• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAMOS!

Started by M.M, 26-01-2011, 20:47:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

scallop

Razumem što trabunja Petronije, njemu je jedan Vujošević idol, ali ne razumem koji je degen opseo PicuBatu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

što, zbog poreza ili zato što je druga liga?

Jer, koliko znam, Nadal i Federer plaćaju porez svojim državama, ne lete u Monako zbog manjeg procenta.

A svakako su bolji igrači od Noleta, koji nikad neće osvojiti grend slem. Nije ni to loše, mislim mnogi odlični teniseri ga nisu osvojili, Pit Sampras prvi, koliko se sjećam

Albedo 0

+ je navijač Zvezde i mrzi Duleta, ali to je posebna priča

Petronije

Eto ko se jos pali na "Noleta". :mrgreen:

Koliko god da volim Duska.Vujosevica, a volim ga svim srcem :lol:, i koliko god da prezirem ovog malog ljigavca i njegovog tatu, kad igra tenis uvek navijam za njega.
Arm the Homeless

Petronije

Bato otkud ti to da Djoka mrzi Duleta? Jel to sam zakljucujes ili postoje neki dokazi ? Mislim, ok, navija za zvezdu, uvlaci se Vucicu, verovatno ga mrzi ali jel je negde to javno pokazao/izjavio? Ako je tako onda ovo postaje licno :mrgreen:
Arm the Homeless

Albedo 0

hehe, ja to po difoltu, sve cige mrze duleta :)

M.M

Cge su imale normalno detinjstvo i nisu frustrirane te stoga navijaju za Zvezdu a jok za partizan.
Nijedan poraz nije konačan.

Petronije

To je valjan argument, evo ja se povlacim. Ipak je ovo tenis - tema.
Arm the Homeless

Albedo 0

eo npr Vučić je imao normalno djetinjstvo i nije frustriran 8-)

M.M

Eh, da, od epske borbe nismo videli ni e, ali neko je morao da pobedi. Novak je na trenutke blistao, kao 2011., ali sve je to bilo džaba kad je naredni poen poklanjao. Na ATP world tur čitao sam da je Rafina taktika bila da napada Novaka na forhend... a ja se ne sećam kada je Rafa imao više forhend paralela vinera protiv Novaka. Nije mi jasno zašto mu je Nole igrao na forhend, čak se i on sam više puta svađao sa sobom i gestikulacijom pokazivao da ne treba da mu igra na tu stranu, a, opet, jeste.
Set i po Rafa je bio u podređenom položaju, a onda su se stvari promenile. A jedan moj drug je u pravu kad kaže da u njihovim duelima se uvek Novak pita. Rafa uvek igra na maksimumu njihove mečeve i neće da pokloni meč. E, sada, fora je u tome što je Novakov maksimum viši od Rafinog. Problem je samo u tome kako da ga dostigne u njihovim mečevima.
Sve u svemu, na kraju se videlo koliko su i jedan i drugi želeli trofej.

Anomander Rejk

Često ga dostigne. Gledano statistički, niko nije Rafu pobedio toliko puta kao Novak. Pobeđivao ga je svuda, osim RG, Indijan Vels, Majami, Rim, Madrid, Monte Karlo, finala AO,UO,Vimbldona. Da nije Novaka, Rafa bi već stigao Federera po broju osvojenih GS. Jasno je da Novak ima igru za Rafu, čak i dok ga je Rafa redovno peglao, morao je krv propišati da dobije meč. Ali razlika je čini mi se ipak u psihi, i zato Rafa ima 14 GS, a Novak 6. Novak je imao onaj strašan uzlet 2011e, i sedam uzastopnih pobeda u finalima nad Rafom, na svim podlogama. Svakog drugog bi to ubilo u pojam i raspao bi se, ali ne i Rafa, on je prionuo još jače da radi i napreduje, i vratio se pobednički. Zato, rispekt.
Ipak kad pogledaš njihov omer pobeda i poraza, jasno je da je to pravo rivalstvo. Dok mi je recimo smešno i reći da postoji rivalstvo između Rafe i Federera, u svakom bitnijem meču čim izađu na teren, samo se postavlja pitanje s koliko će ga Rafa natamburati.

Nije Novaku glavni problem Rafa, već on sam sebi. Jebeš ga, mastersi su za uzimanje love, ali niko neće pamtiti koliko je uzeo mastersa, pamte se GS, jeste da je šest titula zavidan uspeh, ali izgubio je već 7 finala. Već pet GS je odigrao bez trofeja, uz tri izgubljena finala u tih pet. Vreme prolazi a i godine, sada mi dvocifren broj GS koje sam mislio da može osvojiti deluje kao nemoguća misija. Ima Nadala na RG, Wimbldon je osvojio na zanos 2011 teško to može ponoviti, ima Mareja čija mu igra takođe ne leži. Čilića, Gulbisa, Raonića i slične, može prolaziti na rutinu, ali ove najbolje ne može.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

poreski obveznik Monaka

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2014&mm=06&dd=02&nav_id=855881

inače, Federer je 5 godina stariji od Nadala, tamburao je i on njega kad je bio u boljim godinama

Federer ubjedljivo najbolji igrač svih vremena, Nadal blizu, Đoković daleko

M.M

Quote from: Anomander Rejk on 09-06-2014, 09:59:33
Često ga dostigne. Gledano statistički, niko nije Rafu pobedio toliko puta kao Novak. Pobeđivao ga je svuda, osim RG, Indijan Vels, Majami, Rim, Madrid, Monte Karlo, finala AO,UO,Vimbldona. Da nije Novaka, Rafa bi već stigao Federera po broju osvojenih GS. Jasno je da Novak ima igru za Rafu, čak i dok ga je Rafa redovno peglao, morao je krv propišati da dobije meč. Ali razlika je čini mi se ipak u psihi, i zato Rafa ima 14 GS, a Novak 6. Novak je imao onaj strašan uzlet 2011e, i sedam uzastopnih pobeda u finalima nad Rafom, na svim podlogama. Svakog drugog bi to ubilo u pojam i raspao bi se, ali ne i Rafa, on je prionuo još jače da radi i napreduje, i vratio se pobednički. Zato, rispekt.
Ipak kad pogledaš njihov omer pobeda i poraza, jasno je da je to pravo rivalstvo. Dok mi je recimo smešno i reći da postoji rivalstvo između Rafe i Federera, u svakom bitnijem meču čim izađu na teren, samo se postavlja pitanje s koliko će ga Rafa natamburati.

Nije Novaku glavni problem Rafa, već on sam sebi. Jebeš ga, mastersi su za uzimanje love, ali niko neće pamtiti koliko je uzeo mastersa, pamte se GS, jeste da je šest titula zavidan uspeh, ali izgubio je već 7 finala. Već pet GS je odigrao bez trofeja, uz tri izgubljena finala u tih pet. Vreme prolazi a i godine, sada mi dvocifren broj GS koje sam mislio da može osvojiti deluje kao nemoguća misija. Ima Nadala na RG, Wimbldon je osvojio na zanos 2011 teško to može ponoviti, ima Mareja čija mu igra takođe ne leži. Čilića, Gulbisa, Raonića i slične, može prolaziti na rutinu, ali ove najbolje ne može.

Odma' da presaviješ tabak i da apliciraš za komentatora na Euro Sportu, RTS-u ili na Prvoj. Na Sport klub ne možeš da upadneš, Viško i Pralica ipak poznaju tenis.

scallop

A Pizzabatta da aplicira za ministra sporta.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Anomander Rejk

A da ti upadneš, ti si najveći znalac tenisa na planeti, bez sumnje? Šta znaju ljudi na RTS kojima je to zanimanje bolje od tebe?
Tajno pišem zbirke po kućama...

SuperSynthetic

Pun mi je više tog Nadala. Jbg radio je više. Trčao, povlačio se, napadao. Poštovao je protivnika i sam tenis. Nije tripovao da do pobede može da stigne prečicom što je kod Novaka ipak bio slučaj iako je dobro znao protiv koga igra. Primetio sam da se Nole malo (malo više) ljuti na Boga u fazonu -ZAŠTOOO?!!
-Jbg ZATOOO!!! Iscooliraj se i igraj.
I Šarapove mi je pun. Navijao sam za onu malu sisatu Rumunku iako je pobedila Andreu Petković. I dokle će više da urla ta Šarapova? Isto se tako i u krevetu ponaša. 100%. Ko to da ....? Ona Jovana Jakšić štuca dok igra. To je tek trip.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Alexdelarge

Quote from: Pizzobatto on 09-06-2014, 10:03:56

Federer ubjedljivo najbolji igrač svih vremena

tako je.

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

M.M

Kakav je to najbolji igrač svih vremena koji protiv Novaka, Mareja i Rafe ima negativan odnos broja pobeda i poraza?

SuperSynthetic

Federer igra najlepši tenis, za oko. To se ne boduje naravno ali ipak, stil, elegancija, dostojanstvo.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Albedo 0

opet ista priča,  razlika u godinama je drastična, u današnjem tenisu u 30. si za penziju, a Rodžer ima 33 + leđa koja su odavno počela da posustaju

i jopet je, kad je osvojio posljednji put Vimbldon, Federer unakazio Đokovića, bješe li, u polufinalu

Federer zadnjih 5 godina igra za pare, i ništa više, postao otac, boli ga uvo, i Đovak od naredne sezone možda će još da grize za RG i ništa više

pa vidjećete i sami kako će Đoković da padne kad mu bude beba pjevala na uvce

14 GS da dostigne, nemojmo da se zaebavamo

scallop

Pizzabatto je amater iz sve snage. Bilo bi zgodno da pogleda

http://en.wikipedia.org/wiki/World_number_1_male_tennis_player_rankings

U periodu kad je bio najbolji jedini protivnik mu je bio klinac po imenu Rafael Nadal. Svih godina njegovog trijumfa. Ako bismo pogledali 1 i 2 mesto Rafa je nedostižan. A Rafina muka je što svoj vrhunac deli sa Novakom Đokovićem. Surova istina je da nikada nije postojao par igrača koji su toliko odskakali od ostalih.

scallop

Naravno, Bata i laže, jer Federer nema 33+ godine.

M.M

Quote from: Pizzobatto on 09-06-2014, 13:05:04
opet ista priča,  razlika u godinama je drastična, u današnjem tenisu u 30. si za penziju, a Rodžer ima 33 + leđa koja su odavno počela da posustaju

i jopet je, kad je osvojio posljednji put Vimbldon, Federer unakazio Đokovića, bješe li, u polufinalu

Federer zadnjih 5 godina igra za pare, i ništa više, postao otac, boli ga uvo, i Đovak od naredne sezone možda će još da grize za RG i ništa više

pa vidjećete i sami kako će Đoković da padne kad mu bude beba pjevala na uvce

14 GS da dostigne, nemojmo da se zaebavamo
:-x  i opet  :-x  i opet  :-x

Kako ovde ima mnogo onih što vole da se ubeđuju više nego 'leba da jedu da ne bih raspredao nebulozne priče i da se ne bih ubeđivao izneću svoju teoriju i završiti.
Dakle, da su se karte samo malo drugačije izmešale i da su svi Marej, Novak i Rafa igrali kada je Federer igrao najbolji tenis, možda bi osvojio dva, eventualno, tri Vimbldona i nekoliko mastersa. Gazili bi ga kao i sada.

Alexdelarge

rafa uopšte i nije tenisač, nego automat koji samo trči; đa levo, đa desno i tako do iznemoglosti. a ni novak nije ništa bolji. ko hoće da proklizava i da pravi špagu neka ide na klizanje i gimnastiku, a tenis treba da prepusti majstoru federeru.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

wow, ima 32 i 10 mjeseci, mlogo se izvinjavamo

elem, na toj listi svako ima oči da vidi da je Sampras imao dugovječniju vladavinu od Federera, pa sad ispade da ni on nije imao konkurencije, a igrali su Agasi, Kafeljnikov, Rafter i kompanija

treba li podsjećati da se Sampras penzionisao u 31. godini, dok Federer i dalje trčkara zbog ugovora s Nike-jem, boli njega uvo da pobjeđuje sada

i ako ćemo tako, i scallop laže budući da njegova wikipedia koju je izvukao iz rukava pokazuje da Federer ima prednost u duelima sa Đokovićem

dok u slučaju Nadala pretežno su mečevi igrani na podlogama koje su odgovarale Špancu, polovina na šljaci (15) a samo 3 na travi

M.M

Quote from: Pizzobatto on 09-06-2014, 13:35:09

i ako ćemo tako, i scallop laže budući da njegova wikipedia koju je izvukao iz rukava pokazuje da Federer ima prednost u duelima sa Đokovićem

http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=F324&oId=D643

Albedo 0

gazili bi Federera, ni Đovak ni Nadal ne mogu da mu izađu na travu, a ovaj drugi je 10 godina pro. Tri meča na travi, 15 na šljaci, odigrao Nadal protiv Federera, o čemu pričamo bre, zna se šta je nezvanično svjetsko prvenstvo, a tu Nadal i Đole duvaju polni organ

Quote from: Alexdelarge on 09-06-2014, 13:32:14
rafa uopšte i nije tenisač, nego automat koji samo trči; đa levo, đa desno i tako do iznemoglosti. a ni novak nije ništa bolji. ko hoće da proklizava i da pravi špagu neka ide na klizanje i gimnastiku, a tenis treba da prepusti majstoru federeru.

svi imamo oči, znamo razliku između sirovine bez mozga i čarobnjaka, normalno

Albedo 0

Quote from: Miljan Markovic on 09-06-2014, 11:40:20
Kakav je to najbolji igrač svih vremena koji protiv Novaka, Mareja i Rafe ima negativan odnos broja pobeda i poraza?

eto, nepravedno optužih scallopa, a ti lažeš za Federer-Đoković suparništvo

18:16 za Rodžera, normalno, ko je prekinuo Noletov niz 2011,Federer veličanstveni

inače, ova stranica ATP-a pokazuje da je Federere zaradio u karijeri 81 milion i da ima prebivalište u Švajcarskoj kojoj plaća porez, dok je Đoković sa 5 godina kraćom karijerom zaradio 62 miliona, i ima prebivalište u srpskom Monaku

toliko o tome ko juri pare, i koliki je patrijota, daleko mu lijepa kuća

to što je ciga je samo šlag na govnavu tortu

scallop

Quote from: Pizzobatto on 09-06-2014, 13:35:09
i scallop laže budući da njegova wikipedia koju je izvukao iz rukava pokazuje da Federer ima prednost u duelima sa Đokovićem

Bilo bi jako zgodno i pošteno da nađeš gde sam napisao da Đoković ima prednost u duelima sa Federerom. Zna se ko laže o ovom sportu.

Albedo 0

pa rekoh u prethodnom postu

ja naravno ne lažem ništa, vas nekoliko se ponašate kao da cjelokupna teniska javnost, STRUČNA javnost, nije proglasila Federera za najboljeg, nego kao neki Bata to umislio

vi ste manjina i među laicima, kamoli među stručnjacima, ali kao ja lažem i obmanjujem i amater sam što se tiče tenisa

M.M

A sve ove što nipodaštavaju Novakov uspeh bih na milost i nemilost Vučiću. Bez griže savesti.

Albedo 0

na ovom topiku se nipodaštavao samo Federerov uspjeh

M.M

S razlogom.

Albedo 0

što je naravno niđe veze

scallop

Kad bolje pogledam, niko ovde nije napadao Federera dok Pizzabatto nije počeo da ga brani. To je karakteristično za sve topike gde on pomera fokus rasprave tamo gde je on malo potkovan, pa može da pokaže svoju neizmernu pamet. Dakle, topik je Vamos, namenjen tenisu, a ne sitnomrziteljskim nagonima, bezumnom klubaštvu (kakve veze imaju tenis i propali srpski fudbalski i košarkaški klubovi?) i dodatnim objašnjenjima šta su Vučić i Slina zajebali. Zbog toga što predstavlja malo onoga što ova zemlja ima vidljivo u Evropi i svetu, Đoković ne bi smeo da bude meta iživljavanja.

Albedo 0

Quote from: scallop on 08-06-2014, 21:06:49
Razumem što trabunja Petronije, njemu je jedan Vujošević idol, ali ne razumem koji je degen opseo PicuBatu.

karakteristično pomjeranje fokusa rasprave tamo gdje je scallop malo potkovan

Petronije

Ja sam prvi poceo da kenjam iznerviram Djokinom fizickom spremom i igrom generalno, posle se Bata nadovezao pa Skalop i tema je malko skrenula. Preterao sam, priznajem, al' ovde se niko ne drzi naslova teme ni u bitnijim podforumima za ZS a ne u sportu u koji zalazimo nas 5-6 ljudi. Inace, tipican primer "bezumnog klubastva" je slika od pre par strana, lako cete je prepoznati. Nemojmo se folirati, Djokovic je pozitivan publicitet koji donosi Srbiji (licno mislim da on ama bas nista svojim tenisom ne donosi Srbiji, ni dobro ni lose, ali to je neka druga prica) debelo naplatio, pogotovo dok su zuti bili na vlasti, a i sad je na dobrom putu da to ponovi. Niko mu ovde nista nije duzan, ako mislim da je lose odigrao neki mec svrnucu ovde da ga iskritikujem, pa i ako se malo zanesem u pljuvanju, oprosticete mi moju ruznu proslost, nisam ja isao da dizem rejting Nebojsi Covicu, niti se eksponirao u javnosti sa Borisom Tadicem.
Arm the Homeless

Albedo 0

inače, jel ko ovdje popio kafu kod ''Novaka'', u Beogradu ili na Kopaoniku? Onako pitam...

scallop

Ako neko misli da ja nisam ispsovao Novaka grdno se vara. Ali, ja sam to uradio uz svoj TV, eno mi žena još briše TV ekran. Problem je što se zanesemo, pa na topiku preteramo i zastranimo, a to baš i ne moramo. Eno, Mića i ja se nekoliko godina osvrćemo i na NFL pa se nismo dosetili da pomenemo našu dnevnu politiku iako nam ESPN nedostaje. Pizzabatto nas i sad zaokreće ka banalnom, kao da Novak kontroliše svoju porodicu koja čupa šta se može izvući iz njegove popularnosti. Novak je klinac od nepunih 28. koji se snalazi sa našim društvenim padovima kako zna i ume. Hajde, navedite mi još jedan primer nekoga ko uspeva da sačuva svoje lično dostojanstvo i usput pomogne koliko može. Kad počne da nas bude sramota sopstvenog ponašanja, možda ćemo biti spremni da zirnemo i u njegovo.

Albedo 0

koješta, imao je i Dejan Bodiroga nekad 28 godina pa se ne sjećam da se slikao sa Slobom, Zoranom, Koštunjavim... kao uostalom što ih imaše i Nadal i Federer

dakle, Đoković je tipični nadobudni Srbin koji se petlja u nešto što ga se ne tiče, umjesto da bude običan sportista

ali ja nisam o tome ni pričao, niti sam napadnut zbog kao neke politike: rekao sam da je u odnosu na Nadala i Federera Đoković druga liga

i onda je ispalo da ja zaokrećem ka banalnom onda kada me ti nazivaš degenom

zna se čija je sramota ovaj put

scallop

Gde sam napisao da si degen?

I ti si nadobudni Srbin.

M.M

Tex Murphy

Због овог фудбала слабо пратим било шта осим фудбала, тако да ми је измакло да данас Стен Д Мен игра са оним што цмиздри! Шта мислите може ли Стен поново да среди стоку?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

Federer osvaja

Tex Murphy

Види се да навијаш за Партизан!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

tim koji poštuje tehnički potkovane igrače i gospodu na terenu? :)

scallop

Срећан пут тамо где се пише зашто нам је фудбал отишао у курац и тамо где се Дуле Вујошевић рачуна као озбиљан тренер. Тај не би могао добије ниједан озбиљан тим у Европи. И шире.

Albedo 0

a ove godine Dule u Beogradu dobio prvaka Evrope Makabi

M.M

Quote from: Joram Globus on 02-07-2014, 12:31:05
Шта мислите може ли Стен поново да среди стоку?

Sten bi mogao da nam ulepša dan.

Quote from: Pizzobatto on 02-07-2014, 12:33:55
Federer osvaja

Da se jednom nas dvojica složimo oko nečeg.  :)

scallop

То је већ колективна грешка. :lol: