• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za april

Started by scallop, 15-03-2011, 01:17:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Jeste - sad im bar možemo raditi šta god poželimo.   :evil:
Edit - odnosilo se na "muškarci o ženama kurvama... eto šta će se desiti."

Savajat Erp

Слажем се.

Мислим, за јавно гласање. Стипане, улећеш свуда ко нездрав. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Stvarno, jesmo li stigli do dvocifrenog broja?

Savajate, moraš bolje da prikrivaš svoja najdublja ubeđenja.
Ali evo, ako ja treba da budem kriv, dobro...

scallop

Quote from: Boban on 31-03-2011, 11:14:26
javno glasanje, kao prethodni put; ili tajno, kao prva dva puta?

Dobro ti to radiš, pa se ne bih mešao. Saspens ti je OK, ali se tajming da izbrusiti. Želeo bih da atmosfera radionice manje giba.

Slažem se, Stipan zaista uleće ko nezdrav. Hajde, pusti da i neko drugi postuje. Stalno me vraća da pročitam prethodno, a tamo stalno Stipan. Napravi pauzu od pet minuta. Da šiljnem post.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Ako ostali budu pisali o mekušcima i kurvama, ja sigurno pobjeđujem zbog inovativnog pristupa vječnoj temi.

scallop

Nadam se da nisu. Tako bi ostali na pozicijama sa kojih bismo da se izmaknemo. Pre ćeš ti da se oklizneš na svom golemom egu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Moj golemi ego je do sada bio zadovoljan ako ne bude posljednji, ali sad sam siguran da pobjeđujem  :evil:

Stipan

Ma jasno. Ko uopšte i ima šanse kraj takve veličine...

M.M

Ako kaniš pobjediti ne smiješ izgubiti.
Nijedan poraz nije konačan.

Mica Milovanovic

I mnogo je bolje sto puta biti prvi nego jednom drugi.
Mica

Boban

Da, ja ne spavam dobro otkad nisam bio prvi; sve vreme mi je Mims pred očima.
Kako je, dođavola, to uopšte bilo moguće?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

meni se javlja da će mims i kaa razbiti u ovom krugu i jedva čekam sutrašnji dan.
kad postavljaš priče?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Anomander Rejk

Quote from: Boban on 31-03-2011, 11:26:27
Žene će pisati o muškarcima jadnicima, muškarci o ženama kurvama... eto šta će se desiti.
Eh... molim, moje su junakinje fine i osećajne, tanana bića,
kakve kurve daleko bilo, pu pu...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Boban

Quote from: lilit_depp on 31-03-2011, 12:49:49
kad postavljaš priče?
Uobičajeno, drugog u mesecu do nekog doba.

Boban

Ima osam priča zasad.
Tema je odvratna.
Uopšte nemam predstavu o čemu bih pisao, a rok vrtoglavo ističe.
Lako je vama smešnim polupismenjacima; ja ako nisam prvi, blam je.

Plut

Jes', teško je breme velikih očekivanja. :evil:

Stipan

Lako je vama smešnim megapismenjacima; ja ako nisam zadnji, blam je.

Plut

Poslednji, Stipice, poslednji...
A i s tim, polako. Nemo' se pobijemo sad oko mesta.

Stipan

Ti, srculence maleno, prvo da pošalješ priču - onda tek da se biješ oko plasmana!

scallop

Otišlo. 6000k egzaktli, iz zezanja. Ima pivo ko bude našao gde sam napabirčio šesthiljaditi. Boban ima homofobnu paniku, a ne strah da ne bude prvi.

SuperSynthetic

Ova moja bolja priča je iznad pravopisa, ne trpi ga, tako da ću čini mi se ipak poslati goru.
U stvari ne znam šta da radim.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Josephine

Čini mi se da je najbolje glasanje bilo ono gde smo klikom glasali za tri priče, ali rezultati nisu mogli da se vide do isteka glasanja.

Rangiranje mi se nije dopalo. Ili da se rangiraju sve priče ili nijedna.

Pomoć Bobanu: kao što se muškarci ne dele na muškarčine i mekušce, tako se i žene ne dele na kurve i one "fine" (supruge, majke, sestre) - kako sve vreme čitam da ih delite ovde. Razmišljaj van stereotipne kutije.

Ne mislim da ima homofobni strah, zašto bi? Ne treba da piše o pederima, već o ženama.

Plut

Quote from: Stipan on 31-03-2011, 13:28:05
Ti, srculence maleno, prvo da pošalješ priču - onda tek da se biješ oko plasmana!
Pa vidi, a možda ipak napišem i četvrtu. Mene ovo proleće totalno razbi.
Ili nije proleće? :roll:

SuperSynthetic

Meni je majka umrla, a sestru nemam. Od supruga imam samo bivšu. Prema tome, mogu jedino o babi da pišem ili ipak možda...

scallop

D:, izgleda da sam ja više u "ženskom" fazonu nego ti kad ga braniš. "Imati žene" ne znači "poznavati žene". A ti vidi gde je Boban u svojoj literaturi "poznavao" žene.

Sintetik, pošalji bilo koju. Dobićeš feedback, što bi rekla D:, a i to je nešto, ako se pravilno čuje. A, šta fali babama?

Josephine

Istina je da Boban nema puno žena u svojoj literaturi, slažem se, scallope. Za vas se ne brinem. :)

Ako B prestane da deli žene na kafanske i supruge, i prestane da im daje natprirodne moći, možda nešto i uradi.

I ja sam imala poteškoća... pre svega da ne upadnem u stereotip. Premalo je karaktera za karakterizaciju koja u potpunosti isključuje stereotipe.

Nešto neobično i uvrnuto, izokrenut pogled na stvar je rešenje...

SuperSynthetic

Ma ništa babi ne fali. Mislio sam ja u jednom trenutku da pišem o njoj samo što eto... Ne bi muka njena stala na 6000k.

Plut

A i, brate, mlad si za babu. :mrgreen:

scallop

Nema problema ako se pisac bavi ljudima i primećuje ih oko sebe. Naravno, pogrešno je pisati iz ličnih procena koje iz posmatranja proističu. Treba se uvući u tu kožu, osetiti motive koji te druge osobe pokreću, opravdati nihove porive. Lako je s nekim se ne složiti, a cilj je razumeti. Posle toliko postova koji se ovuda vrte o ženama i muškarcima, mučno je videti da većina i dalje posmatra iz svog rakursa. Ne mogu a da ne zaključim da se stavovi generišu iz nekih nadri uverenja, a ne iz spoznaje ličnosti oko sebe. Zato i jesam protiv uopštavanja, pojedinačna ličnost uvek ima lične motive i takvi likovi se sami brane u literaturi.

sandjama

ja nisam upao u stereotip, al' sam ispao iz svega ostalog. ne znam da l' cu da saljem, stvarno je ispalo tesko sranje.
jbga, kad mi niste dali barem dodatnih 666 k.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Savajat Erp

Шаљи, бићу ту још тешких срања, свој деби смо најавили Бата и ја...али, немој одмах, пицни причу још малчице:)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Quote from: sandjama on 31-03-2011, 14:20:23
ja nisam upao u stereotip, al' sam ispao iz svega ostalog. ne znam da l' cu da saljem, stvarno je ispalo tesko sranje.
jbga, kad mi niste dali barem dodatnih 666 k.

Pošalji. Sa teškim sranjem još i imaš šanse da pobediš Bobana.  :evil:

scallop

Dokle ću ja ovde da ponavljam da je kriterijum deo učenja. Imaš 666 k viška i kreneš da pročitavaš bez čega je moglo. Zapravo, teramo vas da čitate ono što napišete. Ovde redovno dobijamo tekstove u kojima ni slovne greške ne ispravljaju. Evo, ja sam korekciju započeo sa +244k. Zabavljao sam se dok sam skinuo taj višak. Kome su ključne rečenice u višku, onda je pisao pogrešnu priču za pogrešnu radionicu. Trebalo bi da je većina u stanju da suštinu svoje priče zna "napamet". Što bi Boban rekao, kad je kostur u glavi, onda nije teško poređati i ostalo. I, dosta kuknjave. Znate vi dobro šta se očekuje, samo se "femišete" ("mačirate"?)

M.M

Quote from: Boban on 31-03-2011, 13:04:33
Tema je odvratna.

Ja sam svoju priču skoro završio. Pitanje je da li ću je poslati. Nisam zadovoljan. Prevashodno nisam zadovoljan samom pričom. Na trenutke je interesantna, a sveukupno mi deluje kao lepo uvijena reciklaža, kako bi to rekao Scallop. Tako da, neće biti velika šteta ukoliko odlučim da je ne pošaljem. Verujem da ćete moći da živite i bez nje.

Josephine

Retko šta u krugu neće biti reciklaža... Malo hrabrosti. :)

sandjama

ok, priznajem, obio mi se o glavu  tzv. "nasumican pristup".
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

scallop

Quote from: Miljan Markovic on 31-03-2011, 14:28:14
Na trenutke je interesantna, a sveukupno mi deluje kao lepo uvijena reciklaža, kako bi to rekao Scallop.

Miljane, od tebe očekujem priču. I moja je reciklaža, ali to tek treba primetiti. Trudio sam se da je posvojim.

Josephine

Quote from: sandjama on 31-03-2011, 14:33:00
ok, priznajem, obio mi se o glavu  tzv. "nasumican pristup".

Pa vidiš, tome radionica i služi. Ili ćeš da učiš na greškama iz nje (put koji si očigledno odabrao) ili ćeš da slušaš savete. Boban te je lepo dočekao savetima, a ti si se branio, pisao, i na kraju - ne napisao. :)

P.S.
I moja je priča reciklaža.

scallop

Ajde, udvaraj se malo i meni. Tu ćeš bolje proći.

Josephine

Pa udvaram vam se, obratite malo pažnju. :)

Dobro, ovo je specifičan slučaj, sandjama je zbilja imao diskusiju sa Bobanom oko "nasumičnog pristupa" (šta god to značilo) pisanju... i žestoko se branio.

M.M

Quote from: D. on 31-03-2011, 13:35:45
... tako se i žene ne dele na kurve i one "fine" (supruge, majke, sestre) ...

Bože me sačuvaj samoproklamovanih iskrenih ljudi i poštenih žena.

Quote from: scallop on 31-03-2011, 14:33:43
Quote from: Miljan Markovic on 31-03-2011, 14:28:14
Na trenutke je interesantna, a sveukupno mi deluje kao lepo uvijena reciklaža, kako bi to rekao Scallop.

Miljane, od tebe očekujem priču. I moja je reciklaža, ali to tek treba primetiti. Trudio sam se da je posvojim.

Nadam se da ću uspeti da posvojim priču za vreme koje je mi je ostalo.  

Boban

Moja priča nije reciklaža.
Moja priča još nije ni smišljena.
A kada bude smišljena biće nova.
A kada bude napisana biće sjajna.
To je prirodni poredak stvari.

Josephine

Pa, ako napišeš priču koja nije reciklaža, biće to osveženje...  :evil:

sandjama

ja nisam imao toliko problem sa posvajanjem, reko' bih cak da sam dosta paznje posvetio tome. problem je sto mi je to iz'elo sve ostalo, nema ni fabulu ni nista, nego se sve spichka u jednom, nepotrebnom trenutku. al' dobro, 'ajde da ne kukam vise, ako ne posaljem za radionicu, kacim na zaseban topik.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Josephine

Quote from: sandjama on 31-03-2011, 14:45:55
ja nisam imao toliko problem sa posvajanjem, reko' bih cak da sam dosta paznje posvetio tome. problem je sto mi je to izelo sve ostalo, nema ni fabulu ni nista, nego se sve spichka u jednom, nepotrebnom trenutku. al' dobro, 'ajde da ne kukam vise, ako ne posaljem za radionicu, kacim na zaseban topik.

Ma šalji u radionicu i ne brini. Ne dam da te diraju.

Boban

Ne možeš da ne pošalješ na radionicu a da kačiš za vreme trajanja glasanja; budi fer i ne zamajavaj pučanstvo.

Plut

E sad ste već dosadni. Ovo je radionica, a ne takmičenje, ako sam dobro shvatila suštinu. Pa šta ako priče ne valjaju ili ne valjaju neki segmenti? Tu smo da naučimo nešto, nastavimo ili odustanemo. Nekome treba više, nekome malo manje. Naravno da bi godilo svakome da o svom delu sluša samo hvalospeve i shvati da je baš to pravi put sa kojeg ne treba da skreće, ali, s druge strane, može mu se ukazati putanja kojom bi trebalo da krene kako bi stigao do pravog puta.

O bože, šta napisah. Nije mi dobro...

Josephine

Tako je draga Plut.

To se samo Boban takmiči.

sandjama

@boban
ma naravno da necu da kacim u toku radionice, stvarno bi bilo ruzno.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Josephine

Quote from: sandjama on 31-03-2011, 14:56:24
@boban
ma naravno da necu da kacim u toku radionice, stvarno bi bilo ruzno.

Ako već nećeš da šalješ u radionicu, onda kači za vreme glasanja. Neće biti ružno (iako zaista nije fer) i fino ćemo ispuniti vreme. Znaj samo da će te više ismejati tako (ako misliš da ti je priča teško sranje) nego u radionici.