• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Perin

Nagledao sam se duela na ovoj radionici; uzevši u obzir svakodnevne duele između par forumaša, mogla bi se dobra storija napisati :lol:

Mims

Mislim, zar je bitno da l' je dvoboj ili duel, ili ariel možda? Bitno da ima tu izazivačku crtu, pa ko se kako snađe.
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Mica Milovanovic

Bobane, otvori novi topik, postavi zadatak, daj rokove i napiši pravila glasanja, i zaključaj ga do ponedeljka da nam svima bude jasno šta se traži.
Jurcanje po beskrajnim prepucavanjima u traganju za pravilima nije nimalo prijatno.
Mica

boki77

Quote from: Mims on 11-02-2011, 21:44:33
Mislim, zar je bitno da l' je dvoboj ili duel, ili ariel možda? Bitno da ima tu izazivačku crtu, pa ko se kako snađe.

Ne spominji crtu. Čuće te sintetik   :idea:

Josephine

Naslov teme je dileme.

Ne "razvlačimo se bez ikakvog reda", već pričamo, diskutujemo, razmišljamo.

Kao i uvek, Boban će na kraju sigurno potvrditi zadatak, dati konkretne uslove.

A zašto je bitno da li je dvoboj ili duel? Ovo nije takmičenje. Zapamtite to. Ako ujednačimo kriterijume, suzimo uslove, imamo više šanse da se međusobno upoređujemo, vidimo gde je ko izgrešio, uradio dobro itd.

Ako svako piše svoje, i ne poštuje ili minimalno poštuje zadatak - postavlja se logično pitanje: čemu zadatak?

Josephine

Drugi put ne podleži pritiscima da odmah zadaš zadatak.

Boban

ma šta fali; ionako bi bilo isto u ponedeljak?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

Možda bi bilo, a možda i ne bi.

dunja

Quote from: Boban on 11-02-2011, 20:33:30
DVOBOJ: borba vatrenim ili hladnim oružjem između dvojice, po naročitim pravilima
DUEL: sukob dvojice oko nekog pitanja.

Znaci li to da dvoboj ne moze biti verbalni?
Odnosno, znaci li to da duel to nije ukoliko se umesa oruzje?
Je li onaj ko napise pricu na temu "dvoboj" promasio istu, ukoliko su se dvojica samo verbalno dokacili?
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Mica Milovanovic

Naravno da ne.
Ja bih to vrlo široko shvatio...
Mica

Boban

Svako shvata kako hoće; oni što pišu jednako kao i oni što glasaju.

ivica

Vidim da je postavljena tema - učestvujem i ja u krugu za mart.

Josephine

Postoji ideja da se ove radionice pretoče u formalni projekat, koji ćemo ponuditi raznovrsnim (ne)državnim fondovima za mlade.

Za finansiranje projekata potrebno je da imamo NVO/udruženje građana... Ne znam kako je registrovan LK, ali, na kraju, što ne iskoristiti potencijal radionice i tražiti novac za izdavanje te zbirke priča iz krugova ili honorare za organizatore ili nešto treće...?

Nisam za komercijalizaciju ove ideje, a ideja o projektu nije moja. Osećala sam, međutim, obavezu da vam predložim.

Ja bih pisala predlog projekta, ako nema ko... slala ga na konkurse i u fondacije...

Mnogi fondovi daju novac za projekte koji se tiču mladih. Ovaj projekat i ne mora da ima veze sa ovom online radionicom. Ali ako LK ima neke ambicije u ovom domenu, možemo nešto da organizujemo...

angel011

Fondovi za mlade? Ima nas dosta koji bismo time automatski ispali. :lol:
We're all mad here.

Josephine

Po Nacionalnoj strategiji za mlade, mladi su definisani kao osobe od 15 do 30 godina. Ja još uvek spadam u tu grupu.  :mrgreen:

Mada, u EU mladi su definisani kao osobe do 35. godine...

Doduše, projekat bi bio ZA mlade, godine organizatora nisu bitne. Bitno je da se projekat bavi mladima (recimo upravo književnom radionicom za mlade).

M.M

Mater mu, ne mogu da se provučem kao mlad ni u EU :( .
Nijedan poraz nije konačan.

Boban

Quote from: D. on 12-02-2011, 19:51:53
Po Nacionalnoj strategiji za mlade, mladi su definisani kao osobe od 15 do 30 godina. Ja još uvek spadam u tu grupu.  :mrgreen:

Koliko dana još?

Josephine

Koliko treba. Ja ću uvek biti mlada.

angel011

Quote from: Miljan Markovic on 12-02-2011, 19:53:58

Ja još uvek mogu. :mrgreen:
We're all mad here.

Josephine

Fokus je na projektu, a ne na mladosti... Čovek je mlad koliko želi da to bude.

Alexdelarge

izgleda da je takozvana knjizevna radionica, nista drugo doli vecernja skola pisanja za odrasle. :twisted:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Josephine

Ma ne... To je večernja škola za takve zlurade padobrance, a radionica za pametne. Ne može svako ni da ispunjava uslove za učestvovanje u radionici...

M.M

Quote from: angel011 on 12-02-2011, 19:59:27
Quote from: Miljan Markovic on 12-02-2011, 19:53:58

Ja još uvek mogu. :mrgreen:

Nisam ja mnogo prebacio. Za tri dana imaću samo dve godine više u odnosu na definiciju gornje granice za mlade u EU. Nećemo sada da cepidlačimo, zar ne? Šta je dve godine? Ništa. :cry:
Nijedan poraz nije konačan.

Josephine

Kada biste shvatili da su godine prednost, a ne mana - svet bi bio vaš.

Savajat Erp

ја сам мислио да сам матор за сваква срања још кад сам имао 22-23...сад мислим да сам фосил, али увек се утешим на Сагити.:)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Pa dobro. Ja ću kao najmlađa da predlažem, a vi kao matori podržavajte. :)

Savajat Erp

уствари, изгледа да имамо исто година...или смо ту негде.  :mrgreen:

Josephine

Možda. Ali ja izgledam mlađe.  :mrgreen:

Savajat Erp

boki77

Mlad si onoliko koliko para potrošiš na plastičnim operacijama. Mislim da je to fer.

Mica Milovanovic

Kad smo kod dilema. Ajde jednu da raščistimo. Boban je prošli put dopustio da priče pređu 6000 karaktera.
Da li se može dopustiti određeno prekoračenje koje se neće smatrati eliminišućim i koje neće uticati na glasanje?
Boban je pominjao 5%. To je 6300 karaktera, kao apsolutni maksimum.

PS: imam neku ideju, ali se bojim da ne preteram, pa rekoh bolje odmah da raščistimo...
Mica

Josephine

Mica Milovanovic

Imam ideju za priču i ne dam je.
Mica

Mica Milovanovic

Mica

Josephine

Josephine

Melkor

Al' samo pod uslovom da se moze i do 5% promasiti tema.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

boki77

Mićo, ako ćeš tih 5% da iskoristiš za psovke (kao u Srbiji) - ne može.   :lol:

mac

Za svaki prekoračeni procenat da se priči oduzme jedan glas.

Mica Milovanovic

Ne znam ti ja još da li ću da preteram, samo mi se čini da bi moglo da se desi, pa pitam kako da postupam.

O kakvim psovkama je reč?
Mica

Boban

Mići majka nije dozvoljavala da psuje, zatim žena, sada nije lepo psovati pred decom zbog primera i zato on u pričama deluje kao pušten s lanca...

boki77

:lol: Već vidim... Za dve godine (cirka) deca nose majice sa Mićinim nasmejanim licem na leđima, i psovkama ispisanim na nedrima. Mića Srbija, Mića Srbija, vikaće...

Mica Milovanovic

Ja zaista ne znam o čemu pričate?

Uzgred, bobane, kakav je stav? Spremam se da počnem da pišem...
Mica

boki77

,,Шта ти je, бре, момак? Који ти је курац па псујеш к'о кочијаш? Јеботе, зар не
видиш с ким причаш?"

Mica Milovanovic

Mica

Mica Milovanovic

Mene se ovde dosta ignoriše...

Ako me naljutite, odoh da nastavim da pišem istorijat Srpskog/Jugoslovenskog Derbija...

ПОЛИТИКА. 16.05.1912.
Дерби 1912 године.
- Вук Мандушић добио је Дерби сигурно и лако. -
Био је диван дан, сунчан и ведар, без ветрића (ovo samo deluje kao početak mojih priča, ali je samo citat iz Politike), без прашине, тако да је сваки са задовољством дошао на Бањицу да види најважнију и најлепшу трку, која се у Београду може да види. Од Двора су били Престолонаследник Александар и кнез Павле. Од министара су били г. д-р М. Миловановић (obrat pažnju!), министар Народне Привреде г. М. Капетановић, који показује једно ретко разумевање и интересовање за коњарство и министар Правде г. д-р Аранђеловић. Сем тога била је сва дипломација, председник Београдске Општине г. Љуб. Давидовић и цео отмени београдски свет. Даме су биле у пролећним тоалетама, тако да је бањичко тркалиште одиста личило на Европу, на ону праву Европу, у којој се дан Дербија сматра не само као један народни празник, него као једна велика, отмена свечаност.
Наравно, највеће интересовање било је већ унапред концентрисано на сам Дерби. Али зато су ипак и остале трке привлачиле на себе сву пажњу, јер су све биле и врло лепе и врло интересантне.

После тога трчао се Дерби, 2400 метара. У седлишту, пре поласка, нарочиту је пажњу привлачио на себе Вук Мандушић, који је био велики фаворит. Сав у мускулима, а свеж и сјајан, он је изгледао боље но икада пре тога. Он је сад имао да докаже, да је одиста најбоље грло у својој генерацији и на дугачкој стази, као што је у ранијим тркама показао, да је на кратким стазама непобедан. Хоћу одмах да кажем да је он то сјајно и доказао.
Старт за 2400 метара налази се у оној рупи поред стрелишта, тако да се са трибине не може да види. Да не би било неких накнадних објашњавања и рекриминација, поред два стартера, послат је на старт још један члан управног одбора. После дугог чекања, које је потицало од Вука, који је био и сувише немиран, дат је знак за полазак. И оба стартера и онај члан управног одбора изјавили су доцније, да је ретко кад старт испао тако срећно, јер су апсолутно сва грла пошла у истој линији као по концу. Али после неколико скокова Вук је избио напред и повео једним страшним темпом, остављајући постепено своје конкуренте све више и више. Док је он тако ишао напред, остала грла поделила су се у две групе. У првој групи били су Бригадир, Булка, Адмирал, Зечко и Анчи. У другој групи Кадија и остали. Бригадир је ускоро почео да попушта, те је Булка повела ту групу, јурећи за Вуком. Кадија је тада, у једном лепом напору, оставио ону своју задњу групу и ушао у предњу, али изгледа да му је тај напор узео и сувише снаге, те није више имао резерве у себи за последњу борбу. Исто је тако и Булка, покушавајући да се приближи Вуку, била готова на 800 метара пред циљем. Вук је, међутим, у колосалним скоковима, измицао све више напред и стигао без корбача и без мамуза за добрих 70 метара први. Друга је била Анчи, трећи Зечко, четврта Булка, пети Кадија.
Вукова победа поздрављена је врло симпатично од целе публике. Никада ниједан Дерби код нас није добијен тако лако и тако сигурно. Без икаквог претеривања може се рећи, да је Вук Мандушић најбоље Кандидово грло и најбоље грло уопште, које смо досада имали на нашем тркалишту. Резултат:
1.   Вук Мандушић, од Кандида и Божице, својина Влад. Рибникара из Београда. Јахач Славко Тодоровић. (Време официјелно није хватано зато што се старт са трибине не види, али је један гледалац, стојећи на самој стази више прве препоне ухватио време од 2 мин. 40 сек. што би било и сувише одлично). Одгајивач Вуков јесте капетан Коста Ђорђевић. Он је добио одгајивачку премију од 500 динара.
2.   Анчи, од Кереса и Виде, својина мајора Ђорђа Крстића из Краљева. Јахач Бора Перчевић.
3.   Зечко од Таковца и Омољке, својина Ж. Радојковића из Селевца. Јахач Ж. Симић.
На кладионици Вук је донео у победи 4.50 динара у награди 5.50 дин. Анчи 8 дин. Зечко 12.50 дин.
Mica

Boban

Quote from: Mica Milovanovic on 12-02-2011, 23:52:25
Uzgred, bobane, kakav je stav? Spremam se da počnem da pišem...

Misliš oko probijanja granice?
5% je OK.
Ma šta ti to vredi; svaka žena na forumu plasirana je bolje od tebe. Osim Plut. A i ona zamalo.

Mica Milovanovic

Hvala.

PS: Džentlmeni puštaju žene ispred sebe, ako nisi znao.
Mica

SuperSynthetic

...samo 5%???...koji formalisti...kako se uopste broje ti karakteri?...nije valda, 1, 2, 3 itd?...ne mogu word da nateram da mi pokaze...jel on to moze uopste?...
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man