• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

FFK

Started by Mica Milovanovic, 01-03-2011, 09:46:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SuperSynthetic

Ispričavam se gospon Mića. Oprostite.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

PTY

Quote from: Mica Milovanovic on 01-03-2011, 17:17:17
Jedine kritike stižu od baksuza koji neće ni ovde s nama da se igraju.
Kakvi ste to ljudi? Gde vam je mlados'?

Mlados' je ludos' samo ako te zgromi u mladosti. Ali ako te zgromi u starosti... eee, onda je ta mlados' ipak nešto drugo.

A za to "drugo" u mene ni eufemizam ne zvuči učtivo, pa zato... okani se blamiranja.
Dovrši fajl.
Nek' sve ostalo pozlate kmetovi sa pijace, jer šur az šit neće niko drugi.

Josephine

Quote from: Mica Milovanovic on 01-03-2011, 17:17:17
Jedine kritike stižu od baksuza koji neće ni ovde s nama da se igraju.

Neće, ne znaju, ne moraju... Vi se i ne obraćate samop(r)ozvanima, zar ne? :)

Biće nešto od vaše genijalne ideje. Baš umete da se igrate, Mićo. :) Neki ljudi to nikada ne nauče, a neki ostare zadrti, suvi i sumorni. Vi ste zauvek mladi.

Stipan

Hoćeš da kažeš da će biti nešto od Mićine provokacije?
Evo, ja prvi nagrabusio - Boban me proizveo u arheotipa nesposobnih skribomana, Scallop me napao za slobodnu Vojvodinu...
Jedino je ovaj nesrećni Sintetik ustao da me brani.
Pa ti sad vidi šta mi je Mića naradio.

Josephine

Dragi arheotipu, u svakoj grupi uvek imaš naprednjake i nazadnjake. Naprednjaci bi da isprobavaju novo, prelaze granice. Nazadnjaci i skeptici plaše se sopstvenih senki.

Sam odaberi grupu kojoj bi da pripadaš.

Scallopa ne bih svrstavala nigde, on, očigledno, zna nešto što mi ostali ne znamo u vezi sa ovim konkursom (uostalom, ni sa jednog jezika "ne treba da se prevodi" i obrnuto, tako da takva formulacija stvarno zvuči čudno...).

Stipan

Ih, kad god ja biram - tras po gubici! Misliš da je to zabavno?

Josephine

Jednom sam to već rekla ovde negde... Bacao se u vatru ili ne, svejedno ćeš jednom sagoreti...

Stipan

I dalje nije preterano zabavno.
Al' ajde kad ti kažeš...

Josephine

Prestani da se izlećeš sa "odlomcima iz romana" i vežbaj pisanje priča, pa će te gubica manje boleti...

Stipan

Ajde udri sad malo i ti, ko da mi za danas nije dosta!

Josephine

Ja te samo lupkam, onako od milja... :)

... i ne dam drugima da te (puno) udaraju.

Mica Milovanovic

D. scallop ne zna ništa o ovom konkursu jer nikada na njemu nije učestvovao.

Na Festivalu fantatstične književnosti već nekoliko godina učestvuju ljudi iz Srbije i šalju priče na našem jeziku i kao takve se objavljuju.
Evo da potkrepim to primerom 2009 godine, kada je u zbirci "Priče o dinosaurima" objavljeno čak četiri priča iz Srbije (Pavle Zelić, Tamara Lujak, Dragana Stojiljković i Ivica Milarić). Objavljena je i priča Anta Zirduma iz Viteza - BiH. Organizatori ovog festivala vole fantastičnu književnost i druženja i stalno nas zovu da dođemo tamo.

Mica

scallop

Nisam učestvovao ni na dodeljivanju Nobelovih nagrada, Oskara i mnogih drugih. Ohrabruju me imena onih koji su učestvovali i ušli u zbirku. Ja sam vrlo neobaveštena osoba i to treba javno istaći.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.