

Zanimljivo je da nijedan rečnik stranih reči koji imam, a imam ih, ne daje značenje. Moj deda ga je često koristio.
Mica

scallop

Kad nešto ne fituje, ti ga krajcuješ dok se ne upasuje. Prosto ko pasulj. xrofl
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Nego, Ljuštika, ako možeš da pokupiš Word, ja skidam sve priče. Šteta da ne pročitaš. Ionako si nenačitan. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Quote from: Mica Milovanovic on 02-02-2011, 23:53:38
QuotePitanje: šta znači "krajcovano"?

Zanimljivo je da nijedan rečnik stranih reči koji imam, a imam ih, ne daje značenje. Moj deda ga je često koristio.

Izraz "krajcovano" relativno često koristim. U govoru, a mislim tu i tamo i na forumu. Ređe kao glagol.

A otkud mi to? Nemam pojma.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

SuperSynthetic

...ovde su fini ljudi...ne krajcuju...
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Джон Рейнольдс

Ne mislim na to krajcovanje.  :evil:

#Τζούτσε

Plut

Ima više vrsta krajcovanja?  :shock:

SuperSynthetic

...krajcovati znaci od necega oduzeti vise nego li je stvarno potrebno...

Boban

Dok se vi ovde zajebavate, 11 ljudi je već glasalo...

SuperSynthetic

Plut

Zato ćemo posle mi da glasamo, a oni će se zajebavati. Mora uvek da postoji ravnoteža.

Mica Milovanovic

Sve se bojim da će da ti kaže rezultate  :)
Mica

pokojni Steva

@ Scallop,
uf, stvarno mi čitanje teško pada. Evo baš sam uzeo Grbovnik i nikako da prebacim 8. stranu. No, hvala na ponudi, danas ću priče apiti na regularan način :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Gudeja

Quote from: Boban on 03-02-2011, 00:57:20
Dok se vi ovde zajebavate, 11 ljudi je već glasalo...

12 :|

Nisam verovala da će me 5 priča nasmejati. :shock:

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Agota

Quote from: Mica Milovanovic on 02-02-2011, 22:28:50

He he Sana radi ilustracije.  :lol:
Sve je dozvoljeno -Gagin najbolji tekst   :D

procitala prvih sedam  jedna je dobra.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Mica Milovanovic

Quotestvarno mi čitanje teško pada. Evo baš sam uzeo Grbovnik i nikako da prebacim 8. stranu.

Zamisli kako bi tek teško bilo da ga čitaš na mobilnom...
Mica

Josephine

Za neke priče bolje je da im se nikad ne sazna autor(ka), jer što bi oni bili gluplji od ostalih ako su mislili da je pljuvanje drugih dobar humor?

Ima dva, tri bisera (starih majstora).

Ipak, humor je u 90% slučajeva izostao (uključujući i moju priču). Ono što brine je što su u malo manjem procentu izostali i odgovori na zadatak (evakuacija grada, par ljudi ostaje/beži ili tek dolazi). Mislim da na to treba obratiti pažnju u trećem krugu - poenta je ispuniti zadatak.

Bilo je zaista teško ispuniti zahteve ovog kruga.
Čestitam hrabrima.

Hrabrost je najcenjenija roba u mom mentalnom sistemu.

Glasam kada još jednom pročitam priče, jer ima i takvih smaračkih nebuloza (pogotovo onih koje se ponavljaju po stilu i smislu za humor) da će mi trebati večnost da razlučim po čemu se to jedna takva priča razlikuje od neke druge takve priče (ako me ne bude mrzelo da trošim večnost na razlučivanje).

Boban

blago tebi kad imaš večnost na svojoj strani...

Josephine

U stvari, večnost u mom referentnom sistemu je kratkog fitilja. Do sledeće Džekove alkoholne "priče".

Mims

Quote from: agota on 03-02-2011, 01:38:58
Quote from: Mica Milovanovic on 02-02-2011, 22:28:50

He he Sana radi ilustracije.  :lol:
Sve je dozvoljeno -Gagin najbolji tekst   :D

procitala prvih sedam  jedna je dobra.

Baš ste me preduhitrili sa Libartes-om. Planirala sam da sutra objavim negde na forumu i da vas pozovem da učestvujete.  Sad imamo i neki uvod :)

Što se priča tiče, beležim u notepad polufinaliste, ali ne čitam po redu. Zasad mi je jedna baš baš odlična, 2 malo manje odlične, ali vrlo dobre. Biće tu još dobrih dobrih, samo da se pročitam sve, pa još jednom. I tako.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

pokojni Steva

Fala Bobiška (da se malo i ja uvučem bandigazdi, a što nebi), niste trebali! Častiću se danas s malko civilizacije i skinuti priče. Svakako, lep gest!

Nego, pitanje, zašto se za nas 'mobajle' folder sa pričama zove D? Ako se noćas ipak rešim da arčim Mbs, da neće neka sakagija mi urniše ovo malo telefona?

Gudeja

Quote from: D. on 03-02-2011, 01:55:56
Za neke priče bolje je da im se nikad ne sazna autor(ka), jer što bi oni bili gluplji od ostalih ako su mislili da je pljuvanje drugih dobar humor?

Definiši ''dobar humor.''

Meni je dobar humor ono što me nasmeje.  :lol:
Ponekad je za dobar humor potebno malo zlobe...u stvari ne ponekad, uvek. :lol:  
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Boban

D u čast D koja je inicirala ovu zanimljivu ideju.

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 03-02-2011, 02:32:27
Nego, pitanje, zašto se za nas 'mobajle' folder sa pričama zove D? Ako se noćas ipak rešim da arčim Mbs, da neće neka sakagija mi urniše ovo malo telefona?

Imao si čast da jedino tvoju priču pročitam dva puta. Osećala sam se kao da sam na pečurkama dok sam pokušavala da je rastumačim. Malo se i ti nerviraj sada.

Josephine

@Gudeja

Tvoja, a? :) Pa, "zloba" nije isto što i zloba. Nekad zvuči simpatično, nekad ne. Zavisi od konteksta, veštine i izraza.

pokojni Steva

@ B, znači, sakagija. Pričekaću do sutra poslepodne...

@D, a šta fali pečurkama?! Oće ponekom da se stomak naduva, al' i za to ima leka/oduška.

Plut

Konačno. Stukla ih sve. Ko što rekoh, od osmejka na licu... pa i ne bi ga baš nešto.
No, iznenađenje! Jedna priča mi baš baš privukla pažnju. I još jedna, aj dobro. No, to više da ne bi sve ostalo na jednoj.

Huh, i mora se opet iščitavati. Barem neke... Možda ću za dva-tri dana biti u drugačijem moodu.

Gudeja

Quote from: D. on 03-02-2011, 02:39:40
@Gudeja

Tvoja, a? :) Pa, "zloba" nije isto što i zloba. Nekad zvuči simpatično, nekad ne. Zavisi od konteksta, veštine i izraza.

Nažalost, nije....ali laska mi što misliš da jeste.  ;) :)

Ovaj autor je veoma vešt, jesam glasala za priču...a glasala sam i za tvoju. :)

Josephine

Ako ništa, moja i još dve, tri priče jedino i zvuče kao da nisu pisane na tim pečurkama...

Plut

Ne znam koja je čija, ne interesuje me koja je čija i, čak i da znam i da sam glasala, paz' da bih mu/joj rekla.
E cvrc!

pokojni Steva

Znači, imamo 3-4 do zla boga tekstualna udava.

Josephine

Poruka za Džeka - izbroj do deset pre nego što reaguješ.
Tebi je krug, u stvari, lepo legao. :)