• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Može li biti gluplji?

Started by farah, 19-03-2011, 23:49:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Dragana, faul nad Dunjom.

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

dunja

Covek je pisao ceo post kako bi razlozio taj stav o babama i tetkama, pojam "najvece zlo" ni najmanje nije u tom kontekstu. Sustina Dzonovog pisanja je sasvim druga. I celog Milivojevicevog teksta. Kvalitet i sustina onoga sto ocevi kao uzori treba da pruze sinovima u vremenu koje sa njima provode... No, kad tema skrene, skrenula je...
Za sada sam u ulozi mame, a ako mi je uloga babe zagarantovana- radujem se!!!
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Josephine

Nema faula.

To je bio najneposredniji način da pokažem zašto je Džonova izjava uvredljiva za žene. Ili Dunja misli da nije žena? Ili da neće biti baba ili tetka? U ovom drugom slučaju se izvinjavam.

Josephine

Quote from: dunja on 17-01-2012, 01:15:43
pojam "najvece zlo" ni najmanje nije u tom kontekstu.

A u kom kontekstu je bio?

Джон Рейнольдс

Quote from: tomat on 17-01-2012, 01:03:53
dakle, mislim da je kvalitet vremena provedenog sa detetom značajniji od kvantiteta.

Па добро. Верујем да има и других примера. Ако ћемо право, рекао бих да је можда тај материјални моменат пресудан, затрпавање играчкама, испуњавање свих хирова, итсл. Признајем да у свом окружењу немам људе који су стално ту, можда је и то пут ка претераном угађању. Оно што мени није јасно јесте како људи не виде оно што им је пред очима. Ево примера, глуп је, знам, али ме је натерао на размишљање управо о родитељима - како не виде да нешто није у реду? Седимо с једном породицом на ручку у кафани и келнеру, док је доносио јела, падне виљушка на сто. Њихов клинац (тад скоро пуних седам година) се расплаче - како је тако непажљив, шта да ми је виљушка пала на главу? И ови око њега, куцо-мицо, није страшно, види какав је смотан, кретен, будала, итд. Мислим - ало.  :shock: Испала је виљушка човеку на сто, ајде да је поред клинца, него са супротне стране.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

dunja

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-01-2012, 01:07:00
Дуња, само да предупредим цитирање... Јесам написао "највеће зло", али то је... бем ли га... стилска фигура.  Да, дрога, тешке болести, алкохолизам, силеџијство... јесу веће зло.  :roll: Признајем. Зајебо сам се.  :roll:

Ma, da, evo sad tek vidim, upravo sam to tako i razumela... niko, zaista niko ne moze shvatiti da su babe i tetke "najvece zlo" doslovno. Ali tako ociglednu stvar ne mozes posle ni ljudski da objasis da se "odbranis", kada ti se spocita.
No , nije to vazno, jer nije sustina cele price.

Dusko Radovic

Father Jape

Ja se sad plašim da ću nehotice upropastiti svoje dete jednog dana. Mislim sigurno i hoću, samo se nadam ne na ovaj način, da postane kao deca iz Džonovih priča.  :shock:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Nemoj ništa da brineš, samo na vreme spasi decu od "najvećeg zla".  :lol:

Джон Рейнольдс

Дуња ће, здравље боже (тако се каже, јелте), бити баба. Срећно било. И ако се слажемо, умеће да буде баба, а не квази-мајка својим унуцима, што би пре свега било увредљиво за њену децу. Д. се у све разуме о Марица у крив курац, па је одмах закључила да ја то пишем о свом примеру, што баш и није блиско истини. Не кажем да наметања својих идеја шта треба радити с децом није било; но, то је разговором решено, мој син је био прво дете у породици. Тетка моје деце има сасвим леп однос с њима. О баби, мојој ташти, већ могу дуже да распредам, али који се мушкарац-кичмењак слаже с таштом?  :lol: Према томе, дабоме.

А ти, Д, изволи хистериши колико хоћеш, ти си само баба-девојка и то ти је то.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

I pre nego što sam pratio postove D... znao sam da je ,,moj čovek'' na osnovu ljudi koji je napadaju.
Čim ti se Džom postavi u kontru, znaj da nisi krivulja.

Ni ova Dunja nije krivulja.
   Sve ću da vas skupim u kolekciju.

Sve nas je više u obruču oko tebe,
   Ćuješ li Džoni?
   Kad budemo odredili znak za stezanje,
   zalud ćeš nam spominjati pretke.
   Nostalgično sećaćeš se i babe i tetke.

Джон Рейнольдс

Quote from: Loni on 17-01-2012, 01:25:48
      Sve nas je više u obruču oko tebe,
   Ćuješ li Džoni?

Е жив сам се усро.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-01-2012, 01:25:02
А ти, Д, изволи хистериши колико хоћеш, ти си само баба-девојка и то ти је то.

Ah, stigli smo i do baba devojke.  :lol: Ej, čoveče, pa ti si matorac za mene...

I gde je sad zakk da udeli faul?

Melkor

Cek, D. jel' bi bolje bilo da je napisao: babe, dede, tetke i stricevi? Iako to uopste ne menja krajnji smisao?

A, inace, u Srbiji su "babe, tetke" realnost, na zalost.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Quote from: Melkor on 17-01-2012, 01:27:47
Cek, D. jel' bi bolje bilo da je napisao: babe, dede, tetke i stricevi?

Bilo bi.

Quote from: Melkor on 17-01-2012, 01:27:47
A, inace, u Srbiji su "babe, tetke" realnost, na zalost.

Tvoja realnost, Džonova, Dunjina. Tomatova, moja itd nije.

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-01-2012, 01:25:02
ти си само баба-девојка и то ти је то.

Inače, i ovo je mizogino. Tek da dokažemo tvoj pravi motiv pisanja u ovoj temi. Matorac. :lol:

Josephine

Josephine

A ček da ja pitam Džona: ko ili šta je baba-devojka?   8)

Na primer, ni Gul nema decu. A stariji je od mene. Jel on onda deda-momak?  8)

dunja

Quote from: zakk on 17-01-2012, 01:13:25
Dragana, faul nad Dunjom.

Ma, naravno da nema faula.
Ja sam vec  mama, i tetka  a ako bog da bicu i baba jednog dana! I D. ce to sve biti, ja joj zelim!
Ali, kad vec moram to tako banalno da objasnim:
Vise puta sam rekla: "Najgore je kada deca odu kod ujaka" "Deda je katastrofa ","Posle babe nam treba oporavak"...
A da pri tom sustina nije bila da je  ujak "najgori", deda "katastrofa"... i to je svakom mom sagovorniku bilo jasno. Zapravo je kontekst toga da ti ljudi deci iz ljubavi popustaju i na taj nacin cineci njima ustupke dovode do "situacija" koje imamo po odlasku od njih.

Eto toliko. Nista vise.

Dusko Radovic

Josephine

I ja sam tetka. I baba-devojka.  :lol: Što će reći da sam već najveće zlo.  :lol:

Dunja, draga, sve slutim da je Džon drugačiji kalibar nego što ga ti zamišljaš... Ali dobro, svako ima svoj ugao gledanja. :)

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 17-01-2012, 01:21:05
Ja se sad plašim da ću nehotice upropastiti svoje dete jednog dana. Mislim sigurno i hoću, samo se nadam ne na ovaj način, da postane kao deca iz Džonovih priča.  :shock:

Слушам шта ми деца причају и схватам их озбиљно, озбиљно им се обраћам и глупирам само кад треба. Просто је то, заправо. А прича има стварно свакаквих, клиња који после два месеца у школи насред часа добије класичан хистерични напад, 20 минута не успевају да га смире нити да схвате шта му фали. Ето. Пуко из чиста мира. А има све, ћале му је менаџер у једној електронској компанији и у слободно време компонује за забавњаке. Мајка лекарка.

#Τζούτσε

Melkor

Quote from: D. on 17-01-2012, 01:28:55
Tvoja realnost, Džonova, Dunjina. Tomatova, moja itd nije.

Cek, stani, kakve to veze ima? To nas sada delis na roditelje i one koji to nisu? Zasto?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Josephine

Ne, ne delim nas na roditelje i one koji to nisu, zaboga, Melkore... Čitaš li sve postove?

Govorim o nefer generalizaciji i uopštavanju u "najveće zlo". Mizogino je. Babe, tetke, baba-devojke... A zakk i dalje ćuti.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 17-01-2012, 01:33:35
Na primer, ni Gul nema decu. A stariji je od mene. Jel on onda deda-momak?  8)

Не, он је скроз кул тип. Летос смо му били у гостима и баш ми је криво што нисам снимио како игра капуеру с мојим сином.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-01-2012, 01:40:55
Не, он је скроз кул тип. Летос смо му били у гостима и баш ми је криво што нисам снимио како игра капуеру с мојим сином.

To što je "kul tip" (hahaha) ne znači da, po tvojim merilima, nije deda-momak.  8)  Svakako da jeste. Stariji je od mene, nema decu, ima sve potrebne kvalifikacije... I kako sad da odolim a da ti ne uzvratim kompliment da si glup?  :lol:

zakk

Quote from: D. on 17-01-2012, 01:27:28I gde je sad zakk da udeli faul?

Neee, ti i Džon se grubo igrate već predugo da bih se osvrnuo na ove sitne razmene nežnosti. Ali ovo što si Dunji rekla je skroz gadno. Zakk će dalje da ćuti jer ti večeras izgleda ne vredi pričati.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

dunja

Quote from: D. on 17-01-2012, 01:36:52

Dunja, draga, sve slutim da je Džon drugačiji kalibar nego što ga ti zamišljaš... Ali dobro, svako ima svoj ugao gledanja. :)

Ma uopste ga ne zamisljam. Slazem se sa njim.

Dusko Radovic

Melkor

Ma citam, samo sam okasnio. Inace se slazem sa Djejpom za ocenu teksta.

A ako nas ne delis, kako onda moze biti nasa a ne vasa realnost. Sta ti uopste znaci ta recenica?

I, u kontekstu toga da su "babe, tetke" na zalost realnost u Srbiji, moze se cak reci da su "babe, tetke" "najvece zlo" za dete, a da to ne bude sovinisticki diskurs kakvim ga ti vidis.

Josephine

Quote from: zakk on 17-01-2012, 01:42:54
Neee, ti i Džon se grubo igrate već predugo da bih se osvrnuo na ove sitne razmene nežnosti. Ali ovo što si Dunji rekla je skroz gadno. Zakk će dalje da ćuti jer ti večeras izgleda ne vredi pričati.

Ah, ti dvostruki standardi...

Razlika je u tome što ja nisam bila zlonamerna, nego logična. Ako Džon kaže to, a Dunja se slaže, znači da Dunja pristaje na to. Zar to nije osnovni zakon logike?

Ja nemam ništa protiv Dunje, samo sam primenila zakon logike kako bih plastično opisala kako njena izjava utiče na mene, jer podržava nešto što me vređa.

Ne pripisuj mi gadosti.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 17-01-2012, 01:42:31

To što je "kul tip" (hahaha) ne znači da, po tvojim merilima, nije deda-momak.  8)  Svakako da jeste. Stariji je od mene, nema decu, ima sve potrebne kvalifikacije... I kako sad da odolim a da ti ne uzvratim kompliment da si glup?  :lol:

Узвраћај комплиментима колико хоћеш, али тако је како је. Узгред, то "деда-момак" се на српском каже "нежења".

#Τζούτσε

Melkor

lol - kaze se matori nezenja  :)

Josephine

Quote from: Melkor on 17-01-2012, 01:46:10

Eto, Melkor govori ispravnije.  :lol:

Джон Рейнольдс

Јој, јој, јој! #375 је било такво закуцавање! Тек сад видех!

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Melkor on 17-01-2012, 01:44:36
I, u kontekstu toga da su "babe, tetke" na zalost realnost u Srbiji, moze se cak reci da su "babe, tetke" "najvece zlo" za dete, a da to ne bude sovinisticki diskurs kakvim ga ti vidis.

Ti to možeš da kažeš na nekom nebitnom forumu. Popularni psihijatar/psiholog (?) u tekstu u politici ne može. Razumeš razliku?

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 17-01-2012, 01:48:32
Јој, јој, јој! #375 је било такво закуцавање! Тек сад видех!

Skrećeš temu kadgod ispadneš glup.  :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: Melkor on 17-01-2012, 01:46:10

Матори у смислу - еј, матори, ајмо на пиће. У конкретном случају, нежења, али у најбољим годинама.  :lol:

#Τζούτσε

Josephine

Matorci u svakom smislu.  :lol:

dunja

Quote from: D. on 17-01-2012, 01:44:46
Ah, ti dvostruki standardi...

Razlika je u tome što ja nisam bila zlonamerna, nego logična. Ako Džon kaže to, a Dunja se slaže, znači da Dunja pristaje na to. Zar to nije osnovni zakon logike?

Ja nemam ništa protiv Dunje, samo sam primenila zakon logike kako bih plastično opisala kako njena izjava utiče na mene, jer podržava nešto što me vređa.

Ne pripisuj mi gadosti.

Naravno da pristajem da budem baba, i tetka, jedino sto ja Dzonovo "najvece zlo" ne shvatam kao ti, ne u tom kontekstu.
Naprosto, ja to "najvece zlo" vidim kao "najvece zadoljstvo po dete" , a zlo po roditelje , kada babe i tetke odu.
Btw, eto, ja sam pomenula ujaka i dedu, jer nemam ni majku ni sestru, tako da su kod mene "najvece zlo" ujak i deda :)   Naravno, deca ce odgovoriti da bas njih najvise vole!!! 

Dusko Radovic

Melkor

Zar to nije Dzon rekao? Stekao sam utisak da se vec duze vremena reaguje na Dzonove postove koji su, da se ne lazemo, smisleniji od onog teksta.

Josephine

Quote from: Melkor on 17-01-2012, 01:53:44
Zar to nije Dzon rekao?

Džon je branio tekst. O tome se radi.

Nemam ni ja problem sa njegovim tetkama i babama. To je isključivo njegov problem.

Josephine

Quote from: dunja on 17-01-2012, 01:53:28
Naravno da pristajem da budem baba, i tetka, jedino sto ja Dzonovo "najvece zlo" ne shvatam kao ti, ne u tom kontekstu.

Pa da, ali ako ja shvatam u kom kontekstu ga ti shvataš, možeš li da razumeš u kom kontekstu ga shvatam ja?  :lol: On je sa tom izjavom o zlu podržao tekst za koji ja mislim da je mizogin. Otud drugačiji kontekst. Ti govoriš o Džonovom tekstu, ja o Milivojevićevom. I zato me je povredilo tvoje podržavanje Džona.

Stavila sam te u poziciju zle baba-tetke, jer tako logika zvuči u mom kontekstu. Ništa lično, naravno. :)

Джон Рейнольдс

Quote from: Melkor on 17-01-2012, 01:53:44
Zar to nije Dzon rekao? Stekao sam utisak da se vec duze vremena reaguje na Dzonove postove koji su, da se ne lazemo, smisleniji od onog teksta.

Како, Мелкоре и Дуња, не схватате да сам ја једна мизогинамушкошовинистичкасвиња и да ме је Д. провалила а вас двоје сте глупи па то не разумете и не знате ко сам ја и сад ће она то вама да објасни јер ја свиња само мутим воду и мизогин сам и свиња и шовиниста и зовите закка и шта је баба-девојка а шта је деда-момак и не може више овако ЗНА СЕ БРЕ да је ово мизогинија и жене су најугроженије од мушкараца свиња матораца и тако то.

#Τζούτσε

Josephine

I da batalimo celo sranje o tekstu, izraz "baba-devojka" te odaje... U najboljoj je tradiciji šovinističke Srbije.

Misliš li i ti Dunja da sam baba-devojka?

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 17-01-2012, 01:56:07
Džon je branio tekst. O tome se radi.

:roll:

QuoteТекст у суштини има једну тезу, да очеви мало времена проводе са децом и онда је то поновљено у неколико различитих форми, додато је неке квази-статистике и ето текста. Као што рекох, може се глупим звати само како је текст написан, али суштина је на месту, та основна теза - деца, ајде синови... имају мало мушких узора и то у значајној мери попуњавају бабе, тетке, васпитачице и учитељице.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: Джон Рейнольдс on 16-01-2012, 22:30:13
:roll:

A oво је на овој теми зато што...

Ovo je, ipak, ultimativna odbrana.

Josephine

I eto, na primer, dunja podrži Džona, ali oćuti kada me nazove baba-devojkom. A zakk meni da faul.  :roll: 

Tišina je podjednako uvrediljva kao i glasna reč.

Джон Рейнольдс

Ах, вечита жртва...

#Τζούτσε

dunja

D., veruj mi , ja zaista pokusavam da te razumem, ali negde u krajnjoj instanci nas dve drugacije dozivljavamo taj musko zenski princip i uloge muskarca i zene. Nemam nista protiv tebe, ama bas uopste, niti osporavam da si mozda u pravu, ali ja jednostavno funkcionisem malo drugacije, dozvoli.
Ja se slazem sa skoro svim sto je napisao Dzon.
U realnom svetu,mom realnom svetu, situacija je bas takva kakvu je on opisao. Dozvoljavam da u tvom realnom svetu nije, i naravno da imas pravo da to napises. :)

Dusko Radovic

Josephine

Quote from: dunja on 17-01-2012, 02:08:00
Ja se slazem sa skoro svim sto je napisao Dzon.

Quote from: D. on 17-01-2012, 02:05:16
Tišina je podjednako uvrediljva kao i glasna reč.

Da, ali da li se slažeš i sa konstatacijom da sam baba-devojka? To me zanima...

Melkor

Aaaa, pa nije sve crno-belo. Dzon brani tekst sa kojim se ne slazem, Dzon u odbrani teksta napise neke stvari sa kojima se ne slazem i neke stvari sa kojim se slazem. Veoma jednostavno. Ne moram biti apsolutno za ili apsolutno protiv zar ne? Sticajem okolnosti rasprava se povede oko nekih stvari u Dzonovom tekstu koje razumem, cak mogu da se slozim. Fuck, ne moramo uvek isterivati principe do kraja.

dunja

Quote from: D. on 17-01-2012, 02:01:19
I da batalimo celo sranje o tekstu, izraz "baba-devojka" te odaje... U najboljoj je tradiciji šovinističke Srbije.

Misliš li i ti Dunja da sam baba-devojka?

Naravno da ne mislim, pa taman da se nikada ne udas i nikada da nemas svoju decu.
To je zaista ruzan izraz, a takvih je mnogo u nasem jeziku.
Slicna je izreka: "Bolje biti necija baba, nego samo baba"... i niz drugih.
No, mislim da su te izraze smislile ZENE sracunate na uvredu drugih zena (kako bi pokazale sopstvenu nadmoc) Niko ne moze jednu zenu da tako uvredi kao druga zena. Ja tako mislim, oprosti ako se opet kosi sa tvojim misljenjem.

Dusko Radovic