• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mica Milovanovic

I ja imam tendenciju da lupam te tri tačke i kad treba i kad ne treba...
Mica

Mica Milovanovic

Što se iz mog pokušaja priče može dobro uočiti.
Mica

Mims

Quote from: Mica Milovanovic on 10-02-2011, 13:37:20
I ja imam tendenciju da lupam te tri tačke i kad treba i kad ne treba...

Nekad je ok, umeju one i da smekšaju misao, ako treba.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Mims

sheep happens.

scallop

Quote from: Boban on 10-02-2011, 11:40:57
Da umeš svoje pisanje da zadržiš u okvirima potrebe da se upotrebe dve ganglije, sve bi bilo u redu; ali ti ne umeš da staneš i na kraju se svi pogube...

Jel' ti to ističeš da je tvoj rukopis namenjen do dve ganglije razumevanja? Ja ću biti zadovoljan sa ostalim čitaocima.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

boki77

@Mims
To za 3 zareza. Realno, ljudi imaju problem i sa tri tacke (gle sintetika); tri zareza su malo previse. Barem ja nisam video pricu dovoljno jaku da se kaci sa pravopisom (racunao i VV).

Mims

To sa tri zareza i bilo jeste preterivanje,,, :)

sheep happens.

Boban

Quote from: scallop on 10-02-2011, 14:31:40
Jel' ti to ističeš da je tvoj rukopis namenjen do dve ganglije razumevanja? Ja ću biti zadovoljan sa ostalim čitaocima.

Ti si to rekao; ali ja sam danas shvatio šta bi bilo najbolje za tebe; da batališ pisanje priča i romana i posvetiš se aforizmima koji ti očigledno bolje idu. Na kraju krajeva, iz tvojih proznih dela ljudi pamte i vade aforizme; o ostalom niko ništa ne ume da kaže; niti na šta se odnose, niti ko su likovi, niti šta se u stvari desilo.
Lepo ti sedi i iz svih svojih pisanija povadi sve što može da se podvede pod aforizm, da od toga napravimo jednu knjigu i zgrnemo pare.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

dunja

Quote from: scallop on 10-02-2011, 09:05:43
Negde u mojoj tintari postoji osećaj da interpunkcija nije deo gramatike. Da ona treba da pomogne čitanju. A kako meni ceo dijaloški prostor u realnom životu zvuči kao niz nedovršenih rečenica, postoji inercija da na tu nedovršenost podsetim.

Ja sam imala izrazitu sklonost ka tri tackanju, sve dok mi na to nije skrenuta paznja, da ih treba restriktivnije koristiti. I onda sam sela, i redukovala gde god je moglo. I ispostavilo se da je na dosta mesta moglo...
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Boban

Nego, je li ostaje DVOBOJ da objavljujemo-najavljujemo ili će Radmilo da zada temu?

Savajat Erp

ја сам за двобој, чак имам три идеје за причу, веробали или не! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Ako si pripocedač verobaćemo ti na reč :-)

(Grrr :@)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Savajat Erp

мени увек можете да веробујете! ;)

Mims

quote author=Savajat Erp link=topic=9899.msg305420#msg305420 date=1297359627]
[/quote]

ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!![
sheep happens.

Stipan

Može dvoboj, što ne bi moglo.
Samo, to je toliko puta napisano da neće baš biti lako postići orginalnost.

Josephine

Ma ništa zato. Od tebe je niko i ne očekuje.   :evil:

Stipan

Ja sa njom fino, a ona meni...

Josephine

pa to sam ja kad sam fina.... :evil:

Stipan

E, pa tebi dvoboj baš i neće biti neki izazov. Samo zamisli za protivnika nekog od oponenata u diskusijama...

Savajat Erp

Quote from: Mims on 10-02-2011, 19:42:21
quote author=Savajat Erp link=topic=9899.msg305420#msg305420 date=1297359627]

Браво, Мимс! Шта значи брзо размишљање...ево нешто за тебе! :)

MIMS - Cop It

analogdigit

I ondak, jel će bit tog dvoboja il neće? Da li će Boban baciti rukavicu? :)

Boban

Meni je problem što je ovo tema u kojoj sam najbolji bez ostatka, tako da bih možda radije nešto drugo. Nema smisla da pobedim i treći put. Čak će i meni samom biti sumnjivo.

Savajat Erp

није ваљда да се премишљаш? двобој!

Josephine

Quote from: Boban on 11-02-2011, 00:05:48
Meni je problem što je ovo tema u kojoj sam najbolji bez ostatka, tako da bih možda radije nešto drugo. Nema smisla da pobedim i treći put. Čak će i meni samom biti sumnjivo.

Sve dok ne budeš pravio sumnjive screenshoot-ove nikome neće biti ni sumnjivo...

A ima smisla da pobediš i treći put, sa stanovišta svrhe radionice.

analogdigit

Quote from: Boban on 11-02-2011, 00:05:48
Ne verujem da postoji bilo ko na ovom forumu ko može da pomisli da si u stanju da nameštaš rezultate samo da bi ispalo da je tvoja priča najbolja...
Uostalom to se vidi i po komentarima posle glasanja... Obe priče koje si napisao do sada su dobijale odlične komentare mnogo pre nego se objavilo čije su...

Što se mene tiče ni na kraj pameti mi nije ideja da postoji bilo kakvo nameštanje ovde...

A to što si, kako kažeš najbolji baš u ovoj temi, samo može da bude veliki plus, bar sa moje tačge gledišta, jer to znači da ćemo dobiti veoma dobru priču, koja će poslužiti kao dobar primer za sve one koji žele da uče nešto o pisanju. Što je opet stvar zbog koje smo ovde.

Sad to je samo moje viđenje stvari.

Boban

A kad ćeš ti da daš priču?
Dosta filozofije.

analogdigit

Quote from: Boban on 11-02-2011, 00:34:05
A kad ćeš ti da daš priču?
Dosta filozofije.
Evo obećavam da ću u ovom krugu predati priču, ma kako bio nezadovoljan sa njom...
Takođe paralelno završavam i priče iz prethodna dva kruga, koje ću takođe okačiti u posebnim temama kada završim... Nisam batalio zadatke... :)

mac

Dovoljno će biti da može da se glasa za jednu priču više nego što bi se inače glasalo. Ako ta jedna bude Bobanova onda super, a ako ne bude onda još bolje.

Josephine

Quote from: analogdigit on 11-02-2011, 00:32:42
Uostalom to se vidi i po komentarima posle glasanja... Obe priče koje si napisao do sada su dobijale odlične komentare mnogo pre nego se objavilo čije su...

U stvari, Kralja Ušća je ponajviše sam hvalio...

analogdigit

Quote from: D. on 11-02-2011, 00:41:55
U stvari, Kralja Ušća je ponajviše sam hvalio...
Ne znam, nisam baš brojao ali nisam stekao takav utisak... Znam samo da sam zapamtio kometar nekoga sa foruma u kome je istaknuto kako prva rečenica iz "Ušća" svakako odaje činjenicu da je priča napisana od strane nekog iskusnog pisca, obzirom da je unjoj elegantno definisana cela priča... Meni je to delovlo kao pozitivan komentar.

Mims

Pod jedan, meni je tema dvoboja zasad super. Smislila sam nešto.

Opet pod jedan, zar nije svrha radionice komentarisati i ostale priče koje su dobile neke glasove, a ne samo premeravati da li bolje piše Boban ili Radmilo? Mislim, ja ću za par sati da napišem nešto o Geteovoj krivici, ali bi bilo lepo da se nešto napiše i  Guliveru, čisto da uporedimo pristupe. :) Bitno bi bilo i nama, koje/i smo dobile/i vaše glasove da čujemo zašto vam se priče sviđaju, šta im fali ili štrči. A koristiće i ostalim učesnicima.

sheep happens.

Boban

I Gete i Guliver su najkomlikovanije za tumačenje pa ih ljudi zato izbegavaju.

Mims

Ne moraju da se tumače, ali bi bilo lepo opravdati taj glas naglas :)

sheep happens.

Josephine

Radmilova priča je najkomplikovanija za tumačenje.

Niko nije premeravao ko bolje piše. Upoređivanje dve potpuno različite priče afirmisanih pisaca je dobar metod učenja.

Ali evo, Mims me je pitala zašto je njena priča lepršava, napisaću joj večeras...

Josephine

Inače, ide dvoboj?

Pišem večeras nešto na tu temu dok ne nestane...

pokojni Steva

Boban

Stevo, šta bi ti? Baš me zanima kakva bi ideja istisnula osmejak na tvoje lice.

Josephine

Boban

Ma mora tako jer mu žena čita forum; ko zna šta bi radio da nema tog nadzora.

pokojni Steva

Ništa D, poslovična 3 režanja iz pomračine dnevno. Kako je ponoć prošla, a juče sam samo dvared zarežao, danas ću i da zalajem!

Nemam problema sa dvobojem. Nešto muško, za promenu.

Josephine

pokojni Steva

Josephine

Zovi ga ti. Meni će da spusti slušalicu.

boki77

Quote from: analogdigit on 11-02-2011, 00:32:42

Nemoj da veruješ mnogo u komentare nakon otkrivanja nikova. Tad će svi reći da je bobanova priča dobra. Ja bih voleo da ga je neko (osim skalopa) popljuvao pre objave nika (hidrogenska bomba itd). Kad se obave nikovi, onda se ne daju komentari, već smišljaju hvalospevi. Kritički hvalospevi, naravno.

Broj glasova jednako je proporcionalan broju pohvala.

Stipan

Boki bre...
Zar si se i ti dao u teorije zavere?

boki77

Evo videćemo u martovskom krugu. Uzdržanost pre objavljivanja nikova nesrazmerna je pohvalama nakon otkrivanja nikova.
Ko je za bobanovu priču rekao da ima kostur pre nego što je otkriven nik? Ili - ko je hvalio VV pre nego što se saznalo da je od skalopa??

angel011

A da se priče od starta objavljuju pod nikom? Moguće je da bi u startu bilo šlihtanja Bobanu, scallopu ili već nekom, ali valjda bi se onda te dečije bolesti prebolele i ljudi krenuli da se bave samim pričama umesto da dobar deo radionice ode na nagađanje ko je šta napisao.

Možda bi i nakon toga ostali neki koji se više bave likom nego delom, ali najbitniji deo radionice su komentari, ne ko se kome šlihta ni da li će vlasnik sajta dobiti najviše glasova jer je vlasnik sajta.
We're all mad here.

boki77

Nešto tu mora da se uradi. Ili to što si rekla, ili da se daje komentar samo dok nikovi nisu objavljeni. Pogledaj po datumu hvalospeve; svaki je nakon objave nika.

Majstorstvo je naći nešto u priči neafirmisanih pisaca. Što je najzanimljivije, iskusniji pisci više hvale neiskusne, nego iskusne. Neiskusni više hvale iskusne. Tu leži nedoslednost. Tu leži i neznanje. Nije nešto dobro samo zato što je to napisao afirmisan pisac. D je mislila da je Marka i Ušće napisao isti autor. A gle komentare posle?!