• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Petar Rogan: Erd - Čuvar magije (2010)

Started by Nightflier, 11-02-2011, 20:10:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

U senkama stoletnih stabala Ligolda maleni Šumnjaci hitaju da pomognu zalutalom jahaču progonjenom od strane nepoznate zveri. Za to vreme u srebrnoj prestonici Velikog kraljevstva, pred novim vladarom se otvara ponor. Senka zla se nadvija nad južnim granicama, preteći da ostvari drevno proročanstvo.

Dok s nestrpljenjem iščekuje vesti iz Proročišta, mladog kralja snalaze i nove nevolje. Moćni čarobnjak Erd objavljuje da se njegovo vreme bliži kraju. Sudbina kraljevstva položena je na pleća malene družine koja traži svoj put po bespućima mračnih vrhova Hrigerzda.

U najboljoj tradiciji majstora ovog žanra, Petar Rogan čitaoce vodi kroz naizgled izmišljen, a zahvaljujući autoru, pravi svet, u koji uranjamo sa svakom stranicom ove izuzetne knjige.

"... tamu ne možeš iseći mačem. Mnogi naši preci
ostavili su ovde svoje kosti dok se nije pojavilo svetlo i razbilo
mrak..."
Petar Rogan

Izdavač je "Stilos-Art".
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

Tvoje iskreno mišljenje o romanu?

Nightflier

Nemam ga. Maločas mi Haj Djuk skrenu pažnju na njega. Blurb mi zvuči kao prva DnD kampanja koju sam vodio u prvom gimnazije. To je sve što mogu da kažem.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

Meni ne zvuči baš privlačno. Verovatno preskačem. Ustvari, sugirno preskačem...

armadillo

Zahvaljujem Nightflieru na pokretanju teme. Što se romana tiče, napisan je za mlade, biološki ili duhom svejedno.
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svetu - svak je ima koliko mu treba.

boki77

Postoji li možda negde na netu poglavlje-dva? Da se vidi kako teče?