• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pitanje u vezi sa Kortom

Started by The Thing, 19-01-2011, 23:24:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

The Thing

Narode pomagajte sterb038

Imam ovde u epizodi "Mu" nacrtane police sa knjigama. Neka imena se mogu dešifrovati i tu dobijam Strabo, Plinius, Querini, Colon (Kolumbo na španskom, bar pretpostavljam da je to u pitanju), Slocum, Ramusio, Atlas, Britannica, Rembo, Mu, Lemur - i većina ovih imena i autora imaju neke veze s geografijom, plovidbom, istraživanjem, putopisanjem, itd.
Moj problem je što takođe imam imena Cobb i Lee i ceo dan ne mogu da izvalim ko su do đavola ti!

Takođe, u epizodi "Tango" kada Korto razgovara sa Vaskom Pintijem, pominje da je u Rijaćuelu u Buenos Airesu sreo Londona, O'Nila i izvesnog Mensfilda. Ima li možda neko predstavu ko bi mogao biti taj Mensfild???

Nadam se da ima ovde neko ko zna i može da mi pomogne? Piše se neki rad sa namerom da pokrije što je više detalja moguće.

marlowe

Mensfild je, verujem, Ketrin Mensfild, spisateljica burne biografije i licnost koja svakako pripada Kortovom svetu i epohi.

Cobb bi mogao biti Tomas Kob koji je pisao o robovlasnickom pitanju u SAD.

Lee - ne znam. Mozda Robert E. Lee... Mogao bi na tu policu.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

The Thing

I meni se čini da je to prevodilac pogrešio rod i da je Ketrin najverovatniji kandidat, budući biseksualka, svetska putnica, spisateljica etc. Jedino što ne mogu da nađem podatak da je ikad boravila u Argentini... za razliku od Londona i O'Nila.

Irvin S. Cobb je uzet u razmatranje još ranije ali nisam siguran koliko se baš uklapa ovde...

Pomenuti Tomas Kob je ovaj?
http://www.georgiaencyclopedia.org/nge/Article.jsp?id=h-2487

A što se Lija tiče, on je verovatno najteži za pogoditi... ima previše kandidata :(

Cornelius

Quote from: The Thing on 20-01-2011, 00:12:43
A što se Lija tiče, on je verovatno najteži za pogoditi... ima previše kandidata :(

Brus?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Rommel

Quote from: marlowe on 19-01-2011, 23:37:43
Mensfild je, verujem, Ketrin Mensfild, spisateljica burne biografije i licnost koja svakako pripada Kortovom svetu i epohi.

Cobb bi mogao biti Tomas Kob koji je pisao o robovlasnickom pitanju u SAD.

Lee - ne znam. Mozda Robert E. Lee... Mogao bi na tu policu.

mensfield je preveden kao muško - mensfilda - da je žensko bilo bi pronašao sam mensfild ili mensfildicu - znači ili je loš prevod ili nije kathleen u pitanju