• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Суба

Quote from: Josipovitch Broznjev on 18-02-2011, 13:41:42
Quote from: Stipan on 18-02-2011, 10:08:21Bio je to beskonačni pad ; jedan od onih koji se doživljavaju u snovima. Tlo jednostavno nestane ispod nogu i padate, padate, padate, bez ičega za šta biste se uhvatili. Bez ikakve nade da ćete se ikada zaustaviti. Uprkos tome, potpuno ste svesni da je negde ispod vas stena o koju ćete udariti i da će boleti, boleti, boleti...

ovako se pise:

pad. pad u rupu. bez dna? kao u snu? napusta me posljednji tracak jave, trgnem se. padam. nema oslonca. traje. budan sam a traje. sta je ovo? ima li dna? traje. ponor. dolje stijenje? pakao? raj? commodusova toljaga? dvanaest razgolicenih djevica? dize mi se. padam.

Јосиповичу, стари берзеркеру, ако си за радионицу као за дом спреман, имаш мој глас. Свиђа ми се твоја басна о ерекцији.

džin tonik

hehe, ovo bi bio dobar uvod za pricu naslova: dvoboj, broznjev vs. vagina!

pokojni Steva

Boli me baš da sanjam. Kad sanjaju, lome vratove. Da li je to normalno? Cenim da je snu trebalo biti upisano nešto pametnije od skrljane vratne koske.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

boki77

Quote from: Josipovitch Broznjev on 18-02-2011, 13:41:42
ovako se pise:

pad. pad u rupu. bez dna? kao u snu? napusta me posljednji tracak jave, trgnem se. padam. nema oslonca. traje. budan sam a traje. sta je ovo? ima li dna? traje. ponor. dolje stijenje? pakao? raj? commodusova toljaga? dvanaest razgolicenih djevica? dize mi se. padam.

Ima nečeg u genijalnog u tvom ludilu   xdrinka

Суба

Ја сам увек за трауму из детињства, мало прерађену, оф корс: леп, тврд, екстреман сан, а пиша ми се. Морам се пробудити како знам и умем јер имам слабу бешику и 34 године.

Boban

Ima zaista lepih varijacija na ponuđenu temu padanja; oslikavaju različitost u pristupu pisanju i to je sjajno.
Šteta je jedino što se do ovih korisnih pasaža gazi kroz blato i govna, ali valjda smo mi Balkanci takvi, volimo da seremo u svakoj prilici.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Суба

Plut

Da se oslobađate telesnih tečnosti, momci  znaika

scallop

Kad Boban ne bi odmah našao nešto iritantno u tome, mogao bih da ponudim jedno dva "padanja" iz svojih tekstova. Jedno je u romanu "Oko za drugi svet", uvodni deo "Nema mesta za svilene bube", a drugo je duboko u romanu "Legija Ida", ali ko će to još da traži.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

vec imam naslov: "pogled kroz resetke americkog starackog doma"

SuperSynthetic

...opet tishina ovde...

Garbage - I Think I'm Paranoid
Garbage - I Think I'm Paranoid
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

scallop

Sintetik je iz više razloga u pravu, pa ću da vratim ZS u radionicu, makar po cenu da se ovde prepiremo. Dok je radionica bila u središtu pažnje, ni Zosko nije znao šta bi, pa je počeo da piše priče. Samo nam je Pingvin falio sa Ničeom i svim ostalim što mu po glavi niče.

Bilo bi jako zgodno da nam Boban nagovesti kako se aktivnosti odvijaju, bar da znamo je li Stipan zauzeo mesto u redu, ako već D: ima previše posla sa peglom. Frak, zašto uvek žene završe sa pranjem, peglanjem i ostalim domaćinskim rabotama, a muškići izađu na drugo bojište, kao da ne mogu bez neverending dvoboja u kojima ginu slova, padeži i istorijski fakti koji izrone iz svojih fikcija?

Eto, upozoriću da ni dvoboji o kojima pišete ne smeju da imaju više od dva lika (6K, 6K, 6K karaktera... xuser), da sam obračun može da zauzme 50% prostora, a da za sva ostala obrazloženja imate samo još toliko. Dakle, pola kako, a pola zašto. To bi bio dobar recept za one koji još nisu prešli na "ženske" poslove. xbigok
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mims

Je l' dvoboj mora da se opiše? Mogao bi da bude i negde skriven u tekstu ili nagovešten?
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Eto. Opet sam ja na redu.
Eh, kad bi bili svesni da je to upravo ono sto je radionicu i drzalo budnom. Ja se podmecem, ostali biju, a ja trpim. Dok mi ne prekipi.

scallop

Quote from: Mims on 19-02-2011, 18:13:18
Je l' dvoboj mora da se opiše? Mogao bi da bude i negde skriven u tekstu ili nagovešten?

Hajde, Mims, ne skanjeraj se. Znaš ti vrlo dobro kako to ide. Ono što je Boban našao razliku između duel i dvoboj ne važi. Našao kod nekog nepismenog. Evo, brat Savajat čezne da se desi catfight, čujem da su se na fejsu dve "sojke" verbalono do'vatile, imao sam prilike da pratim slične duele u životu među damama koje poznajem. Može i muško žensko... važno je da postoji motiv koji sukobljava dve osobe. To je jedino ograničenje - da ne bude dva na jednog. Navali. Nemoj da opet bijemo D:.

angel011

Quote from: Mims on 19-02-2011, 18:13:18

Boban je rekao da ne mora, mora da postoji u priči i da bude bitan za nju.
We're all mad here.

boki77

A prekoračenje brzine? Je l mora 6000 k ili može 6300 (ili 6309 ;) )?

scallop

Boban

Uvešćemo pravilo da prekoračenje od 5% jedan lik može da iskoristi jednom u tri radionice; dakle, ko sada prekandaši, naredna dva puta ne može i tako opet u krug.

mac

A šta fali oduzimanju bodova, moliću lepo? Bod manje za svakih 1% prekoračenja.

Boban

Možda da uvedemo i bičevanje za najslabije plasiranog...

Plut

Kakav smo mi neverovatan narod. Prvo o čemu se priča, kada izađu pravila, jeste koje se iskakanje iz tih istih pravila može tolerisati.

scallop

Evo, kod mene nema glas za prekoračenje, pa nek svako računa sa tim. A Boban je u obe radionice imao prekoračenje. Očito, njemu ne prija. :mrgreen:

Mims

Ja zasad imam 4500 karaktera. Kosti, kosti, fali mi 1500 mesa.
sheep happens.

Boban

scallope, ti si ceo život bio vojnik i tebi su pravila smisao života; a ja sam uvek bio onaj koji izvrdava pravila; zato smo ti i ja uvek na različitim stranama čak i kada zagovaramo iste ciljeve.

scallop

Samo da ne upljeskamo taj isti cilj. Kad bismo ozbiljno računali, možda sam ja i u vojsci proveo manje dana nego ti. Ja sam samo... nekako... uređen, a ti si, pa eto, razbararušen. Zato je tvoja literatura uredna, poređana kao drva za zimu, a moja je razbarušena, pa ložim kad i gde mi treba vatra. Tako će i tvoja radionica da se bavi pitanjima kako zaobići temu, čak i kad je jasna kao dan, a ja ću da poštujem pravila čak i kad se meni ne dopadaju.
Mene, ipak, više zanima šta Mims smatra kostima, a šta mesom. Moji su utisci da na radionici češće ne znaju gde su im kosti, a sa mesom ne znaju šta će. Zato sam radoznao, jer na kraju se na kostima kod Mims i sličnih pojavi i meso, a mesnati ne znaju odakle da odfikare višak. To je valjda ono na šta treba da obratimo pažnju?

analogdigit

Evo i moje verzije padanja, smatram da je vreme učinilo svoje i zavuklo se i u moj tekst! :D

Padam, ukočen, poput odvaljene stene bačene u ponor. Oko sebe čujem samo vetar, fijuče, osećam ga na telu dok palaca svojim zmiskim jezikom i pokušava da mi se zavuče pod kožu. Tama me sprečava da vidim, prianja na moje oči bolje nego povez od guste tkanine. Jedino hladonoća, koja svakim trenutkom postaje sve jača, nagoveštava da propadam dublje i dublje i da je kraj neminovan ma koliko daleko se nalazio.

Boban

jao bre kakva količina međusobno nepovezanih reči...

Mims

Quote from: scallop on 19-02-2011, 22:35:36
Mene, ipak, više zanima šta Mims smatra kostima, a šta mesom. Moji su utisci da na radionici češće ne znaju gde su im kosti, a sa mesom ne znaju šta će. Zato sam radoznao, jer na kraju se na kostima kod Mims i sličnih pojavi i meso, a mesnati ne znaju odakle da odfikare višak. To je valjda ono na šta treba da obratimo pažnju?

Moja trenutna priča o dvoboju je postavljena od početka do kraja, bukvalno skelet sa malo mesa. Fali mi još (kilo i po) mesa kako bih stvorila udobnu atmosferu za čitaoca.  :lol:

sheep happens.

Josephine

Quote from: Boban on 19-02-2011, 21:51:31
scallope, ti si ceo život bio vojnik i tebi su pravila smisao života; a ja sam uvek bio onaj koji izvrdava pravila; zato smo ti i ja uvek na različitim stranama čak i kada zagovaramo iste ciljeve.

Zato i ne trpi neposlušne...

analogdigit

Quote from: Boban on 19-02-2011, 22:55:41
jao bre kakva količina međusobno nepovezanih reči...
Znači baš lioše... jbg... za ovo mi je trebalo pola sata, da ga sastavim onako kako sam mislio da treba! :)
A inače pokušao sam, naravno bezuspešno, da makar malo prenesem atmosferu iz "Crnog cveta" onaj početni deo mi je baš drag...
Što je najgore čitao sam ga jedno deset puta dok sam ovo pisao, a opet nisam u stanju ni da se približim tome... bez obzira što i sada pred sobom imam oba teksta, jednostavno ne mogu da shvatim zašto su efekti različiti...

pokojni Steva

Anal, zahvaljujem, takvo što mi je trebalo da se konačno 'odviknem' od D radionice. Srećan put želim!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

analogdigit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 19-02-2011, 23:06:47
Anal, zahvaljujem, takvo što mi je trebalo da se konačno 'odviknem' od D radionice. Srećan put želim!
Znači bolje da više ništa ne postavljam ovde, ima svi da pobegnu glavom bez obzira...

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 19-02-2011, 23:06:47

Ne idem ja nigde. Ko će tebe da pobedi u krugu onda?

Anomander Rejk

Meni se čini da će moja priča biti na granici, tih 6000 ako sam dobro računao.
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Quote from: analogdigit on 19-02-2011, 22:44:34
Padam, ukočen, poput odvaljene stene bačene u ponor. Oko sebe čujem samo vetar, fijuče, osećam ga na telu dok palaca svojim zmiskim jezikom i pokušava da mi se zavuče pod kožu. Tama me sprečava da vidim, prianja na moje oči bolje nego povez od guste tkanine. Jedino hladonoća, koja svakim trenutkom postaje sve jača, nagoveštava da propadam dublje i dublje i da je kraj neminovan ma koliko daleko se nalazio.

Padam poput odvaljene stene u ponor. Kraj mene fijuče vetar, palaca svojim zmijskim jezikom po meni i pokušava da mi se zavuče pod kožu. Tama naleže na moje oči bolje nego povez guste tkanine, sprečava me da išta vidim. Hladnoća me svakim trenutkom sve više obuzima i nagoveštava da će propadanje, koliko god trajalo jednom prestati.

Evo kako izgleda posle malo šišanja bez feniranja. Boban samo viče - buuuuu!

analogdigit

@Scallop

Najlepše hvala na trudu!  xjap

Stipan

Quote from: D. on 19-02-2011, 18:34:07
Eto. Opet sam ja na redu.
Eh, kad bi bili svesni da je to upravo ono sto je radionicu i drzalo budnom. Ja se podmecem, ostali biju, a ja trpim. Dok mi ne prekipi.
Pa zašto ti kukaš kad je Scallop više mene opaučio nego tebe?
Ajde pamet u glavu i nemoj više da moram da se glupiram ovuda zbog tebe!

Stipan

Quote from: Anomander Rejk on 19-02-2011, 23:18:27
Meni se čini da će moja priča biti na granici, tih 6000 ako sam dobro računao.
Aaaa... Evo još jednog supanika!

Stipan

Quote from: scallop on 19-02-2011, 23:36:03

Padam poput odvaljene stene u ponor. Kraj mene fijuče vetar, palaca svojim zmijskim jezikom po meni i pokušava da mi se zavuče pod kožu. Tama naleže na moje oči bolje nego povez guste tkanine, sprečava me da išta vidim. Hladnoća me svakim trenutkom sve više obuzima i nagoveštava da će propadanje, koliko god trajalo jednom prestati.
Evo, sad me već i Scallop plagira. Jesam brate infektivan, nego šta!

Stipan

Quote from: scallop on 19-02-2011, 18:00:26
bar da znamo je li Stipan zauzeo mesto u redu,

Stipan je davno zauzeo mesto u redu. Čak je Boban već uspeo jednom i da mu zagubi priču.

Boban

Svi oni zapravo pokušavaju mene da plagiraju, ali rezultat nalikuje na tebe, pa sada ti vidi koliko su uspešni.

Stipan

Ali dobro zvuči, nije li tako? Mislim što liče na MENE!

analogdigit

Quote from: Stipan on 20-02-2011, 01:02:04
Evo, sad me već i Scallop plagira. Jesam brate infektivan, nego šta!
Ma nisi čoveče infektivan, nego teško da je bilo ko mogao nešto bolje da uradi od ovog mog invalidnog teksta! :D
Takvo nešto samo majka može da voli! :lol:

Josephine

Quote from: Stipan on 20-02-2011, 00:59:06
Ajde pamet u glavu i nemoj više da moram da se glupiram ovuda zbog tebe!

Glupiraš se ti dovoljno i bez mene, ne brini...

Stipan

Ma pusti AnalogDigit, dobro mi došlo da malo uzvratim Scallopu.

Stipan

Znam, princezo, znam.
Ali ti ponekad baš znaš da me zabrineš...

scallop

Quote from: Boban on 20-02-2011, 01:13:18
Svi oni zapravo pokušavaju mene da plagiraju, ali rezultat nalikuje na tebe, pa sada ti vidi koliko su uspešni.

To je dobra vest. Koliko je tebi samo trebalo da počneš da ličiš mene. Tvoj sledeći roman, valjda "Prva ameba", možda bude šarmantno razbarušen.

Analogdigit - Evo varijante poslednje rečenice koja još više liči na mene:

Hladnoća me sve više obuzima i nagoveštava da propadanje ima i svoju dobru stranu. Traje.

Stipan