• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Moguće teme za naredne radionice

Started by Boban, 03-02-2011, 01:53:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Zanimljivije je kada bi se branila, otimala i tako to...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Ma otimam se ja i kad ne branim...

Gudeja

Bobane, pa budi već jednom bezobrazan (baš me zanima šta ti smatraš bezobraznim)... :lol:

Edit: možda bi tema za sledeću radionicu mogla da bude erotska... ? 8-)
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Boban

alo bre žene, samo o sexu mislite...

Gudeja

Quote from: D. on 03-02-2011, 19:27:14
U stvari, hajde da organizujemo kafansko/kafićko okupljanje nakon ovog kruga.
Gudeja dobija toplu čokoladu, Stipan (poštom, verovatno) pivo, a častim i prvih pet autora/ki.

Hej, ovih petoro nije bilo u igri kad si mi obećala  toplu čokoladu...ne volim da sam okružena gomilom nepoznatih ljudi...Vodi ih zasebno na pivo...  :)

@Boban: pa ti si hteo da budeš bezobrazan, nisi li?  :roll:
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Josephine

Quote from: Boban on 03-02-2011, 23:12:08
alo bre žene, samo o sexu mislite...

Ha, znala sam da nećeš da izvedeš do kraja. Kao što si i priču opet smuljao... opet nisam načisto koja je tvoja...

Quote from: Gudeja on 03-02-2011, 23:17:08
Hej, ovih petoro nije bilo u igri kad si mi obećala  toplu čokoladu...ne volim da sam okružena gomilom nepoznatih ljudi...Vodi ih zasebno na pivo...  

Pa šta ću? Ti čokoladu a ja pivo? Treba mi društvo za alkohol....

Gudeja

Quote from: D. on 03-02-2011, 23:20:47

Pa šta ću? Ti čokoladu a ja pivo? Treba mi društvo za alkohol....

Može vino? Odustajem od čokolade, a ti odustani od piva... :)

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 03-02-2011, 23:20:47
Ha, znala sam da nećeš da izvedeš do kraja. Kao što si i priču opet smuljao... opet nisam načisto koja je tvoja...

Mislim znam koja je Bobanova. Ali za tvoju nisam siguran.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Ma i ja mislim da znam koja je Bobanova, ali nisam zadovoljna. Hoću da znam koja je njegova. A kada se to desi, znaću i da nije ošljario.

Plut

Quote from: Boban on 03-02-2011, 01:53:53
I nemojte da mi oftopikujete mnogo, imate okolo već dobrano kontaminirane teme pa se igrajte tamo.

Boban

eh, draga moja plut, vidiš da je ovo jedna raspuštena banda alkoholičara i džabalebaroša...

Gudeja

Ajde Plut ne gnjavi..kud sad kad je Boban hteo da bude bezobrazan.  ;)

Josephine

Quote from: John Reynolds on 03-02-2011, 23:33:01
Ali za tvoju nisam siguran.

Moja je, verovatno, ta sa šleperskom logičkom greškom. Nešto mi alkohol i džabalebarenje nisu dozvolili da osmislim priču kako treba.

Boban

Meni je za moju priču nedostajalo 30 strana da je uradim kako Bog zapoveda.

Plut

Quote from: Gudeja on 03-02-2011, 23:37:20
Ajde Plut ne gnjavi..kud sad kad je Boban hteo da bude bezobrazan.  ;)

Ma da, baš sam ga omela u nameri.

scallop

Quote from: D. on 03-02-2011, 23:38:32

Moja je, verovatno, ta sa šleperskom logičkom greškom. Nešto mi alkohol i džabalebarenje nisu dozvolili da osmislim priču kako treba.

Nije tvoja. Bobanova je.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Ajde Plut ne gnjavi..kud sad kad je Boban hteo da bude bezobrazan.  ;)

pa vidiš, to sa čokoladom može da bude mniogo zanimljivije nego s alkoholom...

Джон Рейнольдс

Quote from: scallop on 03-02-2011, 23:41:00
Quote from: D. on 03-02-2011, 23:38:32

Nije tvoja. Bobanova je.

Da, to i ja mislim. A jesi li ti učestvovao? Jedna je nalik na nešto što bi ti napisao.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

boki77

Čini mi se da je bilo malo prostora za humor. 6000 k nije dovoljno; kad se piše nešto opširnije, onda ima mesta da se stvori atmosfera, koja se zatim može obrađivati. Pa odatle izvlačiti humor. U 6k k to je nemoguće izvesti. Uspeh je ubaciti zabavu i dobru atmosferu, eventualno neki geg. Nemoguće je bilo napisati priču koja će dovesti do pada sa stolice.

Do sutra odlučujem za koga glasam, i čekam komentare i rezultate :)

Josephine

Quote from: John Reynolds on 03-02-2011, 23:43:36
A jesi li ti učestvovao? Jedna je nalik na nešto što bi ti napisao.

Scallopova je vidljiva sa meseca. I ima moj glas.

boki77

D, pošalji mi predviđanje na pp, da te iskontrolišem kasnije.

boki77

Za scallopa, lično, nisam siguran. Ima nekoliko lepo napisanih priča, i meni se čini da je jedna njegova. E sad...

Josephine

Poslaću ti kasnije neka, ne znam ko je sve učestvovao.

Boban

Zašto li ljudi veruju da će scallop imati lepo napisanu priču?

Josephine

Iz istih razloga iz kojih to veruju i za tebe. A ti misliš o čokoladi umesto o logici.

Gudeja

Quote from: Boban on 03-02-2011, 23:41:57
Ajde Plut ne gnjavi..kud sad kad je Boban hteo da bude bezobrazan.  ;)

pa vidiš, to sa čokoladom može da bude mniogo zanimljivije nego s alkoholom...

I ovo sad da smatramo bezobraznim?  :lol:

Džek

Kad odbijete mojih 17, lako vam je skontat' čija je čija...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Boban

Quote from: Gudeja on 04-02-2011, 00:05:24
I ovo sad da smatramo bezobraznim?  :lol:

Nećete me navući na led tanji od ovoga na kome sam... ne ovde... ne sada.

scallop

Quote from: John Reynolds on 03-02-2011, 23:43:36
Da, to i ja mislim. A jesi li ti učestvovao? Jedna je nalik na nešto što bi ti napisao.

Taman posla, pa da me ovde tranžirate. I ovako se jedva držim u jednom parčetu. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Idi_begaj

Kao prvo, zdravo svima...  xyxy  :)

Pohvale cu neki drugi put, presao bih odma' na neke moje predloge za sledecu radionicu...
Ove februarske price su mi bas prijale, lepo sam se nasmejao xD

Sto se tice vec postovanih predloga, apsolutno glasam za horor a podrzavam i parodiju!
Sto se tice tobogana - zvuci primamljivo i interesantno, ali imam pitanje... da li voznja (klizanje) moze da se zavrsi u nekom momentu ili to mora da ide u nedogled...?

A ovo sto je Boban pisao za mesec i lavirint bih veoma rado procitao, al ne znam 'di da trazim.

Evo i mojih predloga:

1.   Podeljena licnost... eto, od ovoga moze da se napravi i horor i humoreska (a ne bi bilo lose da pustimo konkurente da se sami odluce za zanr ).
2.   Neko ko se budi posle (...?...) godina kome (u par recenica objasniti zasto je upao u komu). Ali, dok je bio u komi, sve vreme je sanjao i kreirao neki svoj svet, ljude, tamo ima i porodicu (zivi s' mamom/zenom/detetom/kako god), i odjednom se budi i spoznaje realnost... ovo takodje moze da preraste u komediju...
3.   2013-ta xD :mrgreen:
4.   Gomila likova upada u studio usred snimanja Grand parade, prerusena u Lordi-je i terorise sve prisutne nekim teskim black metalom a oni, NARAVNO, ne mogu da izadju... :DDD (saaalim se, ovo nije predlog, samo je bilo jace od mene...) xD

Ijao meni kad opalite paljbu :) xD
Pozdrav  :)

Džek

Gudeja

Ovde bi neki vazdan o narodnjacima da pišu... :(

Plut

Mislim da bi red bio da se manemo žanrovskih odrednica. Probali smo sa humoreskom i, mislim, da je dosta.
Zadati neke elemente pa ko kako i šta hoće i može.

Josephine

Plut, ipak si poslala priču u krug... :)

Plut

Može bit' a i ne mora da znači.  :roll:

Boban

Quote from: Idi_begaj on 05-02-2011, 23:26:17
Sto se tice vec postovanih predloga, apsolutno glasam za horor a podrzavam i parodiju!

Što nisi imao hrabrosti pod svojim osnovnim nikom da sve ovo ponudiš?

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Plut on 06-02-2011, 01:31:38
Može bit' a i ne mora da znači.  :roll:

Ima jedna lepa priča koja koristi zareze apsolutno isto kao i ti u svojim postovima...

pokojni Steva

A ja mislio da je u duhu srpskog jezika moguća jedino upotreba zapeta (sapleta, kako li već).
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Kada su mene učili osnovama jezika, srpsko-hrvatski je još uvek bio aktuelan... Ostala mi navika...

Stipan

Quote from: D. on 06-02-2011, 02:16:32
Ima jedna lepa priča koja koristi zareze apsolutno isto kao i ti u svojim postovima...

Zašto misliš da samo Plut koristi zareze na taj način?

Mouchette

Mislim da su horor i parodija veoma dobri predlozi za naredne radionice (iako se meni nijedan od njih ne dopada  :( ). Čini mi se da ovde nisam jedina koja piše da bi se zabavila, pa u ime nas koji ne želimo da budemo Pisci predlažem igrarije poput ove: dobijemo desetak zadatih reči koje moramo da iskoristimo u priči. Na primer, treba napisati priču sa imenicama ekser, pauk, sveća, prsten... Mislim da bismo se zabavili i pisanjem i čitanjem tuđih radova. Eh, znam šta će sad na ovaj moj predlog reći 'ozbiljni' pisci koji od radionice očekuju više, pa neka ne troše reči i nek pokušaju da zaborave da su ovo pročitali   :D
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Boban

Ideja je dobra; sve zapisujem u tefterče... suština i jeste da probamo različite stvari na svakojake načine.

Mouchette

Quote from: Boban on 06-02-2011, 12:11:29
Ideja je dobra; sve zapisujem u tefterče... suština i jeste da probamo različite stvari na svakojake načine.

Nadam se da nećeš pronaći neku svoju staru priču i iz nje izvući desetak najređih i najneobičnijih reči i zadati nam ih kao zadatak   xrofl
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Plut

Simpatična idejica to sa zadatim rečima. Sviđa mi se i što ova radionica umnogome liči na igraonicu. Kroz igru deca svašta nauče.

Džek

Ja rekoh nedavno za decu i lego kockice... :)

boki77

Parodija je bezveze; mogla se pisati sada, kao humoreska. Uostalom, imamo jednu priču koja ima elemente parodije. Pretpostavljam da je jasno u VZNM ko je Koban, ko Kadmilo, a ko poznavalac konja.

Plut

Inače, što se tiče zapeta i koma, mogu me lupati do naksutra po glavi, ali od zareza odstupiti neću. Nek' se slikaju besposleni pametnjakovići, ja njih ne zarezujem.

Džek

Pa to i rade sve vreme, slikaju se niš' više.

Elem, dobra fora to sa zadatim rečima koja se moraju pojaviti u tekstu.

Boban

Parodija kao literarni oblik je mnogo teža od obične priče; a ovde ima ljudi koji nisu u stanju ispravno da uobliče prostoproširenu rečenicu.