• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ za mart 2011

Started by zakk, 02-03-2011, 22:39:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Kako preživeti nuklearnu (post)apokalipsu
7. mart

Kako preživeti svet koji nam ostane posle nuklearnog razaranja? Konsultovaćemo i Zardoza i Pobesnelog Maksa i mnoge druge filmove, ali i knjige Tima Pauersa (Gozba kod Devijanta), Dejvida Brina (Poštar), Voltera Milera (Kantikulum za Lajbovica), Margaret Atvud (Antilopa i Kosac). Vredna iskustva su pohranjena i u stripovima Sudija Dred, Akira, V kao vendeta... ali i u igrama serijala Fallout i Stalker i mnogim drugim.

Priprema vas za najgore: Žarko Milićević
Gost: Sebastian Adanko, prevodilac Gozbe kod Devijanta, SF bloger

http://www.facebook.com/event.php?eid=139287622805157

Pilgrim Skot
14. mart

Skot Pilgrim se nedavno suočio sa celim svetom na velikom platnu, i osvojio srca ljubitelja stripa, igara, muzike i vaskolike pop kulture, i pre nego što se film pojavio, uzdižući se na kredibilitetu stripa (kanadskog autora Brajana Lija O'Malija) i prethodnih kultnih radova Edgara Rajta (,,Zoran mrtvih"™). Da li je sve to baš tako lepo i krasno? U čemu je fora sa sveprisutnim hipsterajem? Kako i da li funkcioniše spoj stripa, igara i filma? Pričaćemo.

Epski sukobljeni: Staša Koprivica (režiser, glumica, pevačica, gejmer, mesožder) i Uroš Smiljanić (kolumnista, fanzinaš, bubnjar, gejmer, vegetarijanac)

http://www.facebook.com/event.php?eid=199924183368790

Liga izuzetnih džentlmena na srpski način
21. mart

Novi domaći – popularno rečeno: srpski – strip album otelotvorava tezu koju smo u Društvu načeli još pre nekoliko godina: može li se načiniti nekakav srpski pandan Ligi izuzetnih džentlmena, postmodernističkoj majstoriji maga stripa Alana Mura. Potvrdan odgovor je došao od Pavla Zelića, a evo, nekoliko godina kasnije, pred nama je i strip koji je po Pavlovom scenariju majstorski nacrtao Dragan Paunović. Pred nama je ,,Družina Dardaneli: Poljubac leptirice", hororistična avantura Jazavca (,,pred sudom" Petra Kočića), Save Savanovića (iz Glišićeve priče ,,posle 90 godina), Karađoza (,,Prokleta avlija" Ive Andrića"), Koštane (Bora Stanković), Hajduk–Stanka (Janka Veselinović), Vukašina Katića (,,Vreme smrti" Dobrice Ćosića) i mnogih drugih.

Samo je to već dovoljno da vam se zavrti u glavi!

Učestvuju: Pavle Zelić, Dragan Paunović, Igor Marković (System Comics)

http://www.facebook.com/event.php?eid=207034279311775

Književna radionica
28. mart

Pričamo o pisanju, jeziku, temama, inspiraciji. Slobodno i otvoreno za sve pisce koji žele da napreduju. Ponesite svoj tekst, pa ćemo da pričamo ;)

http://www.facebook.com/event.php?eid=155761681147294
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Kukate za program ko babe, evo vam ga program sad pa čitajte  xrofl
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Quote from: zakk on 02-03-2011, 22:39:05
Kako preživeti nuklearnu (post)apokalipsu
7. mart

Kako preživeti svet koji nam ostane posle nuklearnog razaranja? Konsultovaćemo i Zardoza i Pobesnelog Maksa i mnoge druge filmove, ali i knjige Tima Pauersa (Gozba kod Devijanta), Dejvida Brina (Poštar), Voltera Milera (Kantikulum za Lajbovica), Margaret Atvud (Antilopa i Kosac). Vredna iskustva su pohranjena i u stripovima Sudija Dred, Akira, V kao vendeta... ali i u igrama serijala Fallout i Stalker i mnogim drugim.

Priprema vas za najgore: Žarko Milićević
Gost: Sebastian Adanko, prevodilac Gozbe kod Devijanta, SF bloger

Generacija 5 - Povedi me u noc

zakk

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

zakk

lilit

"Hvala sto ste bili, dodjite nam opet..."
Slika i ton su prilicno ocajni, a da sledeci put strimujete preko skajpa?  :lol:

zakk

Za sledeći put spremam mikrofone, ništa bez toga. A ovo je bilo baš neplanirano.

Ne znam da li skajpom mogu da napravim potpuno otvoren stream, ustream znam da šljaka...

sivka

Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

sivka

još fotki

sivka

i još publike

lilit

Quote from: zakk on 08-03-2011, 01:06:21
Za sledeći put spremam mikrofone, ništa bez toga. A ovo je bilo baš neplanirano.

Ne znam da li skajpom mogu da napravim potpuno otvoren stream, ustream znam da šljaka...

Mikrofoni obavezno. Skajp možeš da podesiš tako da svako može da se zakači na tebe kad si online. Ako ništa, slika će sigurno biti bolja.
Ma super je ovo, baš me obradovalo. :)

Sivka, odlične fotke!

Kako ste in general zadovoljni tribinom?

sivka

Tribina je vredela svake sekunde provedene... "Vodiči" kroz apokalipsu u filmu, stripu i književnosti, dobro su se pokazali, ali je i publika bila aktivna.

zakk

Quote from: lilit_depp on 08-03-2011, 08:20:02
Quote from: zakk on 08-03-2011, 01:06:21

Mikrofoni obavezno. Skajp možeš da podesiš tako da svako može da se zakači na tebe kad si online. Ako ništa, slika će sigurno biti bolja.
Ma super je ovo, baš me obradovalo. :)

Sivka, odlične fotke!

Kako ste in general zadovoljni tribinom?

Da, al onda nekom ko gleda treba skajp, ovako je dovoljan prost browser... a mislim da ustream nudi i snimanje, pa može i posle da se gleda (a da se ja ne smaram oko toga :evil: )

Ovo je išlo preko 3g neta, gledaću da se kačim na neki wifi sledeći put kad bude stream (što ne znam kad će biti :) )

Ja sam vrlo zadovoljan jer je publika baš fino učestvovala i pričala sa nama.

Veliki pozdrav za Kaa i ostale novoupoznate drugare! Hvala što ste bili :D

lilit

još samo da mi napišeš kolika je verovatnoća da osoba koja "poseduje" browser ne "posedjuje" i skajp?  :evil:

ali, ok. moguće da odgovor zašto je slika bila toliko loša leži u 3G.

u svakom slučaju, super ideja, nadam se da će što pre zaživeti.

sivka

Dobra je varijanta i sa pokretnim netom, koristila sam nedavno, nešto preko Verata, promotivno. Ali je velika skalamerija da se nosi... veći je od laptopa... :)

angel011

We're all mad here.

lilit

Quote from: angel011 on 08-03-2011, 17:53:39
lilit, nemam skajp, i ne planiram da ga instaliram. :mrgreen:

kod mene je instaliran na svim uređajima iako ga ne koristim. a sta ce tebi skajp? ionako možes uživo da prisustvuješ.  :mrgreen:  :lol:

angel011

Ne kažem da mi skajp treba, nego odgovaram na pitanje o verovatnoći da osoba koja ima browser nema skajp. :lol:
We're all mad here.

lilit

ma jasno mi je na sta ti odgovaras, ali ja malo širim temu.  xrofl

Boban

Nemam skajp. Nikada ga nisam imao. Nikada ga neću koristiti.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

zakk

Quote from: zakk on 02-03-2011, 22:39:05Pilgrim Skot
14. mart

Skot Pilgrim se nedavno suočio sa celim svetom na velikom platnu, i osvojio srca ljubitelja stripa, igara, muzike i vaskolike pop kulture, i pre nego što se film pojavio, uzdižući se na kredibilitetu stripa (kanadskog autora Brajana Lija O'Malija) i prethodnih kultnih radova Edgara Rajta (,,Zoran mrtvih"™). Da li je sve to baš tako lepo i krasno? U čemu je fora sa sveprisutnim hipsterajem? Kako i da li funkcioniše spoj stripa, igara i filma? Pričaćemo.

Epski sukobljeni: Staša Koprivica (režiser, glumica, pevačica, gejmer, mesožder) i Uroš Smiljanić (kolumnista, fanzinaš, bubnjar, gejmer, vegetarijanac)

http://www.facebook.com/event.php?eid=199924183368790

Ajmo polako svi u Dom Omladine
Ko ne može, nek komentariše na topiku o Pilgrimu Skotu

Father Jape

Erm... ja sam ostavio crni mp3 plejer na sto pored desnog zvucnika... i nemam pojma da li sam ga posle uzeo. :facepalm:
Ako ga je neka dobra dusa nasla i bila vojlna da ga vrati, vlasnik bi bio bezmerno zahvalan.  :oops:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

zakk

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

Staša Koprivica, Uroš Smiljanić (aka Meho), Žarko Milićević (Zakk)

fotka: Kalkulus

zakk

Ako se pitate šta ja dođavola radim dok ovi ljudi vredno učestvuju, odgovor je: reckam figuricu Skota Pilgima

http://www.cubeecraft.com/blog/scott-pilgrim-cubeecraft/

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

Melkor

Mica Milovanovic

QuoteAko se pitate šta ja dođavola radim dok ovi ljudi vredno učestvuju, odgovor je: reckam figuricu Skota Pilgima
Pošto sam zakasnio deset minuta na početak, sve vreme me je kopkalo šta od performansa propuštam.
Mica

lilit

Quote from: Melkor on 15-03-2011, 03:07:34
Dajte neke slike publike sa "ko je ko" legendom :)

Potpis.  :lol:

Nego zaKu, šta je bilo sa direktnim prenosom?

sivka

Quote from: lilit_depp on 15-03-2011, 09:23:49
Quote from: Melkor on 15-03-2011, 03:07:34
Dajte neke slike publike sa "ko je ko" legendom :)

Potpis.  :lol:

Nego zaKu, šta je bilo sa direktnim prenosom?

Nije bila koleZinica sa aparaturom za prenos :(

Meho Krljic

I bolje, nije dosta što ispadam glup pred studio audienceom, treba sad i Internet da me sluša...

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ja čak ni ne razumem da li si se sad obratio meni...

Nema veze, dodaću da me je sinoć Father Jape sve vreme gledao jednim prezirnim pogledom ispod oka što je izazvalo spontano gašenje barem tri četvrtine mojih i inače inertnih neurona...

Father Jape

Prezir? Ma to je samo mladalacka zavist usmerena ka mudroj elokvenciji ovencanoj strogim ali elegantnim facial hairom. :lol:

Elem, Meho je na pocetku svog izlaganje rekao nesto poput toga da je dan pre pokusao da nadje nekog od ljubitelja stripa da mu objasni zasto je tacno odusevljen istim, te da nije uspeo. Da je mene pitao, ne bih mogao uciniti bolje nego da ga uputim na par neformalnih blog postova komrejda Gillena (koji je, uzgred budi receno, daleko blizi godinama Mehmetu no protagonistima stripa). Stoga, za zakasnjenjem:

Scott 2

Scott 4

Scott 5
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ma, ne, čitao sam ja Kieronova guđenja, obviously (pratim njegov blog), nego sam želeo citantne izjave ljudi iz našeg okruženja. Ebiga kad nemam tvoj telefonski broj...

scallop

Quote from: Meho Krljic on 15-03-2011, 11:13:30
Ja čak ni ne razumem da li si se sad obratio meni...

Baš te ide. :lol: Pokušao bih i ja, ali ne ide mi. Niko mi ne bi verovao.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zakk

Radmilo, ti si sinoć izdao i nisi došao po Emitore, a Mića je bolestan došao da ih donese, mukica.

Ali se divno proveo slušajući Svebora i Meha kako jedan drugom sve po spisku — od Junga do Lakana.

Mica Milovanovic

Moram da priznam da me je iznedanadilo da niko Žižeka nije pomenuo.
Mica