• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica 3 - mart 2011 - dileme

Started by Boban, 08-02-2011, 14:32:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Gde si bre Džek?! Kako propustih trijumfalni povratak?
Gde god zabava - Stipana nema!

pokojni Steva

Vozdra Džekonjo! Srećno ti skidanje poreza na luksuz!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

lilit

Glasala.
Mrzi me da se vracam unazad  :), kad krece komentarisanje prica?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

mac

M.M

Tačno sam znao. Džek je "pao" zbog onog "divljeg" kazana za rakiju, a lepo sam mu rekao da tu sliku ukloni sa posta. :D
Džek, xjap .
Nijedan poraz nije konačan.

lilit

Džek

Hvala, hvala itd... :)

Elem, još nisam stigao da pročitam ostale priče, sem svoje.
Konstatujem da bi bilo bolje da sam tražio turpiju u tortama koje su mi moje obožavateljke donosile za vreme poseta, nego što sam je pisao na papirićima i podmitio stražare da je pošalju Bobanu...

Ako ne budem poslednji, izvodiću 2h kišni ples po kući od miline...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Stipan

Jesi li makar torte smaz'o ?

Plut

Ma, ne razume on taj jezik. Daj mu sarmu i sve će biti jasno.

Džek

Quote from: Stipan on 05-03-2011, 12:53:15
Jesi li makar torte smaz'o ?

Jok, tortama sam kupovao čuvare da mi priču šiljnu na forum i držao na distanci robijaše koji su voleli da nose grudnjak...

Stipan

Pametno, pametno. A šta bi sa turpijama?  :lol:

pokojni Steva

Da tebe nose kao grudnjak?! Au, majku mu...

SuperSynthetic

Glasao! Stvarno su dobre priče. Ili sam naučio da čitam? Gari nam se vratio. Nemoj odma da se ljutiš. Nisam znao da si iz Novoga Sada. 
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Džek

Quote from: SuperSynthetic on 05-03-2011, 15:52:18
Glasao! Stvarno su dobre priče. Ili sam naučio da čitam? Gari nam se vratio. Nemoj odma da se ljutiš. Nisam znao da si iz Novoga Sada. 

Zašto bi se Gari ljutio, čak šta više, jednom sam bio nefer prema tebi i sad mi je krivo zbog toga. Jesi i ti iz NS? Anomander, Steva, Plut i ja pravimo NS rebelion okupljanja, kako kad se dogovorimo, pa ako si i ti novosadista, javi se za pivski megdan, od ovolikog piskaranja nikako da se počne vrtiti u tintari... :)

angel011

Glasala, za dve priče lako, za preostale tri je bilo: "uf, koja mi je od ovih najpodnošljivija?".
We're all mad here.

SuperSynthetic

Džek

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 05-03-2011, 14:12:11
Da tebe nose kao grudnjak?! Au, majku mu...

Očeš da kažeš da sam sisa?

angel011

Quote from: SuperSynthetic on 05-03-2011, 21:26:37

...i?..

I, ne znam o čemu ljudi govore kad kažu da su priče u martovskoj radionici baš dobre.

Bolje su nego u februarskoj radionici, to da, ali ne bih išla toliko daleko da ih, ukupno uzev, nazovem dobrim.
We're all mad here.

SuperSynthetic

Ma dobre su. Ubacile su me u fazon Mersada Berbera. Motivi konj, devojka, konj, pa opet isto ali u drugoj kombinaciji. Mislim jako je. Stvarno.

Iz bgd-a sam Jack. Opušteno neodoljiv, usporeni ns ritam se vrlo očigledno primećuje kod ovih što si ih pomenuo. Ti zujiš kao da si odavde.
NS je napredno liberalan. Kao Švedska. A kud ćeš na Novosđanku biti ljubomoran? Tako je to nekako meni ostalo u sećanju. Limani, Sateliti i onaj glavni hotel gde se čuda događaju.   

Džek

Vidiš, nisam novosadničar, dobro si primetio... NS je moje silom odabrano prebivalište. Ja sam dete Juge, nisam znao za nacije do devedes' druge. Rođeni Sarajlija (oni podrinjci vele -Sarajac, e kuku), koji je više godina živeo u NS negoli u SA.

Sad na topic. Kad ću ja stiči da pročitam priče? Počeo sam da rintam, pa nikako... uh, odo' sad noge plaknut u lavor vrele vode, zavaliti se sa čajem i čupa čups lizalicom i početi sa čitanjem... nema mi druge :)  

Josephine

Price su pismene i mastovite, i sa tog stanovista su dobre i 'podnosljivije' od tvoje izlizane i nemastovite, ili moje obicne ideje za pricu, A011.

pokojni Steva

A bre lambrDžek, sisodrž privaća iste, ne uživljava se dalje. Tačnije, šta znam ja kako je to na Klisi...

Ovog Sintetičara treba pod hitno priženiti negde na Telep, da mu Šodroš bude na zabačaj; svež vazduh će mu goditi, čorba od Manjova je lekovita...a i kafane su Ok :-)

lilit

Quote from: angel011 on 05-03-2011, 21:39:21
Quote from: SuperSynthetic on 05-03-2011, 21:26:37

...i?..

I, ne znam o čemu ljudi govore kad kažu da su priče u martovskoj radionici baš dobre.

Bolje su nego u februarskoj radionici, to da, ali ne bih išla toliko daleko da ih, ukupno uzev, nazovem dobrim.

2 su extra dobre, 3 dobre, jos 5 je bolje od mnogo toga sto je publikovano u raznoraznim antologijama u poslednje vreme. tako bar ja mislim.  :)

Plut

Džek

Stevo, mislio sam da se nikad više neću potući s nekim, ono, četiri banke, ne priliči mi, ali opet, uspelo mi. I to u nekoj kafani na Telepu. Lik je čak razbio flašu o astal da me bocne malo i da ga gazda nije uhvatio, napravio bi šiš kebab od mene il bi ja od njega. uhhh. Bem ti Telep, leglo neradnika, danguba i prevaranata.
Ono treba bre napalmom tretirati, intenzivno 24h celi mesec dana.

pokojni Steva

Reko' da su i kafane Ok tamo. Pogotovo posle 2. izjutra :-) Oće čovek da je Bukovski, zašto mu uskratiti. A onda, kad zarudu, napakuje pecaljke pa u Manjove. Di ćeš jače!

Plut

Aman-zaman, Đekonjo! Miran tamo. Daću ti ja napalm.  ximaa

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 05-03-2011, 22:44:41
Reko' da su i kafane Ok tamo. Pogotovo posle 2. izjutra :-) Oće čovek da je Bukovski, zašto mu uskratiti. A onda, kad zarudu, napakuje pecaljke pa u Manjove. Di ćeš jače!

A posle na nudi plažu. Niko mene ne sluša ovde. :x

SuperSynthetic

Bravo Stevo. Telep! Sad sam se setio. Imao sam mallu odande. Evo je igra na stolu.

Ladi Ladi Lom
Ladi Ladi Lom

lilit

5 dana za citanje je previse. 3 dana - optimum. jeste da nisu svi dokoni kao ja, ali nek se potrude.  :lol:

Džek

Jebte, ovi novosadisti moraj razjebat' svaku temu na kojoj se okupe... trep/nevineokice/trep... :)

pokojni Steva

Telep je zakletva! Sad je malo skup zbog poplave, khm, parajlija, ali je i dalje 3 u glavu za resto.

Nudi plaže? Na Telepu?! Opa bato, lepo!

Lilit zbori pravo, ovo je dosadno. Nema mesa!

Plut

Slažem se i ja sa lilit, može i manje dana. Samo mlatimo praznu slamu.
Plaža je negde iza Šodroša, taman posle pecanja...

analogdigit

Može tri dana ako su dva od ta tri dana, vikend...
Inače, stvarno ubija ova tišina, ne smeš niš' komentarisati.

mac

U međuvremenu, i nevezano ni za jednu priču, evo par pitanja, da zamezimo dok ne stigne glavno jelo. Kakvi sve dueli postoje? Koja nagrada je vredna nadmetanja s drugom osobom? Šta smo sve spremni da izgubimo za tu nagradu? Recimo, da li bi iko ovde pristao na obaranje ruke, a onaj ko izgubi mora do kraja života da nosi gaće preko pantalona?

analogdigit

Koliko sam ja upućen u duele, a to nije preterano mnogo. Obzirom da sam tek nedavno, pred ovaj konkurs malo čitao na tu temu. Rekao bih da postoje verbalni i fizički dueli. Ovo, verbalni dueli, verovatno je samo metafora za bilo koju žustriju raspravu, ali eto...

A što se tiče ostalih pitanja, u mnogome zavisi. Obzirom da volim debate ili ti rasprave, ali ne one prostačke, često upadnem u takav duel. U tom slučaju ni ne očekujem bilo kakvu nagradu. Dovoljna nagrada je kada "protivnik" ostane bez argumenata.

Što se tiče borbe prsa u prsa, sa nekakvim smrtnim posledicama, za to ne postoji cena u mom slučaju. Na to nikada ne bih pristao bez obzira na ishod takvog sukoba. Bolje je takve stvari izbeći.

A ovo obaranje ruku mi je totalno sumanuto... Zašto bi dozvolio sebi da nosim gaće preko pantalona! :lol:
Mada, ako postoji neko pusto ostrvo puno ninfomanki, koje to smatraju veoma privlačnim načinom oblačenja. Onda, što da ne! :lol:

Džek

Pusto ostrvo puno nimfomanki?
Pazi šta želiš da se ne bi pokajao :)

analogdigit

Quote from: Džek svih zanata on 06-03-2011, 00:27:05
Pusto ostrvo puno nimfomanki?
Pazi šta želiš da se ne bi pokajao :)
Naravno, podrazmeva se normalno evropsko radno vreme, od 9 do 5. Plus vikend slobodan... :D
(Sad sam, kao, faca! :D)

pokojni Steva

Obaranje ruku kao duel/dvoboj (sa sve gaćama i preko glave) je čist mljac! naspram ponuđenih krvožednih opsesija. Mac je potpuno u pravu.

Stipan

Quote from: analogdigit on 06-03-2011, 00:23:17
rasprave, ali ne one prostačke, često upadnem u takav duel.
Izem ti verbalni duel ako nekom ne padne majka!

Džek

Meni najdraži najzanimljiviji duel bi u švapskoj.
Tamo se dvojica megdandžija (more i više, nije bitno koliko) popnu na stolice i sednu na naslon. Onda se nalivaju kratežima i zalevaju pivom, dugotrajnija varijanta je samo sa pivom.

Ko poslednji ostane na stolici, tj, ko se ne skljoka, pobeđuje. Neretko nosi i ozbiljan keš...

pokojni Steva

Stipan

Stipan

Je li Džek, a tamo kod švaba. koji plaća pivo?

pokojni Steva

To Džek, to je megdan! Ko plaća, cvrc... Pa ko se skrši sa sedala! Kad organizujemo megdan?

Stipan

Izem ti Novosađane - ne smeš ni da pisneš, a da ne budeš izgovor za pijanku!

Džek

Bogme, moraćemo jednom. Elem, da zabranimo pripreme u vidu krkanja salnine i čokolade dva dana pre megdana ili jok?

Mislim, sa pripremama ćemo duže guzice žuljati...

pokojni Steva

I to je što kažeš. Ali opet, ko će overavati da smo srkali samo košer supice? Da verujemo sebi na reč (he he)?

lilit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 05-03-2011, 23:14:27

Lilit zbori pravo, ovo je dosadno. Nema mesa!

Dzaba sto uvih recenicu u obdandu... :lol:

Džek

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 06-03-2011, 01:17:09
I to je što kažeš. Ali opet, ko će overavati da smo srkali samo košer supice? Da verujemo sebi na reč (he he)?

Ebeš nas ako nećemo varat' ko ljudi!

Plut

Mislim da nema ničega na svetu što bi me nateralo na žestok obračun. Eventualno, ako bi to bilo spašavanje nečijeg života koje zavisi od mene, znači prinudno.
Obaranje ruke, klađanje i sl. samo kao zabava, bez ikakvih nagrada a još manje žrtvovanja. Davno su prošla vremena vitezova i dama.