• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Može li biti gluplji?

Started by farah, 19-03-2011, 23:49:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dunja

Quote from: D. on 17-01-2012, 02:09:37

Da, ali da li se slažeš i sa konstatacijom da sam baba-devojka? To me zanima...

Izvini , ti toliko brzo kucas post za postom, odgovorila sam ti vec.
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Josephine

Ma naravno, dragi Melkore... Tebe kapiram.

Ali, dunja, draga moja, kako smislile žene kada je muškarac koristi da me povredi? Kada i gde su je smislile žene? I da je tako, to me ne zanima. Zanima me ko taj izraz održava u životu. Zasad sam ga na forumu čula o sebi tri puta. Sva tri puta od tri muškarca...

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-01-2012, 02:07:41
Ах, вечита жртва...

Ah, večiti smarač u sitne sate...

dunja

Jao, bre, D, bolje da sam samo odgovarala samo na prosto  pitanje  sta mislim o tebi!!!
Ko me je terao da petljam sa poslovicama i izrekama...

Dusko Radovic

Джон Рейнольдс

Хех. Јбт, човек се запита шта би било да сам ЗАИСТА бранио (неки) текст.  :lol:

Дуња (а и остали које стрпљење још није издало), ово за баба-девојку морам да ти појасним јер не знам колико прати(те)ш ова форумска ратовања. Не знам у шта да се закунем, али  израз "баба девојка" сам сад први пут употребио, за све ове године спрцане у дупе.  xrofl Пре неки дан је то споменуо Бата, па је Д. ударила у дреку и хистерију, баш као и сад, па је било просто неодољиво. Ево, баш сад размишљам. Баба-девојка. Мислим да то никад досад нисам ни изговорио, камоли написао.

Хепо коцке. Пале се лако а не гасе никако.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Da, da, drugi izraz večeras koji ti se "omakao"...  :roll:

Stalo ti je da dunja misli lepo o tebi, zar ne? Ne mislim ni ja ružno o tebi. Uprkos svemu.

Poljubac.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 17-01-2012, 02:14:29
Ali, dunja, draga moja, kako smislile žene kada je muškarac koristi da me povredi? Kada i gde su je smislile žene? I da je tako, to me ne zanima. Zanima me ko taj izraz održava u životu. Zasad sam ga na forumu čula o sebi tri puta. Sva tri puta od tri muškarca...

Бу-ху-ху.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

dunja

Ma koga boli uvo sta ja mislim o njemu, D?
Jel ti to ozbiljno?

Dusko Radovic

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 17-01-2012, 02:23:47
Da, da, drugi izraz večeras koji ti se "omakao"...  :roll:

Stalo ti je da dunja misli lepo o tebi, zar ne? Ne mislim ni ja ružno o tebi. Uprkos svemu.

Није ми се омакао.

А да парафразирам Дуњу, она не мисли о мени. И не замишља ме. Сложила се са мном у вези с једном ствари и то је све. Схвати.

едит: Ево жена је написала исто. Јбт, стварно...  :roll:

#Τζούτσε

dunja

I molim te Dzone, nemoj da je vredjas, molim te, izraz je stvarno ruzan,  povredio bi svakoga, pa taman da se ne oseca ni najmanje lose u svojoj kozi.

Dusko Radovic

Josephine

@Džone

Složila se oko stvari koja je baš najviše povređujuća, u mom kontekstu.

I ona me nije uvredila, te nemam razloga da pomislim da je mizogina, već da ima drugačija shvatanja od mene, što je ok.
Ti jesi. Zato je tvoj kontekst (meni) diskutabilan.

A kada se neko umeša da te podrži, mora da bude svestan konteksta koji već dugo "vlada" između tebe i mene.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Josephine

Stipan

O čemu vi to? Ja sam babu i tetku obožavao! Jel' sad neko tvrdi da sam zbog toga manje muško?

mac

To ama baš niko nije tvrdio :-) Ali sad kad je izneto na videlo, jbg, sad očekujemo još dve strane... nečega.

Stipan

scallop

Pa, recimo, ja sam muškiji od tebe jer nikada nisam imao ni babu ni dedu. Mada, moram da priznam, mog oca je odgajila baba, jer nije imao ni oca ni majku, što je otežavajuća okolnost. Stvar je izvadila moja majka, jer me je voštila umesto oca.  :-x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Uh, niko ne vošti k'o tata kad izvede pod vrbu...

scallop

To sa izvođenjem pod vrbu je izvođenje besnih glista. Nas kad keva izudara posle sedne i plače. I nije birala čime će.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Stipan

Zanimljivo to sa plakanjem. Ja sam se provodio ko onaj Kinez iza škole...

pokojni Steva

Baba me je palirao, mislim, skoro sam ubeđen, samo dvared (to ceneći da mu neće navaliti neka nova volja i snaga u sedamdesetoj). Jedared kad sam založio vatricu u tek omalterisanoj (znači, ohne parket) novoj kući a iza zamrzivača. Siguran sam da se keva više uplašila mojih "psihičkih" devijantnosti (na mene nije delovala ona babska "ko pali vatru, upiša se u krevet", bile su vatrice gde god vidim šibice), pa je poslala Božu, jer je ipak "muška" tema u pitanju a i bio sam već od 7 i po, pa mi je mesto priče o pčelici i cvetu jasno bila utuvljena osnova elektrotehnike sa posebnim osvrtom na pirotehniku, i konačno kako bi na sve to gledala domaća ekonomika da je zamrzivač planuo. Služio se debelim kožnim kaišem od dobrih pet-šest cm. Sve sam shvatio iz prve, ali on nije pa je potrajalo. Posle sam taj kaiš koristio da okačim el. gitaru oko vrata. Gitaru sam prodao a kaiš po vojnički smotao, eno ga na tavanu. Drugi put je bilo prilično ofrlje pa sam i zaboravio povod. Htedoh kasti, za žensku decu ne znam, muškoj je otac bitan, u najarhaičnijoj mogućoj formi. U smislu do nasleđivanja zanatlijske pozicije u cehu. Nisam desni i nisam patrijarhalni, ali jednostavno ne može majka sinu da u potpunosti predoči što to znači izrasti u momka niti otac ćeri šta znači postati cura. Sa kontra polne strane se u dečjem dobu da uzeti malo od "arome", da se bolje razume, da bi slika zarobljenih pčelice i cveta kasnije bila što jasnija. Ne govorim o budućim idealnim "provajderim" i "materama od hrabrosti"; za jasnije razumevanje, kad dođe vreme, detetu je (barem do puberteta) prevashodno neophodna "podrška" istopolnog roditelja uz pravovremene intervencije onog drugog. Ne zida se kuća samo od cigle ili samo od maltera. Pa ni od blata - uvek se doda barem pleva. Majka, makar da te bije ko Scallopa, je van rasprave, ona je uvek par stepenika više, pa da je otac šta ti ja znam koliko super lik, provajder, pecaroš, glavni dasa u gradu - može samo da uživa u titulama; možda se zna ko je glava ali se i zna ko zasigurno glavu vrti. Ko mi kaže da takva uloga majke nije predodređena rođenjem u tom polu, laže brašo, laže mnogo. Ne mogu se baš sve rodne razlike sa svim svojim (prevashodno) prednostima ukinuti jer smo ravnopravni. Ili je poželjnije da muškarci nauče dojiti a žene da utovaraju ugalj? Ima ta nijansa koja polove razdvaja na fiziološkom nivou da muški teško mogu podojiti a žene mogu utovarati ugalj, pa crći. Spustiti tu razliku na psihološku ravan, pa naći razlike koje se dobro uklapaju da popune rupe :) , to bi bila fina mudrost. Da, budemo iskreni (mi muški), babe, tetke, strine i ujne se vole što su blage i kad biju i kad nutkaju kolačima, one su vrućina od domaće pećke. Dede, stričevi, ujaci i teče su nužni kao uzori, učitelji ako ćemo pravo. Šta bi ti ("ti" kao imaginarni-a svađalac-a), i ko si bre ti da mi uskratiš ćaletove epopeje na temu kako se najispravnije blankuju žice i šta je prva pomoć kad se čovek otruje ugljenmonoksidom? Ili kako se pravi alat za skidanje rebara sa mesnate slanine. Dal ide gips uvodu il voda u gips? Nabrajam samo naslove kod kojih kad zavučeš rukom malo dole, napipaš da je tema bila samo zadata, a u razradi se kriju nebrojene sitne cake koje veze sa gipsom nemaju - male bonding je možda my ars, mada ne bih rekao. Saznaš i ko je kad u komšiluku valjao loš "alabaster" i zašto je upitno sa njim trgovati ponovo, makar što mu radnju sad vodi sinovac, i dal je taj mali baš njegov sinovac, i kako to da mu je samo sinovac. Što i opet spada u zdravo vaspitanje mladog mužjaka. Može mati da mu kaže stored "ne kurvaj se jer neće valjati", otac, ili već neko sa muške strane, će mu podrobno (i sasvim sigurno "u prenesenom") obajasiniti šta tu i zašto neće štimati. Odnosno, koje su prednosti, pa je dalje do mlađahnog pojedinca. Ne se zavaravati, mladom mužjaku je neophodan (ispravan) iskusni mužjak, i polno obratno. Zašto je to loše? Ljudskog smo roda, lice i naličje, bez da je bitno ko je revers a ko avers. Ima jedan donji i jedan gornji kalup, bez ta dva nikad kovanice cele.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 17-01-2012, 13:25:07
ne može majka sinu da u potpunosti predoči što to znači izrasti u momka niti otac ćeri šta znači postati cura.

Ali šta znači "biti momak" ili "biti cura"?

Mislim, svi pričate onako kako je jednom neko odredio/propisao/naredio i ne pokušavate da se zapitate ko je i zašto to baš tako uredio. Samo gazite davno utabanim stazama...

pokojni Steva

Quote from: D. on 17-01-2012, 13:42:17

Mislim, svi pričate onako kako je jednom neko odredio/propisao/naredio i ne pokušavate da se zapitate ko je i zašto to baš tako uredio. Samo gazite davno utabanim stazama...

Vidi, što bi rekla ona strip pošalica "vi ste vaš odlomile, ne dirajte naš"  :)
Kukala si svojevremeno da si teglila neke teške pakete, sad me mrzi da proveravam koja je bila kilaža, al  za pod pazuh toliko se sećam. Da imaš sina, dal bi više volela da je neki suvonjavi što se uz pećku greje, ne zna nos da obriše, ili da si rodila kakvog finog mladića, sposobnog da sa ljudima u razgovor uđe, da mu nije strano da hitne šleper cigalja na prvu ploču (jednu po jednu, da ne bude nesporazuma), pa dovede isto tako finu snajku, tegli i gugli za familiju povasdan a opet, nije mu strano ni da prepovije bebu, ustane mesto snajke da vidi što se dete u snu dernja. Mnogo mi rastežeš polne razlike. Imam burazera "naftaša", ko rotvajler je, 20 godina na tornjevima, njegovim rečima "kiša nas pere, sunce suši, panduri peglaju". Mislim da je sad skoro skinuo poslednju "uslovnu", uža struka - prerada vilica bez anestezije. Da ga vidiš samo kad upakuje ćere (dečurlija) u auto, pa ih voda di im volja. Od Božićnih korinđanja do koncerata u BG. Izvini, on kao takav, ne znam šta bi im još mogao ponuditi, ljubav i pažnja je neupitna. Da ih uči kako se kači točak na viljušku kakvog Kavasakija? Ume on i to, ali čemu. Pokušavaš da nam daš do znanja da porodica sa izraženim, arhetipskim "mužjakom" mora biti nefunkcionalna (barem sam ja tako upratio) u smislu vaspitanja dece, smeta ti kad se kaže da je pametnije da muško uzme veći tal u vaspitavanju muškog. Ja tu nikako da vidim problem. Postoji muški i postoji ženski jezik koji dete mora naučiti, i to će tako stajati sve dok nam nebo ne padne na glavu. Ženskima je muški pod B, i obratno. To ti je kao da nekastriranog džukca učiš da ne naskočače na nogu; ali, otkineš li mu jaja,  spavaće po ceo dan, i prc! Nikad štenaca neće biti. Zatvoreni krug. Priroda je sebe smislila da bude jako zajebana.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

QuoteUme on i to, ali čemu. Pokušavaš da nam daš do znanja da porodica sa izraženim, arhetipskim "mužjakom" mora biti nefunkcionalna (barem sam ja tako upratio) u smislu vaspitanja dece, smeta ti kad se kaže da je pametnije da muško uzme veći tal u vaspitavanju muškog. Ja tu nikako da vidim problem. Postoji muški i postoji ženski jezik koji dete mora naučiti,

Ma neeee. Umišljeni problem u meni, rekla bih, za većinu i leži u činjenici što me gotovo svi tumače na citirani način. pa se osete ugroženo, pa me trpaju u fioke, pa me vređaju itd.

Ne osuđujem ja ništa, ne mešam se ni u šta. Hoću samo da znam šta je muški a šta ženski jezik i ko kaže da je to tako? Eto. :)

Hiperhik

Quote from: D. on 17-01-2012, 13:42:17

Ne znam koliko sam u temi, ali:

7 godina sam imao vučjaka, Lakija.

Štene iz vojnog legla, peto u nakotu, pa nije mogao da uđe u zvanični program. Ja ga uzeo da ga od sudbine, kakva god bila, a dobra bila nije, spasem.

Odhranio ga na cuclu, "od po kile mesa" doslovno. Porastao u šampionsko pseto koje je samo mene slušalo, nadrkan na pasja (hm, pasja!) kola, voljan da se pobije, zareži, zalaje, brani dvorište, kapiju... Jedino deci, mojoj, koja su tad mala bila, je dopuštao je da ga jašu kako god znaju i umeju, a umeli su.

Umro Laki, došla Lana. Belgijski ovčar, kinolozi kažu - opasna pseta.

Odgajena, takođe, na cuclu, svojeručno.

Mirna, dobra i uvek za druženje raspoložena. Ko god da dođe - svima se raduje. Mačke? Najbolji drugari. Ostali pet-ukućani, morsko prase, dva miša, papagaj i štiglic? Rodbina, bre. Zajedno spavaju i zajedno jedu.

Šta htedoh reći?

Da li je "momak" ili "cura", zaista nije bitno.

Ali, razlike postoje, i dobro je da postoje.

Josephine

Opet razlike. :) Ne tvrdim da ne postoje. Nego mi sve to liči na fabričko štancovanje identiteta, pa još zasnovanog na biološkim, a ne na intelektualnim ili emotivnim činjenicama.

Izađeš iz materice, aha - imaš penis - tebe da vaspitava muško, ti ćeš imati muški identitet, biti hrabar, jak, pametan. Izađeš iz materice - aha, imaš vaginu - ti si nežnija, emotivnija, slabija, gluplja (? kažu neki negde...možda i nesvesno) - ti ćeš imati ženski identitet...

Eto, o tome ja.

Josephine

To je kao ono kad je nekad, jednom davno neko odredio da postoje muški i ženski toalet. Negde se razlikuju, ali u principu za oba toaleta dovoljna je wc šolja. I sad postoji društveni tabu (osim tamo gde su toaleti, sasvim razumno, univerzalni) da žene ulaze u muški toalet i obrnuto. A razlika je samo u pločici na vratima...

Hiperhik

Pa šta znam, D.

Naveo sam primer ovih dragih životinja, kod kojih je, sklon sam da verujem, karakter odredila priroda.

E, sad, ja imam troje dece - dve devojke, starije, i dečaka, najmlađeg.

Nekako se pogodilo da sam, dok su od beba preko dece do adolescenata i dalje dorastali, bio manje-više odsutan.

Takvo bilo vreme, pa kome se zalomilo-zalomilo.

Dešavalo se da dođem, na par sati, i zateknem decu u omiljenoj igri -
sinak našminkan i obučen u haljinice. Igraju se sestre s bratom; šta ćeš lepše od žive lutke.. :)

...u 11-oj godini je dobio braon pojas u karateu i karate napustio; bilo mu smorno da čeka do 15 da bi polagao za crni.

Sad ima 14, svira gitaru, trenira/igra kapoeru, pubertet ga trese neviđeno. Zaljubljen triput dnevno, a za jednom malom Ivom "umire", i piše joj pesme.

I tako..

xyxy

Джон Рейнольдс

Quote from: Hiperhik on 17-01-2012, 15:21:53
Sad ima 14, svira gitaru, trenira/igra kapoeru,

Е! Супер. Где/код кога тренира?

#Τζούτσε

Josephine

@HH

Pa da, ali kažu da su žene po prirodi emotivnije, sklonije iracionalnom. Vidiš zašto mi smeta "prirodni" argument?

Hiperhik

Džone, tu u Zemunu, kod Prvomajske ulice, a klub se zove...e, ubi me sad ako mogu da se setim..  :roll:

D. , kapiram, ali ja ne iznosim argumente, već opservacije iz prve ruke.

Dva psa, odgajena u potpuno istom setu okolnosti i inputa, su razvila dijametralne karaktere.

Troje dece je odraslo uz minimalno prisustvo oca, a maksimalno prisustvo majke-tetke-babe-tašte. Dečak i uz stalnu "pažnju" dve starije sestre, povrh svega.

And, guess what?

Ja ne pronalazim razlog za brigu.

Джон Рейнольдс

Quote from: Hiperhik on 17-01-2012, 15:43:43
Džone, tu u Zemunu, kod Prvomajske ulice, a klub se zove...e, ubi me sad ako mogu da se setim..  :roll:

Сензала, код Салета вероватно. Висок тип, млађи. Водим клинца на сва дешавања већ три године, па их све знам, што лично што из виђења. Лепо. У истој су школи.

#Τζούτσε

Hiperhik

Savajat Erp

Quote from: D. on 17-01-2012, 14:58:41
To je kao ono kad je nekad, jednom davno neko odredio da postoje muški i ženski toalet. Negde se razlikuju, ali u principu za oba toaleta dovoljna je wc šolja. I sad postoji društveni tabu (osim tamo gde su toaleti, sasvim razumno, univerzalni) da žene ulaze u muški toalet i obrnuto. A razlika je samo u pločici na vratima...

Јест`, реално су исти у фирмама итд...у кафићима и сл. је већ друга прича, јелте...иначе, на послу код мене је заједнички тоалет за све...и то је ужасно. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Stipan

Budi precizniji.  Užasno je - šta? Mogućnost da naletiš na pišuljicu ili opasnost da naletiš na pišonju?

Savajat Erp

Ужасно је због могућности непријатних ситуација у чије детаље нећу да улазим. :)

Josephine

Hah, ja am se osećanja užasa zbog mogućih neprijatnih "situacija" rešila kada mi je neki tip zaista upao u toalet.  :!:

angel011

Zamisli da neka žena upadne u toalet dok je tu muškarac spuštenih gaća, i počne da se kikoće.  :!:
We're all mad here.

Josephine

Pa ja često ulazim u muški wc kada je ženski zauzet. Verovatno bih se i kikotala.  :!:

scallop

A, ono... Vidi, Džon Vejn!

Savajat Erp

Постоји и предмет који се зове кључ, те сам на те непријатне ситуације најмање мислио. :)

Иначе, кад смо код тога да су мушки и женски тоалети исти....а писоар? Плус, код мене на факсу у ВЦ-у код читаонице бар прве две године није постојало огледало :)

Father Jape

Razdvojeni toaleti idu zenama na ruku, jer je onda samo onaj koji nije njihov zapisan. -_-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: angel011 on 17-01-2012, 21:29:15
Zamisli da neka žena upadne u toalet dok je tu muškarac spuštenih gaća, i počne da se kikoće.  :!:

:? :? :? Otkud znaš za ove događaje iz mog života? Ko ti je pričao???????

Stipan

Quote from: D. on 17-01-2012, 21:30:00
Pa ja često ulazim u muški wc kada je ženski zauzet. Verovatno bih se i kikotala.

Kikotanje zavisi od prizora koji zatekneš. Mada, kad si ti u pitanju...

lilit

Quote from: Savajat Erp on 17-01-2012, 19:19:49
Јест`, реално су исти у фирмама итд...у кафићима и сл. је већ друга прича, јелте...иначе, на послу код мене је заједнички тоалет за све...и то је ужасно. :)

i kod mene je zajednički i vrlo je prijatno. :lol:
imamo 3 komada, a ja obično koristim onaj za ljude koji su u kolicima, zato što je najširi.

btw, na prethodnom poslu smo imali i tuš koji je ukinut (srbija!) zbog kolege koji se nije zaključavao. mislim da je to bio samo izgovor pošto ne vidim problem, em je kolega extra lep, em je gey.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Vampirella

Why I Hate Religion, But Love Jesus || Spoken Word

Momak, odi nacijepati drva. Kladim se da ni to ne bi znao...  :-x
Satan my master.

Kunac

Jelena Karleuša juče je postala vlasnica umetničkog dela na kom se nalazi njen lik, piše "Alo".

Znajući da je njegova supruga nasledila strast prema kolekcionarstvu, Duško je za svoj rođendan voljenoj ženi poklonio delo akademskog slikara Peđe Gavrovića. Autor je na apstraktan način uradio njen portret u uglju, a Tošić se potrudio da poklon sakrije kako ne bi pokvario iznenađenje za svoju draganu.

- Duško je svojevremeno nabavio Jelenin portret od umetnika Peđe Gavrovića kako bi iznenadio svoju dragu i odlučio da joj ga uruči upravo na svoj datum rođenja. Kako mu je umetničko delo stiglo nekoliko dana ranije, sakrio ga je u kući da bi u noći između srede i četvrtka priredio iznenađenje za Jelenu. Tačno u ponoć, nakon što su razmenili poljupce povodom njegovog rođendana, Duško je izvukao upakovani poklon i uručio svojoj voljenoj. Karleuša se toliko oduševila portretom u uglju da je odmah počela po kući da traži mesto gde će da okači ovo umetničko delo - priča za "Alo!" dobro obavešteni izvor blizak pop divi.

Slika deo ciklusa "Princeze"

Slikar Peđa Gavrović ispričao je za "Alo!" kako je dobio inspiraciju da oslika pop divu.

- Pomenuta slika je deo mog ciklusa "Princeze", koji prikazuje poznate dame, a koja će biti izložena na proleće. Duška Tošića sam upoznao kada je prolazio pored moje radionice i ugledao u izlogu ovaj rad, koji inače nije bio na prodaju, već je cilj bio da taj rad energetski bude u tom prostoru. Rekao sam Dušku: ,,Hajde da napravimo poklon Jeleni" i poklonio mu sliku. Došao sam na ideju da oslikam Jelenu jer je ona dosta značajna i kvalitetna osoba, a i veoma je kreativna.
"zombi je mali žuti cvet"

Dacko

Meni ovo ne deluje glupo - slika je mnogo lepša od originala, što je sujetnim ljudima (jedinima koji valjda uopšte žele da okače svoj lik na zid) dovoljan razlog da i sami požele takvu. Ko zna gde će sve ovo još biti objavljeno kad je već stiglo i na Sagitu, znači čovek je napravio sebi odličnu reklamu i ne sumnjam da već prima narudžbine. Pa ne moraju umetnici da gladuju samo zato što su obrazovani i kulturni, imaju pravo na oportunizam kao i svi ostali.  :)