• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ za mart 2011

Started by zakk, 02-03-2011, 22:39:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Quote from: zakk on 15-03-2011, 13:01:44
Radmilo, ti si sinoć izdao i nisi došao po Emitore, a Mića je bolestan došao da ih donese, mukica.

Sad bih se se rasplakala, ali sam već sve suze isplakala. Čekala sam ja bibliografuju skoro deceniju, pa sad i ona može mene da sačeka jednu nedelju. Sledećeg ponedeljka sigurno dolazim, e da se vidim sa Lilit i prodivanim sa njom kao najbolje drugarice. Mi devojčice se uvek bolje razumemo (osim ako ne baci oko na mog dragana).
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zakk

Daklem: Staša, Meho, ja (u onom trenutku kad sam nešto rekao)

"Blijedi čovjek na tragu pervertita." Iza njega je, sa ubrijanom lubanjom, Vuk, basista iz Seljačke bune. Mogao je i bend da se napravi od prisutnih :) Skroz pozadi: nevidljivi čovek. Skroz napred: Vlada.

E ove već ima Zelića (u prvom planu), Miće (iza svih), Svebora, Dolinke i njihove prijateljice koje se dosta ljudi seća iz kluba devedesetih (svega sem imena) (to je ova koja se hvata za glavu :D)
Iza nje su Dušan i Dušanka.
Ispred nje je Ivan @cunning

Na stočiću: USB diktafon koji je Jape posle zaboravio u rušilačom otimanju za kartonskim figuricama.

Na stolu: razno hladno oružje konfiskovano od prisutnih.
u uglu: Smrki, Dejan, Melkor, Miloš
SMSuje: Kalkulus. Pored njega se zatekla: Radmila.

A ovde se vidi da je pored Dejana - Sanja.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Svebor je potegao i Lakana i Junga (i Daglasa Koplenda), mada sam verovatno ja kriv za to što sam pomenuo Kamija čisto da Skota Pilgrima stavim u neki, najširi kontekst. Tako mi i treba.

Takođe mi tako i treba što sam otvorio kontroverznim objašnjenjem da sam pokušao da anketiram prijatelje glede toga zašto im se Skot Pilgrim sviđa, pa me je Sveborova drugarica s punim pravom napušila. Trebalo je da objasnim da je smisao tog uvoda bio nešto drugačiji, ali na kraju krajeva i njeni komentari su bili sasvim na mestu pa što bih razvodnjavao.

Šteta je samo što nismo stigli da se pozabavimo Sveborovom tvrdnjom da je Skotovo sanjanje Ramone ipak pokazatelj određene svesti o nedostatku i da je finalna borba protiv idustrijskog mogula politički iskaz... Ali ne možeš sve stići za sat i po  :lol: Zato je ispao i Žižek  :lol: :lol: :lol: :lol:

Mica Milovanovic

Kao nekom ko niti je gledao film, niti čitao strip, niti ima nameru da gleda film, a još manje da čita strip, bilo mi je zabavno.

Sedeći iza Dušmana, čuo sam povremeno uzdahe...

Mica

Meho Krljic

DušMana je verovatno bolela sva ta analiza koja njegovog omiljenog strip junaka predstavlja kao bezdušnog udarača recki i socijalnog parazita. Ili to ili su to bili uzdasi strasti. U svakom slučaju, barem smo koliko-toliko prepoznali da je Skot Pilgrim za sada jedini visokoprofilni pisani umetnički iskaz koji hipstersku kulturu kritikuje dok je istovremeno vrlo jasno deo iste. Doduše, u neku ruku svaki hipsterski iskaz je takav, ali SP je... visokoprofilan.

zakk

Rekao je da će ga odsad biti sramota da ljudima kaže da voli Skot Pilgrima. Kako on voli da priča blamove, ne verujem da će da ga ovo omete :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mica Milovanovic

QuoteDušMana je verovatno bolela sva ta analiza

Ja bih rekao da je ovo dovoljno...  :)
Mica

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

zakk

Josephine

Father Jape

Apropo glasova, ja sam Mehmeta sasvim ocekivano zamisljao dubljeg glasa, ali dobro, ni ovo nije lose. Ima tu postojanost coveka u godinama koji je video svasta, i ne da se omesti. U nekom srecnijem drustvu vodio bi udoban zivot izdrzavajuci se izlazenjem dvaput nedeljno pred amfiteatar mladih dusa zednih njegove mudrosti, i skromno im je podajuci.

A sto se Stashe tice, ja tu ne mogu biti objektivan, uvek sam se lozio na decacke glasove u devojcica.  :oops:

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 16-03-2011, 23:55:59
U nekom srecnijem drustvu vodio bi udoban zivot izdrzavajuci se izlazenjem dvaput nedeljno pred amfiteatar mladih dusa zednih njegove mudrosti, i skromno im je podajuci.

Srećom u ovom društvu izdržavam se sedeći u kancelariji i čitajući Cracked.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

zakk

Kuku, neko je to preslušao...  :?

A imam opravdanje da sam seckao figuricu! I da razmišljam sporije nego što mogu da pričam!

lilit

zakk

lilit

Nemoj da se ponasas ko devojcurak, ne prilici ti bar dok ne obrijes bradu.  xrofl

Meho Krljic

:oops: :oops: :oops: Mene je dekoncentrisao Father Jape svojim prezirnim pogledom. Ispod oka.

Doduše, ja i bez toga počesto govorim "ovaj".

DušMan

Siguran sam da je Mehi bilo neprijatno zbog zločinačke namere da javno ponizi mene i sve što mi je sveto, pa je zbog toga ovajisao.
Eno, čak se i na slici drži za glavu zato što mu savest ne da mira.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Jake Chambers

Deco, videću da pokušam da malo dolazim na tribine...

A ti lilita me zbunjuješ samo tim svojim avatarom, jer ga jedna devojka na jednom drugom forumu isto ima...  8-)
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Father Jape

Quote from: DušMan on 17-03-2011, 15:58:02
Siguran sam da je Mehi bilo neprijatno zbog zločinačke namere da javno ponizi mene i sve što mi je sveto, pa je zbog toga ovajisao.
Eno, čak se i na slici drži za glavu zato što mu savest ne da mira.
A sto s' ti nisi branio? A? A?!
Bitnije, sto nisi branio Skota? -_-

DušMan

Meho je upotrebljavao neke pametne reči i izvlačio neke neprijatne zaključke, pa bi svaki moj pokušaj opravdavanja bio poistovećen sa identifikacijom likom SP-a, pa bi samim tim i ja bio predstavljen u negativnom svetlu, što nisam mogao sebi da dozvolim.
Zato sam odlučio da je najbolje rešenje ćutanje.

Plus, ne treba da zaboravimo da je Meho svakih pet minuta spominjao moje ime samo kako bi me dodatno oslabio i obeshrabrio od obraćanja.

lilit

Quote from: Jake Chambers on 17-03-2011, 20:58:07

A ti lilita me zbunjuješ samo tim svojim avatarom, jer ga jedna devojka na jednom drugom forumu isto ima...  8-)

Tebi bi bilo bolje da ne hodaš po drugim forumima nego da dolaziš ovde. Pa ti avatar neće ličiti ni na koga.   :lol: :lol:

Plut

Quote from: lilit_depp on 17-03-2011, 23:41:43
Quote from: Jake Chambers on 17-03-2011, 20:58:07

Tebi bi bilo bolje da ne hodaš po drugim forumima nego da dolaziš ovde. Pa ti avatar neće ličiti ni na koga.   :lol: :lol:
Tako je lilit. Samo oštro.  :|

Meho Krljic

What Lilita said. I, dodao bih, da je Đejk bio u Ponedeljak na tribini, tu se ne bi sve završilo na (Dušmanovim) (defetističkim)rečima, letele bi stolice i sevale pesnaje. Cause that's just how he rolls.

Jake Chambers

xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl xrofl

Sunce vam vaše, jes' da ništa ne pratim živo (evo Dušman živ, zna kako sam pogubljen bio u razgovorima kad je bila promocija Kunčevog Ostrva...), moraću malo da provirujem i ovde... makar da praznoslovim.  :!:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

lilit

Meho Krljic

Vi ste se sinoć u kafani toliko napili da ste zaboravili sve što se dešavalo pre toga. A Pavle i Dragan su nam srce i dušu otvorili. Doista, bila je to jedna intimna i neporecivo zanimljiva postmortem analiza njihovog stripa i bilo je... zabavno.

scallop

Posebno je bilo lepo što smo saznali da je "Konstantinovo raskršće" naredni Igorov projekat. Ako Pavle ne požuri sa svojim nastavkom i ako logo "System Comics" ne ostane na nadgrobnom spomeniku. Crtaće Dragan što je dobro, jer će to trajati... Bar tri godine, ako su "Dardaneli" trajali pola tog vremena. Dexa će se dugo radovati.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Preciznije, Dragan je rekao da je trenutno pod ugovorom (ili barem dogovorom) da nacrta prvi od tri toma Konstantinovog Raskršća. Ja nemam pojma da li Deksa piše jedan po jedan tom ili sve odjednom, ali imalo bi smisla da se scenario uradi odmah za sva tri i da tri crtača rade sva tri toma u isto vreme ili barem da im se preklope termini, tako da izlaženje sva tri toma bude u okviru recimo jedne godine. Mnenja sam da se gvožđe kuje dok je vruće, ali s druge strane koji kurac pa ja znam o izdavaštvu...

scallop

Meho Krljic

Pa, to bi verovatno trebalo da proceni neko ko je čitao roman. (Naravno, kad kažemo "tom" mislimo na klasičan francuski album od 48 tabli, dakle 3x48= 10563 strane...

...šalim se, znam da je to 144 strane proverio sam na digitronu. Mislim da to nije preterano mnogo ako se scenario dobro napiše.)

scallop

Svojevremeno sam celog "Vinetu"-a strpao u jednu sezonu lista "Pioniri". Ja tri u jedan, a neko će jedan u tri. Meho, čit'o li si to ili samo brojiš strane?

Meho Krljic

Pa, nisam čitao, zato i kažem da bi pravu procenu trebalo da ponudi neko ko jeste čitao KR. Na primer - ti.

scallop

Možda bi se dalo kao jedna epizoda Indijane Džons. Kad izbaciš fusnote, razna kafanska i vankafanska trućanja, taman za jedan tom. Mada su osnovne niti toliko slabo povezane da bi mi trebale klanfe a ne heftalica.

zakk

Juh, još Književna radionica sledeći ponedeljak i preživesmo mart. A za april sam zakuvao nekoliko zanimljivosti...

DušMan

Quote from: lilit_depp on 22-03-2011, 10:03:48
Kafa na Trgu, sunce, lepota! Dobro jutro. :lol:
Eh, vi mladi...
Da li to znači da ste iz kafane krenuli kući tek jutros?  :)

scallop

Jok. Mora da ju je Boban negde usput izgubio dok ju je vraćao kući. Znaš kako je: brza kola, jak vozač, a vrata landaraju...

angel011

Quote from: Meho Krljic on 22-03-2011, 11:14:03
Vi ste se sinoć u kafani toliko napili da ste zaboravili sve što se dešavalo pre toga. A Pavle i Dragan su nam srce i dušu otvorili. Doista, bila je to jedna intimna i neporecivo zanimljiva postmortem analiza njihovog stripa i bilo je... zabavno.

A meni bilo loše i nisam mogla da dođem... :(
We're all mad here.

Mims

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Josephine

Quote from: Mims on 22-03-2011, 18:21:00
Šteta, bilo je baš lepo. I na promociji i u Bosni :)

Načula sam da si poželela da me upoznaš preko  xcheers.

Dođi kod scallopa na radionicu 28. a na kriglu ćemo posle... :) A i zakku dugujem "velike količine kafe"...

Mims

sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

zakk

Quote from: Lilith Lee on 22-03-2011, 19:04:56
da li mogu svi da dodju? da se upoznamo.

može da se dođe, naravno, sad, da l' će svi da postignu, to je već teško reći :)

Melkor

Ne,ne, zakk...sad je kasno... pa nece valjda i na radionicu ljudi da nam dolaze...
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

scallop