• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pobeda ili smrt!

Started by Boban, 28-02-2011, 22:58:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Zna li neko na šta se odnosi ovo?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mark

Ljoticevci? Ono NOVO DOBA me asocira na nedicevsko-ljoticevske fraze, a ZBOR je bio jugoslovenski pokret ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Boban

Nije... i uzalud guglate, ovakve stvari se danas kriju na sve tri strane.

Savajat Erp

Црна рука & Млада Босна united...нешто пре Првог светског у сваком случају. Или ипак не?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Gaff

Ovo u sredini je Karađorđeva Zvezda. Čini mi se. Valjda.
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Boban

ajde da sačekamo brata hrvata da vidimo šta će reći...

Savajat Erp

Чекајући Хрватоа...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Bobanovo Jugoslovenstvo mi je više nego drago. Ko se nikad nije osećao Jugoslovenom, a ispilio se ovde, dabogda mu prdili na sarani! Neznam koga se ovde citira, i mene to podseća jedino na zaludnost nesrećnih Zboraša. Ponosni sam vlasnik nekoliko zboraških knjiga gde se Jugoslovenstvo veliča sličnim biranim rečima; Bobane davaj izvor, odakle se to Ljotić napajao?!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Albedo 0

Malteški krst - Karađorđevći?

Boban

ja bih ipak sačekao da vidim našeg kućnog ljubimca hrvata šta će reći...

Plut

Ja mislim da on vama udara čežnju...

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Mme Chauchat

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 01-03-2011, 00:13:46
Ko se nikad nije osećao Jugoslovenom, a ispilio se ovde, dabogda mu prdili na sarani!

Stevo, ti si jedan drag čovek, i samo za tebe ima negde da iskopam nešto od Bogdana Čiplića i postiram ovamo. Tipujem na pesmu o saleru, samo još da se setim de da je nađem.

džin tonik

sve je to lijepo, relacija zagreb-beograd, usporedivo sa new york-los angeles je zanemariva, da ne nabrajamo, i jedino dobro bijase razjurivanje nijemaca, ali ne mozes ubijati svoje ljude. te ne ide. glupost. krajnje retardirano.

Boban

ček, ček; ko je više ubio svojih ljudi, Hrvati ili Srbi... ako pod svojima podrazumevamo građane Jugoslavije u zajedničkoj državi 1914-1991?

Boban

hm... muk.
A to da su se Hrvati borili protiv Nemaca; jesu, ali kada?
Pogledajmo malo statistike: Prva proleterska brigada, Druga, Treća, Deseta, Dvadeseta, hrvati su za to vreme slavili Nemce kao svoje oslobodioce... Dvadesetsedma... sve su srpske. Prva hrvatska antifašistička brigada je tek Trideseta ili tako nešto. Šta nam to govori? Samo malo moždanih vijuga treba da bi se shvatilo ko je tu za koga i protiv koga bio.

Суба

Немој тако, 1. далматинска је основана новембра '42. Додуше, национални састав остаје мистерија.  8-)

varvarin

Quote from: Boban on 01-03-2011, 03:30:52
hm... muk.
A to da su se Hrvati borili protiv Nemaca; jesu, ali kada?

U Tridesetogodišnjem ratu.  :)
Bar protiv nekih Nemaca.

Суба

Векови вежбања за Јасеновац.

varvarin

E, gde ima dima, ima i vatre!!

CROATS  EATE  CHILDREN !!!

http://www.index.hr/forum/default.aspx?q=t&idf=21&idt=189221

A EVO ZAŠTO JE MARKS I DANAS AKTUELAN (iz istog izvora):

...1848 je izbila revolucija u Severnoj Italiji za otcepljenje od Austrije tkzv. Milanski ustanak, Hrvati su na celu sa banom Jelacicem poslati da uguse taj ustanak, gde stu pocinili stravicna zverstva. Tom prilikom Marks i Engels napisali su sledece stihove:

Peitschen Gesindel in die Donau
Staupen fort das Freche Lumpenpack
Die Bettler, hongrig, inres Lebens mude
Ein Schwarm Landlaufer, Schelme, Vagabunden,
Kroatenabschaum, niedre Bauernaknechte
Die ausgespien ihr ubersatigt land
Zu tollen Abend tuuern Sicherm untergang

u prevodu na sprski:

Batinom oterati te bitange u Dunav
Sibajuci odgurati od sebe ovu drsku poganiju
Gladne prosjake, umorne od zivota
Copor Begunaca, nevaljalaca, hulja, probisveta
Hrvatska govna ljudskoga roda, niske seljacke slugenjare
Koje je izbljuvala wihova presita zemlja
Da bi postali besni pustolovi i da bi sigurno propali

Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji"(Karl Marx)

Stipan

Marks je bio Srbin!

varvarin

I Engels. Definitivno.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

varvarin

Суба

Али Варварине, ниси постовао забавније цитате:

Prvi svetski rat:

Austrougarski vice-maršal Gherter:

"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svetu i evropskoj kulturi."

Hrvate treba staviti pod starateljstvo"(Teodor Ruzvelt).

Hrvati nikada u historiji nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom"(Franjo Josif)

Hrvati to su dronjci"(Franjo Josif)

A na kraju najupecatljive, da se ne zaboravi:

Živojin Mišić (1855 – 1921)

O Hrvatima

Izveštaj kralju Aleksandru po povratku iz Splita
(Iz beleške sekretara Živojina Mišića, g. Milorada Pavlovića)

,,Iz svega sto sam čuo i video ja sam duboko zažalio sto smo se mi na silu Boga obmanjivali nekakvom idejom bratstva i zajednice... Svi oni jednako misle, to je svet za sebe, ma sa kakvim predlogom da se pojaviš..... stvar je propala.....

Ništa se ne može zajaziti, ničim što bi joj se ponudilo.

Ja sam sa tim načisto. Dvoje nam kao neminovno predstoji: potpuno se otcepiti od njih, dati im državu, nezavisnu samoupravnu, pa neka lome glavu kako znaju, a drugo je, upravo prvo, da u zemlji zavedemo vojnu upravu za dvadeset godina i da se zemlja sva baci na privredno i ekonomsko podizanje, daleko od svih politickih uticaja. Ako to ne može, onda se otcepiti, dati im njihovu državu.

Granice će biti gde ih mi povucemo, a mi ćemo ih povuci ne onde gde naše ambicije izbijaju na povrsinu, nego onde gde istorija i etnografija kažu; gde kaže jezik i običaji, tradicija i najzad gde se sam narod po slobodnoj volji opredeli, pa će biti i pravo i Bogu drago.

A Italijani? Neka im je sa srećom. Neka se oni Hrvatima usreće. Ja sam duboko uveren da se mi njima nećemo usrećiti... Ti su ljudi svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi i u toliko meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi.

Ne zaboravite Visočanstvo, moje reči. Ako ovako ne postupite siguran sam da ćete se ljuto kajati."

Meho Krljic

Hm... A da ovakav spisak mišljenja čujemo o Jevrejima ili, recimo Srbima, verovatno bismo mu se podsmevali?

Meho Krljic

Mislim, ako su nasumično prikupljana mišljenja nasumičnih ljudi ikakav argument, evo ovde anketa po kojoj 63% svetskog življa mrzi Srbe:

http://amplicate.com/hate/serbs

scallop

To je rezultat dobro osmišljene demokratske kampanje. Dajte mi CNN i svi će voleti Srbe. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Al Džaziru možda?

Суба

А ове истине о Хрватима долазе из прилично различитих извора: Маркс, Гертер, Мишић, Франц Јозеф, Рузвелт.

Stipan

Суба

Не. Гертер, Франц Јозеф. То су ми омиљени извори.

Plut

Quote from: Suba on 01-03-2011, 13:29:03
То су ми омиљени извори.
Tačno tako, svako uzima šta mu odgovara i u čemu se pronalazi. Nebitno je ko su izvori već da li govore onako kako mislimo. A bitno je da ih ima, pa eto 'validnosti'.

Суба

Верујем да знам горе ствари о Србима него ти, Плут. Али то не мења горе изнесено о Хрватима.

Meho Krljic

Misliš, ne menja činjenicu da su te stvari objektivna i neoboriva istina?

Ili samo mišljenja nekih ljudi koja bi mogla biti i apsurdna?

varvarin

Quote from: Meho Krljic on 01-03-2011, 13:17:58
Hm... A da ovakav spisak mišljenja čujemo o Jevrejima ili, recimo Srbima, verovatno bismo mu se podsmevali?
Jebeš mi sve, nije mi jasno. Osim ako ovo nije suptilna šala?
Jel to pravoverno  (EU) shvatanje  slobode govora?
Ako neko želi, nek traži slične citate o Srbima.
Ako ponudi o Jevrejima - najebaće (pitati Maju Nikolić i Miloša Bojanića, i izdavača PROTOKOLA SIONSKIH MUDRACA...)
Ja o Srbima mogu da napabirčim citate iz štampe muslimansko-hrvatske federacije, iz govora efendije Zukorlića... ali i iz uputstava koje dobijaju austrijski vojnici (avgusta 1914.) i nemački vojnici (aprila 1941.) - zašto Srbe treba ISKORENITI.
Mislim da su i američki piloti 1999. imali sličan brifing.
U jednom momentu, Evropa je složno skandirala SRBI-FAŠISTI!
(Da ne ponavljam sad onu anegdotu Mome Kapora!)
Da li su po tebi bili u pravu?
Da su svi ostali - anđelčići?
Koliko znam, jedino za Hrvate u zapadnoj Evropi ostalo je to: Sačuvaj nas Bože kuge i Hrvata...I to u više verzija.
I, šta braniš?
Da ne smemo tako da se igramo?
Ovde ima nekoliko kolega koji zapenušiše kako Hrvate jebu zadnjih hiljadu godina...uglavnom Srbi.
A kad kažeš da ima drukčijih mišljenja o Hrvatima,  i to ne-srpskih mišljenja... Ne valja?

varvarin

Meho Krljic

Pa, mislim, ne branim ja nikome da se igra ali je i ljudski skrenuti nekom pažnju kada se ponaša u neskladu sa svojim uzrastom.

Takođe, kakve ja veze imam sa EU??? Turska neće još izvesno vreme tamo!!!

Plut

Quote from: Suba on 01-03-2011, 13:58:42
Верујем да знам горе ствари о Србима него ти, Плут. Али то не мења горе изнесено о Хрватима.

Nisam znala da ćemo praviti kviz na tu temu. Jedno jesi u pravu, to ne menja da su tu neki nešto rekli. Papir sve trpi.

varvarin

Quote from: Meho Krljic on 01-03-2011, 14:35:21
Pa, mislim, ne branim ja nikome da se igra ali je i ljudski skrenuti nekom pažnju kada se ponaša u neskladu sa svojim uzrastom.

Takođe, kakve ja veze imam sa EU??? Turska neće još izvesno vreme tamo!!!
Eto, sad mi odričeš pravo da se ponašam u neskladu sa svojim uzrastom!!! :mrgreen:
I nisam ono "...jedu decu", pisao ja - nego Englezi!!!
Znaš onaj stari vic što se završava sa:
"Gospodine, pa vi ste opterećeni seksom!!
- Ali doktore, ko crta pičke - vi ili ja??!!"

Суба

Quote from: Meho Krljic on 01-03-2011, 14:02:13
Misliš, ne menja činjenicu da su te stvari objektivna i neoboriva istina?

Ili samo mišljenja nekih ljudi koja bi mogla biti i apsurdna?

Мислим да је историја у периодима 1914-1918 и 1941-1945 показала да ту нема апсурда.

Quote from: Plut on 01-03-2011, 14:35:42
Quote from: Suba on 01-03-2011, 13:58:42

Nisam znala da ćemo praviti kviz na tu temu. Jedno jesi u pravu, to ne menja da su tu neki nešto rekli. Papir sve trpi.

1914-1918. 1941-1945.

Albedo 0

Quote from: varvarin on 01-03-2011, 12:39:10
E, gde ima dima, ima i vatre!!

CROATS  EATE  CHILDREN !!!

http://www.index.hr/forum/default.aspx?q=t&idf=21&idt=189221

A EVO ZAŠTO JE MARKS I DANAS AKTUELAN (iz istog izvora):

...1848 je izbila revolucija u Severnoj Italiji za otcepljenje od Austrije tkzv. Milanski ustanak, Hrvati su na celu sa banom Jelacicem poslati da uguse taj ustanak, gde stu pocinili stravicna zverstva. Tom prilikom Marks i Engels napisali su sledece stihove:

Peitschen Gesindel in die Donau
Staupen fort das Freche Lumpenpack
Die Bettler, hongrig, inres Lebens mude
Ein Schwarm Landlaufer, Schelme, Vagabunden,
Kroatenabschaum, niedre Bauernaknechte
Die ausgespien ihr ubersatigt land
Zu tollen Abend tuuern Sicherm untergang

u prevodu na sprski:

Batinom oterati te bitange u Dunav
Sibajuci odgurati od sebe ovu drsku poganiju
Gladne prosjake, umorne od zivota
Copor Begunaca, nevaljalaca, hulja, probisveta
Hrvatska govna ljudskoga roda, niske seljacke slugenjare
Koje je izbljuvala wihova presita zemlja
Da bi postali besni pustolovi i da bi sigurno propali

Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji"(Karl Marx)

ovo se skoro podjednako odnosi i na Srbe, jer su Dalmatinci mlatili njemačke studente tada, a nisu svi bili Hrvati.

varvarin

SKORO podjednako?
Ako su ih mlatili, Marks nije poželeo da peva o tome.
Piše: ...zverstva. Iz konteksta - ratni zločin.

Anomander Rejk

Quote from: Meho Krljic on 01-03-2011, 13:21:38
Mislim, ako su nasumično prikupljana mišljenja nasumičnih ljudi ikakav argument, evo ovde anketa po kojoj 63% svetskog življa mrzi Srbe:

63 % svetskog življa jedva da je čulo i za Srbe i za Hrvate.
Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

Epi, stojeće ovacije!    xcheers

Джон Рейнольдс

Quote from: Anomander Rejk on 01-03-2011, 15:59:55
Quote from: Meho Krljic on 01-03-2011, 13:21:38

63 % svetskog življa jedva da je čulo i za Srbe i za Hrvate.

"33 Negative Opinions out of 52". Dakle, bar 52 osobe na svetu jesu čule.  :)
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

pokojni Steva

Stipan

Quote from: Stipantijevićki on Today at anytime:

Stevo, ti si jedna draga salašarska džukela.

džin tonik

hrvati su neposredno ubili najmanje 5 miliona srba.