• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Robotech

Started by Diabolique, 05-03-2011, 03:20:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Diabolique

Da li neko zna gde bih mogao da nabavim Robotech:Macros sagu?
nikako da je nađem, pretražih brdo torenata i raznih drugih sajtova
if you strike me down i shall become more powerfull than you could ever imagine

zakk

Quote from: Diabolique on 05-03-2011, 03:20:03
Da li neko zna gde bih mogao da nabavim Robotech:Macros sagu?
nikako da je nađem, pretražih brdo torenata i raznih drugih sajtova

Pa pobogu, makar toga ima svuda... http://thepiratebay.org/search/robotech pa nadalje
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Diabolique

hvala, ja sam bio našao brdo linkova koji nisu radili nadam se da to neće biti slučaj i sa ovima...
jedan maleni offtopic:kad smo već tu, zna li neko da li je napravljena neka Robotech igrica za PC? jedino što sam našao na ovu tematiku bila je neka igrica za PS1 koja je pritom veoma jadno izgledala

Meho Krljic

Quote from: Diabolique on 05-03-2011, 03:30:36
zna li neko da li je napravljena neka Robotech igrica za PC? jedino što sam našao na ovu tematiku bila je neka igrica za PS1 koja je pritom veoma jadno izgledala

Wikipedija je tvoj prijatelj. A ako te mrzi da klikćeš, evo kratkog odgovora: nije.

Perin

Šta bi vi bez mene?

Evo, Macross saga, japanski dub i srpski titl.

http://www.anime-overdose.com/frontend.php?action=fansubs&gid=29

Diabolique

Hvala ti Perine,kao bratu rođenom ;)
@Meho:Znam i ja Wikipediju da koristim, jednostavno me je zanimalo da li od vas neko ima neku informaciju koja je meni promakla

Meho Krljic

Ma, dobro, onako je bilo brže, ali ovako je prisnije.

Diabolique

Upravo tako ;)
Nadam se da će se neko setiti da napravi i neku robotech igru za pc, prica sama po sebi ima odlican potencijal za tako nešto

Meho Krljic

Neće. Mislim, Robotech je trenutno IP sa nultim potencijalom za eksploataciju. (Nadao sam se da će sve ovo Perin da ispiše, jer je on ovde gazda, ali izgleda da moram ja).

Za početak, svestan si da Robotech kao IP zapravo ne postoji u Japanu i da je to američka izmišljotina? Naime, kada su u Americi počeli da otkupljuju Anime serije za emitovanje, da bi ispunili uslov za sindikaciju serije koji je zahtevao (mislim) 60 epizoda po sezoni, oni su spajali po dve ili tri Anime serije u jednu i davali im novo ime. Tako da, ono što mi znamo kao Robotech, to su u stvari tri Tatsunokove serije: Super Dimension Fortress Macross, Super Dimension Cavalry Southern Cross i Genesis Climber MOSPEADA. U tom smislu, sva dalja eksploatacija Robotech IP-a je rađena od strane zapadnih licenciranih firmi, pa su otud i igre uglavnom bile low-key i loše.

Elem, da skratim, američka firma koja je posedovala licencu na Robotech (Harmony Productions) je trenutno gubi jer su originalni vlasnici licence, Tatsunoko Productions, otišli na sud da im je oduzmu, tvrdeći da je Harmony Productions imao samo licencu za distribuciju, ne i za eksploataciju franšize. Sad, ne znam šta je Tatsunoko čekao dvadeset i kusur godina, ali eto... sad su se setili i to znači da ako se išta dalje bude pravilo sa ovim IP-om, to će verovatno biti u okviru Macross IP-a, a Robotech ime će biti zaboravljeno, pošto u Japanu ono nikada nije ni korišćeno.

Meho Krljic

Uzgred, postoji jedna Macross igra za PC. Iz 2000. godine je i samo je na japanskom. Zove se The Super Dimension Fortress Macross VO  ali većina linkova za nju po Internetu je odavno pokojna...

Edit: evo linkova koji rade:

http://lix.in/3bbc46c6
http://lix.in/2332586a

Password: macrossvoxp.blogspot.com

Ovde ti je tutorial kako da instaliraš (vidim da se tu ne pominje krekovanje, pa pretpostavljam da je ovo precracked verzija):

http://miscarpetas.blogspot.com/2007/11/instalacin-del-macross-voxp.html

E, posle toga ti ostaje samo još da naučiš japanski da bi se snašao u menijima  :lol:

Perin

Quote from: Meho Krljic on 06-03-2011, 09:40:23
Neće. Mislim, Robotech je trenutno IP sa nultim potencijalom za eksploataciju. (Nadao sam se da će sve ovo Perin da ispiše, jer je on ovde gazda, ali izgleda da moram ja).

Za početak, svestan si da Robotech kao IP zapravo ne postoji u Japanu i da je to američka izmišljotina? Naime, kada su u Americi počeli da otkupljuju Anime serije za emitovanje, da bi ispunili uslov za sindikaciju serije koji je zahtevao (mislim) 60 epizoda po sezoni, oni su spajali po dve ili tri Anime serije u jednu i davali im novo ime. Tako da, ono što mi znamo kao Robotech, to su u stvari tri Tatsunokove serije: Super Dimension Fortress Macross, Super Dimension Cavalry Southern Cross i Genesis Climber MOSPEADA. U tom smislu, sva dalja eksploatacija Robotech IP-a je rađena od strane zapadnih licenciranih firmi, pa su otud i igre uglavnom bile low-key i loše.

Elem, da skratim, američka firma koja je posedovala licencu na Robotech (Harmony Productions) je trenutno gubi jer su originalni vlasnici licence, Tatsunoko Productions, otišli na sud da im je oduzmu, tvrdeći da je Harmony Productions imao samo licencu za distribuciju, ne i za eksploataciju franšize. Sad, ne znam šta je Tatsunoko čekao dvadeset i kusur godina, ali eto... sad su se setili i to znači da ako se išta dalje bude pravilo sa ovim IP-om, to će verovatno biti u okviru Macross IP-a, a Robotech ime će biti zaboravljeno, pošto u Japanu ono nikada nije ni korišćeno.

Ma, kakvi gazda...a znaš i sam da ne volim mecha anime :)

Meho Krljic

Pa, veći si gazda od mene.  :oops:

cicmi

Ako me secanje ne vara,  kruzila je prica da se Tobi Megvajer lozi na Robotech i da je njegova producentska kuca zaintersovana za ekranzicaiju. On bi naravno igrao Rick Huntera  :roll:

Usul

Rick! I love you!

Show me the money Minmei!
God created Arrakis to train the faithful.

Diabolique

skoro sam našao neke epizode sa RTB-ovom sinhronizacijom...koji flashback u detinjstvo :)