• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Može li biti gluplji?

Started by farah, 19-03-2011, 23:49:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

tomat

Quote from: Plut on 11-10-2011, 11:08:06
Poenta, uopšte, nije u prenošenju kolica sa tačke A do tačke B već zarad zaštite od sunca. Obod je dovoljno širok da štiti i ramena. :!:

pa da. to samo govori da čovek nije glup, već genijalan po nekoliko kriterijuma.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Josephine

Pa daaaaa. Umesto da nosi mnogo lakši šešir sa širokim obodom i da kolica vuče biciklom, on je jednim udarcem ubio dve muve. I pokoji neuron. :)

Plut

Mani ti to, kad si poslednji put gole glave bila pod suncem? Ne znaš ti zatu muku. :)

tomat

uh, ne znam kako bi išlo to vučenje kolica biciklom.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Stipan

Mete se letva na paktreger, uveže drotom za ručke kolica i ide ko podmazano.

Josephine

Quote from: Plut on 11-10-2011, 21:20:21
Mani ti to, kad si poslednji put gole glave bila pod suncem?

Letos dok sam skupljala seno. :)

mac

Quote from: Stipan on 11-10-2011, 21:26:12
Mete se letva na paktreger, uveže drotom za ručke kolica i ide ko podmazano.

A ako nemaš letvu i čime da vežeš?

Ozbiljno, kako skreće bicikla kad su fiksirane dve osovine?

Plut

Quote from: mac on 11-10-2011, 21:38:07
Ozbiljno, kako skreće bicikla kad su fiksirane dve osovine?

Ne skreće, samo drži pravo. A ako baš mora, lepo siđeš s bicikle, okreneš je i teraš dalje pravo.

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Josephine

Saudijske žene sa zavodljivim pogledom moraće da pokrivaju oči

U Saudijskoj Arabiji uskoro bi mogla biti doneta još jedna represivna mera za žene. Naime, Komitet za promociju vrlina i prevenciju poroka predložio je da žene sa zavodljivim očima moraju da pokrivaju oči.
Portparol Komiteta za promociju vrlina i prevenciju poroka Saudijske Arabije, šeik Motlab al Nabet rekao da je to jedan od predloga koji će uskoro biti razmatran.
Žene u konzervativnoj islamskoj zemlji  već moraju da nose crne ogrtače i da pokirvaju kosu, a u nekim regijama čak i lice. Ukoliko to ne učine sledi im kazna i javni progon. Religijskim ediktom, takođe im je zabranjeno da voze i putuju bez nadzora muškog pratioca.

Jedna žena iz Saudijske Arabije, u septembru je osuđena na 10 udaraca bičem zato što nije poštovala zabranu voženja, ali je pošteđena po nalogu kralja Abdulaha. Takođe žene u toj zemlji su tek nedavno dobile pravo da glasaju na izborima, ali će to pravo ostvariti tek 2015. godine kada budu bili izbori.

Koliko su zabrane Komiteta bizarne govori i to što su 2002. godine zabranili učenicima da izađu iz zapaljene škole, zato što im glave nisu bile prikladno pokrivene, što je uzrokovalo da 15 njih izgubi život.

http://www.24sata.rs/vesti/svet/vest/saudijske-zene-sa-zavodljivim-pogledom-morace-da-pokrivaju-oci/19494.phtml

:-x

Stipan

U čemu je štos. Pokušavaš da nam daš do znanja da imaš zavodljive oči?

Koj' bre još uzima saudijce za ozbiljno?
Lud narod, a lude i žene, čim pristaju na takve budalaštine...

Josephine

Quote from: Stipan on 19-11-2011, 15:55:44
Koj' bre još uzima saudijce za ozbiljno?
Lud narod, a lude i žene, čim pristaju na takve budalaštine...

Ovaj, žene baš i nemaju izbora.  :roll:  A za ozbiljno ih uzima, recimo, tih 15 žena što su poginule jer im nije dozvoljeno da gologlave izađu iz zapaljene zgrade.

Stipan

Pa sad zalazimo u pomalo diskutabilne vode.
Koliko god ja te žene sažaljevao ne mogu im pomoći dokle god su saudijci pusibarat sa Amerima.
Raspravljati sa bezbedne udaljenosti o njihovoj sudbini je pomalo bljeek.

A tih 15 žena sada za ozbiljno uzima samo Alaha, ako ga igde ima i ako ih je primio uza svoje skute.

I tako...

Josephine

Ni ovde nije toliko bezbedno koliko se tebi, razumljivo - iz tvoje perspektive, čini.

Stipan

E, raspravljati o ovoj nesreći ovde je već sasvim druga stvar.

Ne misliš valjda zaozbiljno da sam slep i gluv, koliko god da je moja perspektiva, razumljivo, nakaradna.

Josephine

To nije nikakva nesreća, već ubistvo. Problem i leži u lažnoj terminologiji.

Stipan

Nisam pominjao nesreću u Saudijskoj Arabiji, nego u Srbiji.
Ono jeste ubistvo i to izvedeno od legalnih nosioca vlasti, što mu daje posebnu terminologiju i značenje.

Albedo 0

Problem leži u tome što D. misli da je njena terminologija istinita a arapska nije.

Josephine

Ne mislim da je moja istinita, već da čuva živote. To mi je dovoljno.

Albedo 0

Josephine

Lažna sa stanovišta ljudskih prava.

Albedo 0

meni je potpuno svejedno kako ćeš ti to da obrazložiš. Možeš reći da smatraš da je tvoje ''stanovište o ljudskim pravima'' istinito dok arapsko nije, i opet važi ono što sam rekao.

Josephine

Ljudska prava su vrlo jednostavna i univerzalna i utemeljena na očuvanju ljudskog života. Iz mog ugla, to jeste jedina istina. Arapska istina me ne interesuje. Sve dok ubija, bila istinita ili lažna, potpuno je irelevantna.

mac

Da, ali ne ubija. Žene moraju da se pokriju i ne mogu da voze, ali nisu ubijene. Univerzalno gledano ljudski život je očuvan.

Josephine

Kompletnost čoveka nalazi se u ravnoteži između racionalnog/intelektualnog i emotivnog. Kada posmatraš isključivo intelektualno ne vidiš da je 15 žena poginulo jer im je zabranjeno da nepokrivene izađu iz zapaljene zgrade.

Albedo 0

da, ljudska prava su ''univerzalna'', samo ih Arapi, Kinezi, Koreanci, Indijci i još poneki ne priznaju kao univerzalna.

''Iz tvog ugla'' stvašta može biti istinito, i već rekoh da je to najveći problem ovdje, jer ''tvoj ugao'' je naučno irelevantan.

Osim ako ne misliš da bombarduješ sve ove zemlje što ne poštuju ljudska prava, u ime nečega što milijarde ljudi ne smatraju univerzalnom i jedinom istinom.

Dakle, sa stanovišta arapskog načina života, a u skladu sa multikulturalizmom i poštovanjem različitosti u pogledu kulturnih tradicija, običaja i tome sličnog, gore spomenuti događaj je bio esrećan slučaj.

S druge strane, u skladu sa tvojim fašističkim nametanjem jednoumlja na svjetskom nivou, i izigravanjem NATO predstraže koja objašnjava nama neukima da ćemo biti utepani ako ne zaboravimo sopstvenu kulturu i počnmo da žderemo mekdonaldsove pljeskavice i poštujemo ''ljudska prava'', iz te prespektive, bila ona istinita ili lažne, proizlazi samo nasilje, napad na multikulturalizam, napad na običaje koji su održali čovječanstvo i sve narode stotinama i hiljadama godina, napad u ime velikog marša Kapitala i ''univerzalnih'' bankovnih računa. Nadam se da ćeš i ti imati neke koristi od te ''univerzalne'' istine.

Ja se s druge strane nadam da će se naći još više bombaša samoubica da vas u vašoj fašističkoj namjeri spriječi.

Tako je govorio Bata  8)

Josephine

Zabraniću ti da izađeš iz zapaljene zgrade zato što si glup (što je objektivno podjednako valjan razlog kao i nepokrivenost žena, iz perspektive koju braniš), i biću srećna kada se taj postupak bude vodio kao nesrećan slučaj i kulturološka razlika između tebe i mene.

Father Jape

Eh, ali i ti i Bata ste ponikli u istoj kulturi, gde je neprihvatljivo to raditi zamo zato sto je osoba glupa. Em bi prekrsila drzavni zakon, em bi bila ostrahovana od ostatka svoje zajednice!  :cry:

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Mi uopšte nismo rođeni u istoj kulturi i molila bih te da tu tvrdnju više nikada ne ponoviš.  :)

Stipan

Pa da znaš da je to istina. 
Princeza je naše ravnice klas, nego se odmetnula i zbrisala među Vas,
Zato je valjda i postala pomalo divljačna.

Albedo 0

Ako je u njenoj kulturi poželjno da se glupim ljudima ne pomaže u nevolji to je njena stvar. Problem nastaje kada gospođica pomisli da nameće obrasce svoje kulture drugima.

Dakle, ako ja ginem u D-nekulturi, ili neke žene ginu u arapskoj kulturi, to ne znači da te dvije kulture ne mogu da nastave da postoje takve kakve jesu. Kad se već priča o pravima, NIKO NEMA PRAVO DA MIJENJA KULTURU STARU NEKOLIKO MILENIJUMA.

Govorimo o ogromnom broju generacija, ogromnom iskustvu tih generacija koje su stvarale tu kulturu, za razliku od D-nekulture koja je stara tridesetak godina i smatra da je pametnija od kulture koja je u svakom pogledu višestruko veća od njene. Balava D-nekultura da uči neku kulturu koja je za nju Mont Everest o kojem ona ne zna ama baš ništa, nije pročitala ni Kuran ni Hiljadu i jednu noć, a kamoli neke hermetičnije knjige, ne zna ništa o arapskoj CIVILIZACIJI ali je odlučila da je ocijeni kao lošu i da je silom preobrati u neku kvazievropsku govnavu apstrakciju.

Tako da zamjene teza ne pale, ako ću da ginem u D-nekulturi, than so be it, ali da fašistički mijenjaš druge kulture, na to nemaš pravo, i još jednom ću da ponovim - bombaši samoubice samo napred.

Josephine

Uopšte ne bih menjala kulturu. Ne smatram kulturom ponižavanje i ubijanje žena. Niti ostajem po strani samo zato što je neko ubistvo proglasio kulturom.

Da si čitao Kuran i 1001 noć znao bi da u pitanju nije autentična kultura.

Albedo 0

Quote from: D. on 19-11-2011, 19:59:49Ne smatram kulturom ponižavanje i ubijanje žena.

BTW, ne postoji ništa ponižavajuće u nošenju marame. Duga kosa je veće ponižavanje žena nego nošenje marame. To što si ti neuka i poluobrazovana pa to ne znaš je možda problem u ovom razgovoru.

Josephine

Quote from: Bata Živojinović Karan on 19-11-2011, 20:07:43
Duga kosa je veće ponižavanje žena nego nošenje marame.

xrofl

dovoljno sam obrazovana da, za razliku od tebe, znam razliku između kulture i ubistva, kao i činjenicu da je izvorni islam ponegde izvrgnut u svoju suprotnost.

Savajat Erp

Да, не би шкодило појашњење око овога о дугој коси :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Pa duga kosa simbol je seksualnosti. Zato se i pokriva u islamu.

Međutim, ono što većini izmiče je činjenica da je tako tek iz muške perspektive. Ženama duga kosa ne smeta, niti smatraju da ih ponižava.

Father Jape

Duga kosa je simbol seksualnosti samo iz perspektive zaostalih muškaraca. -_-

Savajat Erp

Нисам мислио на Д. и Ђапеа, него на Бату, бре...(шабани!) :) Хоћу да чујем/прочитам његово објашњење...јеботе... :lol:

Josephine

Quote from: Father Jape on 19-11-2011, 20:50:11
Duga kosa je simbol seksualnosti samo iz perspektive zaostalih muškaraca. -_-

Samo da pohvalim Đape(t)ov odgovor.

Albedo 0

D, dovoljno si neobrazovana da ne shvataš da su razlike između kulture i ubistva vrlo male, i to je one obrazovane ljude naučio Sokrat poštovanjem sopstvene kulture. Toliko o tome, jer da se vrtim u krug sa tvojim glupostima i prozivam smak svijeta zbog neke zapaljene škole u Arabiji nemam namjeru.

Savajat, stiže objašnjenje 8)

duga kosa je sasvim nepraktična, i žene ih puštaju iz čisto estetskih razloga. A estetske kriterijume su kreirali muškarci, duga kosa, haljine i visoke štikle istovremeno uljepšavaju žene ZA MUŠKARCE i čine ih fizičkim invalidima, budući da sa kosurdačom, haljinom i štiklama ne možeš ni da hodaš k' o čovjek a ne da trčiš ili radiš nešto drugo. Da ne pričamo koliko se onda mora vremena izgubiti na održavanju osnovne higijene duge kose, dok muškarci imaju mnogo kraće higijenske rituale a mnogo dugotrajniju javnu djelatnost, makar to bio izlazak u kafanu. I politika je javna djelatnost.

da je D. sada neki pravi intelektualac sa mudima prvo bi ošišala kosurdaču a onda odbacila i ostalu ŽENSKU odjeću, jer podjela na žensku i mušku odjeću uopšte ne postoji van patrijarhata. Žensku odjeću su izmislili muškarci, haljine jer je pička dostupnija nego u pantalonama, a dugu kosu da ima za šta da je uhvati ako želi da pobjegne, plus joj dobro stoji.

To što su žene zavoljele dugu kosu znači samo da su prihvatile mušku estetiku, jer nijednom ljudskom biću nije potrebna duga kosa, ona je samo kulturni fenomen i najčešće je nose žene iz estetskih ili muškarci iz političkih razloga ili muzike.

Dakle, duga kosa i haljine su najveće poniženje za žene sa stanovišta feminističke teorije, jer haljina je direktno pravljena sa namjerom da muškarac lakše dolazi do pičke, a duga kosa je najobičniji ukras koji omogućava muškarcu da mu se lakše digne.

Ne postoji nikakav mogućnost da samosvjesna žena nosi dugu kosu i haljinu iz nekog drugog razloga do zbog toga što nakon nekoliko hiljada godina patrijarhata i dalje u podsvijesti nosi potrebu da se ''spremi'' za jebanje.

I to nema veze sa tim što Jape priča o zaostalim muškarcima, to su ANTROPOLOŠKE ČINJENICE, haljina i duga kosa imaju korijene u tome i ne može suština značenja tih pojava da se mijenja. Hipici su puštali kosu iz razloga što se to smatralo ženskastom stvari, insistiranjem da su šonje koje neće u rat i tome slično, jer je sasvim normalno da u ratu u džungli gdje ima buda, tifusa i koječega ne možeš da nosiš dugu kosu već t šišaju do glave.

Dakle, budući da je duga kosa antropološka činjenica, ona ne može da se izbjegne, isto kao što beba prvo nešto trpa u usta jer su usta prvi organ sa kojim se beba upoznaje, tako je i duga kosa nešto što su muškarci izmislili i nametnuli ženama.

To ne može da se prevrednuje, može samo da se prekreči pričom ''naprednih'' muškaraca da duga kosa nema veze sa tim, ali antropologija ih apsolutno pobija. Uostalom, sama priča ''naprednih'' muškaraca da duga kosa nije ponižavajuća za žene je samo dio savremene muške ideologije da se haljine i duga kosa kao izazovni elementi ženskog asesoara zadrže na ženama, iz opet čisto estetsko-seksualnih razloga. Dakle, kameno doba nije izašlo iz ''naprednih'' muškaraca, oni su samo našli nove fazone da produže to kameno doba.

Tako je govorio Bata 8)

Father Jape

Quote from: Bata Živojinović Karan on 19-11-2011, 21:01:56
I to nema veze sa tim što Jape priča o zaostalim muškarcima, to su ANTROPOLOŠKE ČINJENICE

Ma ja sam samo to isto rekao u manje reči.  :lol:

Josephine

xrofl

Kaži sad, Savajate, brate, zar ne umem da priredim dobru zabavu kad je napolju hladno i maglovito za izlazak?

Ukidanje patrijarhata ne znači ukidanje seksualnosti, kameni. Dugu kosu i neki muškarci nose iz estetskih razloga, kao što je neke žone nose iz političkih razloga ili zbog muzike.

Albedo 0

dosadna si, ako ne znaš nemoj ni da se javljaš

u nekoj hipotetičkoj feminističkoj praistoriji, prva žena niti je imala dugu kosu, niti je imala haljinu i brushalter, niti izdepilirane noge. Vjerovatno nije imala ni sve zube i smrdilo joj je iz usta.

I onda se pojavio muškarac, duga kosa, odjeća, parfemi, šminka, slanje žena u kuhinju gdje se posvećuju kućnim radinostima, kuvaju, heklaju itd.... Sve je to nastalo u patrijarhatu i stvoreno je ili odobreno od strane muškarca.

Žene se od muškaraca razlikuje po jednom jedinom organu, sve ostale razlike su učitane tokom trajana patrijarhata, od estetskih, preko toga da su žene emocionalnije i tome slično, sve su to VJEŠTAČKI PROIZVODI PATRIJARHATA.

Stipan

Ajde bre Princezo, pusti gluposti, Scallop se ubi zivkajući te na radionicu.
Mani ti te Rimljane, Grke i Škote u suknjicama. Jebene antropološke pičkice!!!

mac

Cenim da su u praistoriji i žene i muškarci imali duge kose, i da su 'aljine izmišljene pre pantalona.

Josephine

Quote from: mac on 19-11-2011, 21:23:39
Cenim da su u praistoriji i žene i muškarci imali duge kose, i da su 'aljine izmišljene pre pantalona.

... i svima je podjednako smrdelo iz usta.  :lol:

Josephine

A i ja volim izdepilirane muškarce.  :lol:

Savajat Erp

Занимљиво...тј. можда је занимљиво, не могу да читам сад. :)

Stipan

Quote from: D. on 19-11-2011, 21:26:50
A i ja volim izdepilirane muškarce.

E svašta. U šta se to ovaj svet izrodio?!

Albedo 0

Savajate, sad ima da čitaš inače....  8)

mac, ne mogu ja da ti ispabirčim čitavu antropološku istoriju da bi ti nešto prihvatio

da, i muškarci su imali dugu kosu, ali zna se zašto su je imali, jer kada im se neprijatelj prikrad sa leđa ne može mačem da odsječe kosu na vratu, i samim tim spašava sopstvenu glavu.

da je podšišan i da nema kose na vratu, mač bi lagano presjekao kičmenu moždinu i ćao ćao živote.

Zato su između ostalog protestovali Srbi kod Karađorđa koji je tražio zbog epidemije u gradu da se svi ošišaju.

Ali kod žena to j apsolutno i samo estetsko obilježje i to je činjenica.

U razvijenoj civilizaciji, gdje postoji mogućnost da se šišaš, češljaš, farbaš kosu, praviš različite frizure, žene su te koje puštaju kosu, koje se farbaju, koje friziraju kosu i tako dalje.

To što su i muškarci to DANAS počeli da rade, čak i da su to i raniej radili opet ne mijenja činjenicu da su kosa i odjeća namjenjeni ženama iz estetsko-seksualnih razloga.

I neću više da objašnjavam nešto što je apsolutno dokazano u antropologiji.