• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 2 - februar - ZADATAK

Started by Boban, 17-01-2011, 04:21:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Džek

Ne zauzimaj tamo mesto drugima, Plut!
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

Glasala.

I ja sam imala problem da odaberem pet priča.
Za dve sam rado glasala. Ostale tri birala sam po ispunjenom sadržajnom zadatku.

pokojni Steva

E da se jedared složimo... Dve zaokružene, bojim se da za više od toga neću glasati.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Mims

U suštini, i ja imam problem sa većinom priča, nikako da mi održe pažnju. Izgleda da ću morati da se složim sa Bobanovim pravilom prvog pasusa.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

pokojni Steva

Jok da pije vodu to Bobanovo pravilo. Samo večeras me je iznerviralo više od nekoliko puta.

Džek

Onda da se smanji br K na 505 sa crtom.
Jedan pasus, jedna priča. Samo tako možeš po Bobanovom jevanđelju pročitati celu priču!

Josephine

Ja jedva čekam komentarisanje da se "osvetim" onima čije sam neduhovite brljotine morala da čitam i da se nerviram. Biću iskrena do koske.

Jeste radionica, a ona ne bi trebalo da bude elitistička. Ipak, ne može svako da piše kao što može, na primer, da na radionici uči komunikologiju ili da se igra psiholoških igara itd.
Nisam slučajno rekla da ocenjujem trud.

Nikada ne bih poslala priču da nisam mislila da ima bar jednu duhovitu rečenicu (koju sam proverila kod prijatelja... u slučaju da ih ništa nije nasmejalo u mojoj priči, ne bih učestvovala u krugu. A u trud spada i davanje priče okolini na proveru) zašto to nisu uradili i neki od ostalih? I nikada je ne bih poslala da nisam bila sigurna da ispunjava osnovne standarde pismenosti (što mnogi ne ispunjavaju u ovom krugu).

Mora da se radi na ispunjenju zadatka, ne upadajte u zamke nepromišljene skribomanije. Ako niste zadovoljni pričom - ne šaljite je. Biće još krugova, još tema - možda se u nekoj pronađete.

Do tada pratite radionicu, osluškujte, učite, vežbajte...

angel011

Problem sa ovom radionicom je što je još uvek u formiranju i što još nije precizno određena.

Da li se, kao što je scallop rekao, zapravo samo igramo pisanja, ili smo ozbiljniji?

U ozbiljnoj radionici, ne bi se slalo ništa nalik na zoskovu zezanciju, nikom ne bi palo na pamet da glasa za sebe, svaki učesnik bi komentarisao svaku pojedinu priču najbolje što ume (oni koji u komentarima ne odu dalje od sviša/ne sviđa nikad ne saznaju koliko se baš kroz komentarisanje tuđeg nauči, neretko mnogo više nego od komentara koji se prime za sopstveni rad), a pošto bi svako komentarisao sve tuđe radove ne bi ni sam slao više od jedne priče po krugu (inače bi se ostali bunili - šta, ti prokomentarišeš moju jednu priču, a meni uvališ da analiziram tri tvoje?), ne bi bilo brzinskog brljanja i naknadnog vađenja na brzinu/pijanstvo/štagod jer ljudi ne bi hteli da se time blamiraju...

Da se razumemo, ovo nije zamerka onima koji su postupili na neki od opisanih načina, jer nigde u pravilima ne kaže da je nešto od toga zabranjeno, ali može da bude problematično ako neko očekuje ozbiljniji nivo, drugi se ponašaju u "igrala se dečica fazonu", a nigde se striktno ne kaže da je cela stvar neozbiljna "everything goes" zezancija ili, pak, nešto gde se svi učesnici maksimalno trude.
We're all mad here.

Josephine

Pazi, Angel, i ne možeš da imaš baš "ozbiljnu" radionicu online. Ova koju sam predložila zato i ima takmičarski karakter.

Druga stvar je što ova radionica evoluira i dobija na popularnosti. Mi ne znamo gde će ona da ode u smislu prihvaćenosti, brojnosti učesnika, njenog ozbiljnog shvatanja itd.
Ali zato možemo da je usmeravamo u njenom razvoju.

Ako je prvi krug shvaćen ozbiljnije od drugog, ako je bio za tri klase kvalitetnji sa manje priča, tu nešto nije u redu. Ja neću da se radionica razvija u tom smeru.

Jedna priča - jedan autor.
Niko ne glasa za sebe.
Glasa se za onoliko priča koliko je Boban odredio (inače - čemu radionica?).
Priče se komentarišu fer, iskreno i korektno - strogo, ali uljudno.
Prilikom ocenjivanja prvo se gleda ispunjenost zadatka (bar kod ovih ozbiljnijih i redovnih učesnika i kritičara, usputna publika već ima neke svoje rezone i na nju se ne može uticati).
I, da - Boban je dobro postupio što je izbacio priče sa viškom karaktera.

Josephine

U stvari, ono što mi najviše smeta je neozbiljnost sa kojom su neki ušli u ovaj krug.

Dobro, duhovitost je lična i relativna kategorija, ali to što mnoge priče ne ispunjavaju osnovni sadržajni zadatak u vezi sa evakuacijom je loše. Plus, nismo ovde da se učimo osnovnoj pismenosti, već pisanju.

Plut

D. preteruješ malo s tom pričom o osnovnoj nepismenosti. Nije baš toliko strašno. Ja sam prilično iznenađena, koliko je malo baljezganja i da dosta toga ima smisla, barem što se tiče rečeničnih sklopova i još nekih stvarčica.

I ne znam šta tačno smatraš pod tim grehom nedostatka osnovne pismenosti.

Perin

Problem stoji i u tome što ozbiljna (internet) radionica iziskuje mnogo vremena. Prvo treba onaj koji prima priče pročitati svaku ponaosob; inspekcijom eliminirati neozbiljne radove, u startu škartirati ono što ne valja. Samim tim radionica dobija elitistički karakter, što može prouzrokovati (a i ne mora) gnev ljudi kojima su priče ukinute. Takođe, moraju postojati tri - četiri moderatora radionice, neko od iskusnijih pisaca, čiji saveti imaju određenu vrednost. Naravno, slažem se sa angel i da pisci u pokušaju komentarišu storije jedni drugima, fidbek je važna stvar. Takođe, oni koji komentarišu treba da se vode jednim od najboljih stvari koje sam pročitao na netu, a izjavio je Nil Gejman:

"Poslušajte savet onoga ko vam kaže gde grešite; nikako nemojte slušati savet onoga koji vam kaže kako da to ispravite."  

I tako dalje...

angel011

Quote from: D. on 04-02-2011, 13:01:18
Pazi, Angel, i ne možeš da imaš baš "ozbiljnu" radionicu online.

Možeš. Svojevremeno sam učestvovala u takvoj, pa tako iz ličnog iskustva mogu da potvrdim da je izvodljivo.

Doduše, to je bilo na forumu posvećenom piscima (kako početnicima, tako i iskusnijim). Ljudi su to dolazili prvenstveno da bi pisali i učili zanat; bilo je i nešto sporednog ćaskanja, na odvojenim podforumima, ali tamo gde se pisalo, to se radilo ozbiljno. Rezultat je bio taj da su svi sem najlošijih (koji bi ionako ubrzo odustali) imali objavljene priče po časopisima, vremenom i sopstvene knjige. Nažalost, taj forum je kasnije pukao, zbog promene izdavačke politike (ako je nešto objavljeno online, makar to bilo i na forumu, računa se kao da je već doživelo prvo izdanje, pa eventualno možeš nekome da ga prodaš kao reprint, ako nađeš nekog zainteresovanog za reprinte).

Ne znam koliko je nešto te vrste moguće na forumu kao što je ZS. A ni na bilo kom forumu u ovoj zemlji gde je časopisa koji bi ti platili za priču sve manje, tako da većina ima utisak da pisanje može u najboljem slučaju da bude hobi, nešto što radiš kad nisi zauzet zarađivanjem (ili, kao što Sintetika reče, onda kada nisi na nekoj supstanci pa ti je dosadno).
We're all mad here.

džin tonik

Quote from: angel011 on 04-02-2011, 12:52:37...
U ozbiljnoj radionici, ne bi se slalo ništa nalik na zoskovu zezanciju ...

cuj andjele, kad se vec opet u negativnom kontekstu dotices jedne od najboljih prica ovog kruga; zoskova "zezancija" je krajnje promisljena i duhovita. tko shvati - shvati.
da ti ne fali sonova peticija ili te tihi zarazio? pogledaj sto si ti ponudila u prvom krugu...

Josephine

Quote from: Plut on 04-02-2011, 13:12:55
D. preteruješ malo s tom pričom o osnovnoj nepismenosti. Nije baš toliko strašno. Ja sam prilično iznenađena, koliko je malo baljezganja i da dosta toga ima smisla, barem što se tiče rečeničnih sklopova i još nekih stvarčica.

I ne znam šta tačno smatraš pod tim grehom nedostatka osnovne pismenosti.

Dobro, Plut, više su me nervirale zezancije, ima nekoliko baš nepismenih priča. Dovoljno da mi brutalno ukrade 15min vremena.

Opet kažem - ne možemo da imamo baš ozbiljnu radionicu online (eto, slažem se sa Anđelom - ne na ovom forumu), ali možemo da apelujemo na ljude koji učestvuju da vode računa o ispunjenju zadatka i pismenosti. Ima priča koje uopšte ne pretenduju da budu duhovite, ni u jednom svemiru.

Treba malo podviknuti da se ljudi ne opuštaju previše. :) Radi se ozbiljnije nego što mnogi misle (Zosko - shvatila bih ti priču ozbiljno da si je bar pismeno napisao).

Džek

QuoteProblem sa ovom radionicom je što je još uvek u formiranju i što još nije precizno određena.

Ovim si sve rekla. Ipak, Boban je dao pravila učešća. Ko god je slao više od jedne, ili glasao za sebe nije prekršio data pravila. Mislim da bi se pravila trebala jasnije i preciznije odrediti na način da zadovolje standarde većine.
Što se tiče stepena ozbiljnosti pristupa ovom projektu, to je individualna stvar.
Deca najbolje razvijaju motorne funkcije i kreativnost kroz lego kockice. Što neka nikad ne odrastu je samo znak da im se spomenute kockice i dalje dopadaju.

Ovaj krug nisam glasao za sebe. Ovaj krug sam uprskao sa svojih 17 priča :)
Ima mnogo materijala da se osvetnici svete kroz njih, bez obzira na njihov (ne)kvalitet.

Kritikovanje drugih priča je opet diskutabilna stvar. Mislim da većina ovde može samo da da svoj subjektivan osvrt, nikako književnu analizu radova, koji neminovno vode do kontradiktornih mišljenja koje sam zapazio u januarskom krugu.
Autor tu ostaje zbunjen.

Ne znači da sam u pravu ali ja sam to tako doživeo.

džin tonik

Quote from: D. on 04-02-2011, 13:21:00... Zosko - shvatila bih ti priču ozbiljno da imam cime.

a dobro... :roll:

Josephine

Zosko se još uvek igra lego kockicama i citatima.
Ja sam imala čime da je shvatim, ti nisi imao čime da je napišeš. U stvari, imao si - ali nisi upotrebio. Da jesi, možda bi napisao i najbolju priču u krugu.

angel011

Džek, niko ni ne očekuje književnu analizu radova, nismo književni teoretičari.

Ono što možeš da učiniš jeste da kažeš da li priča glatko teče ili "štuca", da li ti je bilo dosadno ili zanimljivo, da li su likovi uverljivi, da li njihova motivacija fercera, kakvi su ritam i tempo priče, da li ti se rečenična struktura čini dobrom ili tu nešto štrči, postoji li unutrašnja logika u priči ili ne, jesi li osetio neke emocije tokom čitanja ili si ostao 'ladan na sve pa makar u priči klali bebe...

To sve može da bude tvoj subjektivan kont, ali ako ti i još petoro za neku priču kažete da su likovi neuverljivi, onda bi to autoru moglo nešto da znači.

Plus, tokom takvih razmišljanja o priči i davanja komentara, i sam učiš šta funkcioniše, šta ne, i onda to možeš da primeniš na sopstveno pisanje.

Komentare na priče možeš da posmatraš i kao nešto što daješ kako bi sam što više naučio.

Što se zbunjenosti autora jer dobija oprečne komentare tiče, i dva profesionalna književna kritičara mogu da daju oprečno mišljenje, nema to veze sa tvojim nedostatkom iskustva. Na autoru je da proceni koliko mu određeno mišljenje pomaže u unapređenju zanata.
We're all mad here.

Mims

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

pokojni Steva

U pravu su i Anđa i Džek. Red je prokomentarisati, 'svojim rečima' šta gde smeta.Ja hoću, pogotovo što sam glasao samo za dve. Ne za 5 jer jednostavno neću nekom da dižem rejting samo zato što bi to tako trebalo. Nek bude šaka priča u vrhu, bodovane, ostale nek se podave bez glasova. Prihvam takvu 'žabokrečina' sudbinu i za sebe,šta fali. Nisam glasao za jednu da mi se to posle ne prebaci + jednu od lajavog krelca (a skrenuta mu je pažnja da se ne odaje; o ne, jezik brza!). Možda je druga uzela moj glas :-)

Džek

I to mi je bez veze.

Sad treba da se meni prebaci što sam glasao za tebe, a možda i nisam, samo slutim da je to tvoj rad jer tvoj stil mi je poznat i mnogo dopadljiv što sam već jednom ili dva puta na ovom forumu izjavio... trebao si ostati (ako je to delo tvoje) bez mog glasa? Samo zato da neko ne bi prebacivao i potencirao Foxtrot liniju?

Mojih 17 :) radova ostaje bez glasova čoveka kojima su se mnogo dopali (nije D izmislila toplu vodu davanja drugima na ocenu pre slanja, kao šatro merilo ozbiljnosti pristupa i kontrolu ispunjenja uslova) i koji je rekao da sad neće glasati upravo radi takvih prozivki jer bi mu se moglo natrljati na nos.

Toliko o ozbiljnosti u ovoj radionici, da par zlu ili dobronamernih komentara (koji nemaju veze sa radionicom a ni sa dobrodušnim četom i zezanjima ) o nekom "guranju" po raznim linijama ostave zaslužene radove nezasluženo ocenjene.

A baš me zanima da li sam prepoznao feldmaršalov rad.

Josephine

Nema trljanja na nos i prebacivanja.
Normalno je da se nečiji stil prepoznaje.
Bitno je samo drugima pružiti feedback i ne glasati za sebe.

scallop

Još jutros sam hteo da opširno odgovorim, ali to zahteva da pređem na Mozillu. Sad sam tu, pa ću polako.

Najpre, o suštini radionice. Što se mene tiče nije niko u pravu među onima koji u sadašnjoj radionici vide finalni proizvod. Radionica to jednostavno nije. Kad razmišljamo o onome šta se događa treba uzeti u obzir 11 priča u prvom i 21 priču u drugom mesecu. Kako će teći transformacija u narednim mesecima? Ko piše danas, a ko će pisati kroz pet meseci? Ko komentariše danas, a ko će komentarisati kroz pet meseci? Površno gledano, dobili smo na kvantitetu, a malo izgubili na kvalitetu. Možda bi Boban mogao da doda kako se menja intenzitet poseta. Lično smatram da nismo imali potpuno čitanje ni u prvom krugu i ono će u narednim krugovima da se redukuje na otprilike 25 ljudi koji će čitati, a i dalje će glasati oni koji ne čitaju. Koga ne smemo da izgubimo? One koji čitaju. Radionica gubi smisao ako se postovane priče ne čitaju. Koliko pisaca treba da imamo u svakom  krugu? Valjda onoliko koliko možemo da prihvatimo i otpremimo. Sad smo čitali cca. 120 stranica. Koliko smo spremni da čitamo svašta i koješta svakog meseca? Mislim da je mera oko 150 strana, Boban bi mogao da nas obaveštava koliko ljudi glasa i kada. Trećeg dana, peto dana? Ja ću glasati danas. Hoće li biti 50 glasača u ponedeljak? Zato sam jasno protiv nepokrivanja glasačke norme. Nije to zbog Perinovog ili Stevinog dobrog ukusa, već zbog mogućnosti da što objektivnije procenimo šta smo dobili, da piscima poručimo ono što očekuju od nas.
Neću u ovom postu dalje, moram da čistim ribu za čorbu, radim i ja nešto značajno za ovaj svemir. :lol:

Nastavak sledi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Glasanje služi da se nešto rangira; kad nema šta da se rangira, e onda nastupa ekipa sa sklonošću ka vivisekciji, pa lepo objasni, učenim jezikom, šta fali. Ja mogu samo da kažem šta me iritira, al tome i takvom jok glas od mene. U prošlom krugu sam ladno dao 3 glasa, i još su 3 ispale zbog zadate cifre. U ovom, mogao sam nabrojati 4 ukupno, no kako sam etičan i nadasve fino vospitan, eto vam jedan prrrt!

scallop

Eto, Luštikla se nadmeće sa Zoskom.

To je stvarnost naše radionice. Očekujemo takve komentare, ali očekujemo i iscrpnija mišljenja. U prošlom krugu je takvih iscrpnih mišljenja bilo 8 - 10. Meni je toliko dovoljno. Znači, imaćemo beslovesnih mišljenja, mišljenja o pojedinačnim pričama, ali i mišljenja iz kojih se da i ponešto pametno izvući. Ko zna da prebira po žitu izvući će svako zrno.

Pročitao sam sve priče i delom povlačim svoje mišljenje. Džon je imao pravo, poslednja grupa priča mi je olakšala dan. Lako mogu da napravim izbor za statističko praćenje, za par priča ću imati posebno obrazloženje u ponedeljak.

Boban je zadao pretežak zadatak, teško je biti duhovit u katastrofi. Tek par priča je u potpunosti obavilo posao. Svi oni koji su se snašli na drugi način, samo su pokazali volju da u našoj radionici učestvuju. Ocene o nepismenosti su malo preterane. Jesam u jednoj priči našao gomilu kao (to nije dobro), ali sam našao i 15 puta kurac (u priči koja i nije bez mozga). Imam utisak da nas je Dexa "posetio". Stavljene su primedbe na "seljačenje", ali seljačenje nije "seljački" jezik, nego seljački humor. Obe priče sa tim "seljačenjem" su idejno prilično na zemlji.

Možda ću kasnije nešto da napišem i o omalovažavanju ove radionice. Da se ostalo na kritici, Bože moj, ali poređenje sa nekim drugim, boljim radionicama (koje i nisu opstale) nema mnogo smisla. Šta ćemo ako ova radionica opstane i da rezultate.

Imam li, D:, ja to pivo ili još moram da rintam?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Mnogo me zanima ko je napisao jednu priču i jedva čekam ponedeljak. U njoj postoje 4 gramatičke i pravopisne greške  :lol:, poslednja rečenica je suvišna, ali mi je baš baš legla te me interesuje da li autor ima ovako dobar stil pripovedanja i inače.

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

To ja, scallope, malo režim... preventivno.  :evil:

Mora se održati neki nivo pisanja.

Nemate samo jedno pivo. Častim koliko možete da popijete. Zaslužili ste. :)

A sad i ja odoh da pravim neke čorbe...

Džek

Lilit, ne znam da li će ti se želja u ponedeljak ispuniti, jer se šuškalo da iza ponedeljka priče malo odstoje, da se fore komentarima, anonimnosti i tako...

angel011

Quote from: scallop on 04-02-2011, 17:25:40

Možda ću kasnije nešto da napišem i o omalovažavanju ove radionice. Da se ostalo na kritici, Bože moj, ali poređenje sa nekim drugim, boljim radionicama (koje i nisu opstale) nema mnogo smisla. Šta ćemo ako ova radionica opstane i da rezultate.

Ok, radionica koja je meni više odgovarala.
We're all mad here.

pokojni Steva

Čiča, žuriš sa tom čorbom pa ti ispadaju delovi postova; rekao sam da ću kazati zašto 'prt' i 2 a ne 5 glasova. Čim prođe glasanje. Ne želim da se upustim u ništa što bi zaličilo na januarsku radionicu kad se barem 50 odsto glasalo po komentarima. Vidim da neki manjkaju ustavom, makar što je to od Bobana zamoljeno. Čisto da skrenem pažnju alapačama i otkazananim svingterima, glasanje nije gotovo.

Gudeja

Bobane, nemoj da objavljuješ listu autora još 10 dana. Neka ovi nestrpljivi izgrizu nokte. :lol:   
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

džin tonik

Džek

Quote from: Gudeja on 04-02-2011, 18:17:40
Bobane, nemoj da objavljuješ listu autora još 10 dana. Neka ovi nestrpljivi izgrizu nokte. :lol:   

Divan doprinos skretanja radionice u ozbiljne vode.

Ajde da nikad ne objavimo autore. Zašto bi? Pa neka svi pocrkaju od nestrpljenja :)

Boban

Da postoji sistem da primoram da se glasa za zadati broj priča, učinio bih to, ali ne postoji, pa je to nažalost prepušteno dobroj volji pojedinca.

Kao što se kroz radionicu ljudi vežbaju, tako i kroz sisteme ocenjivanja, rangiranja i komentarisanja vežbamo šta nam najviše odgovara.

Ova tema je bila preteška za zadati broj strana, jer da bi se literarno opravdano uveli likovi i situacija i dovelo do nekog preobrata treba mnogo više od 6000 karaktera. Ubuduće će teme biti jednostavnije i samim tim očekujem bolje.

Proširili smo se malo i van foruma ZS; došlo je dvoje ljudi sa strane, možda čak i troje... I to sa radovima koji su među boljima. Ne treba biti bolećiv prema domaćima ni neprijateljski prema "gostima"; svi smo ovde manje-više iz istog razloga, a scallop je u pravu; niko ne može predvideti kuda će nas sve ovo odvesti; ja sam siguran da će svi ponešto naučiti, svako prema svojim mogućnostima, da će neke lepe priče biti napisane koje inače ne bi, da će možda na kraju postojati i knjiga izabranih radova, čega sigurno ne bi bilo... malo li je? A da li negde ima bolje i više, pa sigurno ima, niko nikome ne brani da bude i tamo i ovde i nigde, prema željama, mogućnostima, osećaju.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

pokojni Steva

Da postoji sistem koji bi uterivao glasanje u kolko gazda naredi, nebih ni glasao. Niti učestvovao napisanim. Kome smetaju vrludanja, nek se uvati podruku sa Šerifom.

Hiperhik

Ja sam ovde, sto rece D. , suvise nov da bih previse talasao.
Ali, pada mi na pamet da bi mozda bilo smisla u uvodjenju i donjeg limita, pored gornjeg.
Raspona od, sta znam, 1K, u zavisnosti od propisanog obima.
I da ti limiti budu nesto u sta se mora udenuti, po cenu diskvalifikacije.

U proslom krugu, recimo, "Agrona" me je sjajno zabavila, odlicno napisana minijatura/crtica, ali mi je, medj' pricama, vizuelno smetala.

U ovom, nisam brojao, citam, se desilo da se limit za 25% probije.

Odnekud mi se cini da bi uvodjenje margina, ne presirokih, doprinelo disciplini i pomoglo pri razradi strategije pisanja price, pre samog pisanja.

Josephine

pokojni Steva

Slažem se da nema smisla objavljivati nikove uz priče. Ako je cilj da se nešto nauči, dovoljni su komentari. Svako će se prepoznati po naslovu, na bilo kom mestu bio rangiran. Potencijalna surenjivost leži u povezivanjima. Neće ovo biti poslednja radionica. Ko želi da se buni na kritiku, i time se oda, bujrum, kao da će time nešto postići.

Gudeja

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 04-02-2011, 18:49:41
Da postoji sistem koji bi uterivao glasanje u kolko gazda naredi, nebih ni glasao. Niti učestvovao napisanim. Kome smetaju vrludanja, nek se uvati podruku sa Šerifom.

Zar ti nisi u fazonu red rad i disciplina itt ...?  ;)

Menjaj avatar... 8-)
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Josephine

Treba zadržati i neku neizvenost, pozitivan takmičarski naboj... što reče neko... negde...

Džek

... i uzajamno poštovanje, ne veličanje sebe na račun drugih, ne komandovanje jedinicama jer jedinice imaju jednog Babu koji se ne odaziva na D. nego na B., ne krojenju instant pravila kad je Babo B., a ne D.,  zadao ista, ne ponižavanjem drugih, ne istraživati spelologiju jer može spelolog da se oklizne u jami a niko blizu da ga izvadi,  itd, itd...  :mrgreen: :|

Josephine

Da se trenutno ne preganjam sa Gudejom preko privatnih poruka (koja izgleda misli da je moj rad, profil, nick i zalaganje na forumu delo... Ghoul-a, rekla bih... iako neće da mi kaže zašto misli da sam muško i zašto baš taj lik), sad bih te pitala šta ti to znači "veličanje sebe, bla, bla".

Tako me mrzi da se preganjam više. Odoh na odmor. :)

Džek

Razmisli o tome... ipak, ne primaj ovo previše k srcu, samo sugerišem kako da se uozbilji i poboljša radionica. Znači, ono, predlozi koji ne talasaju i bla, bla...

Prijatan odmor :)

Gudeja

Quote from: D. on 04-02-2011, 19:09:42
Da se trenutno ne preganjam sa Gudejom preko privatnih poruka (koja izgleda misli da je moj rad, profil, nick i zalaganje na forumu delo... Ghoul-a, rekla bih... iako neće da mi kaže zašto misli da sam muško i zašto baš taj lik), sad bih te pitala šta ti to znači "veličanje sebe, bla, bla".

Tako me mrzi da se preganjam više. Odoh na odmor. :)

Dramma queen. :(

pokojni Steva

Sad bi i Ghoul da bude... Živ piš, keve mi!

Gudeja

Stevo, ne potsmevaj se onome o čemu pojma nemaš. 8-)

pokojni Steva

Uf, majku mu, kanda me neka jeza prodrmala! Možda je od uzdignutog kažiprstića i na'erenih obrva... Il' samo cug odnekud vuče?

Kad utvare zaista progovore, nek me neko probudi. Do tad... Prot, prot, prot...

Gudeja

Stevo, si čito ti Matakovića?

pokojni Steva