• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za april

Started by scallop, 15-03-2011, 01:17:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Josephine

Pa, makar je sad prilika da se testiraju spisateljske veštine na kojima je akcenat u ovom krugu - karakterizacija i psihologija likova.

Ti, mac, na primer, baš imaš afinitete ka unutrašnjim dramama likova. Šalješ priču?

scallop

Pa, evo malo da dolijem. U jednom komentaru na moj komentar da u jednoj priči nedostaju osnovni elementi priče, dobio sam poruku da ni Bobanove i moje priče na radionici nemaju neki vajni zaplet. Boban sigurno ima neki svoj odgovor, a ja ću da kažem da se i iz toga dalo nešto naučiti. Uslov od 6Kk jedva da daje prostora za dobar pančlajn, a eto ni njega najčešće nema.
Ilustracije radi, svoju priču sam, kao i obično, doterao do polovine, cirka 3000 k, a onda zastao da vidim kako ću privesti kraju. Sada znam kako ću, ima malih korekcija u početku i večeras ću sigurno završiti prvu verziju. Posle toga malo jačih boja za lice, potkresivanje kose, uklanjanje zulufa, mitesera i vitesera i sve će biti na vreme. Mislim da se nismo dogovoriti da je pobednik ko stigne prvi, već ko stigne najdalje. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Šta su "viteseri"?  :shock:

I ja sam imala problema sa potrebom za više karaktera (sada sam priči promenila početak i kraj, pa mi nedostaje 1000k), efektnim punchline-om, ispunjavanjem svih uslova zadatka itd.

Uglavnom, i ja svoju šaljem za dan-dva.

scallop

Nisam ja jednostran. Ako postoje miteseri, mora da postoje i - viteseri.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Quote from: D. on 29-03-2011, 16:59:09Ti, mac, na primer, baš imaš afinitete ka unutrašnjim dramama likova. Šalješ priču?

U ovom slučaju nit imam inspiraciju, niti veliku želju da se ponovo mučim s rečima. Boban je u pravu, ako priču ne sastaviš u jednom danu dobićeš samo konfuziju u pisanom obliku, a meni je jedan dan malo i za lakšu postavku. Uostalom uskoro idem na more, i sunce mi već ne da da se cimam.

Josephine

Pa naravno da nemaš inspiraciju, kada treba da pišeš iz ženskog ugla... : P

Stipan

Quote from: scallop on 29-03-2011, 17:11:47
Mislim da se nismo dogovoriti da je pobednik ko stigne prvi, već ko stigne najdalje.
Šta! Zar nismo?! E onda sam prop'o!

Tex Murphy

Quote from: Miljan Markovic on 29-03-2011, 12:49:09
Smislio sam naslov. Treba još da osmislim radnju priče, napišem je, ispeglam i pošaljem Bobanu na PP do petka uveče.

Isto ko i ja!!! Osim što ja još nemam naslov.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Stipan

Evo ti nekoliko : Stranac u ogledalu, Čičak pod suknjom, Lovac u žitu...
Ček... Jedan od njih mi je nekako poznat...

SuperSynthetic

Sivonja u gaćama
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Josephine

Quote from: Harvester on 29-03-2011, 19:00:50
Isto ko i ja!!! Osim što ja još nemam naslov.

Da, da.
Ne samo da nemaš naslov, nemaš ni najmanju moguću ideju o čemu bi dođavola uopšte i mogao da pišeš, zar ne?

Žene će razbiti u ovom krugu.  :evil:

@Miljane, kao i uvek - volela bih da pročitam tvoju priču, pogotovo zato što mislim da imaš senzibilitet za ovakve teme.

pokojni Steva

Ko su žene u ovom krugu?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

hahahah xrofl

Znala sam da će neko to da pita. Ma nema veze, bitna je propaganda, marketing, pr  :mrgreen:

A ako razbiju junakinje priča, opet su žene te koje će pobediti. Obrni-okreni..

mims, plut, (možda kaa, mušet), ja (nadam se da neku nisam zaboravila...) - dosta za razbijanje.

Stipan

Quote from: D. on 29-03-2011, 19:36:52
Žene će razbiti u ovom krugu.
Kako se ponekad sopstvene izjave okrenu protiv autora, zar ne GOSPODINE D. ?!

Josephine

Stipan

Nemaš izbora do 1. aprila - uživaj u privremenom identitetu .
Srećom čarolija će se uskoro raščiniti...

Josephine

Otkud ti znaš da sam pisala u prvom licu?

Mislim, ja volim svoje muškarce, ali, na kraju, nije mi ni bitno ko je kog pola. Jednog, drugog, trećeg, nedefinisanog, svi su ljudi. Zato je tema teška.

Stipan

Uvek kvariš igru! Ozbiljušo!

Josephine

A što sam ja sad ozbiljna ako kažem da mi polovi nisu bitni i da me je zato tema zbunila? :)

Mims

Vidiš da je drugačije sa smajlijem :)

Odmah ljudi pomisle da si ozbiljna kad ne pokazuješ emotikone.  :lol:
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Stipan

Kad bih ja zaista razumeo tvoje postupke, onda moja ženska rola više ne bi bila igra.
Ma evo i smajli -  :)

Josephine

Ko upadne u stereotip, od mene dobija negativne bodove.  :mrgreen:

*smajliji nisu moj stil... ko mi ne veruje da se smešim, valjda ne veruje sebi a ne meni. :)

Stipan

Ono zeleno nije smajli. Ono je zlikovac.

Josephine

Upao si u stereotip, a?  :mrgreen:

Stipan

Bah... You will see...

Mims

xbigok - šta je zapravo ovo?
sheep happens.

Stipan

Opet ovi zeleni! Sad me već pomalo plašite!

Josephine

Quote from: Mims on 29-03-2011, 19:57:28
xbigok - šta je zapravo ovo?

Meni je uvek ličio na gejmera. Ali to samo zato što ja to tako hoću da vidim. U stvari, ovo je jedan mali ljubitelj ženskih grudi...

A vid' ovo, hihihihi:

Josephine

Stipan

Bože me sakloni!

Mims

Ahahaha, odakle ti sve ovo? I nemoj pred ovom damom Stipankom, vidiš kako je osetljiva :)
sheep happens.

Mims

sheep happens.

Josephine

Quote from: Mims on 29-03-2011, 20:12:15
Ahahaha, odakle ti sve ovo?

Ukucala sam smajli feminista i šovinista (na engleskom) i dobih ova dva simpatična...

Mims

Quote from: D. on 29-03-2011, 20:14:13
Quote from: Mims on 29-03-2011, 20:12:15
Ahahaha, odakle ti sve ovo?

Ukucala sam smajli feminista i šovinista (na engleskom) i dobih ova dva simpatična...

Pa ti smajlići nisu tačni. Feministkinje vole muškarce, al' vole i sebe. Šovinisti mrze žene, pa mrze i sebe, verovatno.
sheep happens.

Josephine

Pa dobro sad, kako ko. Ali ajde da ne razočaramo ove cinične umove po forumu, i da se samo nasmejemo ovim smajlijima... ;)

Stipan

"Ove cinične umove po forumu"... E, pa sad kad joj kažem...  :evil:

Mims

Pusti, Stipanka, znaš na koga se misli. Al' mu se ime ne pominje, pošto ga tako često menja... ;)
sheep happens.

Stipan

Ovo je neka varijanta horora - Onaj Kome Se Ime Ne Pominje!

pokojni Steva

Samo ga vi prizivajte.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

M.M

Quote from: D. on 29-03-2011, 19:36:52
@Miljane, kao i uvek - volela bih da pročitam tvoju priču, pogotovo zato što mislim da imaš senzibilitet za ovakve teme.

D., Scallop me je prozvao pre jedno desetak dana da sam sramno pobegao sa dvoboja. Što nije daleko od istine. Posle Šećerne vune odlučio sam da se na neko vreme povučem iz radionice. Međutim, ispalo je da sam pobegao sa dvoboja iako mi je ta tematika jako bliska.
Šta se onda dogodilo? U sred moje bežanije Scallop se napravio pametan i opet zadao tešku temu.
Da skratim priču. Skuckao sam oko 4.000k do pre nedelju dana i ukapirao da ne znam gde teram. Od tada nisam radio na priči. Tek danas mi je sinula ideja kako bi priča mogla da se zove. Videćemo šta će biti. Imam još tri dana, a vremena koje bih mogao da posvetim pisanju nemam.
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Imaš dovoljno vremena. Kratkoprugaši bi to istrčali pe-šes puta.

Albedo 0

Odakle vam to da sam ja ciničan... Ja sam sve samo ne to.

Idem da pošajlem svoje remek djelo. Zinat.

Boban

Šest priča zasad.
Izgleda da ćemo i ovoga puta biti dvocifreni.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Stipan

Aaahhh... Najzad su se protivnici pomolili iz rupa.
Ima li još koji stereotip (osim mojega)?

Džek

Ja završio svoju i spremam se za rizik razapinjanja... vodio se "impulsivnim pisanjem" tj, izgradio sam priču bez plana i koncepta, sem u nekim maglama. Pustio sam da me reč vodi, a ne ja nju.

Jes' da nisam izabrao najsrećniji krug za eksperimentisanje, al' šta sad... radionica je, učimo, možda i uzaludno, ali nije bitno :) ne samo lep izraz, negoli i razne tehnike pisanije koje se ovde spominju i oko kojih se koplja lome.

Nisam mogao odoleti a da ne pokušam suprotni pristup pisanju, iako ga ne zagovaram nit' volim.

Il' će biti "Veni Vidi Vici " ili Vidi Meni Visi... šta god, biće dobro, naprviću neki pomak u pokušaju pisanja i stvaranja vrhunskih dela svetske književnosti... :)

Još da je malo pregledam, da odstoji (mrzim to, al' vidim da je u modi) pa šaljem...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Josephine

Quote from: Džek svih zanata on 30-03-2011, 17:04:58
Ja završio svoju i spremam se za rizik razapinjanja...

Pa sad... Hajde da se ne razapinjemo. Hajde da se igramo i da se ponekad zaigramo, ali da se što ređe razapinjemo. :)

Biće ovo zanimljiv krug što se odgovora na temu tiče. I ja sam imala neobičnu inspiraciju...

Stipan

Hmph... Deluješ mi opasno inspirisana, sudeći barem po tabačinama koje vodiš na drugim topicima. Ta "neobična inspiracija" baš opako deluje na tebe.   :lol:

Plut

A delujem li ti ja inspirisano?

Stipan

Od samoga starta, Plutice, od samoga starta!

sandjama

jedno tehnicko pitanje. cini mi se da je d. jednom pomenula nesto tipa 6000-8000 karaktera. 'el to moguce prekoracenje od 2000 karaktera vazi i dalje?
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!