• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Mo

u onom .doc fajlu ima samo 17 priča

SuperSynthetic

He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Savajat Erp

Quote from: Plut on 02-03-2011, 21:07:03
Izvinjavam se svima, ali meni nisu sve priče odlične, kako biste vi rekli. Nisam sve pročitala, ali ima nekoliko koje su mi baš onako, kako bih rekla, uh. Nekoliko mi je ok, za sada mi se samo jedna, ono baš, izdvojila.

Охо-хо, ала имамо високе критеријуме! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Perin

Naravno, nisu sve priče dobre... Ima ih par koje su zaista loše.  :evil:

Savajat Erp

ма, кењам, нисам прочитао ни пола... :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mo

Quote from: SuperSynthetic on 02-03-2011, 22:26:07
Tvoja fali?

heh, nećete me prevariti  :lol:
naravno da ne, krenula da glasam i vidim da nesto fali  :D

lilit

Mislim da znam koja je Bobanova,  a jedna mi mirise na Kaa.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mims

Ipak, činjenica je da su u ovom krugu priče čitljivije :)
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Ovaj krug izdvaja se po imaginaciji. Čak je i ono što je lošije napisano - maštovito.

Inače, ima ovde svega: horora, humoreske, dečijih priča, fantastike (svih vrsta), špijunskih/krimića, biblijskih, mitoloških, ljubavnih itd.
Čini mi se da treba da ujednačimo uslove kruga kada ih određujemo, jer ja bar priče različitog žanra ne mogu da ocenjujem po ujednačenim kriterijumima.

Plut

Quote from: Savajat Erp on 02-03-2011, 22:42:02
Quote from: Plut on 02-03-2011, 21:07:03
Izvinjavam se svima, ali meni nisu sve priče odlične, kako biste vi rekli. Nisam sve pročitala, ali ima nekoliko koje su mi baš onako, kako bih rekla, uh. Nekoliko mi je ok, za sada mi se samo jedna, ono baš, izdvojila.

Охо-хо, ала имамо високе критеријуме! :)

A, u stvari, ništa ne razumem, pa ono kao... :!:

pokojni Steva

Priče su bolje nego u prošla dva kruga, i to sigurno ima veze sa dobro postavljenom temom. Nisam imao problema da odaberem 5 komata, al' na knap je bilo. Dve su me baš oduvale. Pride, Sintetika postaje sve bolji, watch out kids!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Ostavio sam jednu za sutra. Ne poslednju po redosledu. Posle ću da vidim za glasove. Pismenost je generalno bolja, ali još ima gafova. Bar na dve priče sam ljut jer nisu okončane. To je i opšti nedostatak - sve priče izgledaju nedovršenije od mojih. Videćemo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

U svakom slučaju, slažem se da su priče, generalno, bolje. Ja sam sve iščitala, jedna me je odmah kupila. Oko nekih se malo kolebam, ali ima dana...

analogdigit

@Steva
Lepo što si se vratio! Jel si uspeo da se izlečiš od onog duševnog bola koji sam ti onomad naneo onim mojim odlomkom o propadanju? :lol:
Svečano obećavam da neće više biti takvih ispada sa moje strane... ne, ne.

Anomander Rejk

Dve priče sam zasad izdvojio, za ostala tri mesta imam nekoliko kandidata, biće potrebna još jedna veče za ponovno čitanje. Slažem se sa D, što se tiče ideja ova radionica mi je najbolja. Čak ni kod priča koje su mi malo lošije sele nije bilo problema da ih pročitam, dok sam u prošlom krugu neke na silu jedva izgurao.
Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

Anal(og), ej!, muka me je uvatila od onog tvog Morze kripta. Mozak mi se zgrčio, al džaba. Znaš ti kad je meni bio 5. osnovne i polaganje za radio operatersku sekciju?!

Onomad je možda zaličilo da sam baš na tebe digo nogu, al jok. Samo si mi se namestio na volej; pravi trenutak, pogrešna osoba. Ipak, ono 'padanje', uf! :-)

Kaa

Quote from: lilit_depp on 02-03-2011, 22:52:58
Mislim da znam koja je Bobanova,  a jedna mi mirise na Kaa.  :lol:
:)   xremyb
"All that we see or seem is but a dream within a dream."

Stipan

Glasao! Mogao sam glasati najmanje za još tri priče, a nisam siguran ni da li sam prve dve dobro postavio. Svaka vam čast narode!

boki77

Quote from: Mokicica on 02-03-2011, 22:23:20
u onom .doc fajlu ima samo 17 priča

U prvobitnoj verziji; kasnije je boban dodao jednu koju je zaboravio...

Stipan

Boban

Zaboravio sam nekoliko... tačnije tri.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Pa, kad se sve sabere, Radionica 3 je imala manje domete od Radionice 2, a daleko bolje pisanje od obe prethodne radionice. Macovim jezikom – niži intenzitet, sa užom marginom. I dalje je manjkavo poentiranje priča, ima prilično reciklaže viđenog. Utešno je što ima par izvrsnih ideja. Glasao sam.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

дејан

Quote from: Ygg on 02-03-2011, 16:58:16
Quote from: дејан on 02-03-2011, 16:49:42
зашто, бре, тако компликовано?

Šta je komplikovano? Pošalješ nick-u mart2011 PM sa sadržajem:
Quote3, 5, 7, 9, 11

I to znači da si priči br. 3 dao tri boda, priči br. 5 dva boda a pričama br. 7, 9 i 11 po jedan bod.

(Brojeve priča sam, naravno, pisao nasumice. Još nisam pročitao nijednu priču.)

EDIT: Boban me preduhitrio.
хвала, али објашњење начина гласања ми није било потребно, бобан ми је одговорио оно што ме је интересовало
QuoteIma razloga, znam da su iracionalni, ali da ne bi bilo sumnjičenja kao što je bilo dosad da onaj ko vidi glasove može da namešta glasanje, ovako ne vidi apsolutno niko, pa će ponedeljak u podne za sve biti iznenađenje.
...barcode never lies
FLA

Josephine

Quote from: scallop on 03-03-2011, 10:40:26
I dalje je manjkavo poentiranje priča,

Ima i nekoliko priča kod kojih je motiv dvoboja sporedan, iskorišćen tek reda radi jer je uslov tako nalagao. Za te neću da glasam, iako je jedna od njih dobra.

Stipan

Sama si rekla da je zadatak postavljen prilično široko. Svako je to koristio kako zna i ume.
Nevezano za to - ako ne grešim, Sintetik je opako uznapredovao.

Josephine

Široko postavljen zadatak podrazumeva korišćenje motiva dvoboja u mnogim prilikama, vremenima i prostorima. Oko njega se moglo šetati, ali da bude bitan za priču. Opet, ima nekoliko priča u kojima dvoboj uopšte nije bitan, od njega ne zavisi ni zaplet ni rasplet, ni poenta...

Stipan

Nisam mislio nikoga da branim. Samo sam ja to tako prihvatio.

M.M

Mislim da je Sintetika imao supervizora. :D
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Samo nemoj lično da se postavljaš. Recimo, ja sam glasao i za jednu priču koja ima katastrofalan kraj, ali je sve ostalo jako dobro. Sa takvim pričama treba računati u nekoj hipotetičnoj zbirci (ja ću da priložim i neki evro), posle dorade, gde neće biti važno koliko je procenata bila u nekoj zadatoj temi. Problem radionice je kako izbeći takmičenje, odnosno, postići da takmičenje bude isključivo sa sopstvenim mogućnostima. Ne vredi ništa ako si od nekoga bolja, ako nisi bolja od sebe.

Stipan - uznapredovao si i ti, ako tvoja priča nije među zaboravljenim. Nisam našao toliko lošu da bi ličila na ono što uobičajeno postuješ.

Stipan

Hvala Scalope. Tu je i moja...

Josephine

Quote from: Stipan on 03-03-2011, 11:55:38
Nisam mislio nikoga da branim. Samo sam ja to tako prihvatio.

E pa, loše si prihvatio. Zar nismo pričali o tome koliko je teže opisati dvoboj umesto šetati oko njega? Broj karaktera teško je dozvoljavao i opis dvoboja, i motiva likova, i raspleta...

Zato priče koje imaju sve to imaju i moje glasove...

Quote from: scallop on 03-03-2011, 11:56:52
Samo nemoj lično da se postavljaš. Recimo, ja sam glasao i za jednu priču koja ima katastrofalan kraj, ali je sve ostalo jako dobro.

Mislim da znam na koju mislite... Ta je baš mogla da ima i bilo koji drugi razlog za ponašanje lika osim dvoboja.

Ne postavljam se lično, glasam za trud da se ispuni zadatak. Dvoboj i tačka.

Stipan

Jesmo i ja nisam protiv tvoga viđenja. I ja sam imao to u vidu kad sam glasao.
Hoćeš li sad prestati da me grdiš?

pokojni Steva

Kako to da su 3 priče zaboravljene a samo se jedan vlasnik pobunio? Tu nešto jok da štima.

Josephine

Hoću. Kad bih te grdila. :)

Sad ću da postujem svoju prvu (nesuđenu) priču za ovaj krug. Ne kažem da je dobra, već da ima dvoboj kao primarni motiv. I to i spoljašnju (fizičku) i unutrašnju (psihičku) borbu.

Stipan

scallop

Quote from: D. on 03-03-2011, 12:01:53
Mislim da znam na koju mislite...

Mislim da ne znaš.

Josephine

scallop

Quote from: D. on 03-03-2011, 12:06:59
Hoću. Kad bih te grdila. :)

Sad ću da postujem svoju prvu (nesuđenu) priču za ovaj krug. Ne kažem da je dobra, već da ima dvoboj kao primarni motiv. I to i spoljašnju (fizičku) i unutrašnju (psihičku) borbu.
Baš dobro. Imaćemo sa čime da se zamajavamo, jer teško je ne ući u spoiler. :mrgreen:

Josephine

Quote from: scallop on 03-03-2011, 12:10:05
Baš dobro. Imaćemo sa čime da se zamajavamo, jer teško je ne ući u spoiler. :mrgreen:

Pa da, zamajavanje je i bila ideja. :) Uostalom, to je ona uvrnuta priča o kojoj sam vam pričala. E, pa nisam poslala nju u krug (pisala sam je dve nedelje), već jednu koju sam skuckala za dva sata oko isteka roka. :)

analogdigit

Baš teško! A pogotovo teško pada isčekivanje komentara, saveta i kritika! :)

Perin

Ne znam, u ovom krugu sam primetio samo jednu priču koja baš nikako ne valja. Ostale storije su skroz naskroz okej. Što se Sintetika tiče, ja sam i u prvom krugu kazao da mi njegov 'stil' leži. Ali, kako je njegova priča išla sve dalje i dalje, izgubio je nit, pa je na kraju sve uprskao. Recimo, zašto uvodi dva lika u prvom licu?

Josephine

Hej, Perine, nećemo sad o pričama... :)

analogdigit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 03-03-2011, 01:17:59
Anal(og), ej!, muka me je uvatila od onog tvog Morze kripta. Mozak mi se zgrčio, al džaba. Znaš ti kad je meni bio 5. osnovne i polaganje za radio operatersku sekciju?!
xjap

I ja sam bio radio amater, ali u srednjoj školi. Sada sam skoro sve zaboravio... ali ostale su neke deformacije od pre. Tipa ti ti ti ta ta ta! :)

Anomander Rejk

Boban reče bez natuknica čija je koja priča, pogađanja autora, do ponedeljka, ajde da se strpimo...
Tajno pišem zbirke po kućama...

scallop

Quote from: Perin on 03-03-2011, 12:20:48
Recimo, zašto uvodi dva lika u prvom licu?

Kad li se pre poturči, kad li čalmu steče? Dva lika u prvom licu su sasvim legitimna, ali treba paziti. Budući da je tema dvoboj, on se može posmatrati kroz naratora, kroz jedan i kroz oba lika. Dvoboj iz obe perspektive, sa različitim interesima, jeste pravi izazov. Ja sam imao priču i kroz tri lika i nikog nije bolela glava.

scallop

Quote from: D. on 03-03-2011, 12:13:09

Pa da, zamajavanje je i bila ideja. :)

Bolje je što si poslala nešto drugo. Ovo je krajnje patetično i zbog toga nejasno.

Josephine

:)

Pa rekoh vam ja odmah da je priča komplikovana...

Što reče Boban: koja ljubavna priča nije patetična? :)

Stipan

Lepo li ti rekoh da ni ti nisi toliko divlja.
Kako ti prija "patetična" ?

Josephine

Ne brinem se, Stipane. Niko ne može da napiše patetičniju priču od tebe. :)

Patetika u mojoj priči ima jako dobru funkciju. Nikad je ne koristim bez razloga.