• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amazon.com поштарина?!

Started by Васа С. Тајчић, 22-02-2011, 16:25:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Melkor

Inace, ne moras da se registrujes na BD da bi kupovao knjige (bar nije moralo ranije).
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Barbarin

Volim da se registrujem onda ima nekih opcija kojih nema kad nisi.

A mislio sam na ovo sto je crvenim uokvireno
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Melkor

Tu upisujes ime koje ti sluzi kao referenca za tu adresu (posto mozes imati vise adresa), npr. Barbarinova kuca :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Ghoul

Quote from: Ghoul on 24-10-2011, 13:23:33

http://ljudska_splacina.com/2011/10/narucivanje-knjiga-iz-inostranstva.html

veliko poskupljenje na buk-supozitoriju!!!  :cry:

jeftine knjige skuplje za po 0,5 E,
normalne za oko 1 E,
one nešto skuplje - za po 2 E!

što je bilo 3E sad ide oko 3,5-4,
što je bilo 10, sad je 11-11,8
što je bilo 17, sad ide i do 20.

ne znam dal je ovo zbog amazona, krize, sunčevih pega, ledenog doba, maja ili nečeg drugog, ali je SRANJE. xuss
https://ljudska_splacina.com/

HAL

ФАК ДЕТ ШИТ : (
На крају, и даље је .com бољи неко .uk ?

Barbarin

U Meilu od Book Depositoryja

10% off everything promotion ends:
12:00 Noon GMT - 14th May 2012
Jeremy Clarkson:

tomat

Quote from: HAL on 27-02-2012, 11:47:27
ФАК ДЕТ ШИТ : (
На крају, и даље је .com бољи неко .uk ?

nisam radio detaljnu proveru, ali sada postoje situacije u kojima je .co.uk jeftiniji nekoliko penija od .com
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Alex

Mislio sam da naručim neke majice sa Amazona - vrednost 20$

kod zadnjeg koraka naručivanja

20$ + 53$ (shipping and handling) = 73$ (total)

ej bre!  :shock:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

tomat

je l to jedina ponuđena opcija za slanje?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Perin

Quote from: Alex on 28-04-2012, 21:34:13
Mislio sam da naručim neke majice sa Amazona

...a ti lepo naručiš majice sa zavvija:

http://www.zavvi.com/clothing/men.dept

Ghoul

auh, ala je velika razlika na bukdepozitoriju između pre-order cene, i one nakon izlaska knjige!

pre pola godine naručio sam naslov za €2.44 a sad, kad je izašao, vidim da ga prodaju za €4.25. pritom, druge aktuelne knjige iz iste edicije tada su se prodavale za oko 3€. ovo je baš heavy razlika.

i nije jedini primer.
recimo, sad se kajem što knjigu koja je, pre 40ak dana, u pre-orderu bila 17€ ne uzeh tada, jer sad je oko 28€.

Alexdelarge

nešto me zajebava BD, kad god pokušam da izvršim plaćanje izbacuje mi The card you have provided has been declined by provider, please check your details or try another.Please check your CVV number, expiry date, card number, card type and issue number.

inače, do sada sam normalno kupovao i naručivao istom karticom, novca imam na računu, ništa nisam dirao u podešavanjima itd. zna li neko o čemu se radi?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

sigurno nisi ušo u minus, tj. onih 20E koji ti stoje na računu i ne diraju se?

kad si zadnji put i kako proverio kolko para imaš na računu?

nije li istekao rok kartici (piše na njoj dokle je validna)?

možda si hakovan, tj. neki parazit ti upao u nalog i arči tvoje pare?

Alexdelarge

nisam ušao u minus. pre kupnje sam uplatio 50e. kartica ističe sledeće godine.
pre 2-3 nedelje sam poslednji put kupovao i bilo je sve ok.

Ghoul

Alexdelarge

u banci su mu rekli, da je kartica aktivna, da su mi novci na računu, da nisam bio u minusu itd. :-o

je l' neko kupovao ovijeh dana sa BD, da nismo opet na nekoj crnoj listi?

Ghoul

prekjuče sam kupio poslednju stvar na BD, bez problema.

danas su mi stigle 2 knjige naručene prošle nedelje. bez problema.

Alexdelarge

smrdljiva stoka jebena nenormalna!!! :x

promenio sam email u Contact details ( iz očajanja, tek da probam) i bez problema sam naručio. :roll:

Ghoul

Quote from: Alexdelarge on 31-07-2012, 18:16:01
smrdljiva stoka jebena nenormalna!!! :x

ne budi tako grub prema sebi, siguran sam da postoji neko nerazumno objašnjenje za ovaj glič.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Васа С. Тајчић

Дошло је до промјена у цијени испоруке код Amazon.de и Amazon.it. Укинута је флет тарифа од 6 евра и сада је наплаћује 9,50 евра по пошиљци + 3,00 евра по килограму код Њемаца и 10,00+5,00 код Италијана. Amazon.es је још увијек по старом.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

tomat

koliko je prosečno veme obrade porudžbine na BD, odnosno koliko u proseku prođe od momenta poručivanja knjige do momenta kada knjiga bude poslata? već četvrti dan mi piše kako se porudžbina obrađuje.

divča

Tri, četiri, pa i pet dana 'obrada', i posle još dva-tri putovanje -- takvo je moje iskustvo...
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

tomat

Amazon uveo poštansko sanduče

QuoteKupovina preko interneta je u mnogim zemljama svakodnevna stvar i veoma udobna, jer porudžbine bez mnogo problema stižu na kućni prag. Međutim, postoje slučajevi u kojima to nije moguće ili korisniku ne odgovara isporuka na kućnu adresu - Amazon je našao rešenje - Amazon poštansko sanduče.

Čuvena kompanija je počela da postavlja velike žute kutije po SAD, a za sada se mogu videti u San Francisku, Sijetlu, Njujorku i Vašingtonu, a jedna je isporučena i u Londonu.

"Sanduče" funkcioniše tako što u trenutku isporuke korisnik mejlom dobija obaveštenje da je paket na odredištu i jedinstveni kod kojim se otključava pregrada sandučeta u kojoj je pošiljka. a

Paketi se mogu pokupiti u roku od 72 sata od dospeća, u bilo koje doba dana. U slučaju da istekne rok, pošiljka se vraća a naručilac dobija novac nazad.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=08&nav_id=637558

tomat

Quote from: chovekoid on 23-08-2012, 13:16:05
Tri, četiri, pa i pet dana 'obrada', i posle još dva-tri putovanje -- takvo je moje iskustvo...

punih pet dana za obradu, ali evo već jedanaesti dan kako knjiga ne stiže  :(

koliko se max čeka? da li se dešavalo da knjige sa BD nisu došle? iskustva?

Melkor

Uvek su mi knjige stizale u roku od 7 dana od slanja. Jedino lose iskustvo sam imao sa pre-orderima, dva puta su mi otkazali knjigu posle visednevne obrade. Doduse i 3-4 puta sam pre-orderovao bez problema. Eh da, i bar 2 puta se nasi iz poste nisu udostojili da me obaveste da mi je posiljka stigla tako da bih i u posti proverio.

tomat

ništa pre-order, regularno izdanje sa lagera. poslali su mi pretprošlog petka 24. avgusta.

poštar je do sada bio korektan u pogledu ostavljanja paketa (danas mi je stigla neka ploča), pa u njega ne sumnjam mnogo. sačekaću još koji dan a onda ću početi da paničim.

edit: @Melkor - kada kažeš 7 dana, misliš na 7 radnih dana?

Melkor

Pa nisam nesto obracao paznju, ali mislim da je bilo 7 lezernih dana :)

Ghoul

ni meni nikad nije kasnilo duže od 10 dana od slanja.

1 knjiga mi nije isporučena ni preko mesec dana od slanja, pa sam i mse žalio, rekli su da proverim u pošto ovde, što sam učinio. do njih, kao, nije došla.
okej, rekli su, i poslali mi drugu.
a onda, još oko mesec dana kasnije, ne znam kako i otkud, meni stigne i ona PRVA poslata. odakle se stvorila i gde je sve vreme bila, nemam pojma.

naravoučenije: žali se, i dobićeš.

tomat

pa kažem, da pričekam još malo a posle da podignem dževu.

glede te žalbe, je l si se raspitivao kod lokalne pošte koja ti inače dostavlja knjige zašto je nema, ili si išao na višu instancu?

Ghoul

išo samo u n. banju u poštu, gde su pregledali svoje spiskove i artije iz tog perioda i zaključili da do njih ta isporuka nije došla.
nisam planirao da idem u glavnu poštu u niš, niti u carinu u beograd, da bih tragao za jednom knjigom. izvesno je da je bila nekako zaglavljena negde kod nas. na kraju krajeva, i ne zanima me gde i kako i zašto.
ali to je bilo jednom tako, sa BD.

isto to mi se desilo jednom sa narudžbom sa abebooks - naručim, 45 dana kasnije nema knjige, žalim se, kažu proveri, proverim u pošti i kažem: nema je, okej šaljemo novu, stigne mi nova za 10 dana, a onda za oko mesec dana ili jače - eto i one prve, odnegde! xrotaeye

Alexdelarge

Quote from: tomat on 04-09-2012, 19:02:06
Quote from: chovekoid on 23-08-2012, 13:16:05

punih pet dana za obradu, ali evo već jedanaesti dan kako knjiga ne stiže  :(

koliko se max čeka? da li se dešavalo da knjige sa BD nisu došle? iskustva?

meni je danas stigla knjiga The Imago Sequence and Other Stories, poručio sam je 24.8., a poslali su mi je 31.8.

Ghoul

meni je danas stigla knjiga poslata u petak.
znači, trećeg radnog dana! :!:

tomat

knjiga stigla danas, posle dve i kusur nedelje putovanja.

Barbarin

Jeremy Clarkson:

tomat

naravno, reko' samo da podelim iskustvo  :lol:

Perin

Upravo sam se opekao na sajtu DHGate. Reč je o nekakvoj kineskoj verziji ebay-a, sa dosta povoljnijim cenama. S obzirom da mi je poznanica preko dotičnog sajta naručila venčanicu koja je stigla bez ikakvih problema, odlučio sam se da i ja oprobam dotični sajt. Kakva greška aka kakva sam budala ispao!!!

Dakle, gledao sam neku kompjutersku opremu....I nađem masu nekih sellera što prodaju eksterne hard diskove od 2TB za nekih 70ak dolara. Naravno da sam se napalio i nažario i odmah posudio pare i naručio jedan HD od 2TB za 66 dolara. HD je danas stigao.

Ali!

Nakon prekopiranih nekoliko gigabajta, fajlovi jednostavno ne mogu da se kopiraju dalje! To jest, mogu, ali recimo video fajl samo prekopira i promeni u neka kineska slova i recimo od jednog video fajla napravi 10ak nekih kineskih fajlova koji su veličine od 1 kilobajt. Uzmem i otšarafim HD da vidim šta je unutra - mislim, nije da sam se iznenadio - unutra je čovek lepo zalepio dve čelične šipke da HD dobije na težini i prikopčao usb fleš drajv!!!

Sad sam pokrenuo refund, seller je odbio da vrati pare, pa sad čekam medijaciju od dotičnog sajta.....

Crnjak!

Ali tako je to kad si proklet i hoćeš nešto za jeftine pare.

Ghoul

sirotinjo, i bogu si teška!  :cry:

Perin

Milosh

Quote from: Perin on 29-10-2012, 14:07:06S obzirom da mi je poznanica preko dotičnog sajta naručila venčanicu koja je stigla bez ikakvih problema, odlučio sam se da i ja oprobam dotični sajt.

Da si i sam naručio venčanicu verovatno ne bi bilo nikakvih problema!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Perin

Quote from: Milosh on 29-10-2012, 14:13:32
Quote from: Perin on 29-10-2012, 14:07:06S obzirom da mi je poznanica preko dotičnog sajta naručila venčanicu koja je stigla bez ikakvih problema, odlučio sam se da i ja oprobam dotični sajt.

Verovatno!!!! Al' ko bi se za mene ud'o????

Ghoul

Quote from: Perin on 29-10-2012, 14:18:07

harvester! al samo ako imaš sise! a rekao bih da imaš.

Perin

Quote from: Ghoul on 29-10-2012, 14:39:01
Quote from: Perin on 29-10-2012, 14:18:07

harvester! al samo ako imaš sise! a rekao bih da imaš.

Harvi je rezervisan!!!  :(

tomat

Quote from: Perin on 29-10-2012, 14:07:06
Upravo sam se opekao na sajtu DHGate. Reč je o nekakvoj kineskoj verziji ebay-a, sa dosta povoljnijim cenama. S obzirom da mi je poznanica preko dotičnog sajta naručila venčanicu koja je stigla bez ikakvih problema, odlučio sam se da i ja oprobam dotični sajt. Kakva greška aka kakva sam budala ispao!!!

Dakle, gledao sam neku kompjutersku opremu....I nađem masu nekih sellera što prodaju eksterne hard diskove od 2TB za nekih 70ak dolara. Naravno da sam se napalio i nažario i odmah posudio pare i naručio jedan HD od 2TB za 66 dolara. HD je danas stigao.

Ali!

Nakon prekopiranih nekoliko gigabajta, fajlovi jednostavno ne mogu da se kopiraju dalje! To jest, mogu, ali recimo video fajl samo prekopira i promeni u neka kineska slova i recimo od jednog video fajla napravi 10ak nekih kineskih fajlova koji su veličine od 1 kilobajt. Uzmem i otšarafim HD da vidim šta je unutra - mislim, nije da sam se iznenadio - unutra je čovek lepo zalepio dve čelične šipke da HD dobije na težini i prikopčao usb fleš drajv!!!

Sad sam pokrenuo refund, seller je odbio da vrati pare, pa sad čekam medijaciju od dotičnog sajta.....

Crnjak!

Ali tako je to kad si proklet i hoćeš nešto za jeftine pare.

uh, čuo sam za te prevare sa hard i fleš diskovima.

Perin

M'da. Sad korespodencija sa sellerom, pa...čovek se kao pravi mutav, to vam je do virusa na računaru. Mislim!!!

tomat

Perin

Ukinuli paypal, platio karticom.

džin tonik

ako te i sajt ispali, uvijek (=6 mjeseci) mozes refundirati na karticu.