• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAMOS!

Started by M.M, 26-01-2011, 20:47:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

M.M

Mislim da je Novak jako slabo igrao danas. Sa druge strane, Sepi je igrao sjajno, kao što, uopstalom, igra i celog proleća. Čini mi se da je Novak preopušteno ušao u meč i da je zbog toga nastao problem. Drago mi je što je prošao, baš bi bila bruka da izgubi od 25 igrača na svetu, ukaljao bi prošlu godinu, kada ih je preslišavao redom kao malu decu, ali ukoliko planira da ovako igra protiv Rafe u finalu može da se oprosti od četvrtog uzastopnog Grend Slema.
Nijedan poraz nije konačan.

Petronije

Samo treba Federera da prodje prvo. Seti se prosle godine kako ga je matori glatko dobio a u kakvoj je formi Novak bio. Fed je vrlo zajeban na GS turnirima, koliko god ga mrzeo kao coveka njegov tenis je svetlosnu godinu ispred Rafinog i Novakovog, u svakom smislu. Ima 31 godinu a i dalje im dahce za vratom. Ne verujem da Novak ove godine moze da osvoji RG mada se sa njim nikad ne zna.
Arm the Homeless

scallop

Novak ima nešto što drugi nemaju: volju i želju. Ili obratno ako tako želite. Šta zna Novak da ne igra dobro, izađe na teren i igra.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Na prošlogodišnji Novakov poraz na RG-u uticalo je mnogo stvari. Pauza (predat mu je meč četvrtfinala), pritisak da mora da pobedi i naravno, nikad bolji Federer. Ne bih se složio sa Petronijem gde on tvrdi da je Federer "svetlosnu godinu" ispred Rafe i Noleta. Novak je prošle godine imao najbolju godinu, možda, u istoriji tenisa. Takođe, Rafa je podigao nivo tenisa na jedan novi nivo, Novak se popeo na stepenicu iznad i kao posledica toga imamo njegovu sjajnu sezonu 2011.
Što se tiče naše omiljene devojčice, ona je suvereno vladala 5 godina u nikakvoj konkurenciji i čim je osetio "tvrdo" palo je plakanje na AO. Mislim da su i Novak i Rafa mentalno mnogo, mnogo jači nego što je devojčica ikada bila.
Mislim da će Novak ponovo preslišati devojčicu isto kao što je to učinio u Rimu, a što se tiče finala, Rafa je u sjajnoj formi, dok, sa druge strane, Nole ne briljira. Videćemo šta će biti.

scallop

Bumo vidli today. Sa Congom ima skoro pa negativan skor, a u svom paketu samo tradicionalni srpski inat. Ne bih se složio ni sa ocenom Federera, koji je na trećem mestu mentalno ojačao i čini se spremnijim nego kad su ga ova dvojica jurila.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

Ja plačljivka doslovno doživljavam kao terminatora na terenu, ne znam možda je to neki moj utisak. Nikad ne odaje znake umora, ne nervira se, retko se povređuje, a kada ga gledaš na terenu duplo manje se troši od Novaka i Rafe a sve stiže. Ponavljam, ima 31 godinu. Rafa svake druge sezone ima problem sa kolenima, dok je Novak bio konstantan samo prošle sezone, ove se već vratio u manje-više stari kolosek, mnogo oscilacija, dosta se nervira na terenu, stalno mu nešto smeta itd. Jedino što je odigrao muški je US open i tu skidam kapu. Nekako ne mogu da ih zamislim za 6-7 godina u vrhu tenisa, pogotovo Nadala.
Arm the Homeless

M.M

Kako lupa gluposti ovaj komentator, čudo jedno! :-x

M.M

VAMOS NOLE!!!  :|

Anomander Rejk

Quote from: Petronije on 05-06-2012, 01:32:47
Samo treba Federera da prodje prvo. Seti se prosle godine kako ga je matori glatko dobio a u kakvoj je formi Novak bio. Fed je vrlo zajeban na GS turnirima, koliko god ga mrzeo kao coveka njegov tenis je svetlosnu godinu ispred Rafinog i Novakovog, u svakom smislu. Ima 31 godinu a i dalje im dahce za vratom. Ne verujem da Novak ove godine moze da osvoji RG mada se sa njim nikad ne zna.

Moram priznati da nisam baš shvatio ovaj post ? Pa pogledaj skor Federera protiv Novaka i Nadala u zadnjih godinu dana.
Tajno pišem zbirke po kućama...

M.M

Delpo igra sjajno!!!  :|

Anomander Rejk

Hoće li plačko roniti suza ?  :)

M.M

Izgleda da neće. Del Potro je povređen.  :( :( :(

DeHickok

Kakav dramaticni cetvtri set. Kada je Djokovic pobedio Federera onomad na US open-u ipak je to bio samo jedan neverovatni gem kada se izvukao na nista cetrdeset. Ovo danas, ni moj imenjak Hickok ili imenjak De (Palma) ne bi mogli bolje rezirati  :-? :-| xcheers Ajmo Nole :)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Barbarin

Izvuko se svaka mu čast, mislio sam da neće, al ipak je uspeo.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

M.M

VAMOS NOLE!!! SVAKA ČAST!  :| :| :|

scallop

Quote from: scallop on 05-06-2012, 10:15:07
Bumo vidli today. Sa Congom ima skoro pa negativan skor, a u svom paketu samo tradicionalni srpski inat.

Samo da se podsetimo šta sam najavio.

Petronije

Quote from: Anomander Rejk on 05-06-2012, 18:53:35
Quote from: Petronije on 05-06-2012, 01:32:47

Moram priznati da nisam baš shvatio ovaj post ? Pa pogledaj skor Federera protiv Novaka i Nadala u zadnjih godinu dana.

Quote from: Petronije on 05-06-2012, 10:53:05
Ja plačljivka doslovno doživljavam kao terminatora na terenu, ne znam možda je to neki moj utisak. Nikad ne odaje znake umora, ne nervira se, retko se povređuje, a kada ga gledaš na terenu duplo manje se troši od Novaka i Rafe a sve stiže. Ponavljam, ima 31 godinu. Rafa svake druge sezone ima problem sa kolenima, dok je Novak bio konstantan samo prošle sezone, ove se već vratio u manje-više stari kolosek, mnogo oscilacija, dosta se nervira na terenu, stalno mu nešto smeta itd. Jedino što je odigrao muški je US open i tu skidam kapu. Nekako ne mogu da ih zamislim za 6-7 godina u vrhu tenisa, pogotovo Nadala.

Oba meča su bila odlična, gledao sam naizmenično bez tona, posle došli neki gosti, nisam ukapirao da se Delpo povredio. Baš šteta, jedan od najgotivnijih tenisera, nikako da se vrati još od one operacije. Što se tiče Novaka očekivano težak meč, čak mi je bilo neverovatno kako ga je otresao u prvom setu za 20-ak minuta.
Arm the Homeless

Petronije

Arm the Homeless

scallop

Ко каже да је "ледењак"? Боже, како је ружан кад се дере.

M.M

xrofl

Sada mogu na miru da prokomentarišem ovaj Petronijev post. Sinoć su me naizmenično nervirali Novak i Del Potro.

Ja plačljivka doslovno doživljavam kao terminatora na terenu, ne znam možda je to neki moj utisak.
1. Devojičica i na terenu deluje kao devočica, tačnije balerina. Neko to voli, ja - ne.

Nikad ne odaje znake umora, ne nervira se, retko se povređuje, a kada ga gledaš na terenu duplo manje se troši od Novaka i Rafe a sve stiže.

2. Ovo je istina. Iskreno, po meni, najveći Federerov kvalitet je u tome što ima savršeno optimizovanu igru i možda najbolji izbor udaraca na turu. Naravno, sjajno razmišlja u toku poena, ali, na njegovu žalost, svi ti njegovi kvaliteti ne prolaze protiv igrača kao što su Novak i Rafa koji se, istina, mnogo više troše od njega, ali zato i mnogo snažnije udaraju i grizu za svaki poen. O mentalnoj stabilnosti Novaka i Rafe, pri tom mislim, na borbu do zadnjeg atoma snage, za pobedu, mislim da je izlišno pričati.

Ponavljam, ima 31 godinu. Rafa svake druge sezone ima problem sa kolenima, dok je Novak bio konstantan samo prošle sezone, ove se već vratio u manje-više stari kolosek, mnogo oscilacija, dosta se nervira na terenu, stalno mu nešto smeta itd. Jedino što je odigrao muški je US open i tu skidam kapu. Nekako ne mogu da ih zamislim za 6-7 godina u vrhu tenisa, pogotovo Nadala.

3. Rafa ni nema potrebe da igra još sto godina. On već sada ima 10 GS-a(devojčica 16) , 21 masters(devojčica 20) ima zlato sa Olimijade(devojčica nema) i u vitrini mu samo nedostaju Sinsinati i finalni masters.
Novak ako bude osvojio RG će biti, ako se ne varam, prvi čovek u Open eri kome je to pošlo za rukom.  Pritom, čovek je Srbin, i ako bude osvojio, spomenuti, RG i zlato na Olimpijadi, biće spreman za penziju. :) Tako da...

Petronije

Pa dobro, to da li imaju potrebe ili nemaju nije toliko bitno :) Mada ne bih puno diskutovao o tome, i ja Federera prezirem verovatno koliko i ti samo me fascinira to koliko čovek traje i kako uspeva da se održi u samom vrhu godinama.
Arm the Homeless

M.M

:) To, koliko Federer traje, svakako, zaslužuje poštovanje, pogotovu, iz razloga, što on igra jednoručni bekhend i teroriše sve ostale na turu sem Rafe i Noleta, naravno.

дејан

Quote from: Petronije on 06-06-2012, 10:55:28
Pa dobro, to da li imaju potrebe ili nemaju nije toliko bitno :) Mada ne bih puno diskutovao o tome, i ja Federera prezirem verovatno koliko i ti samo me fascinira to koliko čovek traje i kako uspeva da se održi u samom vrhu godinama.

најмање се дрогирао
...barcode never lies
FLA

scallop

Quote from: дејан on 06-06-2012, 11:08:27
Quote from: Petronije on 06-06-2012, 10:55:28

најмање се дрогирао

Dejane, argumente, molim. Lako je proseravati se ovako po ljudima.

Petronije

Ja  nemam argumente ni dokaze ali sam siguran da je Dejan u pravu. Dokaze neces ni naci nigde jer se nikome ne isplati da ih trazi.
Arm the Homeless

дејан

па, моја примедба је била више забавног карактера, но кад рекосте, да не испадне да сам баш без икакве претходне приче оно написао - за чврсте аргуменате у тенису, најбоље би ипак требало консултовати АТП (мада од скоро ни играчи не могу да га консултују).
мали прилог може бити спомињање надаловог (телесног) примера од стране АДАСа на једној судијској конференцији пре једно 3 године. на жалост нису имали приступ његовом урину али његово тело (као и флепсово) је приказано као пример тела које је дуго изложено дејствима допинг средстава (којем сам заборавио име, у питању су неки акромегалијски поремећаји) а једна од последица су честе повреде.
све су то шпекулације или спекулације (како год је исправно) и можете или не морате веровати, а ја сам изабрао да верујем и то само због генералног стања у професионалном спорту у последњих 30ак година.
...barcode never lies
FLA

Anomander Rejk

Miljane, samo mala ispravka, čini mi se da plačko ima zlato sa olimpijade, u dublu ?

M.M

Ima. U dublu sa Vavrinkom.

DeHickok

Danas je TO polufinale  :wink: ali ono sto me je jutros "pogodilo" jeste da TO polufinale necemo gledati na B92 nego na TV Prva.
Znam ja da su im isti vlasnici ali nekako mi je to supacki i previse brutalno. Al' dobro, sem imena nema B92 nista vise zajednicko sa onim starim B92 pa su mozda ovakve stvari i zasluzili. xuzi
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

scallop

Ja gledam na Eurosport 1 i ladno me briga kako vlasnici TV, koje povremeno prenose sportske događaje, to raspoređuju.

M.M

Ovo će ubrzo biti gotovo.

Mica Milovanovic

ma jok, vratiće se ferer  :evil:
Mica

scallop

Neće biti brzo gotovo. Pada kiša.

M.M

Petronije

Uzasno me nervira ovaj glupi Ferer. Slina ljigava, taman posla da uzme set Nadalu.  xuzi
Arm the Homeless

M.M

Kako lupa gluposti ovaj pametnjaković na Eurosportu 1!!? Čudo jedno!  xuzi Ipak ću pratiti prenos meča na b92.

Petronije

Arm the Homeless

scallop

Jel' dobio Novak prvi set na 1-oj?

M.M

:) Jeste. Jadna devojčica. Taman se zaraduje, a Nole je obeshrabri.

scallop

Dešava se nešto legendarno. Moja ćerka nema ovaj meč na TV, pa smo uredili tako da ona na drugom mom laptopu gleda ekran mog TV-a. xukliam xukliam xukliam  Srbija za SAD!

M.M

scallop

Sad rekoh ženi da skuva dve kafe, a ona se dere sa skajpa: "i meni jednu!"

M.M

Može i meni sa dve kašičice šećera.  xrofl

Anomander Rejk

Pokazo je plačipički ko kosi, a ko vodu nosi... xjap

lilit

đoković priča francuski? :shock: :)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Jelena je naručila prenos i u nedelju. Sad kad smo se uhodali, samo da me ne uhvate kao pirata. :shock:

Petronije

Kakvo kidanje, plačljivko ne zna gde bije  :| :| Očekivao sam od njga ozbiljniji otpor a bilo je  xuss
Arm the Homeless

Mica Milovanovic

Pošto je prošla euforija, Nole se verovatno ozbiljno zapitao: "Šta mi je ovo trebalo?"  :)

Na kladionicama je Nadal 1:1,25-1,3 za pobedu...
Mica

scallop

Nije. Kad si ti video kod nas trezveno razmišljanje? Mora i Novak da postavi neki rekord.

Anomander Rejk

Nadal deluje moćno, ali opet nije imao pravog izazova. Monako, Almagro i Ferer su prašinari koje on redovno dere, osim ako mu nisu baš razmontirana koljena ili mu je jedna ruka u gipsu. Novak ne blista u igru, ali mislim da je nakon Conge i držanja časa Plačku pun samopouzdanja.