• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

boki77

Početak obećava. Ako se nastavi do kraja, mart će da bude lepo iznenađenje. Onda svi u Istru.

analogdigit

Ima baš dobrih priča! Neće biti teško pročitati ovo i više puta.

Суба

Неке баш треба прочитати више пута, лепо је ово скроз.

Perin

A gde obelodanjujemo za koje smo priče glasali?

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

дејан

зашто, бре, тако компликовано?
...barcode never lies
FLA

дејан

али, чему цео тај одличан систем?
...barcode never lies
FLA

Plut

I sad baš moram za 5 da se odlučim. Uf.

boki77

Glasao. 5 priča bez problema. Bilo je još dobrih, ali 5 mi se izdvajaju kvalitetom, pričom itd.
18 autora - lepa cifra.

Boban

Šta je komlikovano; klikneš na mart2011 i u tekstu porukice upišeš pet brojeva priča, te ih pošalješ.
Ima razloga, znam da su iracionalni, ali da ne bi bilo sumnjičenja kao što je bilo dosad da onaj ko vidi glasove može da namešta glasanje, ovako ne vidi apsolutno niko, pa će ponedeljak u podne za sve biti iznenađenje.

Ygg

Quote from: дејан on 02-03-2011, 16:49:42
зашто, бре, тако компликовано?

Šta je komplikovano? Pošalješ nick-u mart2011 PM sa sadržajem:
Quote3, 5, 7, 9, 11

I to znači da si priči br. 3 dao tri boda, priči br. 5 dva boda a pričama br. 7, 9 i 11 po jedan bod.

(Brojeve priča sam, naravno, pisao nasumice. Još nisam pročitao nijednu priču.)

EDIT: Boban me preduhitrio.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Boban

boki, ti si pravi rz brzotrz...

boki77

;) Nisam brzeljao sa čitanjem. Sve sam odštampao, beležio sa strane ocene i komentare... Na kraju, tri petice i dve 4 su se jasno izdvojile  :lol:
Ali zaista ima dobrih priča. Mart mi je najbolji do sad.

Boban

To je normalno, uprkos radmilovim žalopojkama; svakog meseca svako od vas je sve jači; svaki komentar koji se dobije pametnom čoveku pomogne da se poboljša i tako, mic po mic, svi napredujemo.
Videćete na kraju godine na kakvom će to nivou biti, i za svakog pojedinca ponaosob i za prosek kao celine.
Ladno ćemo imati priče za jednu lepu zbirkicu...

SuperSynthetic

Da li na kraju, po objavljivanju, glasači ostaju anonimni ili ne?
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

analogdigit

Iskreno meni je celo ovo takmičenje odlično! Ne zbog samog takmičenja, ne gajim iluzije da ću pobediti... Nego tu je jedna druga stvar, bar što se mene tiče. Priča koju sam poslao je bukvalno prva priča koju sam ikada, od kako pišem, završio od početka do kraja. Ne znam, ali ovako kad postoje neki rokovi onda ne pišem u prazno. Plus što postoji i taj takmičarski momenat, nešto kao pretpraznična euforija. :)

Stipan

Bogami, stigao sam tek do trećine, ali mnogo bolje od prethodnih krugova.

Boban

Ne ostaju anonimni, jer se u telu poruke vidi ko je pošiljalac.

scallop

Quote from: Boban on 02-03-2011, 17:06:06
To je normalno, uprkos radmilovim žalopojkama;

Ti si, bre, gnjida od čoveka. Koje moje žalopojke? Sve ćeš da uradiš da podesiš radionicu prema sebi. Ovde ne tražimo najbolju priču nego dobre priče. Ti si jedini koji se takmiči.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Pa to je i bila caka sa novim sistemom glasanja - da se preduprede sumnje u ono : ko je glasao za sebe.

Gudeja

I ja sam glasala. Pet glasa mi bilo malo, mogla bih ladno za još 2 ili tri priče da glasam. :)
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Perin

Ja sam glasao. Stvarno najbolja radionica do sada. Teško je bilo odabrati pet priča, a kamoli poredati ih po bodovnom sistemu.

Josephine

lilit

Neke od priča su toliko dobre da sam ih odštampala za drugo čitanje, bogohulno mi da koristim kindl. Ako nastavite ovim tempom, tamo negde u oktobru, krenuću da koričim odštampano.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

analogdigit

Quote from: lilit_depp on 02-03-2011, 18:42:24
Neke od priča su toliko dobre da sam ih odštampala za drugo čitanje, bogohulno mi da koristim kindl.
Ih Lilit, neverovatno! Pa ja se bre kunem u Kindl... Ne znam, ali bolji mi je od papira.

Mouchette

I ja sam glasala. Znam da je za objektivniju ocenu potrebno pročitati priče makar još jednom, ali sve radim na brzinu, bez mnogo razmišljanja, na osnovu prvog utiska, i ne razmišljam da li sam pogrešila, niti se kajem. Ja se sad kao pravdam autorima dobrih priča koje sam previdela, ali neka ne zamere, nije moj sud preterano bitan  :)
Nadam se da će biti puuuno glasača, jer tek onda sve ima smisla. A baš mi je drago što forumaši koji ne učestvuju u radionici imaju strpljenja i volje da čitaju toliki broj priča i glasaju.
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Savajat Erp

Прочитао сам неколико првих прича и осећења су ми подељена...истовремено ми је драго што нисам послао причу, јер би, судећи по овима досад, обрисали патос самном и истовремено гризем своје мошнице што нисам ништа написао и послао... :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

analogdigit

Savajate, to ti dođe ko Bobanov Tamni vilajet! :D

Grgolj blaster

Price su bolje ispisane od onih u prethodnom krugu.
Pohvale autorima.
Thou shalt not judge a book by it's cover,
thou shalt not judge lethal weapon by Danny Glover.

Josephine

Priče su odlične, pre svega su ideje originalne. A ja sam baš zahtevna kada je originalnost u pitanju. Bila je ovo inspirativna tema... Čak sam i ja napisala dve priče, poslala Bobanu jednu, a onda za par sati oko isteka roka napisala novu, i poslala je umesto prve. Možda i postujem tu povučenu negde ovde, kada svima postane dosadno da čekaju rezultate...

Plut

Izvinjavam se svima, ali meni nisu sve priče odlične, kako biste vi rekli. Nisam sve pročitala, ali ima nekoliko koje su mi baš onako, kako bih rekla, uh. Nekoliko mi je ok, za sada mi se samo jedna, ono baš, izdvojila.

Josephine

Ma mislimo na uopštenu sliku, Plut...

Posle ćemo da komentarišemo pojedinačno...

analogdigit

Meni se sviđa dosta priča, glasanje ću verovatno da ostavim za vikend, onako natenane uz kafu.... :)

Kaa

I uprkos ovom kijametu napolju, na Sagiti proleće  :) tek sad pri kompu i jedva čekam da počnem da čitam pričice :!:
"All that we see or seem is but a dream within a dream."

Anomander Rejk

Uh, kad ste stigli već pročitati i glasati. Neću brzati sa glasanjem, oću prvo pažljivo da iščitam priče.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Plut

Quote from: analogdigit on 02-03-2011, 21:13:14
Meni se sviđa dosta priča, glasanje ću verovatno da ostavim za vikend, onako natenane uz kafu.... :)

Si ti i u školu, na glasnje, nosio kafu?

Hiperhik

Plut, priznaj da ti malko nedostaje Mosanto.. Jel' da?
:)

Plut

Puj, puj, puj... pa da me posle 'apse. Mani ti to.

Hiperhik

Salim se.. A evo, sad cu da ti priznam: ideju za pricu sam pokupio u Beotaxiju. Sad se ne salim. ;)

Plut

Pa čuj, takva priča i jeste za taxi. Kažem ti da sam u taxiju čula i kako je zdravije jesti sendviče i pljeske, nego se hraniti po restoranima jer tamo spremaju samo GM hranu  :idea:, pa ti sad vidi.
Sve mi čovek lepo objasnio.

analogdigit

Quote from: Plut on 02-03-2011, 21:22:48
:mrgreen:

Nisam. Onda sam nosio mleko... :)

Hiperhik

E, pa eto vidis. Instant mudrost, nema sta da razmisljas..
Al, to bese meseca proslog, da vidimo sta se sada nudi :)

Plut

Quote from: analogdigit on 02-03-2011, 21:42:43

Dok si pohađao školu puštali te da glasaš?!? Ajme, majko mila. :roll:

analogdigit

Quote from: Plut on 02-03-2011, 21:47:04
Quote from: analogdigit on 02-03-2011, 21:42:43

Dok si pohađao školu puštali te da glasaš?!? Ajme, majko mila. :roll:
Pa, glasali smo za prezidenta od odeljensku zajednicu. (Uf! valjda sam se izvukao...) :lol:

analogdigit

Quote from: D. on 02-03-2011, 21:08:03
Posle ćemo da komentarišemo pojedinačno...
Jedva čekam taj deo!

Plut

Jes' da nisam baš mislila, ali nek bude da jesi.

SuperSynthetic

...fijuču koplja...zvekeću mačevi...istorija, praistorija...mislim...treba to pročitati...jedna priča je baš lepo napisana...i opet žensko...valjda...
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

analogdigit

... ..- .--. . .-. ... -.-- -. - .... . - .. -.-.

Mislim da znam koja je tvoja... :D