• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

RADIONICA: kako je počelo, gde smo sada i šta će biti sa svima nama...

Started by дејан, 23-03-2011, 15:37:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

scallop

Volim da dignem dreku pa ljudi shvate da bi oni mogli to da rade. Svuda po FB nude se za urednike, lektore, traktore i druga vozila. Svi ispričavaju dnevna dešavanja, kuvaju, peglaju, štrikaju maske. Mogu malo da se opustim, jer lenstvovanje je moja ideologija. Kad se ponovo zaparložite pokrenuću vas.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Quote from: Boban on 25-03-2020, 13:32:33
i ko bi učestvovao? potreban je motiv, a dosada zbog sedenja u kući nije dovoljan razlog.
Nemam ja šta da ponudim potencijalnim učesnicima, sve je već dostupno.

učestvovali bi ti saturnica, kimura, skalop, D, sendmen, ti, mića (mićoooooo!!), scordisk (bitte:) ), STEVA! (pokojni, gde si?), možda plut (nada mi umire poslednja, al bilo bi lepo da s pojaviš), možda perin (nekad proveje sagitom), savajat, loni..... dalje, zovi ljude koje si imao u prvom krugu obnovljene (poslednji put :mrgreen: ) radionice, a naleteće sigurno i neki zalutali. ovo je posebno vreme, distopija rulz! :lol:

tema pakt sa koronom je i široka i uska, što je idealno, jer će neko o pivu, neko o virusu, a neko o španskoj kraljevskoj porodici. mislim, šta god. ljudi će pisati. pa nek je samo jedan krug, i samo jedno proleće, lol, a videćeš kako će se razvijati. to sve je tebi pola sata vremena, right?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

D.S.B.

Quote from: Boban on 25-03-2020, 11:58:02
interesantno je da se svakih nekoliko meseci javi poneko da me mrcvari da pokrenem radionicu a onda vrlo često baš taj digne nos i ode uvređen zbog nečega.

Ljudi se naljute i odljute, nema tu ništa čudno.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Onaj stari Sendmen

I ja.

I ne sviđa mi se uopšte ta Bobanova ideja o obnavljanju radionice, pogotovo što je rešio da je realizuje sam protiv svih.  8-)
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

scallop

Quote from: Linʞᴉn on 27-03-2020, 10:26:22
I ja.

I ne sviđa mi se uopšte ta Bobanova ideja o obnavljanju radionice, pogotovo što je rešio da je realizuje sam protiv svih.  8)

xukliam xukliam xukliam

lilit

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Aco Popara Zver

Čudo neko nije bilo korofantastike, valjda je stvarnost prevazišla fikciju!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

D.S.B.

Baš ovih dana svratim ovde i pomislim kako bi radionicu trebalo preimenovati u dead space...

Boban

mda... ali zato radioničari koji su ovde činili prve spisateljske korake i jedva da su do danas naučili ponešto od neophodnih veština objavljuju knjige okolo i glume pisce, nestvarno nesvesni da smaraju svojom netalentovanošću i prozaičnošću ispisa... realno, radionica je pomogla onima kojima se moglo pomoći, nikako nije magični štapić da kamen pretvori u dijamant.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

D.S.B.

Ne osećam se prozvanim, zato samo mogu reći da je šteta što se ovde prestalo to raditi... pomagati ljudima.
Inače kada razmišljam o radionici istovremeno mi nedostaje i ne. Svaki pokušaj da se vrate stari dani slave završio se smešnim dečijim prepirkama između D. i ostatka ljudi raspoloženih za prepucavanje, a takvih se uvek nađe. To je ono loše. Ono dobro, a to je pisanje i komentarisanje priča, i razgovor sa ljudima koji zapravo vole SF&F, to je na žalost u drugom planu i dok se to ne reši možemo samo sa nostalgijom da se svega prisetimo svakih par meseci.

D.

Da nije bilo D. (u njenim dvadesetim godinama) ne bi bilo ni radionice. Problem je što sve bezidejne i bezinicijativne mlakonje žale za stvarima koje nikada ne bi sami pokrenuli i zato im ni mehanizam pokretanja stvari nije jasan, pa lupetaju i sude unedogled, valjajući se u sopstvenoj patetici od mlakog života.

Shut up, Nede (i ko si uopšte ti?).

indrik

Dado Pršo je Srbin!

Boban

Zašto brisati; nek generacije koje dolaze uprate šta se događalo...

D.

Quote from: indrik on 11-09-2020, 02:39:29
Ala bi bio sevap ovaj post komplet obrisati

Ne bismo znali ni ko si da nije bilo dve radionice na dva forum mesta. Zato ćuti, dječarac. Ćuti i pokrij se talentom za pisanje koji sam i ja podržala i komentarisala. I stidi se.

lilit

Quote from: lilit on 25-03-2020, 19:55:14
i ko bi učestvovao? potreban je motiv, a dosada zbog sedenja u kući nije dovoljan razlog.

učestvovali bi ti saturnica, kimura, skalop, D, sendmen, ti, mića (mićoooooo!!), scordisk (bitte:) ), STEVA! (pokojni, gde si?), možda plut (nada mi umire poslednja, al bilo bi lepo da s pojaviš), možda perin (nekad proveje sagitom), savajat, loni, indrik, džek, palmer, ..... dalje, zovi ljude koje si imao u prvom krugu obnovljene (poslednji put :mrgreen: ) radionice, a naleteće sigurno i neki zalutali. ovo je posebno vreme, distopija rulz! :lol:

tema pakt sa koronom je i široka i uska, što je idealno, jer će neko o pivu, neko o virusu, a neko o španskoj kraljevskoj porodici. mislim, šta god. ljudi će pisati. pa nek je samo jedan krug, i samo jedno proleće, lol, a videćeš kako će se razvijati. to sve je tebi pola sata vremena, right?

došlo vreme da se samocitiram  :idea: nas-rofl potrajaće ovo s koronom.  :mrgreen:

D.

To se Boban naljutio kao neka sujetna baba što ljudi nisu pisali u jednom krugu, razbucao radionicu i nastavio da se duri kao baba.

lilit

ma ne, kakve babe, boban verovatno ima zanimljivijeg posla, a i hendlovanje radionice nije uvek prijatan zadatak. :)

a da bi bilo lepo pročitati priče iz distopije, bilo bi.

D.

Bukvalno ne pamtim momenat kada su kod Bobana prošle razumne reči i asertivno komuniciranje. I bukvalno moraš da ga uvrediš da bi se motivisao i pokrenuo.

lilit

lilit

Quote from: lilit on 18-10-2020, 20:25:39
Quote from: lilit on 25-03-2020, 19:55:14

učestvovali bi ti saturnica, kimura, skalop, D, sendmen, ti, mića (mićoooooo!!), scordisk (bitte:) ), STEVA! (pokojni, gde si?), možda plut (nada mi umire poslednja, al bilo bi lepo da s pojaviš), možda perin (nekad proveje sagitom), savajat, loni, indrik, džek, palmer, ned ..... dalje, zovi ljude koje si imao u prvom krugu obnovljene (poslednji put :mrgreen: ) radionice, a naleteće sigurno i neki zalutali. ovo je posebno vreme, distopija rulz! :lol:

došlo vreme da se samocitiram  :idea: nas-rofl potrajaće ovo s koronom.  :mrgreen:

ah, počinje da mi prija ovo samocitiranje i ponavljanje  nas-rofl , a i vakcina kucka na vrata!  :lol: :lol: :lol:

scallop

Scordisk

eee kapiram ja bobAna, voditi radionicu mi se čini kao da vodiš ekipu iz filma "let iznad kukavijčijeg gnezda" na školsku ekskurziju :D

lilit

Boban

poznat sam da radim stvari koje naizgled nemaju smisla, ali ne treba očekivati da radim i ono što zaista nema smisla.

Aco Popara Zver

Hoće li Boban da se predomisli ako i ja budem piso priču o koroni?

saturnica

Quote from: Labudan on 08-11-2020, 19:11:06
Hoće li Boban da se predomisli ako i ja budem piso priču o koroni?
Bato, već unaprijed imaš moj glas.. 🙂

saturnica

Quote from: Scordisk on 08-11-2020, 17:34:20
eee kapiram ja bobAna, voditi radionicu mi se čini kao da vodiš ekipu iz filma "let iznad kukavijčijeg gnezda" na školsku ekskurziju :D
😂 😂 😂 😂

lilit

o hidden, sorry što sam te zaboravila. :) i tebe dodajem na listu. :lol:

i vakcinu ćemo dočekati, samo radionicu ne :) al dobro, možda novogodišnji praznici u doba korone donesu neke promene  :idea: :idea: :)

D.

Boban

Quote from: Nada Dimić on 27-12-2020, 15:37:16
Dajte da pišemo nešto, tužna sam.

ljudi se obično napiju kad su tužni... ne prođe tuga, al zaborave za tren.

saturnica

Quote from: Boban on 27-12-2020, 15:57:39
Quote from: Nada Dimić on 27-12-2020, 15:37:16
Dajte da pišemo nešto, tužna sam.

ljudi se obično napiju kad su tužni... ne prođe tuga, al zaborave za tren.
Dobro, zar nije dovoljno što su ljudi ovdje pomalo, hm, na svoju ruku, nego bi se još trebali pretvoriti i u pijandure?

Aco Popara Zver

To je zadnji stadij pijanstva, kad izlaziš iz kafane i neko te zgazi na svoju ruku.

D.

Quote from: Boban on 08-11-2020, 18:57:36
poznat sam da radim stvari koje naizgled nemaju smisla, ali ne treba očekivati da radim i ono što zaista nema smisla.

Ovu tugu bi želeo da mi ublažiš.

D.

Preko toliko stvari si prešao i toliko puta prekršio obećanje, a našao si da "snagu karaktera" i integritet dokazuješ na ovoj jadnoj i slabašnoj radionici, i u situaciji gde samo ljubav treba da bude jača od sujete.

Boban

jao, bre, pa zar ti zaista veruješ da ova radionica može da ima ikakav smisao u ovom trenutku? Misliš da ja ne bih bio najradosniji na svetu da to može da vaskrsne?
Ljudima jednostavno nije ni do čega, to je osnovni problem... ništa ja ne isterujem i ne pokazujem.

mac

Možda jednom kad se promeni vlast, ali dok još ljudi ne uvide da će se zapravo malo šta zaista promeniti.

D.

Quote from: Boban on 28-12-2020, 22:04:51
jao, bre, pa zar ti zaista veruješ da ova radionica može da ima ikakav smisao u ovom trenutku?

Da.

Boban

Quote from: Nada Dimić on 28-12-2020, 22:20:01
Quote from: Boban on 28-12-2020, 22:04:51
jao, bre, pa zar ti zaista veruješ da ova radionica može da ima ikakav smisao u ovom trenutku?

Da.

znači, baš si u velikom potonuću...

D.

Kakvi bismo to propali pisci bili ako ne bismo ostavili neki pisani trag o ovoj godini.

Boban

Oni koji umeju da pišu, boje se slabog rezultata i javne sramote zbog toga.
Oni koji misle da umeju da pišu veruju da svojim izostankom daju sebi na važnosti.
Oni koji ne umeju da pišu i svesni su toga neće da se blamiraju.
Da li nam neko ostaje?

D.

Dobro, bar si nam dao šansu da se prebrojimo. Hvala ti i na tome.

Evo, ostajem ja.