• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

1300 godina kontinuiteta Srbije

Started by Boban, 06-02-2011, 02:46:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Loni

Vojvođani mngo ovole da žive od stare slave.
Oni su bili deo kulturne Austro-Ugarske, imali klavire po kućama, a mi južno bili smo de ozaostale Otomanske Imperije.
Ok. Ali kad je to bilo?

Tako isto se kaže da su Amerika i Australija bile zemlje u koju su dolazili mafijaši. Pa to jeste važilo ali kad? Samo za prvu generaciju.
Kasnije Ameri otkupiše i naučnike tipa Tesle i glumce i reditelji i muzičare - najbolje od najboljih pa popraviše prosek.

E Vojvođanio su svoj prosek pokvarili jer su bili ruralna sredina iz koje je sve što valja odlazilo u Beograd.
Tek u poslednje vreme jača Novi Sad.
Trenutno nije loš. Ima 300 000 ljudi, univerzitete itd. ali još će vremena proći dok ne postane metropola.

Josephine

Vojvodina je sredina urbanija i od samog Beograda.

Stipan

E, sreća Lomova da je Stipan na poštedi...

Anomander Rejk

Quote from: Lom on 01-03-2011, 17:10:13
Vojvođani mngo ovole da žive od stare slave.
Oni su bili deo kulturne Austro-Ugarske, imali klavire po kućama, a mi južno bili smo de ozaostale Otomanske Imperije.
Ok. Ali kad je to bilo?

Tako isto se kaže da su Amerika i Australija bile zemlje u koju su dolazili mafijaši. Pa to jeste važilo ali kad? Samo za prvu generaciju.
Kasnije Ameri otkupiše i naučnike tipa Tesle i glumce i reditelji i muzičare - najbolje od najboljih pa popraviše prosek.

E Vojvođanio su svoj prosek pokvarili jer su bili ruralna sredina iz koje je sve što valja odlazilo u Beograd.
Tek u poslednje vreme jača Novi Sad.
Trenutno nije loš. Ima 300 000 ljudi, univerzitete itd. ali još će vremena proći dok ne postane metropola.

Mislim da gradsko jezgro ima toliko, a +Veternik, Futog i još par prigradskih naselja, ukupan broj stanovnika je negde oko 420 000.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 01-03-2011, 17:15:26
Vojvodina je sredina urbanija i od samog Beograda.

Mda.  :roll:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Boban

vojvodina je smrdljiva ravnica bez ičega vrednog pomena...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

Ne bih baš išao tako daleko, ima tamo divnih ljudi.

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 01-03-2011, 21:33:30
Ne bih baš išao tako daleko, ima tamo divnih ljudi.

Zbog? :lol:

Josephine

Quote from: Boban on 01-03-2011, 21:27:19
vojvodina je smrdljiva ravnica bez ičega vrednog pomena...

Eto vidiš kako se odaješ. Sve vreme se zalažeš za neko kao zajedništvo, lojalnost itd. a ovamo govoriš da je Vojvodina smrdljiva ravnica nevredna pomena. O tom pružanju ljubavi sam i govorila. Nema je.

Albedo 0

Boban je samo citirao Fridriha Ničea od riječi do riječi :lol:

Boban

Ravnice treba istrebiti... Vratite nam Panonsko more.

pokojni Steva

I to bi zatrovali. Jok da može.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Boban on 02-03-2011, 01:51:42
Ravnice treba istrebiti... Vratite nam Panonsko more.

Ako ćemo pravo, Vršac je pod planinama...

Ma ne mirišem ja Ničea. Čovek je stvarao kroz isključivu prizmu ličnih problema.

Albedo 0

Svejedno, gdje ćeš veći dokaz da su ravnice napravljene za kilavke nego da su one oduvijek bile u nekom vazalnom položaju, za razliku od nepokorenih brdskih područja Balkana. jednostavno, ravničari su uvijek bili kilaviji, jer vode takav način života.

Jedino da vas sada razni Hercegovci i Krajišnici nešto ne nauče, ali to je opet dinarska energija, a ne vojvođanska.

Da ne pričamo da je i kvalitet vazduha nizak i ima puno bakterija, da su prvi dinarski doseljenici umirali od plućnih bolesti zbog što bi rekao Boban ''smrdljive ravnice''.

To jest Vojvođani iz medicinskih razloga moraju da krkaju svinjetinu da bi neutralisali uticaj lošeg vazduha, ali ni to im ne pomaže nešto posebno, jer na duže staze biološki degenerišu, kao i svi ravničari.

To su biološke činjenice.

Boban

U staroj Jugoslaviji pojavio se problem kompletne nesposobnosti Vojvođana za vojsku.

Josephine

Ličim li ja vama na kilavu osobu nakljukanu svinjetinom?

Boban

ovde pričamo o ljudima, ne o ženama...

Josephine

Ja sama mogu da se borim protiv desetoro takvih što ljude dele na "ljude i žene".

Baš me zanima zašto bi, po vašoj teoriji, Vojvođanke bile manje kilave od Vojvođana?

Boban

Josephine

Ovoliko kenjanja nema ni u jednoj drugoj temi na forumu. :)

Boban

naravno, politika služi za to...

Josephine

Zato ima manje žena u politici, one manje kenjaju.

Albedo 0

pa tako je, zamisli da osobe koje manje kenjaju moraju da uređuju društvo u kojem žive i ljudi koji puno kenjaju, pa te žene bi postale Hitlerovke koje bi zabranjivale poštenim ljudima da se istovare kad moraju.

U politici je važno ne ugrožavati ljudska prava, pa i pravo na kenjanje.

Josephine

A ima i Hitlera koji te teraju da kenjaš i više nego što moraš i što ti je potreba...

Savajat Erp

Quote from: D. on 02-03-2011, 02:46:30
Zato ima manje žena u politici, one manje kenjaju.

кењање (вербално, наравно) је уметност, за то треба вештина и ширина. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

'Bem li ga, čim Stipan ode na poštedu lešinari nagrnu u jatima.

Anomander Rejk

Bilo bi bolje da ima više žena u politici. Ali ne onih poput  radikalskih baba što bacaju kletve, ili onih praznih i bezličnih poput Jelene Trivan. Žene su racionalnije, osećajnije, i manje sklone agresiji. Muška vladavina je donela beskonačne ratove, kapitalizam, i osakaćenu prirodu. Teško je to priznati, ali je tako.

Stipan

Albedo 0

Quote from: Anomander Rejk on 02-03-2011, 08:52:51Žene su racionalnije, osećajnije

Kako mogu biti i racionalnije i osjećajnije?

Budite ozbiljni, u politici se moraju donositi neke teške odluke, zato tu nema žena kao što ih nema i među dječijim hirurzima - nemaju hrabrosti da operišu djecu, a takve slati u politiku je van svake pameti.

Meho Krljic

Pa, da, Margaret Tačer, Hilari Klinton, Angela Merkel, Kondoliza Rajs, njih istorija i ne pamti.

Albedo 0

Mira Marković :)

Ali to nisu žene kao ''osjećajnija'' bića

Te političarke su u nekim stvarima i GORE od muškaraca, one nisu primijenile neke svoje ženske vrijednosti u politici već su primijenile muške i to dosljednije nego sami muškarci. Njima je predak Krvava Meri.

naravno, sasvim je jasno da su Tačerovku izabrali da odradi prljavi posao siledžijske tranzicije, koju Britanci ne bi ''oprostili'' muškarcu. Za sve prljave poslove u politici se potura osoba sa sisama, a ne žensko.

Boban

Na hiljadu uspešnih muškaraca u politici, tek po jedna koliko-teoliko nezaboravljena žena.

mac

Benazir Buto, Indira Gandi, Golda Meir, Milka Planinc :-)

Josephine

Predrasuda je da su žene osećajnija bića. Da su pametnija - tu već nema predrasude.

Stipan

E, kad ti bar jedanput ne bi lupila. xfoht

Meho Krljic

Ja i nisam pričao o "osećajnim" ženama - pa ja ni ne znam šta to znači, verovatno bih sam morao da imam emocije da bih razumeo tuđe emocije - nego sam reagovao na ono
Quote from: Bata Životinja on 02-03-2011, 10:55:06
u politici se moraju donositi neke teške odluke, zato tu nema žena

Ima ih, naravno, ali ih proporcionalno ima manje u odnosu na zastupljenost u populaciji, ali ne bih rekao da je to toliko posledica njihove (veće?) osećajnosti ili (manje?) racionalnosti, koliko tradicije rodnih uloga koja i dalje ima dosta značaja u načinima na koje organizujemo život...

Josephine

Ni ja nisam reagovala na tvoju izjavu, već na jednu drugu. :)

Tačno, zastupljenost žena nema veze sa njihovom emotivnošću ili pameću, već sa njihovim manjim učešćem u javnom životu, usled velikih obaveza u privatnom. Dok se muškarci igraju visoke politike i donose nekakve teške odluke, one odgajaju decu. No, i to se menja polako. Čini mi se da svi treba da učestvuju u javnom životu podjednako, jer on na sve utiče.

Albedo 0

D.

imaš papir koji je debeo jedan milimetar

Ako ga presaviješ 50 puta, kolika će biti debljina papira?

:lol:

meho, pa nema veze sa rodnim ulogama činjenica da žena nema među dječijim hirurzima, to je već dokazano - žene, navodno zbog majčinskog instinkta, nemaju hrabrosti da operišu malu djecu. Tako ti je i sa politikom. Mislim da ne treba miješati rodne od bioloških uloga.

Muškarci ne nose dijete 9 mjeseci, ne rađaju i ne doje.

Pazi ti ovu priču, muškarci se ''igraju'' visoke politike, jest vala, zato umiremo prije žena, od igranja. Priča, priča, priča, sve su verbalno hrabre a kad treba poturiti leđa onda šalju muškarca i eventualno vladaju preko krvetea :lol:

Plut

Sreća pa su nam mužjaci tu da čuvaju kontinuitet...

Stipan

To je isključivo stvar zaostala iz pećinskog staništa.
Muškarac lovi - žena čeka.
Dok je muškarac lovac, žena će čekati i ćutati.
Pećinski ljudi i dan danas rade na tome.

Plut

Quote from: Bata Životinja on 02-03-2011, 11:42:47
Priča, priča, priča, sve su verbalno hrabre a kad treba poturiti leđa onda šalju muškarca i eventualno vladaju preko krvetea :lol:

Bravo, sad si nam skresao.

Stipan

Pa sad, ja Batu retko podržavam, ali u tom vladanju iz kreveta ima nešto.

Josephine

D.

meho, pa nema veze sa rodnim ulogama činjenica da žena nema među dječijim hirurzima, to je već dokazano - žene, navodno zbog majčinskog instinkta, nemaju hrabrosti da operišu malu djecu. Tako ti je i sa politikom. Mislim da ne treba miješati rodne od bioloških uloga.

Pazi ti ovu priču, muškarci se ''igraju'' visoke politike, jest vala, zato umiremo prije žena, od igranja. Priča, priča, priča, sve su verbalno hrabre a kad treba poturiti leđa onda šalju muškarca i eventualno vladaju preko krvetea :lol:

Kolika god da je, debljina papira će uvek biti veća od debljine kore tvog velikog mozga.

Nema "verbalno hrabrijeg" od tebe. Samo što ti ni preko kreveta ne možeš da vladaš. :)

I ti bi slao ženu da ti obavlja posao da umeš. Samo što ne umeš, pa se žališ.

Stipan

Ma i ja bih je slao, samo ne smem. Nema to veze sa umećem, nego sa strahom.

Anomander Rejk

D.

Igraju se bukvalno, i ako se cena te igre plaća u krvi. Pa zar treba podsećati kakvi su klovnovi, bukvalno psihički nestabilni ljudi donosili odluke i gurali nacije i čitav svet u krvoproliće. Psihotični soboslikar zavio je celu Evropu u crno. Iskompleksirani Nikson razmišljao je o upotrebi atomskog oružja u Vijetnamu. Itd, itd.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

mac

Koliko god da ga savijaš debljina papira će ostati ista.

Albedo 0

zanimljiv pokušaj, ali netačan :)

Quote from: Anomander Rejk on 02-03-2011, 11:57:49
Igraju se bukvalno, i ako se cena te igre plaća u krvi. Pa zar treba podsećati kakvi su klovnovi, bukvalno psihički nestabilni ljudi donosili odluke i gurali nacije i čitav svet u krvoproliće. Psihotični soboslikar zavio je celu Evropu u crno. Iskompleksirani Nikson razmišljao je o upotrebi atomskog oružja u Vijetnamu. Itd, itd.

pa tako mali Perica zamišlja politiku.

Zna se dobro zašto su Amerikanci ratovali u Vijetnamu i zašto je Hitler činio to što je činio, sigurno ne zbog nekih halucinacija ili šta već mali Perica zamišlja da je Hitler imao.

Quote from: D. on 02-03-2011, 11:50:07

Kolika god da je, debljina papira će uvek biti veća od debljine kore tvog velikog mozga.

kolika god da je, ti ne znaš da je izračunaš, a to od osobe koja tvrdi da je pametnija niko ne očekuje. Izračunaj pa se vrati, uopšte ti ne treba digitron, treba ti najosnovnija logika i osnovno znanje iz matematike.

A ti ne znaš da riješiš pa ti vidi šta je predrasuda a šta činjenica.

Josephine

Da li ti stvarno misliš da odgovaram na imbecilna pitanja tipa "debljine presavijenog papira"? Sorry, ne igram se tako (uostalom, da si proverio prosečnu debljinu kore velikog mozga, skapirao bi da sam ti odgovorila na pitanje).

Hitler je bio nesrećnik iskompleksiran fizičkim kompleksima zbog kojih je želeo moć.